Ακολουθήστε μας

Διαφθορά

Αρχίζει στο Εφετείο η δίκη της Siemens

Δημοσιεύτηκε

στις

    Παπαδάκου Γιάννα  
Δεκαεννέα χρόνια μετά την προμήθεια των ψηφιακών της Siemens στον ΟΤΕ και δέκα χρόνια μετά την έναρξη της διερεύνησης στη χώρα μας του πλέον συζητημένου, αλλά και πολύπλευρου πολιτικά σκανδάλου, αρχίζει την Τρίτη, 5 Ιουλίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, η δίκη που μπορεί και να ονομαστεί η δίκη της δεκαετίας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, πρόσφατα προαχθείς, Γ. Τσιμπέρης, παρότι έχει τοποθετηθεί στο Ναύπλιο, θα ολοκληρώσει τη δίκη και τότε θα μετατεθεί, όπως αναφέρουν έγκυρες ανώτατες δικαστικές πηγές. Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει στις 27 Νοεμβρίου, αλλά πήρε αλλεπάλληλες αναβολές, λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Ως αγκάθια της δίκης αναδεικνύονται το αμετάφραστο βούλευμα (έχει και 16 γερμανούς -αλλοδαπούς κατηγορούμενους) και το ne bis in idem το γεγονός ότι κάποιοι έχουν ήδη δικαστεί από γερμανικά δικαστήρια.

Το βούλευμα παραπομπής των 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση περιγράφει ότι η ζημιά από το σκάνδαλο για το ελληνικό Δημόσιο φθάνει τα 72.000.000 ευρώ, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου στη χρηματοδότηση των κομμάτων από τη γερμανική εταιρεία, την οποία ευθέως περιγράφουν δυο δικαστικές αποφάσεις: Η μια έχει εκδοθεί από το Πρωτοδικείο του Μονάχου (αφορά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), ενώ η δεύτερη αφορά τον συμβιβασμό του ελβετικού Δημοσίου με τον Πρόδρομο Μαυρίδη (πλήρωσε ένα ποσό και σε κοινωφελή ιδρύματα). Η διάταξη της Ομοσπονδίας της Ζυρίχης ( όπως έχει αποκαλύψει το Βήμα) και συγκεκριμένα του Λίνχαρντ Όξνερ, αναφέρει ρητά ότι ότι το 2% της Σύμβασης με τη γερμανική εταιρεία δόθηκε στο ΠαΣοΚ. Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρία άλλου μεγαλοστελέχους της εταιρείας, χρήματα δίνονταν από το τμήμα τηλεπικοινωνιών σε όλα τα κόμματα στην Ελλάδα.
Οι κατηγορούμενοι
Ο Πρόδρομος Μαυρίδης, κατηγορούμενος στην υπόθεση μεταξύ των 64 με βάση τα έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν στη δικογραφία στη διάρκεια της δεκαετούς διερεύνησης της υπόθεσης από την ελληνική Δικαιοσύνη, φαίνεται ότι έχει διακινήσει ένα υπέρογκο ποσό, περίπου 180 εκ. ευρώ, το οποίο διακινήθηκε μέσω 11 τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία περιέργως έφθασε στην Εξεταστική Επιτροπή, ένα μήνα μετά το κλείσιμο της Επιτροπής. Μάλιστα η Έκθεση διαβιβάστηκε στην τότε ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε, παρά μόνο από τους δημοσιογράφους. Μεγάλα ποσά εμφανίζονται επίσης να έχουν διακινηθεί και μέσω των άλλων στελεχών της και κατηγορουμένων σήμερα της Siemens Ελλάς, Ηλία Γεωργίου και Χρήστου Καραβέλλα. Στο σπίτι του Ηλία Γεωργίου έγινε πρόσφατα έφοδος από τους οικονομικούς εισαγγελείς, αφού εντοπίστηκε και στα Πάναμα Πέιπερς. Κατασχέθηκε σκληρός δίσκος από το σπίτι του και η Οικονομική Εισαγγελία ψάχνει τώρα, αν υπάρχει σχέση μεταξύ των λογαριασμών του και μαύρου πολιτικού χρήματος. Ο Ηλίας Γεωργίου κατηγορείται και για τη δωροδοκία του Τάσου Μαντέλη, μία δίκη, που γίνεται εδώ και 3,5 χρόνια με μέλος του δικαστηρίου να εμφανίζει προβλήματα υγείας, ώστε να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η όλη διαδικασία…
Τα μικρότερα ευρήματα στην Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος τα έχει ο εμφανιζόμενος στο βούλευμα ως πρώτος κατηγορούμενος, Μιχάλης Χριστοφοράκος. Εμφανίζεται να έχει εισπράξει μόνο τους μισθούς του, μέρος των οποίων έχει διατεθεί για δάνειο, το οποίο πληρώνει στην εταιρεία, αφού με δάνειο αγοράστηκε το σπίτι στην Εκάλη…Ο ίδιος θα εκπροσωπηθεί στη δίκη με τρεις δικηγόρους. Εκκρεμούν σε βάρος του τέσσερα εντάλματα σύλληψης, αλλά η γερμανική Δικαιοσύνη έχει αρνηθεί την έκδοσή του, λόγω γερμανικής υπηκοότητας. Τα ευρήματα της δικογραφίας, που τον αφορούν δεν είναι χρηματικά, αφού δεν εμφανίζεται να διακινεί, ούτε ευρώ, αλλά το κατηγορητήριο στηρίζεται σε καταθέσεις άλλων συγκατηγορουμένων του, όπως του Ράινχαρτ Σίκατσεκ και του Μάκλ Κουτσενρόιτερ, οι οποίοι θεωρούνται οι θεματοφύλακες των μαύρων ταμείων, οι οποίοι διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ και προς την Ελλάδα.
Ο άλλος απών της δίκης, ο οποίος πάντως δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί στη δίκη, λόγω αγνώστου διαμονής, είναι ο Χρήστος Καραβέλας. Ενώ εμφανιζόταν ως κάτοικος Νότιας Αμερικής από το 2009, πληθαίνουν τα στοιχεία, τα οποία θεμελιώνουν το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε την Ευρώπη. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες το 2010 εθεάθη σε ραντεβού με τον δικηγόρο του στο Μόντε Κάρλο, ενώ πριν από περίπου έξι μήνες εθεάθη στην κωμόπολη Στόλτενμπεργκ στο Μόναχο! Όσοι τον γνωρίζουν επιμένουν ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την αδυναμία του στα ακίνητα, αλλά και στη Γερμανία ακόμα ασχολείται με πώληση ακινήτων έξω από το Μόναχο, όπου εθεάθη να βγάζει φωτοτυπίες από συμβόλαια…
Βασικός κατηγορούμενος από την πλευρά των στελεχών του ΟΤΕ, που φαίνεται να χρηματίστηκαν είναι ο Γιώργος Σκαρπέλης,πρώην αντιπρόεδρος του ΟΤΕ, ο οποίος φαίνεται να εισέπραξε από τον Ηλία Γεωργίου το ποσό των 6,5 εκ. ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ακολουθούν οι άλλοι κατηγορούμενοι, Γρεβενίτης, Αυλωνίτης, Νικάκης, Κόκκινος κ.λ.π. Τη μεγαλύτερη μίζα την εισέπραξε, πάντως ο καθηγητής,νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ, Κ. Ξυπολιάς, ο οποίος αναφέρεται στο κατηγορητήριο, αλλά πέθανε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 2009.
Μυστήριο υπάρχει και για τον θάνατο του άλλοτε οικονομικού στελέχους της Siemens Νοϋμπύργκερ, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του από γέφυρα του Μονάχου, αλλά ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως αυτοκτονία. Ο τελευταίος άνθρωπος που έφαγε μαζί του, πάντως, ο Τόμας Γκάνβιντ, επίσης κατηγορούμενος στη δίκη των 64, δήλωσε στο Focus ότι, όταν το άκουσε σκέφτηκε ότι “τον φίλο μου τον έριξαν από τη γέφυρα”.
Εκτός από τον Νοϋμπύργκερ κατηγορούμενος στη δίκη είναι και ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Φον Πύρερ, ο οποίος ακόμα και σήμερα θεωρείται ότι έχει στενές σχέσεις με την καγκελάριο Μέρκελ. Φυσικά έχουν παραπεμφθεί για ενεργητική δωροδοκία και οι Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, καθώς και το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της εταιρείας Γιούνγκ.
«Αδυναμίες» και… «ορφανά» εκατομμύρια
“Ορφανά ” εμφανίζονται από τις κινήσεις λογαριασμών και 55 εκατομμύρια ευρώ, που διακινήθηκαν αλλά δεν ξέρουμε πού κατέληξαν. Αίσθηση προκαλεί για παράδειγμα ότι δεν έχει κληθεί από τη δικαιοσύνη, ούτε ως μάρτυρας ο προκάτοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Μπένχαρτ Ντόμπεκ, ο οποίος μάλιστα είναι το πρόσωπο που υπέγραψε με τον ΟΤΕ την σύμβαση 8002, η οποία κρίνεται στη δίκη – μαμούθ, η οποία αρχίζει αύριο…
Μια άλλη αδυναμία, πάντως, που εντοπίζουν όσοι γνωρίζουν τη δικογραφία είναι και το γεγονός ότι κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τόσο ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος εισέπραξε το 1.000.000 γερμανικά μάρκα για λογαριασμό του ΠαΣοΚ, όσο και οι μεσάζοντες φίλοι του, που τον βοήθησαν να εισαγάγει τα χρήματα. Μάλιστα η μια γυναίκα, που είναι κατηγορουμένη δηλώνει αδυναμία να πληρώσει ακόμα και δικηγόρο και στην πρώτη ημέρα της δίκης ζήτησε να της διοριστεί από το δικαστήριο.
Οι μάρτυρες, που έχουν κληθεί είναι 48, με τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας να είναι σε περίοπτη θέση (όπως ο Π. Ξυνής), η γραμματέας του Χ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, με τους τέσσερις άνδρες της φρουράς ασφαλείας της, η οποία έχει εμφανίσει το ημερολόγιό της ως το άλφα και το ωμέγα του σκανδάλου, αλλά και ο Ε. Σέκερης, πρώην συγγραμβός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σημερινό στέλεχος της Siemens Ελλάς…
Στο περιθώριο όλων αυτών υπάρχει σε εκκρεμότητα και η αναθεώρηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens, ο οποίος υπεγράφη το 2012 και έχει χαρακτηριστεί ως “άθλιος” από υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτές τις ημέρες υπάρχει κινητικότητα για συνάντηση στη Γερμανία μελών της κυβέρνησης και στελεχών της γερμανικής εταιρείας για την αναθεώρησή του…
ΒΗΜΑ

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Νατσιός: Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Νατσιός: Ο Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει από το έγκλημα των Τεμπών! Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

Ποιο είναι το “λάθος μήνυμα”, Κυριάκο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παραιτήθηκαν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, διότι, όπως μας ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές, “η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα”. Ποιο ήταν αυτό και γιατί ήταν λάθος; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ: ότι κυβέρνηση και μεγαλοπαράγοντες πότε αγαπιούνται και πότε κάνουν κόνξες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο. Κι ότι πάντα υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας και αγγελιαφόροι που θα παζαρέψουν το deal.

Κι αν κάτι πάει στραβά, οι πραιτωριανοί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να προστατευθεί το “αφεντικό”. Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο; Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Ισχύει από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, για όλες τις κυβερνήσεις και για όλους τους μεγαλοπαράγοντες. Τι διαφορετικό συνέβη το βράδυ του Κυριακής, παραμονή της εορτής των Βαγγέληδων; 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να βοηθήσουμε και τις κυβερνητικές πηγές να καταλάβουν την έννοια του μηνύματος, διότι, απ΄ ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται. Οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, εμπειρότατοι και με μακρά θητεία σε κομματικά και πολιτικά πόστα, ήταν υπουργός Επικρατείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αντιστοίχως. Δηλαδή, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Εμφανίζονται λοιπόν στο σπίτι του Βαγγέλη, μένουν αρκετές ώρες, πίνουν, καπνίζουν και συζητούν με τον εορτάζοντα και τους άλλους προσκεκλημένους. Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο ή αφού συνεννοήθηκαν; Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν το πρώτο. Εάν όντως έγινε έτσι, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κάποτε Alter Ego της, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος, που δεν το κάναμε ούτε στο Δημοτικό: όταν κάποιος συμμαθητής τσακωνόταν με τον κολλητό μας, τον είχαμε κι εμείς στο “ντου”. Αν λοιπόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κρίνουν σε ποιανού το σπίτι θα πάνε και σε ποιανού όχι, και τι μηνύματα θα εκπέμψει η παρουσία τους, δεν κάνουν για τη δουλειά.

Πολύ πιθανό να έχουν και άλλες παρόμοιες δομικές ελλείψεις. Κι αν ο πρωθυπουργός, που τους ανέθεσε αυτές τις εξαιρετικά νευραλγικές θεσμικές θέσεις, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι κάνουν για τη δουλειά και ποιοι όχι, δεν κάνει ούτε εκείνος για τη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα από την εκδοχή στην οποία μας καθοδηγούν οι “κυβερνητικές πηγές”. Είναι σωστό ή λάθος; 

Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι προφανές ότι η παρουσία των κομισάριων του Μαξίμου εκεί είχε χαρακτήρα αποστολής: να εκτονωθεί η κρίση και να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του διαχρονικού deal που υπάρχει ανάμεσα στις δύο “οικογένειες”. Όταν τα ΜΜΕ γέμιζαν από φωτογραφίες ένθερμων εναγκαλισμών σε απόσταση αναπνοής του ίδιου του πρωθυπουργού με τον προχθεσινό εορτάζοντα, αλλά και με άλλους μεγαλοπαράγοντες, το μήνυμα ήταν σωστό ή λάθος;

Πάμε όμως στο γεγονός που επιδείνωσε την κλινική εικόνα μιας κάποτε ρωμαλέας σχέσης.

Το “Βήμα” ισχυρίστηκε πως, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στα εκτροχιασμένα βαγόνια (που, έναν χρόνο μετά, δεν έχουμε μάθει, επίσημα, τι την προκάλεσε), κάποιος έσπευσε να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και να τις δώσει στο “Πρώτο Θέμα”, γνωστό για την απροκάλυπτα φιλοκυβερνητική του στάση, το οποίο τις έβγαλε στον αέρα, παραποιημένες: δύο διαφορετικές συνομιλίες συνενώθηκαν και παρουσιάστηκαν ως ενιαία.

Ποιος πήρε το υλικό; Ποιος έκανε το μοντάζ; Το “γιατί” είναι προφανές: έπρεπε να φανεί ότι αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο σταθμάρχης. Βασισμένος σε αυτές τις παραποιημένες συνομιλίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη Βουλή την εκδοχή του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους.

Δεν αθωώνει τον σταθμάρχη το δημοσίευμα του Βήματος. Όμως δείχνει μία υπερβολική σπουδή κάποιων να κατευθύνουν την οργή του κοινού μόνο σ΄ αυτόν, μακριά από πολιτικά πρόσωπα. Θα μπορούσε, την αποκάλυψη για την υπεξαίρεση του υλικού, να μην την είχε κάνει το “ΒΗΜΑ” αλλά η “Ηχώ της Άνω Ραχούλας”. Θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας;

για τη συνέχεια CApital

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή