Ακολουθήστε μας

Αθλητικά

H UEFA απάντησε σε Αυγενάκη-Δένδια πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τις φανέλες των Σκοπίων!

Δημοσιεύτηκε

στις

Απάντηση στις επιστολές Αυγενάκη-Δένδια με αφορμή την αναφορά του όρου “Μακεδονία” (και όχι Βόρεια) στις φανέλες των Σκοπίων έδωσε η UEFA, η οποία υποστήριξε,  «ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης».

Την είδηση μετέφερε πριν από λίγο στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την απάντηση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε επιστολές, τόσο του ιδίου όσο και του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια, σχετικά με τα αρχικά με τα οποία εμφανίζεται στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του EURO 2000 η ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και με την ονομασία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, ο κ. Αυγενάκης μετέφερε τα εξής:

Η UEFA απάντησε σε ό,τι αφορά την ευθυγράμμιση με άλλα παγκόσμια αθλητικά ιδρύματα όπως η ΔΟΕ, λέγοντας ότι βασίζεται συχνά σε κωδικό χώρας ISO για να αναγνωρίσει τις ενώσεις-μέλη της και πως η πρακτική αυτή αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 1 παράγραφος 3Ε της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, στην απάντησή της η UEFA αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το όνομα Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας σε όλη την επίσημη επικοινωνία της και έχει προσαρμόσει τη σχετική ορολογία αναλόγως και στο UEFA EURO 2020. Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης, η UEFA μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιασδήποτε φύσης, και ότι θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτική ουδετερότητας όπως κατοχυρώνεται στο καταστατικό της UEFA.

Το ερώτημα είναι ένα. Θα αποσύρει τις φανέλες από το Euro η εθνική ομάδα των Σκοπίων; Γιατί οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει το ποδόσφαιρο πλατφόρμα πολιτικών μηνυμάτων είναι σαν να πετά τη μπάλα στην εξέδρα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Σενάρια πώλησης του Άρη μετά από συνάντηση του Καρυπίδη με Τούρκο επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αντιλαμβάνεστε τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη καθώς μέχρι τώρα οι απόπειρες των Τούρκων για διείσδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει.

 

Σενάρια για πώληση της ΠΑΕ Άρης πυροδότησε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Χαγιάτ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης και ένας Τούρκος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ Άρης.

Αντιλαμβάνεστε τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη καθώς μέχρι τώρα οι απόπειρες των Τούρκων για διείσδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Θύρα 7 για τη μεταγραφή του διεθνή Τούρκου μέσου Γιουσούφ Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Πρόκληση στο Γαλατά-ΠΑΟΚ! Οι Τούρκοι κρέμασαν σημαίες του ψευδοκράτους!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η σημαία πίσω από την εστία του Κοτάρσκι θα έπρεπε να κατέβει από το πρώτο λεπτό…

Μπορεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τουρκία με τη Γαλατάσαράι να κύλησε χωρίς πολλά ευτράπελα εκτός γηπέδου, ωστόσο μέσα υπήρξαν οι… κλασικές προκλήσεις από τους γείτονες.

Εκτός από τους δύο Έλληνες που υποχρέωσε η αστυνομία να φύγουν από τις θέσεις VIP, παρότι είχαν κανονικά εισιτήρια, αλλά και το πανό για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπήρξε άλλη μία πρόκληση επί 90 λεπτών!

 

Συγκεκριμένα, πίσω από την εστία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε και παρέμεινε κρεμασμένη μέχρι το τέλος του ματς, η σημαία το «ψευδοκράτους» και για αυτό θα έπρεπε ήδη να επέμβει η UEFA ή έστω να τους τιμωρήσει εκ των υστέρων.

 

Δείτε:

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr 

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή