Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Περί Ιθαγένειας

Δημοσιεύτηκε

στις


του Απόστολου Αποστολόπουλου
Ο σάλος που ξεσήκωσε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δεν θα κοπάσει ούτε αφού ψηφιστεί, αν ψηφιστεί, επειδή παραμένει ριζικά αντίθετη η πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα έχουμε το κωμικό, γελοίο αλλά πολύ επικίνδυνο φαινόμενο ενός γενικευμένου σε όλη τη χώρα «εμφύλιου» μεταξύ «παλαιών» και «νέων» Ελλήνων, στην πραγματικότητα Πακιστανών, Αφγανών κλπ. Όλα τα ΄χε η Μαριορή ο φερετζές της έλλειπε.
Ο διαχωρισμός των νομίμων μεταναστών από τους λαθραίους είναι σημαντικός νομικά αλλά έχει μηδενική αξία επί της ουσίας. Η νομιμότητα παραμονής στην Ελλάδα πχ ενός Πακιστανού δεν τον κάνει περισσότερο Έλληνα από τον παράνομο ομοεθνή του. Η νομιμότητα αφορά στο Κράτος. Όσα συμπυκνώνονται στη ελληνικότητα της «συνείδησης» βρίσκονται πέραν της τυπικής νομιμότητας. Και αυτά είναι τα πλέον σημαντικά.
Η απόδοση της ιθαγένειας είναι μονομερής απόφαση του έθνους/κράτους. Αυτό καθορίζει μονομερώς τους όρους, το χρόνο, το εύρος της παροχής ιθαγένειας με αποκλειστικό, υπέρτατο κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Και ειδικότερα την εθνική συνοχή. Αυτό ίσχυε και ισχύει παντού και πάντα, σε όλες τις χώρες και σε όλες τις εποχές. Η ιθαγένεια δεν υπάγεται στα «ανθρώπινα δικαιώματα». Στόχος δεν ήταν ποτέ και πουθενά να προκύψει ένα νέο μίγμα ιθαγενή με πολύ-πολυτισμική συνείδηση απαλείφοντας την εθνική συνείδηση του παλαιού κάτοικου. Στόχος ήταν πάντα η πλήρης ενσωμάτωση στην έννοια του έθνους όπως αυτή έχει προκαθοριστεί από το ίδιο το έθνος. Κορυφαίο παράδειγμα οι ΗΠΑ.
Έχουν όλοι, αδιακρίτως, οι μετανάστες τις προϋποθέσεις να ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό λόγω μακράς παραμονής ή επειδή γεννήθηκαν εδώ; Προφανώς όχι. Η Γαλλία έδωσε αφειδώς ιθαγένεια σε πολίτες από τις πρώην κτήσεις της-για να κρατήσει την επιρροή της. Η Γερμανία επίσης σε μετανάστες που ή ίδια προσκάλεσε για να οικοδομήσουν τη χώρα. Ανακαλύπτουν ότι μετά από δυο και τρεις γενιές το χάσμα παραμένει και οξύνεται. Η έξαρση του «εθνικισμού» (με ή χωρίς ισλαμικό μανδύα) στις χώρες καταγωγής συμπαρασύρει και (πολλούς) νέο-ιθαγενείς που αμφισβητούν τον εθνικό κορμό, συχνά βιαίως. Κορυφαίο παράδειγμα ο Ερντογάν που κάλεσε τους Τούρκους στη Γερμανία να παραμείνουν ξένο σώμα.
Τα πολιτισμικά στοιχεία (γλώσσα, θρησκεία, παραδόσεις κλπ) έχουν ουσιαστική σημασία αλλά το μεγαλύτερο βάρος –υπογραμμίζει ο Π. Κονδύλης- έχει η «αυθαίρετη» απόφαση μιας ομάδας ανθρώπων «να ορίσουν τον εαυτό τους ως έθνος, έστω και επιστρατεύοντας μύθους, και να ζήσουν και να πεθάνουν στο όνομα αυτού του έθνους». Φαντάζεστε τους (ελληνοποιημένους) Πακιστανούς ή Αφγανούς να πεθαίνουν στο όνομα του Κολοκοτρώνη;
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, Παρασκευή 22-1-10

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή