Ακολουθήστε μας

Βόρειος Ήπειρος

Αδέλφια μας Βορειοηπειρώτες, συγνώμη που δεν τιμήσαμε όπως πρέπει τους ήρωές μας – Ιωάννης Διαμάντης: Μια εξαίρετη μαρτυρική μορφή της Δερβιτσάνης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Ιωάννης Διαμάντης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες και πιο εμβληματικές προσωπικότητες όχι μόνον της Δερβιτσάνης, αλλά και όλου του Ελληνισμού της βόρειας Ηπείρου. Μια μορφή καθόλα δυναμική, αποφασιστική, με πνεύμα δικαιοσύνης και θυσίας.
Γεννήθηκε το 1910 στη Δερβιτσάνη, μέλος μιας εφταμελής οικογένειας (έξι αγοριών και ενός κοριτσιού). Οικογένεια πραγματικά από τις λίγες, η οποία όχι μόνον ήτανε αρχοντική – καθότι ασχολούνταν με τα κτήματα και το εμπόριο – αλλά υπήρξε μια από τις σημαντικότερες οικογένειες του τόπου, η οποία στήριζε με την παρουσία της την εντόπια οικονομία.
Ο ίδιος όντας φιλομαθής, μετά το πέρας της φοιτήσεώς του στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας, μεταβαίνει στο Γυμνάσιο Κερκύρας και το έτος 1935 αποφοιτά από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού ολοκλήρωσε όλες τις πανεπιστημιακές του υποχρεώσεις, επιστρέφει στη γενέτειρά του τη Δερβιτσάνη, ασκώντας την νομική του ιδιότητα στα δικαστήρια της πόλεως του Αργυροκάστρου. Μολαταύτα εμπόδιο για τον ίδιο υπήρξε η μη κατοχή της αλβανικής γλώσσας, πράγμα που τον οδήγησε για ένα χρόνο στα Τίρανα, με απώτερο σκοπό την εκμάθησή της.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα δεν έμεινε άπραγος, αλλά αντιθέτως ασχολήθηκε με θέματα των υπόδουλων Ελλήνων της περιοχής μας, δίνοντας σημαντικό παρόν στην Ελληνική Πρεσβεία των Τιράνων.
Επιστρέφει ξανά εις το Αργυρόκαστρο, όπου και ανοίγει το δικό του δικηγορικό γραφείο.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη του επιτυχία, κατά την περίφημη αγόρευσή του στο Στρατοδικείο Αργυροκάστρου, όπου ο ίδιος είχε αναλάβει την υπεράσπιση Τότου και Γκιουλέκα, παρομοιάζοντας το κίνημα των εν λόγω κυρίων με το αντίστοιχο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Μαζί με το γιατρό Α. Καλυβόπουλο, τον επίσης Δερβιτσιώτη Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Παντελεήμονα, υπήρξαν στενοί φίλοι του Βασίλειου Σαχίνη.
Ωστόσο το μένος των Αλβανών εθνικιστών τον οδηγεί τον  Οκτώβριο του 1940 μαζί με το θείο του Σπυρίδωνα Διαμάντη και άλλους Έλληνες της περιοχής μας, εξόριστο στην Ιταλία για έναν ολόκληρο χρόνο.
Μετά την επιστροφή του από την εξορία επιστρέφει μόνιμα στο Αργυρόκαστρο καθώς το ίδιο ακριβώς αναγκάζεται να κάνει και η οικογένεια της γυναίκας του της Όλγας, η οποία οδηγήθηκε αναγκαστικά στον τόπο μας, λόγω της κατεχόμενης τότε Αθήνας. (Η οικογένεια της συζύγου του καταγόταν από τις Σέρρες). Ο ίδιος για να αποδώσει ένα είδους ευχαρίστησης προς την οικογένεια της συζύγου του, η οποία τον βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, κατάφερε να τους συντηρεί εξολοκλήρου μόνος του.
Μαζί με άλλους δικούς μας πατριώτες υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Μ.Α.Β.Η.» (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) και κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στη χώρα, στήριξε όλον τον Ελληνισμό μας μαζί με τους Καλυβόπουλο και Ν. Τόλια, ως αντιπρόσωποι της Ελληνικής μειονότητας, σε συζήτηση με τα όργανα του «Balli Kombetar» (Εθνικό Μέτωπο Αλβανίας), οι οποίοι ζητούσαν την συμμετοχή των Ελλήνων της Δερόπολης σε πόλεμοκατά του Γερμανού κατακτητή.
Ο ίδιος είπε τα ακόλουθα:
«Κύριοι. Οι δρόμοι μας είναι τελείως διαφορετικοί και δεν συναντώνται. Εσείς μεν θέλετε να δημιουργήσετε Αλβανία με τα προπολεμικά της σύνορα και αν είναι δυνατόν μέχρι την Πρέβεζα και την Άρτα, εμείς θέλομε την Ελλάδα να έλθει μέχρι το Τεπελένι και βορειότερα, επομένως η συνεργασία μας είναι αδύνατη και ας ακολουθήσει ο καθένας τον εθνικό του δρόμο».
Κατόπιν αυτών των δηλώσεων συνελήφθη και φυλακίστηκε στις φυλακές της Αυλώνας για ένα εξάμηνο και λίγο μετά την αποφυλάκισή του, εγκαταστάθηκε στη Σωτήρα της Άνω Δερόπολης μαζί με η σύζυγό του και την οικογένειά της (για λόγους ασφάλειας των υπολοίπων).
Έπειτα έγιναν αρκετές προσπάθειες για τη δολοφονία του από κομμουνιστές Αλβανούς και «Ελασίτες» Έλληνες, στήνοντάς του διάφορες παγίδες.
Αφού του πρόσφεραν θέση στο στρατιωτικό απόσπασμα της Δερόπολης με σκοπό να ελέγχουν τις ενέργειές του, ο Γιάννης κατάλαβε την όλη παγίδα καταφέρνοντας να δραπετεύει μαζί με την οικογένειά του , μετά από τη προειδοποίηση κάποιου «Ελασίτη» με το επώνυμο Γιάνναρης, ο οποίος έτρεφε για το Γιάννη φιλικά αισθήματα.
Χαρακτηριστικά του είπε: «Εάν δε φύγεις μέσα σε 24 ώρες, θα σε εκτελέσουν».

Έτσι λοιπόν διαφεύγοντας τον κίνδυνο εγκαθίσταται στα Ιωάννινα όπου ασχολήθηκε ενεργά με το Βορειοηπειρωτικό, συντάσσοντας έκθεση για τους φονευθέντες, σφαγιασθέντες, εκτοπισθέντες, καταδικασθέντες σε θάνατο Βορειοηπειρώτες και περί της δημεύσεως της περιουσίας των.
Αργότερα επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα, ασκώντας τη νομική του ιδιότητα και ασχολούμενος ενεργά με τα θέματα του τόπου μας ως πρόεδρος της «Ένωσις Δροπολιτών».
Στις 7 Οκτωβρίου του 1955 ο Ιωάννης Διαμάντης ύστερα από επιδείνωση της υγείας του από τις πολλές κακουχίες, αφήνει την τελευταία του πνοή στον Ερυθρό Σταυρό Αθηνών σε ηλικία μόλις 45 ετών.
Πίσω άφησε δύο ανήλικα παιδιά και μια χήρα γυναίκα.
Τα μέλη της Ένωσις Δροπολιτών  ο “Δρύνος” στην Αθήνα
Η μητέρα του και τα αδέρφια του εξορίστηκαν στο Φίερι, καταφέρνοντας να επισκεφθούν το χωριό τους τη Δερβιτσάνη έπειτα από 35 χρόνια εξορίας. Ωστόσο δεν εγκαταστάθηκαν στη Δερβιτσάνη, διότι το σπίτι τους είχε γίνει νηπιαγωγείο από το καθεστώς σε συνεργασία με «κομματικούς» της Δερβιτσάνης.
Η κόρη του Ανθούλα Κιπιώτη – Διαμάντη υπήρξε καθηγήτρια Πανεπιστημίου, ενώ ο γιος του Μιχάλης, χειρούργος ιατρός στην Αθήνα.
Την ημέρα της αναγγελίας του θανάτου του Ενβέρ Χότζα, έστησε ολόκληρο γλέντι ως ανάμνηση της νίκης τους έναντι των δεινών του πατέρα τους και όλους του Ελληνισμού.

Η πατρική οικία του Ιωάννη Διαμάντη όπως είναι σήμερα.

Πηγές – έρευνα – παραπομπές :
1. Βασ. Γεωργίου , Βόρειος Ήπειρος, η συνεχιζόμενη Εθνική τραγωδία, Εκδόσεις Ε. Ρήγα, Αθήνα.
2.Η Επαρχία Δρυϊνουπόλεως της Β. Ηπείρου κατά τη νεώτερη περίοδο: τουρκοκρατία, 20ος αιώνας, Παππά Ευτυχία, Α.Π.Θ. 2009
Πηγή: Δερβιτσάνη

Αλβανία

Φρ. Μπελέρης: Δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία – Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΡΤ για τη στήριξη όλο αυτό τον καιρό και εσάς για τη συνέντευξη. Ασφαλώς και είμαι χαρούμενος, νιώθω μια ανακούφιση αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω την αδικία που μου έγινε όλο αυτόν τον καιρό, την κατάφωρη παραβίαση της βούλησης του λαού της Χειμάρρας και αυτό το πραξικόπημα που έκαναν εναντίον μου οι αλβανικές αρχές, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκισή του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤΝews και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Πρόσθεσε ότι για εμένα τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας. Όπως είπε «θα προσφύγω σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής δικαιοσύνης και μετά και στο Στρασβούργο που πιστεύω ότι θα δικαιωθώ». Επιπλέον ανέφερε ότι «έχουμε προσφύγει ήδη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας, αμέσως μετά υπάρχει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και αφού τελεσιδικήσουν όλες οι απόφάσεις στην Αλβανία μετά θα πάω στο Στρασβούργο».

«Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση ήταν δίκαιη πέρα για πέρα. Ήταν μια σκευωρία, ήταν ένα στήσιμο και πρέπει να αποκαλυφθεί, όσο χρόνο κι αν πάρει» επεσήμανε ο Φρέντης Μπελέρης.

«Το κράτος δικαίου σε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

«Δεν έχει να κάνει τόσο με την προσωπική μου περιπέτεια όσο με το να μάθει η αλβανική κυβέρνηση, ο κ. Ράμα να μην το ξανακάνει με άλλους ανθρώπουςΠρέπει να ξέρει ότι το κράτος δικαίου σε μια ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι διαπραγματεύσιμο» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Στην ερώτηση του Απόστολου Μαγγηριάδη αν θεωρεί πως δικαιώθηκε η στρατηγική του και πώς η υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή βοήθησε τον αγώνα του απάντησε « Θεωρώ ότι ήταν μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση από πλευράς του Πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι τώρα, από ένα άλλο μετερίζι, εγώ θα συνεχίσω να παλεύω για τα ίδια πράγματα αλλά και για πολύ περισσότερα με μεγαλύτερες δυνάμεις.

»Οι Χειμαρριώτες, οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μόνοι. Έχουν τη στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουν τη στήριξη του συνόλου των ελληνικών κομμάτων, του ελληνικού λαού στα δίκαια αιτήματά τους. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα στην περιουσία, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όλα αυτά τα δικαιώματα τα οποία αμφισβητήθηκαν αυτούς τους 16 μήνες πραξικοπηματικά από τον κ. Ράμα».

Για το πότε θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες ανέφερε «λίγες μέρες θα κάτσω να δω την οικογένειά μου και αμέσως μετά θα είμαι στη ΔΕΘ. Και μετά τη ΔΕΘ θα είμαι Βρυξέλλες».

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που θέλει να στείλει στους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν ο κ. Μπελέρης είπε: « θέλω να τους ευχαριστήσω. Να τους πω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ την τιμή που μου έκαναν και θα κάνω ό, τι χρειάζεται για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους».

Ά. Συρίγος στο ΕΡΤNews για Φ. Μπελέρη: Θα είναι ευρωβουλευτής όλης της Ελλάδος, αλλά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική μεινότητα

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλβανία

Ελεύθερος ο Φρέντης Μπελέρης μετά από 16 μήνες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Tο δικαστήριο του Φίερι ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά πως ενέκρινε το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για πρόωρη αποφυλάκιση του με τον περιοριστικό όρο της διατήρησης επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα της  Χιμάρας.

Ο δικηγόρος του Μπελέρη ρωτήθηκε από τα αλβανικά μέσα μετά την δίκη εαν χαρακτηρίζει την σημερινή απόφαση ως δικαστική νίκη για να απαντήσει «Όχι! Ο ιδιοκτήτης που έχει τα κλειδιά της φυλακής και όλα τα άλλα, έδωσε εντολή να τον βγάλουν μετά τις εκλογές»

Η εξέταση του αιτήματος από το αρμόδιο δικαστήριο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, όμως το δικαστήριο επικαλέστηκε κόλλημα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και ανέβαλε την δική για σήμερα.

Ο Φρεντης Μπελέρης παρέμεινε στη φυλακή για 481 ημέρες και η ποινή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Η δικαστική του υπόθεση απασχόλησε έντονα τα διεθνή μέσα και έγινε η αφορμή για την ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας και  Αλβανίας. Κατά την φυλάκιση κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος Χιμάρας και στη συνέχεια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή:  himara.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλβανία

Η Χιμάρα πνίγηκε σε μια πισίνα στις Σπέτσες…

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέτυχε να συνεγείρει «φίλους και συμμάχους», να χρησιμοποιήσει το ειδικό της βάρος ως μέλος της Ε.Ε., τις «άριστες σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» κι όλα αυτά τα τσιτάτα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς το διορισμένο ελληνόφωνο σύστημα διοίκησης για να μας πείσει ότι εργάζεται για το καλό του ελληνισμού νυχθημερόν.

Θα μπορούσε να είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο, ένας ασύνδετος τίτλος. Δύστυχώς για τον Ελληνισμό όμως, την ώρα που παιζόταν οι τελευταίες πράξεις στην παρωδία υφαρπαγής του Δήμου Χιμάρας από τον Έντι Ράμα, η ελληνική Κυβέρνηση άφηνε διαρροές σε κεντρικό αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης για την καθ’όλα παράνομη και απαξιωτική συμπεριφορά του Αρχηγού της Αξ/κής Αντιπολίτευσης να κατασκευάσει πισίνα σε οικισμό που δεν επιτρέπεται. Κι όσο κι αν «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», η θεματολογία ή ο αποπροσανατολισμός που επιλέγει μια Κυβέρνηση ώστε να κατευθύνει την ενημέρωση στις μάζες, είναι συνειδητή πολιτική επιλογή.

Ως τέτοια λοιπόν συνειδητή πολιτική επιλογή μπορεί να χαρακτηριστεί και η απουσία της ελληνικής Πολιτείας από τα τεκτενόμενα στη Β. Ήπειρο –και ειδικά στη Χιμάρα-, μετά την σύλληψη του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου Μπελέρη στις 12 Μαίου 2023. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στις 14 Μαΐου 2023 οι Χιμαριώτες, όπως όλοι οι κάτοικοι της Αλβανίας καλούνταν να εκλεξουν τους τοπικούς τους άρχοντες. Παρά τις μεθοδεύσεις που στόχευαν στην εκλογή φίλα προσκείμενου Δημάρχου στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την αλβανοποίηση όσων ελληνικών περιουσιών –φιλέτων είχαν βάλει στο μάτι οι μαφιόζοι συνεργάτες του στο παραλιακό μέτωπο της Χιμάρας (μεταξύ αυτών και ο σύζυγος της τότε Υπουργού Εξωτερικών του Ράμα), φαινόταν ότι ο υποψήφιος της μειονοτικής «Ομόνοιας» Φρέντυ Μπελέρης θα κέρδιζε τον Δήμο.

Δύο ημέρες λοιπόν πριν τις εκλογές, στις 12 Μαΐου, ο Μπελέρης συλλαμβάνεται με την κατηγορία δωροδοκίας για εξαγορά ψήφων. Οι εκλογές της Κυριακής 14 Μαΐου 2023, τον βρίσκουν φυλακισμένο, αλλά νικητή με διαφορά 19 ψήφων από τον εκλεκτό του συστήματος Ράμα. Ο ελληνισμός έδειξε αντανακλαστικά και παρ’ότι η προσωπικότητα Μπελέρη είναι για κάποιους αμφιλεγόμενη, υπερίσχυσε η συνειδητοποίηση του τι μέλει γενέσθαι με τις ελληνικές περιουσίες αν εκλεγόταν ο υποψήφιος του Ράμα. Προσωπικά γνωρίζω περιπτώσεις ομογενών οι οποίοι ταξίδεψαν να ψηφίσουν υπό απαγορευτικές συνθήκες για αυτούς, μόνο και μόνο για να μη λείψει η ψήφος τους. Στους μήνες που ακολούθησαν, ο Δήμαρχος Μπελέρης παρέμεινε προφυλακισμένος άνευ δίκης, δεν του επετράπη να ορκιστεί, καθαιρέθηκε από το αξίωμά του έπειτα από μια στημμένη και άνευ αντικειμενικών αποδεικτικών στοιχείων καταδίκη και η αλβανική Κυβέρνηση διόρισε προσωρινή Δήμαρχο την Μπλερίνα Μπάλα, η οποία προφανώς υπό το βάρος του σκανδάλου που συνιστούσε η στημένη σύλληψη και καταδίκη Μπελέρη, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 5 Ιουνίου 2024. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ωστόσο, καθαίρεσε και την Υπουργό Εξωτερικών του σε αυτό το διάστημα, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για το σύζυγό της και τη «μαφία των φιλέτων», παραδεχόμενος ουσιαστικά, το σχέδιο που εξυφαίνεται με στόχο την περιουσία της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα. Στο μεταξύ ο Φρ. Μπελέρης επιλέχθηκε από την κυβερνητική παράταξη στην Ελλάδα ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής και εκλέχθηκε εύκολα στα έδρανα των Βρυξελλών, παρ’ότι ήταν φυλακισμένος.

Αυτό ήταν και το μόνο επιτυχημένο βήμα που έκανε η ελληνική Κυβέρνηση στην υπόθεση και μάλιστα με ένα κάποιο… κομματικό όφελος για την ίδια. Διότι κατά τα άλλα όλες οι προσπάθειες για μια δίκαιη δίκη, για άδεια ορκομωσίας του εκλεγμένου Δημάρχου ή για ευρωπαϊκή πίεση που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση Μπελέρη κατά τη μακρόχρονη προφυλάκιση, έπεσαν στο κενό. Η Ελλάδα για άλλη μια φορά απέτυχε να συνεγείρει «φίλους και συμμάχους», να χρησιμοποιήσει το ειδικό της βάρος ως μέλος της Ε.Ε., τις «άριστες σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» κι όλα αυτά τα τσιτάτα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς το διορισμένο ελληνόφωνο σύστημα διοίκησης για να μας πείσει ότι εργάζεται για το καλό του ελληνισμού νυχθημερόν. Και ήταν τέτοια η αποτυχία του ελληνόφωνου αυτού συστήματος να καταφέρει το οτιδήποτε στην υπόθεση, που ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμού κι όχι ουσίας, δέχτηκε χαστούκι, υποδεχόμενο «για ιδιωτική επίσκεψη» τον «φίλο» (σύμφωνα με τον ίδιο τον Ράμα) του κ. Μητσοτάκη, Έντι Ράμα μέσα στην Αθήνα στην επέτειο ακριβώς ενός έτους από τη σύλληψη του Φρ. Μπελέρη για ομιλία με θέμα τις εκλογές του…2025 στην Αλβανία. Πιθανότατα φίλους να έκανε του δύο Πρωθυπουργούς Αλβανίας και Ελλάδος ο Τόνι Μπλερ (ο πρώην Πρωθυπουργος της Βρετανίας αν θυμάστε το ρόλο του στους βομβαρδισμούς της Σερβίας το 1999 για το Κοσσυφοπέδιο), ο οποίος φέρεται να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ταυτόχρονα στον Έλληνα και τον Αλβανό Πρωθυπουργό . Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σε επίπεδο ουσίας όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Η Χιμάρα πλέον έχει περάσει στα χέρια του καθεστώτος Ράμα με τις επαναληπτικές εκλογές στις 4 Αυγούστου 2024 που έβριθαν παρατυπιών και πειραγμένων εκλογικών καταλόγων, ενώ οι ιδιοκτησίες της ελληνικής μειονότητας στην βορειηπειρωτική ριβιέρα, είναι θέμα χρόνου να υποστούν αναγκαστική απαλλοτρίωση. Ο ελληνισμός συνεχώς αποδυναμώνεται και για αυτό φταίνε δύο κατά την προσωπική μας άποψη τινά: πρώτον ο ωχαδερφισμός όλων μας στην Ελλάδα που ενισχύεται από την στοχευμένη καταρράκωση της παιδείας και τον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό του Κράτους και δεύτερον το ζοφερό επίπεδο του ελληνικού πολιτικού προσωπικού το οποίο είτε είναι τυφλωμένο από ιδεοληψίες, είτε τελεί αργυρώνητο, είτε απλά είναι ανίκανο, αμόρφωτο, ακατάλληλο να υπηρετήσει το υψηλό λειτούργημα της υπεράσπισης του ελληνισμού. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένα δράμα δεκαετιών, του οποίου μια πτυχή (από τις πολλές καθημερινές ήττες σε όλα τα επιπεδα) είναι και η «απώλεια» της Χιμάρας. Είναι ευθύνη όλων μας να ελέγξουμε και να αλλάξουμε το ζοφερό αυτό κομματικό σύστημα και το καταστρεπτικό του πολιτικό προσωπικό πριν κάνει κι άλλη ζημιά σε όλους.

Αναστάσιος Κοπανίδης
Διδάκτωρ Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή