Ακολουθήστε μας

Ιράν

Κόντρα Τεχεράνης – Ριάντ: Η Μόσχα σε ρόλο μεσολαβητή;

Δημοσιεύτηκε

στις

Νταβίντ ΝαρμάνιαΝικολάι Σουρκόφειδικά για τη RBTH

Πηγή: Getty Images
Οι πρόσφατες επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας του Ιράν, και των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης, έχουν ενισχύσει τις φήμες για μεσολαβητικό ρόλο της Ρωσίας στην κόντρα Τεχεράνης-Ριάντ, την ώρα που η άρση των δυτικών κυρώσεων στην Τεχεράνη δημιουργεί καθεστώς ρευστότητας στη Μέση Ανατολή. 

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ιρανό ομόλογό του Τζαβάντ Ζαρίφ στη Μόσχα, όπου συζήτησαν για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο νέο διεθνές περιβάλλον, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της ομάδας 5 + 1 με το Ιράν, ενώ την παραμονή της επίσκεψης Ζαρίφ έφτασαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συναντήσεις με τη ρωσική ηγεσία, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, όσο και εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης, διχάζοντας τις εκτιμήσεις, για το αν η Μόσχα ενεργεί ως ανεπίσημος μεσολαβητής μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.

Πάντως, η συνάντηση Λαβρόφ-Ζαρίφ στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σε ριζικά νέες διεθνείς συνθήκες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ιράν και των 5 + 1, (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, και Γερμανία ) ανοίγοντας το δρόμο για την άρση των μακρόχρονων δυτικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.
Κεντρικό θέμα των συνομιλιών αποτέλεσε η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, η Ρωσία θα πρέπει να παίξει βασικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.
Ειδικότερα, η Ρωσία θα απομακρύνει τα αποθέματα χαμηλά εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν σε αντάλλαγμα με φυσικό ουράνιο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της παραγωγής των σταθερών ισοτόπων στην ιρανική πυρηνική μονάδα στο Φόρντοου. Η Ρωσική Ομοσπονδία, θα κατασκευάσει επίσης, άλλους οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ισλαμική Δημοκρατία.
 «Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη και σημαντική κατεύθυνση, η οποία θα αυξήσει την παροχή ενέργειας στο Ιράν, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με τη μη διάδοση πυρηνικών, αλλά και το σεβασμό στο δικαίωμα του Ιράν για ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Το συριακό στο προσκήνιο
Ένα από τα κύρια θέματα των συναντήσεων ήταν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ ερωτηθείς ο Λαβρόφ για τη θέση της Ρωσίας ως προς το μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε ότι παραμένει σταθερή από την αρχή της κρίσης, και ότι η τύχη του προέδρου της Συρίας πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνον όταν επιλυθεί η κρίση.
«Πάντα υποστηρίζαμε ότι η τύχη της Συρίας θα πρέπει να αποφασιστεί από τους ίδιους τους Σύρους – χωρίς εξωτερική παρέμβαση, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς οποιεσδήποτε γρήγορες λύσεις που θα επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες, από οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Τζαβάντ Ζαρίφ από την πλευρά του σημείωσε ότι Ρωσία και Ιράν συμπίπτουν σε αυτό το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να λυθεί η συριακή κρίση είναι μέσω του πολιτικού διαλόγου».
Λίγο πριν από την επίσκεψη Ζαρίφ (στις 11 και 14 Αυγούστου αντίστοιχα) έφτασαν στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ και εκπρόσωποι του Εθνικού Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης και των Επαναστατικών Δυνάμεων, δίνοντας τροφή στις φήμες περί πιθανού διαμεσολαβητικού ρόλου της Μόσχας, η οποία έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία της να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή, λόγω των συγκρούσεων στη Συρία.
Παρασκηνιακή συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία;
Παρ ‘όλα αυτά, κάποιοι Ρώσοι ειδικοί, όπως ο πρόεδρος του Ινστιτούτου της Μέσης Ανατολής Γεβγκένι Σατανόφσκι αποδίδουν «σε καθαρή σύμπτωση το γεγονός ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε μέσα σε έξι ημέρες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, καθώς και με τους επικεφαλής της NCSROF.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σαουδική Αραβία είναι παντελώς ανίκανη να συμφωνήσει σε ό,τιδήποτε με τους ιρανούς σιίτες, λόγω θρησκευτικών διαφορών, και ως εκ τούτου, κατ’ αρχήν, η Ρωσία δεν μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής.
Ωστόσο, ο Αντρέι Μπακλάνοφ, πρώην Πρέσβης της Ρωσίας στη Σαουδική Αραβία, και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου των Ρώσων Διπλωματών, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Μόσχα να αμβλύνει τις εντάσεις στις Σαουδο-ιρανικές σχέσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία προς το παρόν δεν διαθέτει επαρκείς πόρους, προκειμένου να δράσει ως ενδιάμεσος μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.
«Ναι, στο μέλλον, υπό ορισμένες συνθήκες, αυτό θα μπορούσε να γίνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις», δήλωσε ο πρώην διπλωμάτης, προσθέτοντας πώς ασφαλώς η Ρωσία θα επιθυμούσε μία μείωση των εντάσεων μεταξύ των δύο κύριων παικτών στην περιοχή, και γι΄αυτό το λόγο η ρωσική ηγεσία λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.
«Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν ήταν εντυπωσιακά, δεδομένου ότι, όπως δήλωσε σαφώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ: «οι θέσεις του Ιράν και της Ρωσίας για τη Συρία διαφέρουν από τη θέση της Σαουδικής Αραβίας. Παρ ό λα αυτά, το γενικό πλαίσιο των σχέσεων στην περιοχή θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε τα κέντρα διοίκησης του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρα διοίκησης που ανήκουν στο τμήμα πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, σύμφωνα με τους IDF.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, ο στρατός είπε ότι στόχευσε αρκετές ακόμη τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων και θέσεων εκτόξευσης πυραύλων στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Beqaa.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, περισσότερες από 70 άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν, προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Περιλάμβαναν εκτοξευτές πυραύλων, κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων, λέει ο IDF.

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Times of Israel

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Παράπονα Τραμπ για τους Αμερικανοεβραίους! Τους στήριξα και δεν με στηρίζουν – “Μπλέξιμο” με Ισραήλ

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέει στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Hugh Hewitt: «Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ένα πράγμα. Πρέπει να είναι έξυπνοι για τον Τραμπ. Γιατί δεν με στηρίζουν. Έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για το Ισραήλ, έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για τον εβραϊκό λαό. Και δεν είναι αμοιβαίο, όπως λένε».

Δεν είναι σαφές εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ήθελε να πει «Αμερικανοί Εβραίοι» αντί για «Ισραήλ» στην πρώτη φράση, αλλά συχνά συγχέει τα δύο και οδηγεί σε κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί αντισημιτικά ρητορική.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο. Αλλά συνήθως δεν ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ δεν τον υποστηρίζει, και μάλιστα μερικές φορές επικαλείται δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Ισραηλινοί τον υποστηρίζουν σε πολύ υψηλά νούμερα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία

Πλέον το γεωπολιτικό αποτύπωμα ενισχύεται και οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μάριος Πουλίκκας

Η “Κυπριακή Δημοκρατία”, όπως ορίζεται από τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* Οι Τούρκοι οικειοθελώς αποχώρησαν το 1964, απέσυραν την Αναγνώριση τους προς αυτήν και έκτοτε όχι μόνο δεν αναίρεσαν την απόφαση τους, αλλά έβαλαν και την ταφόπλακα της συμμετοχής τους στην “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959” (και άρα και στην ύπαρξη της) με την Παράνομη Τουρκική Εισβολή, Εθνοκάθαρση και Κατοχή το 1974.

* Το 1964 και παρόλο που οι Έλληνες κρατούσαμε κυνηγετικά όπλα και οι Τούρκοι σύγχρονα για την εποχή στρατιωτικά τυφέκια, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το ένοπλο πραξικόπημα τους.

* Με το Ψήφισμα 186/64, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία ΧΩΡΙΣ τους Τουρκοκύπριους, είναι η ΜΟΝΗ Αναγνωρισμένη Αρχή στο νησί.

* Η “Κυπριακή Δημοκρατία του 1964” με όλες τις (τύπου Απαρτχάιντ) “Δικοινοτικές Πρόνοιες” σε αχρησία, είναι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κράτος από αυτό που προνοούσαν οι Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959.

* Έγιναν σκληρές μάχες και η αντιμετώπιση της τουρκανταρσίας δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

* Η ψήφιση του 186/64 είναι ίσως η Μεγαλύτερη Διπλωματική ΝΙΚΗ που πετύχαμε ποτέ.

* Σήμερα (αν και εδαφικά κουτσουρεμένη) η “Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”, συνεχίζει να υπάρχει, να αναπτύσσεται και να αποτελεί το καταφύγιο των Ελλήνων της Κύπρου.

* Η πικρία και η απογοήτευση για τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, ειδικά μετά από έναν τόσο όμορφο αγώνα όπως αυτόν της ΕΟΚΑ, είναι έντονα συναισθήματα που μας πνίγουν όλους. Δεν παύει όμως να ισχύει ότι εκείνη η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και έχει αντικατασταθεί με κόπους και θυσίες, από την “Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”.

* ΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ

* Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πλήρη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ χωρίς υποσημειώσεις. Ούτε ΔΔΟ, ούτε καν “επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία” (που πολλοί προτείνουν, εννοώντας την “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959”). Δεν υπάρχει επιστροφή σε κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και καθολική εφαρμογή της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ.
Αυτός πρέπει να είναι ο Στόχος.

Με σωστή προσέγγιση μπορεί να επιτευχθεί.

Οι Συγκυρίες είναι ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

* Παλαιότερα, οι Αμερικανοί προσπαθούσαν πάντα να κρατούν “ίσες αποστάσεις” με τους Τούρκους για οτιδήποτε αφορούσε στην Κύπρο. Πλέον, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε τυπική συνεννόηση με το κατοχικό καθεστώς για θέματα συμμετοχής της Κύπρου στις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

* Οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman και John Cornyn, συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κοινής βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των στρατηγικής σημασίας διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ. 🇨🇾🇺🇸

* Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας όσο και με την παροχή διευκολύνσεων για τον ασφαλή επαναπατρισμό υπηκόων διαφόρων χωρών που εγκαταλείπουν την περιοχή.

* Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία που συνομολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για θεσμοθέτηση Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες.

Για τέλος, αφήνω τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ: “In Israel, in order to be realist, you must believe in miracles” -David Ben-Gurion

Πόσο ταιριάζουν και στην περίπτωση μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή