Ακολουθήστε μας

Γαλλία

H προπαγάνδα άρχισε. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία απειλούν τη Συρία με νέα χτυπήματα σε περίπτωση χημικής επίθεσης στην Ιντλίμπ

Δημοσιεύτηκε

στις

Η προπαγάνδα άρχισε παραμονές της μάχης για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία προειδοποίησαν την Τρίτη τη Συρία και τον πρόεδρο Bachar al-Assad ότι δεν θ΄αφήσουν ατιμώρητη κάθε χρήση χημικών όπλων για την επίθεσή του στην επαρχία της Ιντλίμπ.

 Η Δαμασκός ανακοίνωσε την πρόθεσή της ν΄ανακτήσει αυτή την επαρχία, την τελευταία που ελέγχουν οι τρομοκράτες στα σύνορα με τη Τουρκία.
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι χώρες της τρόικα του πολέμου που είναι και διαρκή μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσαν το  « βαθύτατο προβληματισμό τους » από τη στρατιωτική επίθεση των συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και για τις ανθρωπιστικές της συνέπειες.

« Υπογραμμίζουμε ομοίως την ανησυχία μας για μια πιθανή κι άνιση νέα χρήση χημικών όπλων », γράφουν.
Αυτή η δήλωση επέρχεται 5 χρόνια μετά την προβοκάτσια της Γκούτα όταν Ομπάμα κι Ολάντ απειλούσαν να επιτεθούν στη Συρία. Η τρόικα του πολέμου τελικά εξαπέλυσε χτυπήματα κατά της Συρίας και κυρίως στη Δαμασκό στις 14 Απριλίου 2018 με αφορμή μια άλλη  »χημική» παράσταση στη Ντούμα.
Στρατιωτικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει  : θ΄απαντήσουμε σκληρά σε όποια χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στην Ιντλίμπ.
Oι White Helmets μετέφεραν με 8 VAN φορτίο από
εργαστήριο επεξεργασίας χλωρίου από τα τουρκικά σύνορα σε περιοχές του
Ιντλίμπ. Ετοιμάζουν προβοκάτσια…
H συριακή τηλεόραση sama μεταδίδει ότι μέλη των Λευκών Κρανών (White Helmets) που επέβαιναν σε 8 κλειστά Van μετέφεραν ένα νέο φορτίο με βαρέλια από το
εργοστάσιο στο Atat στα τουρκικά σύνορα που εξειδικεύεται στην ανακύκλωση
χλωρίου. 
Διέσχισαν την επαρχία Ιντλίμπ από το βορρά ως το νότο και πήγαν στην
πόλη  Αriha και σε περιοχές της  Jisr al Shugur υπό την αυστηρή
προστασία των ΗΤS της τ. Αλ Νούσρα. Οι εφεδρείες των White Helmets  σε πολλές
ζώνες της Ιντλίμπ κλήθηκαν να πιάσουν άμεσα ”δουλειά”.
Τα κλειστά αυτοκίνητα μετέφερουν μεγάλα πλαστικά βαρέλια που η
Τουρκία χρησιμοποίησε στο παρελθόν για υγρό χλωρίου για την αποστείρωση του
πόσιμου νερού.
”Λευκά Κράνη” αλλά όχι ακηλίδωτα……

dimpenews.com

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή