Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Απλώνει τα δίχτυα του ο ΦΡΟΝΤΕΞ

Δημοσιεύτηκε

στις

Απλώνει τα δίχτυα του σε όλη την ΕΕ ο FRONTEX (στρατιωτικό – αστυνομικό σώμα, συγκροτήθηκε το 2005, παρεμποδίζει την είσοδο στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο προσφύγων). Παράλληλα, με τις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα (πρώτα Αιγαίο, τώρα 175 αξιωματικοί του επιχειρούν, τουλάχιστον ως 3/3/11, στον Εβρο), διεξήγαγε επιχείρηση και στη Ρουμανία, άλλο ένα κράτος – μέλος στα «εξωτερικά» σύνορα της ΕΕ.

Στη «Μeteor 2010» που συντόνισε με αξιωματικούς της προερχόμενους από δέκα κράτη – μέλη, στο διεθνές αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου, συνεργαζόμενος ο FRONTEX με τις ρουμανικές αρχές ασφαλείας συνέλαβε σε δεκαπέντε μέρες περίπου σαράντα «λαθρομετανάστες», προερχόμενους κυρίως από Αφρική και Ινδία. Σύμφωνα με αξιωματούχους του, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει «σημαντική αύξηση» συγκριτικά με όσους συνελάμβαναν παλαιότερα. Πιθανολογούν ότι οφείλεται στο γεγονός πως Ρουμανία και Βουλγαρία προγραμματίζεται το Μάρτη 2011 να ενταχθούν στη ζώνη Σένγκεν, όπου ταξιδεύει κανείς δίχως επίδειξη διαβατηρίου.

Η δραστηριοποίηση ντόπιων και ευρωενωσιακών κατασταλτικών δυνάμεων στα σύνορα της ΕΕ, συλλήψεις και ανακρίσεις αποδεικνύουν πόσο ψευδεπίγραφη είναι η τάχα ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων στα κράτη – μέλη. Επιπλέον, και οι πολυδιαφημισμένες συλλήψεις δε λύνουν κανένα λαϊκό ή «ανθρωπιστικό» πρόβλημα (π.χ. υποβάθμιση γειτονιών ή εκμετάλλευση των προσφύγων από κυκλώματα). Αντίθετα, τα συντηρούν καθώς οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι παγιδεύονται, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χώρες όπως η Ελλάδα, ελέω των σχετικών ευρωενωσιακών Κανονισμών («Δουβλίνο») που τους απαγορεύουν να ταξιδέψουν όπου αλλού θέλουν στην ΕΕ.

Επιπλέον, η επιχείρηση στη Ρουμανία δίνει μια εικόνα του πώς, με τι είδους επιχειρήσεις, θα συνεχιστεί η επιχειρησιακή παρουσία του FRONTEX στην Ελλάδα και μετά τις 3/3/11. Αλλωστε, αρχές Δεκέμβρη 2010, όταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ilkka Laitinen ανακοίνωνε την παράταση παραμονής των 175 αξιωματικών του ως το Μάρτη, ξεκαθάρισε ότι ο FRONTEX δε θα φύγει ούτε όταν λήξει η τωρινή επιχείρηση («RABIT»). «Ενεργούσαμε στον Εβρο και πριν, θα συνεχίσουμε και κατόπιν», είπε παραπέμποντας και στην επιχείρηση «Ποσειδών». Πρωτοξεκίνησε το 2006 σαν επιτήρηση (με μέσα και προσωπικό) των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ. Ως κοινή επιχείρηση στην ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, συμμετέχοντα κράτη – μέλη Ελλάδα, Μάλτα, Πολωνία και Σουηδία, προϋπολογισμό 1,7 δισ. ευρώ ξεκίνησε από το 2009 έως το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Πλέον, καλύπτει και τα χερσαία σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας με Τουρκία.
Rizospastis.gr

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή