Ακολουθήστε μας

Ισλάμ

Απίστευτες λεπτομέρειες της ζωής του Μπιν Λάντεν

Δημοσιεύτηκε

στις

Απίστευτες λεπτομέρειες της ζωής του Μπιν Λάντεν
Τα τραγικά λάθη και ο ερασιτεχνισμός των πακιστανικών αρχών αλλά και λεπτομέρειες της ζωής τού μεγαλύτερου εχθρού των ΗΠΑ, Μπιν Λάντεν, περιγράφει επίσημη έκθεση αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του, την οποία έφερε στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο υπ’ αριθμόν ένα τρομοκράτης στον κόσμο ζούσε επί μια 10ετία  ανενόχλητος στο Πακιστάν και μία φορά μάλιστα αστυνομικοί τον σταμάτησαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αλλά δεν τον συνέλαβαν!!! Ο Λάντεν κυκλοφορούσε σαν άλλος Λούκι Λουκ, φορώντας καουμπόικο καπέλο για να μην εντοπίζεται από αέρος.

Σκοπός της έκθεσης των 336 σελίδων, που συντάχθηκε από μια ειδική επιτροπή, η οποία βασίστηκε σε μαρτυρίες και συνεντεύξεις 200 ατόμων, ήταν να διερευνήσει πώς ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κατάφερε να διαφεύγει για τόσο διάστημα τη σύλληψη αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, κυριολεκτικά σαν να ήταν… σπίτι τους!!!

Όλα ξεκίνησαν το 2002, όταν οι Αμερικανοί έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Μπιν Λάντεν βρίσκεται στο Πακιστάν! Και όντως αρχικά ο Λάντεν αρχικά έζησε για 1 εξάμηνο  στην κοιλάδα του Σουάτ με την Τρίτη γυναίκα του την 29χρονη Αμάλ και τη μικρότερη κόρη τους! Η ζωή τους εκεί κυλούσε φυσιολογικά, τόσο που η Αμάλ έμεινε ξανά έγκυος ! Το ζευγάρι βέβαια δεν έβγαινε συχνά έξω, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία οικογενειακής φίλης του Λάντεν μία από τις ελάχιστες φορές που βγήκαν για να πάνε σε ένα παζάρι, τους σταμάτησε η Αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα, αλλά το θέμα διευθέτησε γρήγορα ένας από τους ταχυδρόμους και φίλους του τρομοκράτη!

Το 2003 ο Λάντεν εγκαταλείπει την περιοχή και πάει στην πόλη Χαριπούρ, όπου έζησε για δύο χρόνια . Στο μεταξύ, στην ομάδα, σύμφωνα με το «Έθνος», είχε προστεθεί η δεύτερη σύζυγος του Λάντεν, Σιχάμ Σαμπάρ, ο γιος της Χαλίντ και δύο ακόμα κόρες του. Έζησαν σ’ ένα άνετο διώροφο σπίτι, ενώ η Αμάλ γέννησε δύο φορές. Και τις δύο φορές πήγε στο νοσοκομείο, δεν έμεινε όμως καθόλου μετά τις γέννες κι όλες τις συνεννοήσεις έκαναν οι δύο έμπιστοι του Λάντεν, που είπαν στους γιατρούς ότι η Αμάλ ήταν κωφάλαλη.

Ο Λάντεν και η οικογένεια του δεν χρησιμοποιούσαν κινητά καιν όταν υπήρχε ανάγκη οι δύο έμπιστοί του ταξίδευαν έως και 150 χιλιόμετρα μακριά για να χρησιμοποιήσουν δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους.

Το 2004 ο Λάντεν πηγαίνει στην πόλη  Αμποταμπάντ, σ’ ένα νεόκτιστο σπίτι, το οποίο είχαν αγοράσει με πλαστά ονόματα οι δύο βοηθοί του. Μάλιστα, ένας σεισμός στην περιοχή, ήρθε κουτί που λέμε στην οικογένεια του τρομοκράτη, καθώς τη βοήθησε να ανακαινίσει πιο εύκολα το σπίτι αλλά και να αναμειχθεί καλύτερα με το πλήθος στην πόλη όπου συνέρρεαν πολλοί σεισμόπληκτοι.

Στο «Μεγάλο Σπίτι», όπως αποκαλούσαν οι ντόπιοι το σπίτι που έμενε ο Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ, η ζωή του Μπιν Λάντεν και της οικογένειάς του ήταν πολύ λιτή και περιορισμένη. Ποτέ δεν εμφανίζονταν δημοσίως και διέθεταν τη μικρότερη δυνατή ασφάλεια. Οι έμπιστοί του είχαν εγκαταστήσει τέσσερις διαφορετικούς μετρητές ρεύματος και νερού, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων που κατοικούσαν στο Σπίτι και ήταν αυτοί που φρόντιζαν για τις προμήθειες και τα μαστορέματα και ήταν οι μόνοι που έβγαιναν τακτικά έξω. Οι οικογένειές του έμεναν στον κάτω όροφο του σπιτιού και δεν επιτρέπονταν να έχουν επαφή με τους ενοίκους του πρώτου ορόφου.

Ο Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που φρόντιζε τη θρησκευτική παιδεία των εγγονιών του και επέβλεπε και τα παιχνίδια τους. Ένα από τα αγαπημένα τους ήταν ο διαγωνισμός κηπευτικής- κέρδιζε το κομμάτι κήπου που ήταν πιο φροντισμένο. Οι γυναίκες ζούσαν επίσης πολύ περιορισμένα, ενώ η πρώτη σύζυγος του Λάντεν πήγε να μείνει μαζί τους τρεις μόλις μήνες πριν την επιδρομή των Αμερικανών. Μπορούσαν πάντως να παρακολουθούν τηλεόραση.

Στις καταθέσεις τους, οι σύζυγοί του αναφέρουν ότι στον Μπιν Λάντεν δεν άρεσε να έχει τίποτα στην κατοχή του και διέθετε λιγοστά ρούχα! Τρεις κελεπίες για το καλοκαίρι και τρεις για το χειμώνα. Οποτε δεν αισθανόταν καλά (ανεπίσημες αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι έπασχε από τη νόσο του Αντισον – δηλαδή πρωτοπαθή νεφρική ανεπάρκεια) έπαιρνε τα παραδοσιακά αραβικά φάρμακα… και όταν ένιωθε αδυναμία έτρωγε λίγη σοκολάτα με ένα μήλο» αναφέρεται στην έκθεση.

Το τέλος

Αν και η CIA κατάφερε να εντοπίσει ίχνη του για πρώτη φορά το 2009,  χρειάστηκε ακόμα ένας χρόνος για να εντοπιστεί το σπίτι στο Αμποταμπάντ. Στις 2 Μαΐου του  2011 και μετά από εντολή του Ομπάμα, σε μία νυχτερινή αποστολή μόλις 36 λεπτών των επίλεκτων δυνάμεων των Αμερικανών πεζοναυτών SEALS, ο Μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τους !

compound-osama-5_1886736b.jpg
Star.gr

Video

Ο Ράμα ιδρύει την πρωτεύουσα του Ισλάμ στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι είναι το νέο κράτος που ιδρύει ο Έντι Ράμα στην καρδιά των Τιράνων;

Σε τι αποσκοπεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και πώς κερδίζει η Τουρκία μία νέα παρουσία στα βόρεια σύνορά μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισλάμ

Ολλανδία: «Τρομοκρατικό» το κίνητρο του άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Ρότερνταμ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο

«Τρομοκρατικά κίνητρα» ενδέχεται να είχε ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν ακόμη, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλο κίνητρο
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Θράκη (Πομακικό)

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη προωθεί η Τουρκία και στην Ισλαμική Διάσκεψη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο ψήφισμα του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   

Mε παρέμβαση της Τουρκίας για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), συμπεριέλαβε στις αποφάσεις του, κείμενο το οποίο υιοθετεί όλες τις αιτιάσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία καταγράφει ως «Τουρκική», καθώς αναφέρει επίσης και για «μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων».

Στο κείμενο  των αποφάσεων της 50ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών που συνήλθε στο Καμερούν παρουσία και του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα με Εκθέσεις, οι οποίες περιέχουν και συστάσεις για μουσουλμανικούς πληθυσμούς ανά τον κόσμο που παραβιάζονται τα δικαιώματα τους. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τη μουσουλμανική κοινότητα στο  Μιανμάρ, στην Κριμαία  στις Φιλιππίνες και τη «τουρκική μειονότητα στη Θράκη  και τον μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δωδεκάνησο». 

Με δεδομένο ότι ο OIC έχει 57 κράτη μέλη και  καλύπτει έναν πληθυσμό σχεδόν 2,1 δισ. ανθρώπων, το γεγονός  ότι στις αποφάσεις του  υιοθετεί και προβάλει όλη την τουρκική επιχειρηματολογία για τη μουσουλμανική  μειονότητα της Θράκης δημιουργεί μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για τη χώρα  μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι «ειδήσεις» για υποτιθέμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων των μουσουλμάνων  τροφοδοτεί αντιδράσεις και ακραίων ισλαμικών φωνών και οργανώσεων.

Συγχρόνως όμως αυτή η παραμορφωτική εικόνα για  την  κατάσταση της ελληνικής  μουσουλμανικής μειονότητας αποσκοπεί στο να πλήξει και τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό Κόσμο, είτε ενοχοποιώντας τις σχέσεις αυτές είτε βάζοντας στην ατζέντα τους έστω και εμμέσως θέμα «τουρκικής μειονότητας».  

Στο ψήφισμα του ο OIC υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   
 
Η Τουρκία επιχειρεί εντατικά να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το μειονοτικό και με τη διεθνοποίηση του, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει μια συντονισμένη επικοινωνιακή «επίθεση» με τακτικά και συχνά δημοσιεύματα από τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, Anadolu και ΤΡΤ με αντικείμενο τις δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως την ονομάζουν,  μειονότητας στη Θράκη  

Η  απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 3/50-MM 

Σχετικά με  την κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τον Μουσουλμανικό Πληθυσμό των Δωδεκανήσων. 

Η 50η Σύνοδος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Γιαουντέ της Δημοκρατίας του Καμερούν στις 29-30 Αυγούστου 2024 
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, γενικά, και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη της Ελλάδας και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα ειδικότερα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού Κόσμου Χαιρετίζοντας το άνοιγμα ενός τζαμιού στην Αθήνα, το οποίο, ωστόσο, διοικείται από ένα συμβούλιο που αποτελείται από μη μουσουλμάνους, 

Υπενθυμίζοντας τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη του OIC, τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τις ισλαμικές διασκέψεις κορυφής του OIC, τις διασκέψεις των υπουργών εξωτερικών, το Συμβούλιο και τις διεθνείς συμφωνίες, διακηρύξεις και συμβάσεις που ζητούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της λατρείας, και ειδικότερα της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία εγγυάται τα δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, δυνάμει της οποίας έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή την τουρκική,  και ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές, 

Έχοντας εξετάσει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμανικών κοινοτήτων και μειονοτήτων σε κράτη μέλη που δεν είναι μέλη του OIC: 

1. καλεί την Ελλάδα να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα  
2. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που προέρχονται από διμερείς και διεθνείς Συμφωνίες 
3. ζητεί εκ νέου από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες 
4. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Βακουφίων  από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκησή τους 
5. τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας όσον αφορά τον διορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών εκπαιδευτών, παρά τις αντιδράσεις της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
6. παροτρύνει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ετυμηγορίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
7. παροτρύνει εκ νέου την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας από τα οποία αφαιρέθηκε η ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 του νόμου αριθ. 3370/1955 περί ελληνικής ιθαγένειας 
8. επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα, σε διαβούλευση με την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων της, τα οποία συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζει 
9. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να κινήσει έρευνα ιδίως σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν ψήφισμα και να υποβάλει σχετική έκθεση στην τεσσαρακοστή έκτη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών· 
10. χαιρετίζει την έναρξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «Προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης· 
11. σημειώνει τη στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά ζητήματα και θρησκευτικά σχολεία για μουσουλμάνους στην Ελλάδα· 
12. καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει τον διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα 
13. Ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθήσει την εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετική έκθεση στην 51η Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών». 

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή