Ακολουθήστε μας

Βέλγιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί μια πραγματική βελγική κυβέρνηση!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χάσει την υπομονή της και θα εκδώσει σύντομα μια επίσημη προειδοποίηση προς το Βέλγιο για να αποκτήσει η χώρα γρήγορα πλήρη αιρετή κυβέρνηση, αποκάλυψε την Πέμπτη η εφημερίδα Le Soir.

Είναι η επιδείνωση της οικονομικής ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ, ιδιαίτερα στη Γερμανία, η οποία θα υποχρεώσει το Βέλγιο να αποφασίσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δικαιολογεί με αυτό τον τρόπο την παρέμβασή της στα πολιτικά του Βελγίου. 

«Το Βέλγιο θα πρέπει να πάρει σημαντικά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να αποφασιστούν από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα η Επιτροπή θα αυξάνει τον τόνο …» δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή την Τετάρτη. 
Αυτή η προειδοποίηση θα ανακοινωθεί δημόσια στη διάρκεια της εβδομάδας της 12ης Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης των δημόσιων οικονομικών των κρατών μελών της ΕΕ και των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής. Αναμένεται η Ιταλία να ανακληθεί επίσης στην τάξη. 

Πηγή: 7sur7     (Belga) 

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Βέλγιο

Συνεργασία Γαλλίας – Βελγίου για την ενίσχυση της χερσαίας άμυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

OLIVIER HOSLET/Pool via REUTERS

Οι δύο χώρες αποκτούν μερίδιο 10% έκαστη στην στρατιωτική βιομηχανία John Cockerill Defense

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την ενίσχυση της χερσαίας άμυνας, υπέγραψαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο, με τις δύο χώρες να αποκτούν μερίδιο 10% έκαστη στην John Cockerill Defense, το αμυντικό σκέλος της βελγικής εταιρείας βιομηχανικού και μηχανολογικού εξοπλισμού John Cockerill.

Η υπογραφή MoU έγινε στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της ΕΕ εξέτασαν τις υποψηφιότητες για τα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σε δελτίο Τύπου της βελγικής εταιρείας John Cockerill αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή θα επισημοποιηθεί σύντομα με τη σύναψη επενδυτικής συμφωνίας που θα καθορίζει το νομικό και οικονομικό πλαίσιο.

Το μνημόνιο συνεργασίας Γαλλίας-Βελγίου σημειώνεται πέντε μήνες μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της βελγικής John Cockerill Defence (κατασκευάστριας πυργίσκων ελαφρών αρμάτων μάχης) και της σουηδικής Volvo για την εξαγορά της γαλλικής Arguus που κατασκευάζει στρατιωτικά οχήματα.

Η πιθανολογούμενη εξαγορά «θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου σε έναν τομέα στρατηγικής σημασίας», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας John Cockerill.

Ναυτεμπορική

Συνέχεια ανάγνωσης

Βέλγιο

Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Johanna Geron

Κατάρρευση των ποσοστών του κόμματός του

Ο ηγέτης του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι παραιτείται, αφού το κεντροδεξιό κόμμα του Ανοιχτοί Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες είδε τα ποσοστά του να πέφτουν κατακόρυφα στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

«Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε. Από αύριο θα είμαι ένας πρωθυπουργός υπό παραίτηση», δήλωσε στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση.

Το Open VLD συγκέντρωσε 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls, σημειώνοντας πτώση 2,8 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2019. Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, δήλωσε ότι και ο ίδιος θα παραιτηθεί.

Ο Ντε Κρόο θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε γρήγορα μια νέα κυβέρνηση, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε. «Το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι σαφές».

Συνέχεια ανάγνωσης

Βέλγιο

Βρυξέλλες: Στους δρόμους εκατοντάδες αγρότες κατά των ευρωπαϊκών κανονισμών

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμμετείχαν περίπου 1.200 άτομα και 500 τρακτέρ

Ακροδεξιοί αγρότες βγήκαν στους δρόμους λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ειδικότερα εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους, που έφτασαν στο Βέλγιο από πολλές γειτονικές χώρες, όπως την Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία, διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά των ευρωπαϊκών κανονισμών που, όπως λένε, ευνοούν τον ανταγωνισμό από τρίτες χώρες.

Συμμετείχαν περίπου 1.200 άτομα και 500 τρακτέρ

Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.200 άτομα και 500 τρακτέρ, σύμφωνα με την αστυνομία, οργανώθηκε από την Αμυντική Δύναμη Αγροτών (FDF), ένα κίνημα που θεωρείται προσκείμενο στην ακροδεξιά και με το οποίο αρνήθηκαν να συνεργαστούν οι άλλες αγροτικές ενώσεις και πολλοί ακτιβιστές οικολόγοι.

Το κίνημα αυτό ιδρύθηκε στην Ολλανδία το 2019 και έγινε γνωστό συμμετέχοντας, από το 2022, στις διαδηλώσεις κατά της περιβαλλοντικής πολιτικής της ολλανδικής κυβέρνησης και του σχεδίου μείωσης των εκπομπών αζώτου.

Ορισμένοι από τους αγρότες είχαν υψώσει στα τρακτέρ τους σημαίες των χωρών τους.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) της Πολωνίας ενώθηκε με την αντιπροσωπεία των Πολωνών διαδηλωτών και κατήγγειλε την «τρελή» κλιματική πολιτική της ΕΕ. Εξάλλου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές των Βρυξελλών, μερικές δεκάδες Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν τα πολωνοουκρανικά σύνορα στο Χρέμπενε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή