Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Ειδομένη: Μετανάστες σπάνε κλούβα της αστυνομίας (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Στους 54.000 οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στη χώρα μας

«Καζάνι που βράζει» η Ειδομένη μετά τον τραυματισμό πρόσφυγα – Έσπασαν το περιπολικό που τραυμάτισε Σύρο πρόσφυγα – Προτεραιότητα η εκκένωση Ειδομένης, Πειραιά και Ελληνικού, λένε τώρα στην κυβέρνηση 
Σπύρος Γκουτζάνης
Ηλεκτρισμένη είναι και πάλι στην Ειδομένη μετά τον τραυματισμό χθες πρόσφυγα που έπεσε μπροστά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. 
Αν και οι αστυνομικοί διαβεβαιώνουν ότι το βανάκι δεν είχε εμπλοκή, το ατύχημα έδωσε αφορμή να ξεσπάσουν οι πρόσφυγεςπροκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητα και αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμάτων. 
Η  κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει εκτός ελέγχου με τον κίνδυνο να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή επεισόδια, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας και ο συνωστισμός πολλών ανθρώπων σε κακές συνθήκες αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών. Εν τω μεταξύ η σιδηροδρομική γραμμή αφού άνοιξε λίγες ώρες με επιχείρηση της αστυνομίας έκλεισε ξανά. Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας λέει απλά ότι θα ανοιγοκλείνει και φέρνει σαν παράδειγμα το Καλαί όπου η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Αγγλίας Γαλλίας ανοιγοέκλεινε για επτά χρόνια. 
Γενικότερα πάντως αν και έχουν περάσει πλέον αρκετοί μήνες η κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις περί αλληλεγγύης, αδυνατεί να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες στο σύνολο των 54.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν για αρκετό χρόνο. 
Στην Ειδομένη παραμένουν περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες, την ώρα που ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας υποσχόταν χθες στην Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις, ότι θα μπει τάξη. «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ωριμάσει η απελπισία και να δώσουμε μορφή στο χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «γίνεται σχεδιασμός ότι σχεδιασμός σε διεθνές επίπεδο με τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες μετανάστευσης των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να μην έχουμε αιματοχυσίες που δεν βοηθούν κανένα».
Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι μέσα σε 31 μέρες δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας και σύντομα θα δημιουργηθούν άλλες 20.000 θέσεις φιλοξενίας που θα δώσουν την δυνατότητα να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη αλλά και το λιμάνι του Πειραιά όπου επίσης παραμένουν 3.200 πρόσφυγες. Για την κυβέρνηση η εκκένωση των δύο αυτών πρόχειρων καταυλισμών παραμένει η βασική προτεραιότητα. Πρόβλημα όμως αποτελεί και το Ελληνικό όπου περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συνωστίζονται σε απαράδεκτες συνθήκες. Η κυβέρνηση πάντως σκοπεύει να περιορίσει τους καταυλισμούς από 35 – 40 σε 15 – 20 με ανθρώπινες συνθήκες. 
Εν τω μεταξύ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργούν πλήρες αρχείο καταγραφής των ΜΚΟ.
Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότησή τους ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να δοθούν τα χρήματα της ΕΕ στο ελληνικό κράτος, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό. Ακολούθως τα χρήματα θα δοθούν μόνο σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες ΜΚΟ, ενώ συμφωνήθηκε το 50% προσλήψεων και το 60% των αγορών για προμήθειες να γίνουν από την Ελλάδα.
Πρώτο Θέμα

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή