Ακολουθήστε μας

Ισλάμ

Η προφητεία του Καντάφι

Δημοσιεύτηκε

στις


Του Κώστα Μπετινάκη

«Το Ισλαμικό Χαλιφάτο φαίνεται να κερδίζει τον ηλεκτρονικό πόλεμο στο διαδίκτυο επειδή οι αντίπαλοί του δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την τρομαχτική εξτρεμιστική προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει» υποστηρίζει ο κορυφαίος Βρετανός ειδικός σε θέματα εναντίον της τρομοκρατίας Χαράς Ραφίκ.

Σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθεια αντιμετώπισης της διαδικτυακής προπαγάνδας των τζιχαντιστών, η εξάπλωση των εξτρεμιστικών ιδεών του Χαλιφάτου θα είναι αναπότρεπτηΟ κ. Ραφίκ, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τη βρετανική κυβέρνηση Ιδρύματος Κουίλιαμ, υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα «The Independent» πως απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες αντιμετώπισης της διαδικτυακής προπαγάνδας του Χαλιφάτου. Προειδοποίησε ακόμη ότι, σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθεια αυτή, η εξάπλωση των εξτρεμιστικών ιδεών θα είναι αναπότρεπτη και θα ενταθούν οι ριζοσπαστικές μέθοδοι των τζιχαντιστών.


Τα σχόλια αυτά έγιναν σε ειδικό σεμινάριο εναντίον της τρομοκρατίας που οργανώθηκε στο Λονδίνο από την ομάδα συμβούλων Albany Associates. Όπως υποστήριξε ο κ. Ραφίκ, στον πόλεμο της προπαγάνδας η Δύση υστερεί, κι έφερε ως παράδειγμα τη νίκη των Κούρδων Πεσμεργκά στη συριακή μεθοριακή πόλη Κομπάνι, η οποία αναφέρθηκε μόνον ακροθιγώς από τα διεθνή μέσα και δεν αποτέλεσε μέρος της διεθνούς προπαγάνδας.


Ο ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είπε ότι η νίκη στο Κομπάνι έπρεπε να γίνει «σημαία», ώστε να αντιμετωπισθεί η φήμη του «αήττητου των εκλεκτών πολεμιστών του Θεού».


Η αποτυχία των τζιχαντιστών να καταλάβουν την πόλη της Συρίας τον Ιανουάριο ήταν ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα που είχε δεχθεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο στην προσπάθειά του να καταλάβει και άλλα εδάφη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.





Ως απάντηση στην αιματηρή εκστρατεία των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει έμφαση στη διαδικτυακή προπαγάνδα εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, μην αφήνοντας αναπάντητη καμία ανάρτησή της στον παγκόσμιο ιστό.


Ταυτόχρονα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Παρίσι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τίτλο «StopJihadism», σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν νεαρούς μουσουλμάνους απ’ το να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.


Ο αμερικανικός δάκτυλος


Πάντως, η αμερικανική κυβέρνηση δεν παύει επισείει τον κίνδυνο που εκπροσωπεί το Ισλαμικό Χαλιφάτο για τον δυτικό πολιτισμό, ως προϋπόθεση για να αυξήσει τη δική της στρατιωτική ανάμειξη στη Μέση Ανατολή.


Μετά τη Συρία έχει έρθει η ώρα της Λιβύης να βρεθεί στο ίδιο μονοπάτι, καθώς οι «μετριοπαθείς» αντικυβερνητικοί μαχητές στηρίζονται από τη Δύση με πρόφαση να αποτραπεί η κατάληψη της χώρας από τους τζιχαντιστές.


Στις 6 Μαρτίου 2011 ο συνταγματάρχης Καντάφι έδωσε μια προφητική συνέντευξη στη «Le Monde du Dimanche»: «Θέλω να γίνει κατανοητό πως σε περίπτωση αποσταθεροποίησης της Λιβύης θα ακολουθήσει χάος. Την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους οι οπαδοί του Μπιν Λάντεν και οι ένοπλες φράξιες. Θα ακολουθήσει κύμα μετανάστευσης και χιλιάδες μετανάστες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη. Θα βρεθείτε με τον μουλά Ομάρ (του Αφγανιστάν) στο κατώφλι σας».





Ελάχιστοι στην Ευρώπη είχαν ακούσει για τη λιβυκή πόλη Ντέρνα ως τον Νοέμβριο του 2014, όταν το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανακοίνωσε πως την κατέλαβε. Ήταν η πρώτη από τις τρεις λιβυκές πόλεις που πήρε υπό τον έλεγχό του. 


Τώρα κατέχει και τη Σύρτη, πατρίδα του Καντάφι, όπου εκτελέστηκαν με αποκεφαλισμό οι 21 Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες. Πιάστηκαν αιχμάλωτοι εκεί τον Δεκέμβριο, όπου βρέθηκαν μετανάστες εργάτες από φτωχές περιοχές της Αιγύπτου.


Όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, ύστερα από εφτά μήνες βομβαρδισμούς, εκατοντάδες έμπειροι τζιχαντιστές είχαν σταλεί στη Συρία για να πολεμήσουν το καθεστώς ΆσαντΗ Σύρτη, από την άλλη, ήταν προπύργιο της κυβέρνησης όταν δέχθηκε την επίθεση του ΝΑΤΟ στα 2011 και μια από τις τελευταίες λιβυκές πόλεις που έπεσαν στα χέρια των αντικυβερνητικών ανταρτών («οι ηρωικοί μαχητές της ελευθερίας», όπως τους αποκαλούσε ο δυτικός Τύπος) με τη ΝΑΤΟϊκή υποστήριξη.


Τώρα οι κάτοικοι της Σύρτης έχουν υποχρεωθεί να την εγκαταλείψουν – όσοι δεν πέρασαν από λεπίδι. Κάπου 600 κυβερνητικοί στρατιώτες εκτελέσθηκαν επίσης από τους τζιχαντιστές του Χαλιφάτου, επειδή τόλμησαν να υπερασπισθούν τη Βεγγάζη.


Όταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το καθεστώς Καντάφι στη Λιβύη, ύστερα από εφτά μήνες βομβαρδισμούς, εκατοντάδες έμπειροι τζιχαντιστές είχαν σταλεί στη Συρία για να πολεμήσουν το καθεστώς Άσαντ. Από εκεί οι περισσότεροι, επιστρέφοντας στη Λιβύη, μετέφεραν μαζί τους τη μαύρη σημαία του Χαλιφάτου. Κι από κει νοτιότερα…





Αυτά είναι τα επακόλουθα της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στη Λιβύη, που ουδόλως προβάλλονται από τα «ελεύθερα δυτικά μέσα».


Αλλά η κάποτε πλούσια από τα πετρέλαια Λιβύη αποτελούσε αγκάθι για τις βλέψεις των αμερικανικών και βρετανικών πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιρειών να πατήσουν πάλι πόδι στην πλουτοπαραγωγική Βόρεια Αφρική.


Αλλά ο απόηχος της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στη Λιβύη αντηχεί στο Μάλι, στη Νιγηρία και πρόσφατα στο Καμερούν, καθώς «σμήνη θανάτου» ισλαμιστών φανατικών δημιουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης και συγκεντρώνουν κλεμμένο οπλισμό στη γιγαντιαία ζώνη παρανομίας στην υποσαχάρια ζώνη. Όπου ανθούν πλέον ομάδες φανατικών όπως η αιμοσταγής Μπόκο Χάραμ.


Το Ισλαμικό Χαλιφάτο, απόσταγμα της Αλ Κάιντα, χάρη στη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας, βρέθηκε από τη Συρία και το Ιράκ στη Λιβύη, ενώ κάνει επιθέσεις και στην Ευρώπη.





Μετά την αποσταθεροποίηση του Αφγανιστάν και του Πακιστάν στην Ασία, το τέλος του αραβικού εθνικισμού στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ, αδιαμφισβήτητη παγκόσμια κυρίαρχος σε πολεμική ισχύ, δείχνει να θέλει να μετατρέψει όλο τον κόσμο σε πεδίο μάχης. 


Η κρίση βίας στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη, οφείλεται στις ΗΠΑ και στους επιχειρηματίες που τις στηρίζουν ώστε να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. 
Πηγή: Ζούγκλα

Video

Ο Ράμα ιδρύει την πρωτεύουσα του Ισλάμ στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι είναι το νέο κράτος που ιδρύει ο Έντι Ράμα στην καρδιά των Τιράνων;

Σε τι αποσκοπεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και πώς κερδίζει η Τουρκία μία νέα παρουσία στα βόρεια σύνορά μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισλάμ

Ολλανδία: «Τρομοκρατικό» το κίνητρο του άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Ρότερνταμ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο

«Τρομοκρατικά κίνητρα» ενδέχεται να είχε ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν ακόμη, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλο κίνητρο
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Θράκη (Πομακικό)

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη προωθεί η Τουρκία και στην Ισλαμική Διάσκεψη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο ψήφισμα του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   

Mε παρέμβαση της Τουρκίας για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), συμπεριέλαβε στις αποφάσεις του, κείμενο το οποίο υιοθετεί όλες τις αιτιάσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία καταγράφει ως «Τουρκική», καθώς αναφέρει επίσης και για «μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων».

Στο κείμενο  των αποφάσεων της 50ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών που συνήλθε στο Καμερούν παρουσία και του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα με Εκθέσεις, οι οποίες περιέχουν και συστάσεις για μουσουλμανικούς πληθυσμούς ανά τον κόσμο που παραβιάζονται τα δικαιώματα τους. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τη μουσουλμανική κοινότητα στο  Μιανμάρ, στην Κριμαία  στις Φιλιππίνες και τη «τουρκική μειονότητα στη Θράκη  και τον μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δωδεκάνησο». 

Με δεδομένο ότι ο OIC έχει 57 κράτη μέλη και  καλύπτει έναν πληθυσμό σχεδόν 2,1 δισ. ανθρώπων, το γεγονός  ότι στις αποφάσεις του  υιοθετεί και προβάλει όλη την τουρκική επιχειρηματολογία για τη μουσουλμανική  μειονότητα της Θράκης δημιουργεί μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για τη χώρα  μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι «ειδήσεις» για υποτιθέμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων των μουσουλμάνων  τροφοδοτεί αντιδράσεις και ακραίων ισλαμικών φωνών και οργανώσεων.

Συγχρόνως όμως αυτή η παραμορφωτική εικόνα για  την  κατάσταση της ελληνικής  μουσουλμανικής μειονότητας αποσκοπεί στο να πλήξει και τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό Κόσμο, είτε ενοχοποιώντας τις σχέσεις αυτές είτε βάζοντας στην ατζέντα τους έστω και εμμέσως θέμα «τουρκικής μειονότητας».  

Στο ψήφισμα του ο OIC υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   
 
Η Τουρκία επιχειρεί εντατικά να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το μειονοτικό και με τη διεθνοποίηση του, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει μια συντονισμένη επικοινωνιακή «επίθεση» με τακτικά και συχνά δημοσιεύματα από τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, Anadolu και ΤΡΤ με αντικείμενο τις δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως την ονομάζουν,  μειονότητας στη Θράκη  

Η  απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 3/50-MM 

Σχετικά με  την κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τον Μουσουλμανικό Πληθυσμό των Δωδεκανήσων. 

Η 50η Σύνοδος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Γιαουντέ της Δημοκρατίας του Καμερούν στις 29-30 Αυγούστου 2024 
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, γενικά, και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη της Ελλάδας και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα ειδικότερα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού Κόσμου Χαιρετίζοντας το άνοιγμα ενός τζαμιού στην Αθήνα, το οποίο, ωστόσο, διοικείται από ένα συμβούλιο που αποτελείται από μη μουσουλμάνους, 

Υπενθυμίζοντας τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη του OIC, τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τις ισλαμικές διασκέψεις κορυφής του OIC, τις διασκέψεις των υπουργών εξωτερικών, το Συμβούλιο και τις διεθνείς συμφωνίες, διακηρύξεις και συμβάσεις που ζητούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της λατρείας, και ειδικότερα της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία εγγυάται τα δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, δυνάμει της οποίας έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή την τουρκική,  και ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές, 

Έχοντας εξετάσει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμανικών κοινοτήτων και μειονοτήτων σε κράτη μέλη που δεν είναι μέλη του OIC: 

1. καλεί την Ελλάδα να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα  
2. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που προέρχονται από διμερείς και διεθνείς Συμφωνίες 
3. ζητεί εκ νέου από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες 
4. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Βακουφίων  από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκησή τους 
5. τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας όσον αφορά τον διορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών εκπαιδευτών, παρά τις αντιδράσεις της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
6. παροτρύνει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ετυμηγορίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
7. παροτρύνει εκ νέου την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας από τα οποία αφαιρέθηκε η ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 του νόμου αριθ. 3370/1955 περί ελληνικής ιθαγένειας 
8. επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα, σε διαβούλευση με την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων της, τα οποία συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζει 
9. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να κινήσει έρευνα ιδίως σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν ψήφισμα και να υποβάλει σχετική έκθεση στην τεσσαρακοστή έκτη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών· 
10. χαιρετίζει την έναρξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «Προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης· 
11. σημειώνει τη στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά ζητήματα και θρησκευτικά σχολεία για μουσουλμάνους στην Ελλάδα· 
12. καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει τον διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα 
13. Ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθήσει την εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετική έκθεση στην 51η Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών». 

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή