Ακολουθήστε μας

Μυστικές-μυστικιστικές οργανώσεις

Εθνικά συμφέρονται και υπονόμευση των θεσμών της πατρίδας και του έθνους

Δημοσιεύτηκε

στις


του Σάββα Καλεντερίδη
Ο κ. Κακλαμάνης, με αφορμή το θέμα της διερεύνησης των υποκλοπών, δήλωσε τα εξής:
«Εκτίθεται η πλειοψηφία που δεν πρότεινε Εξεταστική γι΄ αυτή την υπόθεση, η οποία αξίζει περισσότερο από λεφτά που ίσως έφαγε ο Εφραίμ».
«Στον οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη από την εποχή της σύστασής του από τον στρατηγό Γωγούση ως και σήμερα. Μαζί με το πόρισμα πρέπει να μας σταλεί και το υλικό της έρευνας που συγκεντρώθηκε».
«Αν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, πρέπει να κληθεί και ο δικαστικός που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αφού την έβαλε στο αρχείο, διορίστηκε στη συνέχεια διοικητής της ΕΥΠ».
Ο κ. Κακλαμάνης έχει απόλυτο δίκιο ως προς την ουσία του αιτήματός του.
Η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως.
Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης και εθνικής αξιοπρέπειας.
Όσον αφορά, όμως, την ισοπεδωτική αναφορά του κ. Κακλαμάνη στην ΕΥΠ, είναι τουλάχιστον ατυχής και λαϊκίστικη.
Είναι σαν να λέει κάποιος, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοσκωτά, τα Ίμια, τη Μαδρίτη, το Χρηματιστήριο, τον Οτζαλάν, τα Ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη SIEMENS, τις μίζες και τη διαπλοκή, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που στεγάζει κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες που απομυζούν το αίμα του ελληνικού λαού και έχουν εξευτελίσει διεθνώς τη χώρα.
Είναι σαν κάποιος να κατηγορεί συλλήβδην κόμματα και πολιτικούς ως θερμοκήπια και υποστηρικτές της τρομοκρατίας, επειδή συνελλήφθησαν παιδιά βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου να βάλλουν εναντίον της δημοκρατίας και εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί κανένας (περίπτωση Νιώτη, Κουράκη κλπ).
Εαν, εν πάση περιπτώσει, έχουν γίνει λάθη και εγκληματικές παραλείψεις από πλευράς στελεχών ή και των διοικήσεων της ΕΥΠ τα χρόνια της λειτουργίας της, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα υπήρχαν πολιτικοί προϊστάμενοι, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της υπηρεσίας αυτής και θα μπορούσαν να πράξουν τα δέοντα για να προλάβουν τέτοιες ενέργειες και δράσεις.
Η απαράδεκτη και εθνικά ανεύθυνη αναφορά του κ. Κακλαμάνη στο οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ, αποτελεί ύβρι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν με αυτοθυσία και διακινδύνευσαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στην πατρίδα πολίτιμες πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύει το έργο αυτής της υπηρεσίας, που καλείται να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Επίσης, η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη είναι ενδεικτική του επιπέδου, της ποιότητας και της υπευθυνότητας του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και το έθνος περίοδο, κατάσταση για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχουν -από το 1974 και εντεύθεν- οι πολιτικοί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρετεί και ο κ. Κακλαμάνης και δευτερευόντως οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους.

ΗΠΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκανε δεκτή την έφεση της τουρκικής Halkbank για την “υπόθεση Ζαράμπ”

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ συμφώνησε τη Δευτέρα να παραχωρήσει ακρόαση στην κρατική τουρκική τράπεζα Halkbank, ώστε να εκθέσει την προσπάθειά της να αποφύγει ποινικές κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, τραπεζική απάτη και συνωμοσία για το σκάνδαλο με τον τουρκο-ιρανό έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ και το σχέδιο αποφυγής των κυρώσεων προς το Ιράν, υπόθεση που έχει χειροτερεύσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Οι δικαστές δέχτηκαν την έφεση της Halkbank κατά της απόφασης ενός κατώτερου δικαστηρίου που απέρριψε τον ισχυρισμό της τράπεζας ότι ήταν απρόσβλητη από δίωξη των ΗΠΑ βάσει νόμου του 1976 που ονομάζεται Foreign Sovereign Immunities Act, ο οποίος περιορίζει τη δικαιοδοσία των αμερικανικών δικαστηρίων για αγωγές κατά ξένων χωρών, επειδή η επιχείρηση είναι που ανήκει στην πλειοψηφία της τουρκικής κυβέρνησης.

Στις 19 Μαρτίου 2016, ο Τουρκο-ιρανός επιχειρηματίας, και “ταμίας” της οικογένειας Ερντογάν, Ρεζά Ζαράμπ, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, καθώς πήγαινε με την οικογένειά του στη Disney World. Ο λόγος; Σε κατηγορητήριο που υπεγράφη από τον δικηγόρο Πρίτ Μπαράρα, από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Ζαράμπ, φίλος σχεδόν με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων Ερντογάν, με τους οποίους έχει κάνει μπίζνες (όπως και με την Εμινέ Ερντογάν), και δύο συνεργάτες του (μεταξύ αυτών ο Ατίλα) κατηγορήθηκαν για παραβίαση των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, για τραπεζικές απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και εμπόριο χρυσού. 

Λίγο πριν καθίσουν στο εδώλιο, ο Ζαράμπ έγινε καπνός, και, μετά από τουρκικές νότες και υποτιθέμενη έρευνα, ανακοινώθηκε ότι ο κατηγορούμενος Ζαράμπ είχε γίνει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενάντια στον μοναδικό εναπομείναντα Ατίλα. Ο Ζαράμπ παραδέχτηκε μεν ότι είχε δωροδοκήσει τον τότε υπουργό Οικονομικών ώστε να πάρει τις δουλειές, που θα του απέφεραν τα κέρδη, όμως τελικά αυτό που… την πάτησε ήταν ο Ατίλα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 32 μήνες φυλάκιση.

Το γραφείο του Μπαράρα ξεκίνησε τις “μάχες” με τη δίκη εναντίον του Ρεζά Ζαράμπ το 2016. Ο Μπαράρα απολύθηκε από τον Τραμπ τον Μάρτιο του 2017, λίγο πριν συλληφθεί ο Χακάν Ατίλα από πράκτορες του FBI στη Νέα Υόρκη. Σε μία σαφή αποκάλυψη των προθέσεων, αλλά και της εμπλοκής του Ερντογάν στην όλη υπόθεση, είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στον Ατίλα, μόλις αυτός αποφυλακίστηκε από τις ΗΠΑ. Τον έχρισε… διοικητή του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, για να τον ανταμείψει.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη το 2019 απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Halkbank, κατηγορώντας τη για συμμετοχή σε σχέδιο ξεπλύματος εσόδων από ιρανικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν. Η τράπεζα δήλωσε αθώα στις κατηγορίες για τραπεζική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε εταιρείες παροχής υπηρεσιών χρηματοδότησης και εταιρείες-βιτρίνες στην Τουρκία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να αποφύγει τις κυρώσεις. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταδικάσει την τράπεζα “άσχημο, παράνομο” βήμα και πίεσε για την απόσυρση της υπόθεσης.

Για τη συνέχεια CAPITAL

γ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μυστικές Υπηρεσίες

Έλεγχοι σε ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. από την ΑΔΑΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι έλεγχοι ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η απόφαση για τη διεξαγωγή τους ελήφθη ομόφωνα από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ

Στη διεξαγωγή ελέγχων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ), προχωρά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπως η ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε. Οι έλεγχοι ξεκινούν, μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η απόφαση για τη διεξαγωγή τους ελήφθη ομόφωνα από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικά, στο σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο η ΑΔΑΕ εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, τη διεξαγωγή ελέγχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στις ακόλουθες υπηρεσίες: Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ)».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή

Συνέχεια ανάγνωσης

Μυστικές-μυστικιστικές οργανώσεις

Την Πέμπτη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε

στις

Αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων

Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τις ακροάσεις όσων σχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από την έδρα της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί με προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 31/8, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Αυτή τη στιγμή η πολιτική αντιπαράθεση εστιάζει στο ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα διερευνήσει η εξεταστική επιτροπή.  

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για «την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκομένου φυσικού ή νομικού προσώπου».  Να σημειωθεί πως η πρόταση για να περάσει αρκούν 120 ψήφοι μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση και υπέρ πρόκειται να ταχθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να προσανατολίζεται στο «παρών».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση  επιδιώκει επέκταση της περιόδου διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής, προβάλλοντας το επιχείρημα  πως πρέπει να εξεταστούν και οι παθογένειες του παρελθόντος. Στόχος της είναι η διερεύνηση να ξεκινήσει από το 2012 και να κληθούν μεταξύ άλλων στην επιτροπή τα πρόσωπα που διετέλεσαν διοικητές της ΕΥΠ την τελευταία δεκαετία. Πρόκειται για μια  πρόταση που προκαλεί αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν θέλει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα όσα έχουν δει το  φως της δημοσιότητας. Την Παρασκευή στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε «ποιον θέλετε να φοβερίσετε όταν μιλάτε για επέκταση από το 2012; Τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Δένδια». Για να προσθέσει «για να τελειώνουμε με τους φθηνούς συμψηφισμούς κάντε ξεχωριστή εξεταστική μόνο για το 2015 – 2019 . Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε». 

naftemporiki.gr 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή