Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Ζωσμένοι με εκρηκτικά

Δημοσιεύτηκε

στις

 Τρίτη, 13 Οκτ 2015

Η τραγωδία στην Τουρκία μάς φέρνει πιο κοντά σε ένα είδος πολέμου για το οποίο είμαστε παντελώς απροετοίμαστοι. Μέχρι τώρα, στις ανθρώπινες συγκρούσεις, υπήρχαν δύο δεδομένα: 
α) τον ρόλο του εχθρού τον έχουν αποδεχθεί και οι δύο, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε κοινωνικό, είτε σε κρατικό, και 
β) ο εχθρός θέλει να σου κάνει ζημιά, χωρίς να πάθει κάτι ο ίδιος.

Όλες οι θεωρίες, οι τεχνικές, οι στρατηγικές αντιμετώπισης που έχουμε βασίζονται σε αυτά τα δύο.
Όμως, πλέον, είμαστε αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό είδος πολέμου στο οποίο 
α) ο άλλος αποφασίζει ότι είσαι εχθρός του επειδή ανήκεις σε διαφορετική φυλή, ιδεολογία, θρησκεία, και 
β) είναι αποφασισμένος να πεθάνει μαζί σου, σκοτώνοντας όσο περισσότερους ΑΛΛΟΥΣ μπορεί.
Αυτός που περπατάει δίπλα μας, αυτός που τρώει στο διπλανό τραπέζι, αυτός που κάθεται στο διπλανό κάθισμα στον κινηματογράφο μπορεί να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά τα οποία θα πυροδοτήσει ξαφνικά χωρίς να σε ξέρει, χωρίς να τον ξέρεις, χωρίς να έχετε ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα. Είναι θέμα χρόνου αυτού του είδους οι επιθέσεις να επεκταθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Προβλέπω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο συγχρονισμένα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όχι μόνο πρωτεύουσες.
Από την επόμενη στιγμή, η ζωή μας δεν θα θυμίζει σε τίποτε τη ζωή που κάνουμε τώρα. Θα έχουμε περάσει στον μεσαίωνα του φόβου. Πρέπει όσο υπάρχει ακόμα καιρός να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε και να παραχωρήσουμε ένα ποσοστό ελευθερίας για ένα αντίστοιχο ποσοστό ασφάλειας. Ελευθερία και ασφάλεια είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και το σημείο ισορροπίας ανάμεσά τους δεν είναι δεδομένο. 

Οι ανθρώπινες κοινωνίες οφείλουν κάθε φορά να το προσδιορίζουν σε συνάρτηση με τις απειλές που δέχονται, εσωτερικές ή εξωτερικές. Ο εχθρός, σήμερα, ακολουθεί την τακτική του ιού του AIDS: μπαίνει στον οργανισμό, πολλαπλασιάζεται αθόρυβα εκμεταλλευόμενος τις δομές του και κάποια στιγμή χτυπάει το ανοσοποιητικό του σύστημα και τον οδηγεί σε κατάρρευση.
Ξέρω, ότι όταν ζεις ένα οικονομικό βατερλώ δεν θες να σκεφτείς τίποτε δυσάρεστο επιπλέον. Όμως δεν έχουμε κάνει κανένα συμβόλαιο με τη ζωή για παντοτινή ευδαιμονία – οι παππούδες μας κάτι τέτοιες εποχές, πριν έναν αιώνα, ήταν ήδη 4 χρόνια στα χαρακώματα ενός πολέμου που θα συνεχιζόταν για άλλα 7 χρόνια και θα κατέληγε σε εθνική καταστροφή. 
Είμαστε η πιο τυχερή γενιά της παγκόσμιας ιστορίας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε, αν αντιληφθούμε, όσο πιο νωρίς γίνεται, ότι κάποιοι το επιβουλεύονται αυτό. Και αν αντιδράσουμε έγκαιρα – και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειαζόμαστε νέα νομικά εργαλεία και νέες μεθόδους αντιμετώπισης, πρόληψης και καταστολής. Αργούμε, ανησυχητικά. Αυτή η συζήτηση έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει.  

Θ. Τζήμερος – marketnews

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή