Ακολουθήστε μας

Αναλύσεις

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε η ώρα για χρήση βίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τιερί Μεϊσάν,  Δίκτυο Βολταίρος

Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε με σαφήνεια το σχέδιό της στην εποχή της αποχώρησης των ΗΠΑ: να δώσει πίσω στη Δυτική Ευρώπη την κυριαρχία που άσκουσε στον υπόλοιπο κόσμο από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα. Για να γίνει αυτό, υιοθετεί μια ιδεολογία-σκύβαλο που χρησιμοποιεί σε αντίθετη φόρα το λεξιλόγιο των φιλοσόφων της. Αυτή η στάση θα ήταν γελοία αν μπορούσε να μην οδηγήσει σε πόλεμο.JPEG - 32.3 koΗ πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, κ. Ursula von der Leyen, ανέλαβε τα καθήκοντα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη θέση που είχε δεσμευθεί για τον Spitzenkandidat Manfred Weber. Ο ρόλος αυτός προοριζόταν μέχρι τότε σε έναν εκπρόσωπο των ατλαντικών συμφερόντων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να αποκαταστήσει στα μέλη της το καθεστώς που είχαν αποκτήσει με τη βίαια στις αντίστοιχες αυτοκρατορίες τους. Δεδομένου ότι άλλαξε ο κόσμος, δεν είναι πλέον δυνατό να βασιστεί η αποικιακή πραγματικότητα στην άβυσσο της παιδείας που χώριζε τους Βάρβαρους από τον Πολιτισμό. Πρέπει επομένως να διαμορφωθεί μια νέα ιδεολογία που ντύνει την ευρωπαϊκή κυριαρχία με ευγενή ιδανικά.

Αυτή ήδη υπάρχει σε εμβρυϊκή μορφή και χρησιμοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαιολογήσουν τη δική τους πρωτοπορία. Πρόκειται να την καταστήσουν πιο συνεκτική και να την διευκρινίσουν.

Το βασικό σύνθημά της ισχυρίζεται ότι ο «οικουμενισμός» δεν πρέπει πλέον να νοείται ως η ισότητα όλων ενώπιον του νόμου, ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη περιουσία και τη θρησκεία τους, αλλά ως η ίση μεταχείριση που μπορεί να απολαμβάνει ο καθένας σε οποιαδήποτε χώρα όπου ταξιδεύει. 

Από αυτή την άποψη, ο πραγματικός εχθρός δεν είναι πλέον η διαταραχή της έννομης τάξης και η ανασφάλεια που δημιουργεί, αλλά τα κράτη που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν και δημιουργούν καταχρηστικά διαφορές μεταξύ μας ανάλογα με τις εθνότητες μας, άριστο δόγμα για ένα υπερεθνικό κράτος! (το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ, και ύστερα το ομοσπονδιακό κράτος της Ευρώπης).

  • Από κοινωνιολογική άποψη, αυτή η ιδεολογία υποστηρίζει αδιακρίτως κάθε μορφή μετανάστευσης (επειδή καθιστά δυνατή την εξαφάνιση των συνόρων μεταξύ των ανθρώπων) και οποιαδήποτε σύγχυση περί φύλου (διότι επιτρέπει να εξαφανιστούν οι ανισότητες με βάση τις φυσικές διαφορές).
  • Σε οικονομικό πεδίο, μάχεται για την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων (που δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από τα κράτη) και την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου (επειδή συνδέει τους ανθρώπους μέσω του εμπορίου).  
  • Στο στρατιωτικό πεδίο, υποστηρίζει την παρέμβαση της “διεθνούς κοινότητας” στα “μη παγκοσμιοποιημένα κράτη” (επειδή είναι αντίθετα στη Νέα Τάξη) και τη χρήση μη κρατικών ενόπλων δυνάμεων (δεδομένου ότι ορισμένα κράτη πρέπει να εξαφανιστούν).
  • Πολιτικά, υποστηρίζει κάθε παγκόσμια αιτία, όπως τη καταπολέμηση κατά της ανθρώπινης ευθύνης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. 
  • Τέλος, αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο (που συμφωνήθηκε μεταξύ των εθνών) για να το αντικαταστήσει με έναν παγκόσμιο δίκαιο (που επιβάλλεται σε όλους) [1 ].

Αν και το ζήτημα της μετανάστευσης έχει καταστεί ταμπού για τις ευρωπαϊκές ελίτ μετά την αποτυχία της καγκελαρίου Μέρκελ το 2015, όλα τα άλλα σημεία είναι κοινά αποδεκτά.

  • Η σύγχυση μεταξύ των φύλων, μέρος της ισότητας ανδρών-γυναικών και η οποία συνεχίζεται σήμερα με την ανάπτυξη ενός διαγονιδιακού μοντέλου.Κανείς δεν τολμά να παρατηρήσει ότι η ισοτιμία στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις και στα διοικητικά συμβούλια δεν έχει ωφελήσει καθόλου τις λαϊκές τάξεις, αλλά μόνο τις ελίτ. Δεν βλέπουμε γιατί η μετάβαση από την ενσωμάτωση των τρανσεξουαλικών ατόμων στην απολογία της αβεβαιότητας του φύλου θα προωθήσει οτιδήποτε.
  • Η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων είναι μία από τις “τέσσερις ελευθερίες” που θεσπίστηκαν μετά την έκδοση της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης (1986). Επιτρέπει στις μεγάλες επιχειρήσεις να ξεφύγουν από τους εθνικούς φόρους, λόγος για τον οποίο όλοι το καταδικάζουν, αλλά κανείς δεν επιθυμεί να την καταργήσει. Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου κατέστρεψε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και άρχισε να διαβρώνει τις μεσαίες τάξεις [ 2 ].
  • Η στρατιωτική επέμβαση στα μη παγκοσμιοποιημένα κράτη βρίσκεται στο επίκεντρο του δόγματος Rumsfeld / Cebrowski που εγκρίθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι δυτικές ελίτ εξακολουθούν να το αγνοούν.Ωστόσο, η διάδοση μιας μεγάλης έρευνας για τα 18 χρόνια της “αποτυχίας” των Ηνωμένων Πολιτειών για την ειρήνευση του Αφγανιστάν έχει προκαλέσει πολλά σχόλια. Αλλά απολύτως κανείς δεν τόλμησε να πει ότι μακράν από το να είναι μια αποτυχία, αυτή ήταν η αποστολή που είχε ανατεθεί το 2001 στο Πεντάγωνο από τον υπουργό Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, 18 χρόνια που ο “Ατελείωτος Πόλεμος” συνεχίζεται σε όλο και περισσότερα θέατρα επιχειρήσεων [ 3 ].
    Η χρήση μη κρατικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει κορυφωθεί με τις τζιχαντιστικές οργανώσεις. Μια από αυτές – το Ντάες – έφτασε μάλιστα στο σημείο να ιδρύσει και να κατέχει ένα μεγάλο μη αναγνωρισμένο κράτος. Συνεχίζει σήμερα με την επίσημη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια τρομοκρατική οργάνωση, το PKK, υπό τη προϋπόθεση ότι γίνεται στη Συρία και όχι στην Τουρκία [ 4 ].
  • Η μάχη κατά της ανθρώπινης αιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι πρωτίστως μια πολιτική που στοχεύει στην αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας που έφτασε στο τέλος του κύκλου της: μετάβαση από βενζινοκινητήρες σε ηλεκτροκινητήρες.Το γεγονός ότι η θεωρία του Milutin Milanković (η θέση της Γης σε σχέση με τον Ήλιο) αρκεί για να εξηγήσει τις τρέχουσες αλλαγές του κλίματος δεν τους εμποδίζει να ισχυριστούν ότι είναι «επιστημονικά αποδεδειγμένο» ότι οφείλονται στην ανθρώπινη βιομηχανία [5 ].

Το χειρότερο είναι να έρθει με την εφεύρεση ενός παγκόσμιου δικαίου.

Παραβλέποντας τις διαφορετικές νομικές παραδόσεις στον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχορηγεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Αφού ήταν για πολύ καιρό ένα εργαλείο της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στην Αφρική, η τελευταία σκοπεύει να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα των Ευρωπαίων έναντι όλων των άλλων ανθρώπων.

Αφού προσπάθησε μάταια να δικάσει για εγκληματικότητα κατά της ανθρωπότητας την κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Aung San Suu Kyi, το Δικαστήριο ελπίζει να δικάσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ επειδή αντιστάθηκε στην Αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων καθώς και το Ισραήλ για τα εγκλήματά του στα Παλαιστινιακά Εδάφη. 

Οι Ευρωπαίοι, μη έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για τους Ρόινγκα, ούτε για τους Σύρους,, ούτε για τους Παλαιστίνιους, πώς να μη παρατηρηθεί  ότι η Ένωση παίρνει εδώ αντίστροφη θέση από τις ΗΠΑ και προσπαθεί να επιβεβαιωθεί ως υπερασπιστής των Μουσουλμάνων, έτοιμη να προδώσει την παράδοση της για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους; [ 6 ]

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, ανακοίνωσε την επικείμενη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος κυρώσεων κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το σύστησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (απόφαση B8-0181 / 2019). Εμπνευσμένο από το αμερικανικό πρότυπο του νόμου Global Magnitski Act  [ 7 ], η Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν να είναι δάσκαλος του δημοτικού, θα διδάσκει ποιο είναι το Καλό και το Κακό και θα απονέμει στον καθένα καλούς και κακούς βαθμούς.

Αλλάζει η έννοια των λέξεων. Από του δεκάτου έκτου μέχρι τον δέκατο όγδοο  αιώνα, ο οικουμενισμός διέταζε την καταπολέμηση της αποικιοκρατίας. Τον 19ο και τον 20ό αιώνα, υπαγόρευε «το καθήκον του λευκού» και επέτρεπε τις εντολές των «ανεπτυγμένων» χωρών για να βοηθήσουν τους «υπανάπτυκτους». Στον 21ο αιώνα, γίνεται η δικαιολογία για τη νεο-αποικιοκρατία.

Η πρόεδρος Ursula van der Leyen συνόψισε το πρόγραμμά της για την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας με τα εξής λόγια:

«Ήρθε η ώρα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη βία».

Τιερί Μεϊσάν

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά

Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

[1] « Multilatéralisme ou Droit international ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 3 décembre 2019.

[2] Global Inequality. A New Approach for the Age of Globalization, Branko Milanovic, Harvard University Press, 2016.

[3] Ο νέος χάρτης του Πενταγώνου, Thomas PM Barnett, εκδοτικός οίκος Putnam, 2004. ”  Επίθεση μεταμφιεσμένη σε εμφύλιους πολέμους  “, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα),  Δίκτυο Βολταίρος, 27 Φεβρουαρίου 2018.

 [4] ”  Οι αδιάλυτες αντιφάσεις του Ντάες και του PKK / YPG  “, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα),  Δίκτυο Βολταίρος, 12 Νοεμβρίου 2019.

 [5] ”  Ειρήνη ή έλεγχος του CO 2  : πρέπει να επιλέξουμε την προτεραιότητά μας  “, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα),  Δίκτυο Βολταίρος, 29 Οκτωβρίου 2019.

[6] ”  Το ΔΠΔ ετοιμάζεται να παραβιάσει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και να απαγγείλει κατηγορία στον Μπαχάρ αλ-Άσαντ  “, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα),  Δίκτυο Βολταίρος, 12 Μαρτίου 2019.

[7] ”  Τα μη-λεχθέντα των αγγλοσαξονικών κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας “, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα),  Δίκτυο Βολταίρος, 24 Ιουλίου 2018

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 6 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 5ης Οκτωβρίου 2024
1. Γεραπετρίτης: Θα κάνω αυτό που πρέπει στο Αιγαίο και ας χαρακτηριστώ μειοδότης
2. Ελλάδα-υδρογονάνθακες: Ποιος κρύβεται πίσω από την παρακώλυση των γεωτρήσεων; 13:00
3. Κύπρος: Η τριμερής αποφασίστηκε από Αθήνα και Άγκυρα, ερήμην της Λευκωσίας 21:50
4. Τουρκία: Κέρδισε διαγωνισμό στη Ρουμανία για πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων 27:00
5. Ισραήλ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της επίθεσης – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ιράν 33:15
6. ΗΠΑ: Ο Τραμπ γύρισε στον τόπο του εις βάρος του εγκλήματος στην Πενσυλβάνια 59:00
7. Ρωσία-Ουκρανία: Μοντέλο Δυτικής-Ανατολικής Γερμανίας προκρίνουν Δυτικοί κιαι Ουκρανοί αξιωματούχοι 01:01:50

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Γιαζιτζί να γίνει Μπακασέτας όχι Αταμάν

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προστατέψει τον Τούρκο μέσο, Γιουσούφ Γιαζιτζί, να μη γίνει Αταμάν αλλά Μπακασέτας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Savvas Kalenteridis | Youtube Channel

Το θέμα της μεταγραφής του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Με αφορμή αιχμηρή ανακοίνωση της Θύρας 7, ο αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων, ο οποίος παίζει στα δάχτυλα τα θέματα της Τουρκίας, καθώς υπηρέτησε ως αξιωματικός πληροφοριών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη Σμύρνη και αργότερα ενεπλάκη στην υπόθεση Οτζαλάν, υποηστήριξε, ότι η ομάδα του Πειραιά πρέπει να προστατέψει τον διεθνή Τούρκο ποδοσφαιριστή. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Τάσο Μπακασέτα και την αξιοπρεπέστατη παρουσία του στην Τράμπζονσπορ, υποστηρίζοντας, ότι πριν τους αγώνες αποσυρόταν και προσευχόταν στα εικονίσματα.

Ο ειδικός υποστήριξε, ότι πρέπει να εξηγήσουν στον Γιαζιτζί κάποια πράγματα κυρίως τι πρέπει να αποφύγει. Έκανε, δε, έναν παραλληλισμό με την υπόθεση Αταμάν και το περίφημο πανό για την 50χρονη κατοχή στην Κύπρο, λέγοντας, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να τον στείλει στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα ο Καλεντερίδης επιβεβαίωσε, ότι ο Γιαζιτζί προέρχεται από την εθνοτική ομάδα των ελληνόφωνων της Τραπεζούντας, οι οποίοι μπορεί να έχουν συναίσθηση της καταγωγής τους και να κρατούν κάποια ήθη και έθιμα, αλλά έχουν υποστεί βίαιο εξισλαμισμό, με αποτέλεσμα να μην έχουν ελληνική συνείδηση.

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ολυμπιακός πρέπει να προστατέψει τον Τούρκο μέσο, Γιουσούφ Γιαζιτζί, να μη γίνει Αταμάν αλλά Μπακασέτας.

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα στην Τουρκία, το οποίο κανείς δεν το άγγιξε, εκτός από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Αφορά τη γλωσσική μειονότητα των Ελληνόφωνων στον Πόντο. Αυτό το θέμα το έθιξε για πρώτη φορά ο Πάγκαλος, το έβαλε σε ατζέντα των ελληνοτουρκικών συζητήσεων, σε επίπεδο υπουργών. Έβαλε το θέμα της ίδρυσης ελληνικού προξενείου στην Τραπεζούντα, με δικαιολογητικές σκέψεις, να έρθουμε σε επαφή με τους ελληνόφωνους και να τους βοηθήσουμε, να διατηρήσουν τη γλώσσα τους. Οι Τούρκοι φυσικά αρνήθηκαν και θυμάμαι, ότι τον κράτησε στην ατζέντα ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εκεί υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο είναι ακανδώδες. Οι άνθρωποι αυτοί παρότι μιλούν ελληνικά, το ιδίωμα του Πόντου, τη γλώσσα αυτήν την αρχαΐζουσα, την ίδια στιγμή μπορεί να είναι είτε σκληροί μουσουλμάνοι, είτε σκληροί Τούρκοι εθνικιστές ή και τα δύο. Μια περίεργη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση όμως, ελληνική γλώσσα και πολιτισμός διατηρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όταν πήγε εκεί ο Μπακασέτας, η Τράμπζονσπορ τον σεβάστηκε. Δηλαδή απ’ότι μου λένε, πριν από κάθε αγώνα αποσυρόταν, άνοιγε τις εικόνες και προσευχόταν. Ποτέ κανείς στην ομάδα δεν διέρρευσαν κάτι, για να τον προβοκάρουν. Ο Μπακασέτας σεβάστηκε την Τουρκία, δεν προκάλεσε και την ίδια στιγμή, με την αγωνιστικότητά του και τη συμπεριφορά του κατόρθωσε να φύγει αλώβητος από την Τραπεζούντα περίπου ως τοπικός ήρωας.

Ο Αταμάν δεν έκανε το ίδιο στον Παναθηναϊκό, με αφορμή αυτό που συνέβη στην Κύπρο. Ακούστε, όποια ομάδα παίζει στην Ευρώπη τη στηρίζω. Πέρσι πανηγύρισα για το Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη λες και είμαι γαύρος. Το ίδιο πανηγύρισα και το Κύπελλο του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Άρα εγώ θεωρώ, ότι του χρωστάμε του Αταμάν, γιατί κράτησε τον Παναθηναϊκό στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό που συνέβη στην Κύπρο, έπρεπε να τον προστατέψει η ομάδα του. Αντιλαμβάνομαι ότι τον πίεσαν από την Τουρκία, να μην μπει σφραγίδα. Έπρεπε να μην τον στείλει στην Κύπρο η ομάδα του.

Έρχεται ο Γιαζιτζί, ο οποίος είναι ελληνόφωνος. Μιλάει ποντιακά. Όπως σας είπα όμως, οι άνθρωποι αυτοί, πολλοί από αυτούς, η συντριπτική πλειονότητα, μπορεί να υποψιάζονται, ότι είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, εκεί πρέπει να ζήσεις για να καταλάβεις τι παίζει, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Μερικοί που έγιναν Χριστιανοί τους συνέθλιψε το σύστημα και η κοινωνία.

Ο Γιαζιτζί είναι ελληνόφωνος και ήρθε στον Ολυμπιακό να παίξει. Πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τον προστατέψει. Είδα μια ανακοίνωση της Θύρας 7. Πρέπει να του εξηγήσει, τι μπορεί να κάνει και τι θα πρέπει να αποφύγει. Σας έφερα το παράδειγμα του Μπακασέτα. Σε ένα συντηρητικότερο περιβάλλον έφυγε όρθιος. Τον άφησαν να φέρει στη φιέστα ελληνική σημαία και να περιφέρεται στο γήπεδο. Άρα αυτό το πράγμα θα πρέπει ομάδα, σύνδεσμοι και φίλαθλοι να το διαχειριστούν, ούτως ώστε να περάσει παραγωγικά όσον αφορά την αθλητική του παρουσία, να προσφέρει στην ομάδα που τον τιμά με τη μεταγραφή και να μην έχουμε προβλήματα, όπως συνέβησαν σε άλλες περιπτώσεις», ανέφερε για το θέμα ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή που πραγματοποιεί κάθε βράδυ στο κανάλι του στο Youtube.

Δείτε το απόσπασμα για τον Γιαζιτζί στο παρακάτω βίντεο:

Συνέχεια ανάγνωσης

Παντελής Σαββίδης

Παντελής Σαββίδης: Μόνο οι Κούρδοι θα μας σώσουν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παντελής Σαββίδης: Ανησυχητικό πλαίσιο με Τουρκία! Μόνο οι Κούρδοι μπορούν να τη σταματήσουν. Αυτός είναι ο εφιάλτης της Άγκυρας. Αποτυχημένος ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης.

Δείτε τη συνέντευξη του Παντελή Σαββίδη στο Militaire και τον Πάρη Καρβουνόπουλο:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή