Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Και οι Γάλλοι αστυνομικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους της ισλαμοποίησης της Γαλλίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην Ελλάδα θα μιλήσει έγκαιρα κανένας αξιωματικός ή αστυνομικός;

Μετά τους στρατιωτικούς της Γαλλίας που αποφάσισαν να μιλήσουν για τους κινδύνους της ισλαμοποίησης της Γαλλίας και την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων και οι αστυνομικοί της χώρας δημοσιοποίησαν την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mes Opinions, 93 αστυνομικοί εν αποστρατεία ζητούν από την κυβέρνηση «να κάνει οτιδήποτε απαιτείται για να εξαλειφθεί η τρομερά σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Γαλλία αναφορικά με την ασφάλεια και την δημόσια γαλήνη».

Η επιστολή έχει συγκεντρώσει πάνω από 37.000 υπογραφές και υποστηρίζει ότι το Γαλλικό κράτος «υποτιμάται από βίαιες μειονότητες» και ότι υπάρχουν «χαμένες περιοχές» στη Γαλλία, όπου οι νόμοι της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν ισχύουν.

«Η αστυνομία και η χωροφυλακή είναι αυτές που διατηρούν την ειρήνη και προστατεύουν τους θεσμούς. Αποτελούν το κλειδί για τις ελευθερίες μας. Χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχουν ελευθερίες» αναφέρεται στην επιστολή.

Επίσης επισημαίνεται η αύξηση των βίαιων επιθέσεων κατά της επιβολής του νόμου, καθώς «επιδεικνύεται η απόρριψη των δημοκρατικών αξιών μας, των εθίμων μας και του μοντέλου της κοινωνίας μας σε ολόκληρα τμήματα του έθνους μας».

Στην επιστολή υπενθυμίζεται το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στην πόλη Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας, στο οποίο ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής για ναρκωτικά.

«Οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα από ορδές ενόπλων κουκουλοφόρων εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα μας με ατιμωρησία. Η βία κατά ατόμων εξαπλώνεται ακόμη και στην ιδιωτική ζωή των οικογενειακών εστιών. Η μόνη απάντηση σε αυτά τα εγκλήματα κατά της επιβολής του νόμου, συνίσταται σε προτροπές συμπόνιας που δεν έχουν καμία επίδραση στην καθημερινή ζωή του λαού της Γαλλίας» τονίζεται στην επιστολή.

Η επιστολή απαιτεί τον εξοπλισμό της αστυνομίας «υλικά, ηθικά και νομικά» και να επιτραπεί η εκτέλεση των καθηκόντων της, χωρίς να χρειάζεται να διακινδυνεύεται η ζωή των αστυνομικών «σε κάθε γωνιά του δρόμου».

Επίσης εκφράζεται το παράπονο ότι σήμερα, η επιβολή του νόμου αντιμετωπίζει δυσκολίες όχι μόνο από τους εγκληματίες, αλλά και από μέρος του πληθυσμού, μερικούς πολιτικούς, δικαστές και νομάρχες. Στην επιστολή ζητείται η μεταρρύθμιση του νομικού συστήματος ώστε να διασφαλίζει ότι οι ποινές θα συμπίπτουν με τη σοβαρότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί επίσης τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης, η οποία μαστίζει πολλές γειτονιές και τροφοδοτεί τις ταραχές και την παραβατικότητα. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε αποτελεσματική δράση για να ανακτήσουμε τη χώρα μας και να αποκαταστήσουμε την κρατική εξουσία εκεί που έχει χαθεί.

»Είναι καιρός να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες της Γαλλίας θα γίνονται σεβαστές και δεν θα υπάρχει ανοχή σε κάθε τι απαράδεκτο. Είναι καιρός να αντιδράσουμε. Η Γαλλία δεν πρέπει να πέσει στο χάος… Ελπίζουμε ότι η έκκλησή μας για εθνική εγρήγορση θα ακουστεί από τις δημόσιες αρχές και θα ενώσουμε τις φωνές μας με εκείνες των στρατιωτικών συντρόφων μας, οι οποίοι μίλησαν πρώτοι», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζουμε πως τον Απρίλιο πάνω από 1.000 στρατιωτικοί εν αποστρατεία, εκ των οποίων 20 στρατηγοί, έστειλαν ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο Μακρόν προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Γαλλία εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της ισλαμοποίησης της χώρας.

Τον Μάιο, δημοσιεύτηκε νέα επιστολή με 36.000 υπογραφές εν ενεργεία στρατιωτικών, που υποστήριζαν την επιστολή των απόστρατων, θέτοντας θέμα επιβίωσης της χώρας. Η νέα επιστολή των αστυνομικών, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους των Γάλλων πατριωτών, που βλέπουν την Γαλλία να χάνει τις Ευρωπαϊκές της αξίες και να περνά στα χέρια ανθρώπων που δεν σέβονται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ακόμη και ο κεντρώος Μισέλ Μπαρνιέ που προτίθεται να είναι υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία στις εκλογές του 2022 εκφράζεται πλέον δημόσια για την ανάγκη αλλαγής στάσης στο μεταναστευτικό που απειλεί την Ευρώπη (όπως υποστηρίζει) και την ισλαμοποίηση της Γαλλίας.

Η πολιτική ελίτ της Ευρώπης θα πρέπει να ξυπνήσει από τα όνειρα της παγκοσμιοποίησης, καθώς αυτή δεν θα δημιουργηθεί με την αφομοίωση των Ευρωπαϊκών αξιών, του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και των Ευρωπαϊκών αρχών από τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά με την επαναφορά του μεσαίωνα στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: Cosmostatus

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή