Ακολουθήστε μας

Διαφθορά

Το τέλος της ελληνικής ελεύθερης πτώσης…

Δημοσιεύτηκε

στις

ο 
Υπάρχει ένα ανέκδοτο που περιγράφει κάποιον ο οποίος πέφτει από τον 20ο όροφο και κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ βρίσκεται μεταξύ 8ου και 7ου ορόφου, σκέφτεται πως μάλλον τραγικά περιέγραφαν τις συνέπειες της πτώσης: «Έχω διανύσει 12 ορόφους και ακόμη παραμένω ακέραιος και με όλες τις αισθήσεις σε λειτουργία…».
Η Ελλάδα το 2015 δεν βρίσκεται απλά στο κενό, αλλά έχει πηδήξει σε αυτό…
Η βασική πεποίθηση αυτής της στήλης, πολλούς μήνες πριν οι εκλογές αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση, είναι πως θα πρόκειται για την καταστροφικότερη κυβέρνηση μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο. Καταστροφικότερη σε σχέση με τις συνέπειες στη χώρα αλλά και για την ίδια καθώς υποκείμενη της διάλυσης της χώρας στα χέρια της, θα πληρώσει το πολιτικό κόστος (ως πολιτικός χώρος) μιας χρεοκοπίας για το 80% των αιτιών της οποίας ευθύνονται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Αυτό έχει δρομολογηθεί πλέον και για τη χώρα και για την κυβέρνηση και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Κάθε Δευτέρα η στήλη αναπροσαρμόζει με βάση τα νέα δεδομένα τα επικρατέστερα σενάρια, σε σχέση με την κατάσταση της χώρας και σε ποιες πιθανές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αυτά θα οδηγήσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Η συνάντηση του κ. Τσίπρα, την εβδομάδα που πέρασε στη Ρίγα με την κα Μέρκελ και τον κ. Ολάντ δεν άλλαξε κάτι σε αυτά τα δεδομένα. Πέρα από τα διπλωματικά χαμόγελα και κάποιες ενθαρρυντικές κουβέντες, η βασική γραμμή παραμένει σταθερή: Οι θεσμοί και τα τεχνικά κλιμάκια θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στα πλαίσια του δεύτερου μνημονίου.

Η πολιτική διαπραγμάτευση 
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ευθύς εξαρχής έτρεφε την ψευδαίσθηση πως θα διαπραγματευτεί πολιτικά και όχι στη βάση μιας μνημονιακής ατζέντας μέτρων δημοσιονομικών και λοιπών μεταρρυθμίσεων.
Το είχαν επιχειρήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτό, με βάση το επιχείρημα αν φύγουμε εμείς θα έρθει ο Τσίπρας, προκειμένου να διατηρήσουν κάποια προνόμια της πελατειακής τους εκλογικής βάσης.
Το επιχείρησε και η παρούσα κυβέρνηση με «σκιάχτρο» τη Χρυσή Αυγή (σχετικές δηλώσεις Βαρουφάκη κατά συνάντηση με Σόιμπλε) αλλά και την εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Λαφαζάνη.
Από το περασμένο καλοκαίρι και μετά η στάση των εταίρων έναντι της Ελλάδας έχει μεταβληθεί. Κρατούν μια σταθερή ενιαία στάση η κατάληξη της οποίας είναι η επιλογή take it or leave it.
Με απλά λόγια ή κάνετε ό,τι πρέπει να κάνετε ή τα μαζεύετε και εγκαταλείπετε το ευρώ. Είναι αστείο να πιστέψει κάποιος πως η Ευρωζώνη θα εκβιαστεί από μια παρέα ξεχασμένων από την ιστορία σταλινικών και άλλων περιθωριακών που μια αναταραχή τους έφερε στην εξουσία, σε μια μικρή και αδύναμη χώρα και θα υποκύψει στις οικονομικές «βασκανίες» του κ. Βαρουφάκη ή τις σοβιετικές «μαγγανείες» του κ. Λαφαζάνη για την αναβίωση αυτού που απέτυχε στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κλπ.
Αν κοιτάξει κάποιος τις χρηματιστηριακές αγορές και τις αγορές ομολόγων τους τελευταίους μήνες, δεν θα διαπιστώσει κανένα πανικό από κάποιο ενδεχόμενο Grexit όπως συνέβαινε το 2012 και 2010.  Υπάρχει όμως ένα ηθικό πολιτικό κόστος, αν αναγκαστεί να αποχωρήσει μια χώρα από μια ένωση που θεωρητικά δεν έχει έξοδο.
Υπάρχουν δύο απόψεις μεταξύ των ευρωπαίων αυτή τη στιγμή. Η μία είναι υπέρ της άμεσης δρομολόγησης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ της Ελλάδας και η άλλη είναι της δημιουργίας ενός κλίματος ασφυξίας που θα αναγκάσει την κυβέρνηση είτε να παραιτηθεί είτε να υποταχθεί πλήρως.
Και τα δύο σενάρια βοηθούν να δοθεί ένα πλήγμα στο κύμα του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη με παράδειγμα την αποφυγή των καταστροφικών συνεπειών που θα υπάρξουν στην Ελλάδα, η οποία είναι η πρώτη που εξέλεξε μια κυβέρνηση αμφισβήτησης των βασικών κανόνων της Ευρωζώνης.
Το δεύτερο επιπλέον απαλλάσσει την ευρωζώνη και από το ηθικό πολιτικό κόστος μιας κραυγαλέας αποτυχίας της στην Ελλάδα.
Με απλά λόγια και συμπερασματικά, οι επιδιώξεις της άλλης πλευράς συγκλίνουν: Είτε στην υποδειγματική για τους υπόλοιπους ευρωσκεπτικιστές υποταγή του κ. Τσίπρα, είτε στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με φιλικό ή εχθρικό τρόπο.

Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης…
Η παρούσα κυβέρνηση έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά τα οποία προδιαγράφουν την πλειοψηφία των πιθανοτήτων της αποτυχίας της.
Αρχικά κοινή ήταν η πεποίθηση πως στην αποτυχία οδηγούσαν οι ακραίες ιδεοληψίες οι οποίες στερούσαν από την κυβέρνηση μια πραγματιστική προσέγγιση της κατάστασης.
Οι πρώτοι τρεις μήνες δείχνουν πως υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος που προδιαγράφει την αποτυχία. Είναι η εικόνα διάλυσης και παράλυσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
Ο κάθε «πικραμένος» βουλευτής ή υπουργός λέει και κάνει ό,τι του κατέβει με βασικές προτεραιότητες το βόλεμα φίλων και συντεχνιών που στήριξαν την άνοδο στην εξουσία.
Όσοι αμφισβητούν αυτήν την εκτίμηση, αναφέρουν τα υψηλά ποσοστά που διατηρεί η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις. Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση διατηρεί μια τεράστια διαφορά εκλογικής επιρροής από το δεύτερο κόμμα.
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους και ουσιαστικά έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα. Ο ένας λόγος είναι γιατί τα βασικά πολιτικά πρόσωπα και επιχειρήματα της αντιπολίτευσης παραμένουν αυτά που απέτυχαν κατά τη λαϊκή βούληση και καταψηφίστηκαν το Γενάρη που πέρασε.
Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο μέσος ψηφοφόρος «σκέφτεται» με την τσέπη του. Μεταξύ του περασμένου Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη το κάθε νοικοκυριό της μεσαίας τάξης πλήρωσε 8 δισ. φόρους εισοδήματος και 2,5 δισ. ΕΝΦΙΑ συν ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
Οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις των 70 ή 100 δόσεων μετά το Δεκέμβρη έχει κατεβάσει αυτές τις εκταμιεύσεις στα 50-100 ευρώ το μήνα. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που οι λιανικές πωλήσεις σε πολλές περιοχές έχουν διατηρηθεί τους τελευταίους μήνες.
Αυτή η περίοδος χάριτος όμως τελειώνει από το καλοκαίρι και μετά, όταν εκτός των περσινών φόρων -που έστειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση για «βρούβες»- θα προστεθούν και νέοι φόροι ύψους 5-6 δισ. σύμφωνα με τις μέτριες μέχρι τώρα εκτιμήσεις.
Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της χώρας ο κ. Τσίπρας τους επόμενους μήνες, αν παραμείνει στην εξουσία, θα αλλάξει άρδην επί τα χείρω.

Τα τρία σενάρια
Τα βασικά πιθανά σενάρια που παραμένουν είναι:
α) Η επίτευξη μιας ετεροβαρούς για την κυβέρνηση συμφωνίας η οποία δεν θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις…
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει δημοψήφισμα, εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας…
β) Η αποδοχή της όποιας συμφωνίας από την ΚΟ ομάδα. Η εξέλιξη αυτή θα αφήσει κάποιες σταγόνες ρευστότητας να κυλήσουν προς το κράτος και θα κρατήσει τις τράπεζες ανοιχτές χωρίς capital controls. Η κατάσταση στην οικονομία δεν θα αντιστραφεί παρά την επιβράδυνση της διάλυσης. Οι νέοι φόροι το Φθινόπωρο και η εκτίναξη της ανεργίας θα αλλάξουν τα δεδομένα οδηγώντας πάλι σε πολιτικές εξελίξεις…
Στην περίπτωση αυτή μέχρι τέλος του χρόνου οι καταστάσεις θα επιβάλουν πολιτικές εξελίξεις…
γ) Η κυβέρνηση και οι εταίροι δεν καταλήγουν σε συμφωνία. Οι εταίροι δίνουν μια συμφωνία η οποία πρέπει να γίνει 100% αποδεκτή ή η χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ (take it or leave it).

Η κυβέρνηση την πάει σε δημοψήφισμα εκλογές κλπ.
Κοινός παρονομαστής και των τριών επικρατέστερων σεναρίων είναι πως οι πολιτικές εξελίξεις (δημοψήφισμα, εκλογές, οικουμενική…) και η επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας (capital controls, στάση πληρωμών, ανεργία κλπ) αποτελούν θέμα χρόνου που εκτείνεται από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες το πολύ.
Αυτά είναι τα βασικά σενάρια και άπαντα εμπεριέχουν ιδιαίτερα υψηλό ρίσκο για τη χώρα. Υψηλό ρίσκο για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης αλλά και ενός ατυχήματος που θα οδηγήσει σε Grexit.

Περί Grexit
Υπάρχουν πολλές εκθέσεις ξένων οίκων που έχουν μειώσει τον κίνδυνο Grexit κοντά στο 25%. Οι εκθέσεις αυτές βασίζονται σε προβλέψεις με βάση ορθολογικές αντιδράσεις των πολιτικών και της κοινωνίας. Ορθολογική αντίδραση είναι πως μεταξύ μιας καταστροφής 30% και μιας 70% μια κοινωνία ανθρώπων θα επιλέξει την πρώτη.
Δυστυχώς όμως η ιστορία είναι μια σειρά από ατυχήματα… Η αδυναμία μιας κοινωνίας σε περιόδους κρίσεις να περιορίσει το τυχαίο είναι μεγαλύτερη από τις ήρεμες περιόδους.
K. Στούπας
Capital

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Νατσιός: Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Νατσιός: Ο Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει από το έγκλημα των Τεμπών! Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

Ποιο είναι το “λάθος μήνυμα”, Κυριάκο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παραιτήθηκαν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, διότι, όπως μας ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές, “η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα”. Ποιο ήταν αυτό και γιατί ήταν λάθος; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ: ότι κυβέρνηση και μεγαλοπαράγοντες πότε αγαπιούνται και πότε κάνουν κόνξες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο. Κι ότι πάντα υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας και αγγελιαφόροι που θα παζαρέψουν το deal.

Κι αν κάτι πάει στραβά, οι πραιτωριανοί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να προστατευθεί το “αφεντικό”. Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο; Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Ισχύει από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, για όλες τις κυβερνήσεις και για όλους τους μεγαλοπαράγοντες. Τι διαφορετικό συνέβη το βράδυ του Κυριακής, παραμονή της εορτής των Βαγγέληδων; 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να βοηθήσουμε και τις κυβερνητικές πηγές να καταλάβουν την έννοια του μηνύματος, διότι, απ΄ ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται. Οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, εμπειρότατοι και με μακρά θητεία σε κομματικά και πολιτικά πόστα, ήταν υπουργός Επικρατείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αντιστοίχως. Δηλαδή, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Εμφανίζονται λοιπόν στο σπίτι του Βαγγέλη, μένουν αρκετές ώρες, πίνουν, καπνίζουν και συζητούν με τον εορτάζοντα και τους άλλους προσκεκλημένους. Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο ή αφού συνεννοήθηκαν; Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν το πρώτο. Εάν όντως έγινε έτσι, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κάποτε Alter Ego της, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος, που δεν το κάναμε ούτε στο Δημοτικό: όταν κάποιος συμμαθητής τσακωνόταν με τον κολλητό μας, τον είχαμε κι εμείς στο “ντου”. Αν λοιπόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κρίνουν σε ποιανού το σπίτι θα πάνε και σε ποιανού όχι, και τι μηνύματα θα εκπέμψει η παρουσία τους, δεν κάνουν για τη δουλειά.

Πολύ πιθανό να έχουν και άλλες παρόμοιες δομικές ελλείψεις. Κι αν ο πρωθυπουργός, που τους ανέθεσε αυτές τις εξαιρετικά νευραλγικές θεσμικές θέσεις, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι κάνουν για τη δουλειά και ποιοι όχι, δεν κάνει ούτε εκείνος για τη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα από την εκδοχή στην οποία μας καθοδηγούν οι “κυβερνητικές πηγές”. Είναι σωστό ή λάθος; 

Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι προφανές ότι η παρουσία των κομισάριων του Μαξίμου εκεί είχε χαρακτήρα αποστολής: να εκτονωθεί η κρίση και να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του διαχρονικού deal που υπάρχει ανάμεσα στις δύο “οικογένειες”. Όταν τα ΜΜΕ γέμιζαν από φωτογραφίες ένθερμων εναγκαλισμών σε απόσταση αναπνοής του ίδιου του πρωθυπουργού με τον προχθεσινό εορτάζοντα, αλλά και με άλλους μεγαλοπαράγοντες, το μήνυμα ήταν σωστό ή λάθος;

Πάμε όμως στο γεγονός που επιδείνωσε την κλινική εικόνα μιας κάποτε ρωμαλέας σχέσης.

Το “Βήμα” ισχυρίστηκε πως, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στα εκτροχιασμένα βαγόνια (που, έναν χρόνο μετά, δεν έχουμε μάθει, επίσημα, τι την προκάλεσε), κάποιος έσπευσε να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και να τις δώσει στο “Πρώτο Θέμα”, γνωστό για την απροκάλυπτα φιλοκυβερνητική του στάση, το οποίο τις έβγαλε στον αέρα, παραποιημένες: δύο διαφορετικές συνομιλίες συνενώθηκαν και παρουσιάστηκαν ως ενιαία.

Ποιος πήρε το υλικό; Ποιος έκανε το μοντάζ; Το “γιατί” είναι προφανές: έπρεπε να φανεί ότι αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο σταθμάρχης. Βασισμένος σε αυτές τις παραποιημένες συνομιλίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη Βουλή την εκδοχή του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους.

Δεν αθωώνει τον σταθμάρχη το δημοσίευμα του Βήματος. Όμως δείχνει μία υπερβολική σπουδή κάποιων να κατευθύνουν την οργή του κοινού μόνο σ΄ αυτόν, μακριά από πολιτικά πρόσωπα. Θα μπορούσε, την αποκάλυψη για την υπεξαίρεση του υλικού, να μην την είχε κάνει το “ΒΗΜΑ” αλλά η “Ηχώ της Άνω Ραχούλας”. Θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας;

για τη συνέχεια CApital

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή