Πολιτική
Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα: Εθνικός στόχος ή πολιτική πραγματικότητα;

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης στο συνοριακό σταθμό της Γευγελής συνάντα κανείς την πρώτη πινακίδα στα αλβανικά: Maqedonia e Veriut λοιπόν, ως απόρροια του δώρου πού έδωσαν τα Σκόπια στην αλβανική τους μειονότητα για να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών και ένας ακόμη διεκδικητής της ιστορίας και της πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου προστέθηκε επίσημα και με ελληνική μάλιστα συνυπογραφή.
Περνώντας λοιπόν μέσα από τη Γή των Σκιπιτάρων πού την προσδιόριζε στο ομώνυμο έργο του ο Γερμανός συγγραφέας Κάρλ μει το 1870 στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, βλέπει τους αλβανικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς να κυριαρχούν σέ μεγάλες περιοχές τριών κρατων-Τέτοβο στα Σκόπια, περιοχή βόρεια του Γενούσου ποταμού στην Αλβανία, κοιλάδα του Πρέσεβο στη Σερβία-και φυσικά στην αποσχισθείσα σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. Συνεχίζοντας ΒΔ μετά την Κροατία και τη Σλοβενία και φθάνοντας στα γερμανόφωνα κράτη ανακαλύπτει πολυπληθείς αλβανικές κοινότητες, κυρίως στην Ελβετία, μέχρι να καταλήξει στο αλβανικό τζαμί στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.
Έχοντας λοιπόν μία Ελβετίδα καθηγήτρια Καλλιτεχνικών από τη Ζυρίχη πολλούς Αλβανούς μαθητές και για να τους προσεγγίσει καλύτερα παιδαγωγικά, θέλησε να επισκεφτεί την πατρίδα τους. Ταξίδεψε λοιπόν με τον Ιταλό σύζυγό της φέτος το καλοκαίρι και βρέθηκε στην περιοχή της… Κορυτσάς! το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική τους παρακίνησε να αναζητήσουν τους καταπληκτικούς βυζαντινούς ναούς των χωριών της περιοχής και τις μοναδικές αγιογραφίες πού αναφέρονταν στον πολύ λεπτομερή και ενημερωμένο γερμανικό ταξιδιωτικό οδηγό τους. Οδηγώντας στους δύσβατους δρόμους των χωριών, περπατώντας σε χωράφια και βάλτους και χάρη στην ευγένεια και την αγάπη των κατοίκων για τον τοπο τους, ανακάλυψαν και θαύμασαν τα ανεκτίμητα αυτα ελληνικά μνημεία. Ταυτόχρονα έγιναν μάρτυρες της εγκατάλειψης τους και της προσπάθειας του αλβανικού κράτους να εξαφανίσει κάθε ίχνος ελληνικής παρουσίας στη Βόρειο Ήπειρο, είτε αφήνοντας τα να ρημάζουν, είτε σβήνοντας τις ελληνικές επιγραφές διαπράττωντας ένα τεράστιο έγκλημα κατά της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πάντως διαπίστωσαν ότι εκεί όπως τους είπε και ο ανεπίσημος ντόπιος ξεναγός τους δεν υπάρχει…αλβανικός πολιτισμός.
Πράγματι όταν κάποιος αγοράζει κάποιο τουριστικό πακέτο για την Αλβανία, ουσιαστικά δε βλέπει τίποτα αλβανικό αφού συνήθως κατευθύνεται στη Βόρειο Ήπειρο. Ξεκινώντας από τις ακτές του Ιονίου με τους Αγίους Σαράντα, την ελληνική Χιμάρα, και το βορειότερο ελληνικό χωριό τη Νάρτα στην Αυλώνα όπως αναφέρουν οι ξένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί, συνεχίζοντας για το πανέμορφο Αργυροκάστρο και φθάνοντας στη Μοσχοπόλη και την Κορυτσά έχει περάσει δεκάδες ελληνικά χωριά και ιστορικούς τόπους του Ελληνισμού. Ιδίως η παρουσία των μοναστηριών και των εκκλησιών οριοθετεί την περιοχή και θυμίζει το πρόσφατο αμερικανικό σχέδιο στο Κοσσυφοπέδιο να αποδώσει στους Σέρβους την περιοχή όπου υπάρχουν Ορθόδοξα μοναστήρια. Πέρα όμως από τη ζωντανή μνήμη, υπάρχει η αγάπη των κατοίκων για την Ελλάδα πού ξεπερνάει και αυτή το γεωγραφικό περιορισμό των 99 μειονοτικών χωριών. για τους παλαιότερους, η απελευθέρωση και η παρουσία του Ελληνικού Στρατού το 1940-41 είναι η πιο γλυκιά παιδική ανάμνηση ελευθερίας και ταυτόχρονα θαυμασμού και συμπόνιας για τους Έλληνες στρατιώτες. Μία νεότερη κυρία από αυτά τα μέρη πού απαγορεύτηκε η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ήδη από τη δεκαετία του 1930, διηγήθηκε χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία λόγια της μητέρας της ήταν το Πάτερ ημών στα ελληνικά. τη γλώσσα πού σήμερα σχεδόν όλη η νέα γενιά γνωρίζει ή θέλει να μάθει.
Μετά από δεκαετίες διώξεων και μαρτυρίου δημιουργείται λοιπόν εκ των πραγμάτων μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου να ορθοποδήσει, αρκεί να αφυπνιστεί ο απανταχού Ελληνισμός και να δράσει και το επίσημο Ελληνικό κράτος. το παρόν εξαιρετικό διπλωματικό προσωπικό της Ελλάδας στο χώρο αυτό καλείται να αντιμετωπίσει τον πρωτόγονο και υποκινούμενο αλβανικό εθνικισμό με αποφασιστικά βήματα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και των δικαιωμάτων όλων των Βορειοηπειρωτών. Όπως είπε στην πρόποσή του ένας νεαρός οικογενειάρχης, στο πανηγύρι του χωριού του στη Βόρειο ¨Ήπειρο, απευθυνόμενος στους καλεσμένους από την Ελλάδα: να είμαστε ενωμένοι. Και συνέχισε: Οι ορεσίβιοι Αλβανοί αποζητούν την Ευρώπη. Εμείς εδώ είμαστε Ευρώπη!
Δημ. Πέτκος
Βορειοηπειρωτικό ΒΗΜΑ
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Απόψεις
Από τον Νοέμβριο του 1983 στην πενταμερή της Γενεύης
Οργιάζει το παρασκήνιο παρά τις δηλώσεις

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
ΟΙ ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πολιτική
Η σημειολογία της συνάντησης υπομνηματιζει την πικρή αλήθεια
Αντίπαλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρουόμενη μέρος μαζί της ήταν και είναι η Τουρκία. Όλα τα άλλα έτη επί ετών ήτο τακτικισμοι της Τουρκίας δια του εντολοδόχου τους ψευδοκράτους.

Γράφει ο Γιάννης Πεγειώτης
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ..ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΄΄ΗΓΕΤΕΣ΄΄ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ,ΗΠΑ ,Ε.Σ.Σ.Δ
Τι ήταν ο Ντενκτας;Τι ήταν ο Έρογλου;Τι ήταν ο Ταλάτ; Τι ήταν ο Έρογλου;Τι είναι ο Ακκιντζι;ΤΙ είναι ο Ταταρ
Άνθρωποι που προσπαθούσαν να επιβληθούν ως ηγέτες….
Ηγέτες ενος μορφώματος που δικανικά και με βάση την κοινή λογική ήτο αποτέλεσμα εθνοκάθαρσης στη βάση τεκμηρίων.Μορφώματος εντονά βεβαρημένου με αδικήματα κολάσιμα στη Διεθνή νομολογία.Κλοπές πωλήσεις πολιτιστικών δημιουργιών που δεν τους ανήκουν.Βεβηλώσεις μνημείων.
Μορφωμα με κατα συρροήν εγκληματα κατα αμάχου πληθυσμού.
Που τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια διερωτόμουν.Προς τι ο διάλογος μαζί με τους εκπροσώπους στασιαστών.Με εκπροσώπους εμπορίας κλοπιμαίων περιουσία των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.
Εκ των γεγονότων η επιστροφή σε συνομιλίες ήτο σφάλμα.Πέρα από κάποιον διάλογο μετα την καταπαυση του πυρός για τους αιχμαλώτους και κάποια θέματα ανθρωπιστικά ο διάλογος δεν είχε νομικό και ηθικό έρεισμά.
Μόνοι μας δεχτήκαμε κυριολεκτικά να μας περιπαίζει ο Ραουφ Ντενκτας με τη δολοφονική δημαγωγία του.Αν δεν υπήρχαν τα συμφέροντα του Ψυχρου πολέμου και των δυτικών.Ποίος θα ανεχόταν συζήτηση με τον δικηγόρο αυτό σε σοβαρή βάση.Τα ιδεολογήματα του και οι πράξεις του ήτο έμπλεα μίσους ψεύδους και πονηρίας ανατολιτικής.
Διαλογος ανευ επιστροφής του εδάφους και των προσφύγων ήτο σφάλμα.Ακόμα και στρατηγικά και τακτικά.Για ακόμα μια φορά πειθήνιοι στους Αγγλους και τους Αμερικανούς.
Τα υπόλοιπά γνωστα.Το μόρφωμαν μόνον το συμφέρον του.Τα γνωστα των κατσικοκλεφτών του 1890 που περιγράφουν οι Βρεττανοι σε έκδοση με γραβάτες.Θέλουν θέλουν θέλουν.
Αντι στη φυλακή θέλουν” πουμουσιαρλίκκιν.” και γειτονικό κράτος με κλοπιμαία
ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ
Ανεξαρτήτως των διαφωνιών και των ανησυχιών μας παρακολουθούμε την πορεία της ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ γιατί εκεί διακυβευονται πολλά για το μέλλον της Κύπρου και του Ελληνισμού.
Καθώς οι πληροφορίες καταφθάνουν κοντά μας ξεκαθαρίζει εν μέρει η πρώτη εικόνα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει υποβαθμισμένα.Με μια τεχνοκράτη παρά τις εκκλήσεις και πιέσεις από Ελλάδα και Κύπρο.
Το Εθνικό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 10.30. ώρα Ελλάδος.
Ενώ η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας συζητεί στο Εθνικό Συμβούλιο ο κατοχικός ηγέτης Ταταρ κτίζει με δηλώσεις μετά το δείπνο ένα κλίμα διευκολυντικο για τον ίδιο.
Αναμένει βέβαια νέες οδηγίες από την Τουρκία μετά την ομιλία τοποθέτηση του Γ.Γ του ΟΗΕ στο δείπνο.
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΤΑΡ
“Το δείπνο ήταν καλό. Η συζήτηση ήταν καλή. Το Κυπριακό είναι ένα παλιό ζήτημα. Ένας ΟΗΕ που μπορεί να λύσει τόσα προβλήματα στον κόσμο θα πρέπει να δει και το Κυπριακό θετικά. Τουλάχιστον την προσέγγιση και την συνεργασία και των δύο πλευρών. Η συνεργασία είναι αυτή στην οποία εστιάζουμε
Ας ξεχάσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά. Πώς μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά με εποικοδομητικό και αρμόζον τρόπο, πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας μας, με όλες μας τις αξίες, με όλες μας τις προσπάθειές… Η υποστήριξη της Τουρκίας είναι επίσης σημαντική για εμάς.
«Πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να τα εξαλείψει. Το κύριο στοιχείο είναι οι Τ/κ να δουν το μέλλον τους, να έχουν ελπίδα, να πιστέψουν οι μελλοντικές γενιές περισσότερο στη χώρα τους. Η συνεργασία μας είναι απαραίτητη και στο βορρά και στο νότο. Και βλέπουμε ότι μπορεί να γίνει συνεργασία γιατί όχι; Αυτό είναι πάνω στο οποίο εργάζομαι. Αν θέλει ο Θεός και αύριο…
Η αποστολή αυτής της συνάντησης είναι η ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργασίας. Ετσι το είπαμε, ανάπτυξη κουλτούρας συνεργασίας. Ας ελπίσουμε ότι τα μηνύματά μας θα φτάσουν στον προορισμό τους”
Οι ανωτέρω δηλώσεις είναι επηρμενες όπως πάντα.
Με τις πλάτες της Τουρκίας διακινεί το ψευδές αφήγημα του.Τωρα τα περί κουλτούρας συνεργασίας ίσως να περιγράφουν το περίγραμμα η ένα μέρος του περιγράμματος των σχεδιασμών του Γ.Γ Γραμματέα του ΟΗΕ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΝΤΑΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
Το δείπνο τελείωσε όταν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον διαπραγματευτή Μενέλαο Μενελάου παρέμειναν στην αίθουσα, όπως και ο κ. Φιντάν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι.
Πολύ πιθανόν να διευθετήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σε μια προσπάθεια να κατανοήσει η Τουρκία πως η Κυπριακή Κυβέρνηση κατέχει μικρό έστω ρόλο για την μελλοντική πορεία των πολιτικών της Τουρκικής στρατηγικής σε διάφορα επίπεδα.Απο την άλλη πιθανόν να ήθελε να εξυπηρετήσει τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη με αυτό το” δώρο”.
Ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες ομιλούν για μια εξωθεσμικη συνεννόηση για την έγκριση κάποιων νέων προσεγγίσεων στο Κυπριακό με αμοιβαίο όφελος Τουρκίας -Κύπριακης Δημοκρατίας.
Από την άλλη πλευρά η σημειολογία της συνάντησης υπομνηματιζει την πικρή αλήθεια. Αντίπαλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκρουόμενη μέρος μαζί της ήταν και είναι η Τουρκία. Όλα τα άλλα έτη επί ετών ήτο τακτικισμοι της Τουρκίας δια του εντολοδόχου τους ψευδοκράτους.
ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ
Παρόλες τις προσπάθειες μας δεν έχουμε ακόμη πλήρη ενημέρωση για την τοποθέτηση Γκουτερες στο δείπνο.Μονον την επιθυμία του να επιδείξει κάποια πρόοδο και να αποφύγει το αδιέξοδο.
Πολιτική
Στοχασμοί ενα αγωνία για την πενταμερή
Οι πικρές αλήθειες από το παρελθόν και τα παρασκήνια

Γράφει ο Γιάννης Πεγειώτης
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
Παλαιότερα την αλήθεια για την αδικία εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου όριζαν οι πικρες αλήθειες των ξενων βάσεων του πενήντα και της στραττηγικής τους σημασίας, έγραφαν σοβαρά περιοδικά της εποχής ξεκάθαρα..
«Από τις βάσεις της Κύπρου, η Βρετανία παρακολουθεί την Εγγύς και Μέση Ανατολή». Και συνεχίζει στο σχόλιο κάτω από τον παραπάνω τίτλο:
«Από τα αεροδρόμια του νησιού, τα τζετ της R.A.F. μπορούν να προσεγγίσουν το Κάιρο σε λεπτά, τα Βαλκάνια και τη Μόσχα σε μια ώρα. Η Μόσχα είναι μόνο 1400 μίλια μακριά. Περίπου όσο μακριά είναι από το Denver του Κολοράντο μέχρι την Ουάσιγκτον». Αν μαζί με τα παραπάνω μελετήσεις και την πρώτη σελίδα του κειμένου που συνοδεύει τις φωτογραφίες έχεις λάβει ένα πρώτο μάθημα, μια πρώτη ψυχρολουσία για την τραγική στρατηγική σταύρωση του νησιού μας.
Στο κεφάλαιο «Strategic Cyprus Key to Near East», οι συγγραφείς Jean and Franc Shor ξεκαθαρίζουν: «Σήμερα η Κύπρος είναι το βρετανικό κλειδί για να ελέγχουν την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή».
Προχωρούν μάλιστα παραπέρα τεκμηριώνοντας με παραδείγματα:
«Κατά τη διάρκεια των περσινών επεισοδίων στο Ιράν τα βρετανικά αεροπλάνα βρίσκονταν σε ετοιμότητα για δράση αν βρετανικές ζωές, Βρετανοί πολίτες απειλούνταν. Όταν η βία αυξήθηκε στην Αίγυπτο κοντά στη διώρυγα του Σουέζ, το βρετανικό στρατιωτικό σώμα 16th Independent Parachute Brigade πέταξε από την Κύπρο στον χώρο των επεισοδίων».
Η ειδυλλιακή Κύπρος και τα αεροδρόμια των Βάσεων. Η Κύπρος της Ανατολικής Μεσογείου και οι διευκολύνσεις στάθμευσης και μετακίνησης βρετανικών στρατιωτικών μονάδων αμέσου δράσεως και στρατηγικής ενεργοποίησης. Η ιστορία του νησιού μας στον 20ο αιώνα ορίζοταν από αυτές τις πικρές αλήθειες.
Τώρα στον εικοστον πρώτον αιώνα το πανανθρωπινό δίκαιο επιβάλλει την δικαίωση των Ελλήνων της Κύπρου .Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ δεν δικαιώνει τους διευκολυντες μειωνοτικούς και τους εποικιστες. Δικαιώνει τους εσταυρωμένους Ελληνες της Κύπρου. Εννιακόσια χρόνια κατατρεγμου για το δικαιο τους είναι παρα πολλά…
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ
Στα παρασκήνια της ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ οι διαρροές από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων ομιλούν για βήμα-βήμα κινήσεις. Αν συμβεί κάτι διαρρέουν θα συμβεί στην ολομέλεια.
Από την άλλη υπάρχει εκτίμηση για την τοποθέτηση του Αντόνιο Γκουτέρες στο δείπνο .Θα απαντήσει σε δύο βασικά αγωνιώδη ερωτήματα για τις προθέσεις του και την στρατηγική και τακτική του από σήμερα μέχρι τους επόμενους μήνες.
Η Κυπριακή Κυβέρνηση κατάφερε να μεταφέρει στον ίδιο χώρο της ΠΕΝΤΑΜΕΡΟΥΣ μια μεγάλη ομάδα πολιτικών.Ολοκληρο σχεδόν το εθνικό συμβούλιο. Με παρουσίες πλέον και από τη νέα γενεά πολιτικών οι οποίοι σε κλίμα ειρηνικό και υποστηρικτικό αγωνιούν για την όντως κρίσιμη σειρά συναντήσεων εν μέσω μιας γεωστρατηγικά κρίσιμου συγκυρίας
Στο δείπνο ομιλησαν από πέντε λεπτά κάθε μέρος και μετά τοποθετήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Το δείπνο κράτησε ενενήντα λεπτά. Διαρροες αναφέρουν πως κατόπιν ακολούθησε συνάντηση Χριστοδουλίδη-Φινταν για είκοσι περίπου λεπτά. Στη συνάντηση παρόντες ο διαπραγματευτής, Μενέλαος Μενελάου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι.
-
Άμυνα2 εβδομάδες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Άγριος τσακωμός Τραμπ-Ζελένσκι! Τινάχτηκε στον αέρα η συμφωνία – «Παίζεις με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (…) και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα, αυτή τη χώρα», είπε ο πολύ θυμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ