Ακολουθήστε μας

Αστυνομία

Οργανωμένο έγκλημα: Ατέρμονο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Πώς εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εν ψυχρώ δολοφονίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα, ακόμη και μέρα – μεσημέρι, με τους δράστες να αδιαφορούν για τους μάρτυρες που μπορεί να αφήνουν πίσω τους, αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας που ενδέχεται να τους καταγράψουν.

Ο Μάιος ήταν ο πιο αιματοβαμμένος μήνας, καθώς σημειώθηκαν, τέσσερα μαφιόζικου τύπου χτυπήματα.

Μόνο μέσα σε 15 ώρες στην Αττική είχαμε δύο εκτελέσεις: αυτή του 32χρονου ποινικού το απόγευμα της Κυριακή στα Σεπόλια μέσα σε καφετέρια και εκείνη του  παλαίμαχου πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, το πρωί της Δευτέρας, στη Βάρη.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας προσανατολίζουν τις έρευνές τους στο «τρίγωνο» Αθήνας – Πάτρας – φυλακών όπου δρα το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και η αλβανική μαφία.

Πιο κρίσιμος στόχος των Αρχών ωστόσο είναι να βρουν ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους που εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μυστικές επιχειρήσεις – με τη συμμετοχή της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, των ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών σε νυκτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου δραστηριοποιούνται μπράβοι.

Ωστόσο, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν αδυναμία να εξιχνιάσουν τις αυξημένες κατά παραγγελία δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι ίσως αυτή η κατάσταση συνεχισθεί και χειροτερέψει, με πιο πυκνές δολοφονικές επιθέσεις αν δεν υπάρξει συνολική έρευνα από το ΣΔΟΕ, την Επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος και άλλους ελεγκτικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί διαφορετικού τύπου πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

«Υπάρχει θέμα»

«Υπάρχει θέμα με το οργανωμένο έγκλημα», παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα με την μικρότερη εγκληματικότητα σε όλη την Ευρώπη».

Γεγονός είναι ωστόσο ότι τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας πως δεν έχουν τέλος  και τα συμβόλαια θανάτου εκτελούνται με συχνότητα που σοκάρει, δηλαδή ένα χτύπημα ανά 10 ημέρες.

Ενδεχομένως, να υλοποιείται, μια ανακατανομή δυνάμεων στο χώρο της νύχτας με μαφιόζικα χτυπήματα, να λαμβάνουν χώρα, ακόμη και μέρα μεσημέρι, να συμβαίνουν δίπλα μας, σε κεντρικά σημεία πόλεων και να σημαίνουν κόκκινο συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι:

«Δεν αποκλείεται να έγινε για να κλείσουν στόματα»

Σημειώνεται ότι το όνομα του Τάσου Μπερδέση ήταν μέσα στα 500 ονόματα του φακέλου Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα που παρέδωσε ο υπουργός στον Άρειο Πάγο.

Το περιστατικό στα Σεπόλια προχθές, με θύμα έναν 32χρονο τον οποίο εκτέλεσαν μέσα σε καφετέρια, δε φαίνεται πως συνδέεται με τη δολοφονία Μπερδέση στη Βάρη.

Ο Τάσος Μπερδέσης φαίνεται πως στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε εντοπιστεί με όπλο που δεν κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα,  η δολοφονία του πυγμάχου, «ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου πιστοποιημένο και από τη μεθοδολογία του. Μετά το φάκελο που έδωσε ο υπουργός στις δικαστικές αρχές, τους έχει πιάσει όλους μιας πρεμούρα να ξεκαθαρίσουν τις υποθέσεις τους. Δεν γίνεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά για να μην ανοίξουν στόματα.

Ο συγκεκριμένος πυγμάχος είχε διάφορες “αμαρτίες” στην πλάτη του, αλλά ήταν σε μια περίοδο ηρεμίας. Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δεν μπορούν να τροποποιήσουν ή να σβήσουν το παρελθόν τους. Στη μαφία υπάρχουν κανόνες, όταν παραβιάζονται κάποιοι πεθαίνουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν γερνάνε ποτέ, έχουν ημερομηνία λήξης.

Σίγουρα κάποιες υποθέσεις από το παρελθόν τον κυνηγούσαν, σίγουρα κάποια πράγματα γνώριζε, σίγουρα κάποιοι αισθάνονταν απειλή από τα όσα θα μπορούσε να πει αυτός ο άνθρωπος».

Πώς εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου

Αυτό που γίνεται τώρα, έχει ξαναγίνει στα τέλη της δεκατίας του ’90, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα: «Υπήρχε έξαρση που φαγώθηκαν οικογένειες ολόκληρες. Εύχομαι να μην πέσει κανένα περιπολικό επάνω σε αυτούς τους αδίστακτους κακοποιούς. Φοβάμαι για τους συναδέλφους. Αυτοί ζουν ανάμεσά μας».

Εξηγώντας πως εκτελούνται τα συμβόλαια θανάτου, ανέφερε ότι υπήρχε μια παλιά πρακτική οι πληρωμένοι εκτελεστές να έρχονται από το εξωτερικό.

«Οι πολίτες δεν είναι ανυπεράσπιστοι. Ανυπεράσπιστοι είναι όσοι είχαν κάποιο παρελθόν και είναι μέσα σε αυτή τη μηχανή και αλέθονται. Παλαιότερα υπήρχε ένας κώδικας ακόμα και σε αυτού του τύπου τις δολοφονίες. Ο κώδικας ήταν ότι όταν υπάρχουν άλλοι μπροστά δεν το κάνουμε. Κάποιοι, για να ξεμπερδεύουν με τη δουλειά, έσπασαν αυτό τον κώδικα και αυτό προβληματίζει.

Μέσω εξοστρακισμού μπορεί να σκοτωθεί ένας αθώος άνθρωπος, ένα παιδί. Υπάρχουν συμβόλαια θανάτου που έχουν εξιχνιαστεί. Το πραγματικό πρόβλημα στα συμβόλαια θανάτου είναι ότι δε γίνεται από ντόπιους κακοποιούς. Έρχονται από αλλού, το κάνουν και φεύγουν, και όλο αυτό κανονίζεται μέσω διαδικτύου», συνέχισε ο ίδιος.

Σημαντικό να βρεθεί ποιος δίνει τις εντολές

Οι κάμερες καταγράφουν το μέσο διαφυγής και το άτομο που έκανε την πράξη. Αν το άτομο διαφύγει από τη χώρα και το μέσο αλλοιωθεί ή εξαφανιστεί, τότε το υλικό από τις κάμερες δεν μας βοηθάει κάπου. Επίσης δεν υπάρχουν παντού κάμερες.

«Ας φανταστούμε το πληρωμένο συμβόλαιο σαν έναν άνθρωπο που έχει πάρει μία πέτρα και την πετάει σε ένα κεφάλι ενός ανθρώπου. Μπορεί να βρούμε την πέτρα, αλλά για εμάς το πιο σοβαρό είναι να βρούμε ποιος δίνει τις εντολές σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί που το κάνουν είναι συμπολίτες μας, επιχειρηματίες, κακοποιοί Έλληνες», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Η Ελληνική «Καμόρα» σε αριθμούς:

Η μαφία που δρα στην Ελλάδα, είναι χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες εκτελείται με στόχους μέλη της ελληνικής μαφίας τα τελευταία 4 χρόνια. Οι εκτελέσεις γίνονται πια μέρα μεσημέρι…

«Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ για τον απώτερο στόχο: Την «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου και αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία μετά-lockdown εποχή.

  • 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.
  • Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA
  • Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες
  • Αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς»

Από το 2009 εώς 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν:

  • 45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες

Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021

  • 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες:

  • 5 δολοφονίες
  • 14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ακόμα και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία

Αποκάλυψη! Ειδικό λογικό ισραηλινής κατασκευής για μαζική αναγνώριση προσώπων αποκτά η ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αστυνομία: Ειδικό λογισμικό, πιθανόν ισραηλινής κατασκευής, για μαζική αναγνώριση προσώπων με βάση τα βιομετρικά στοιχεία και το οποίο θα συνδεθεί με τις 1.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Αθήνας μελετά να αποκτήσει – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – η ΕΛ.ΑΣ.

Χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις

Στο σύστημα αυτό, που χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις προκειμένου να αποτελέσουν τη συγκριτική τράπεζα δεδομένων για την ταυτοποίηση των υπόπτων που θα εντοπίζονται στον δρόμο, στις κερκίδες κ.λπ. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν στη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την τοποθέτηση και τη χρήση του εν λόγω λογισμικού προκειμένου να τεθούν οι σαφείς προδιαγραφές και να προχωρήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Επιπλέον θα ζητηθεί ασφαλώς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να μιλούν για ένα σημαντικό ψηφιακό «όπλο» για τον άμεσο εντοπισμό ύποπτων ατόμων σε ανοικτούς χώρους, για την ανίχνευση κινήσεων σεσημασμένων προσώπων σε χώρους εκδήλωσης εγκληματικών επιθέσεων, για εντοπισμό πρωτοστατών επεισοδίων σε γήπεδα ή ακόμη και σε δρόμους, σε συγκρούσεις με την Αστυνομία κ.λπ. Ομως ζητούμενο ασφαλώς είναι, όπως υπογραμμίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις για την εγκατάσταση σε επιχειρησιακό κέντρο και τη χρήση του εν λόγω συστήματος και να εφαρμοστεί πλήρως η νομιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου είδους σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε μικρότερη κλίμακα θα αποκτήσουν σύντομα τουλάχιστον 200-300 αστυνομικοί υπηρεσιών της Ασφάλειας που χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές επικοινωνίας ελληνικής εταιρείας. Μέσω αυτού του λογισμικού που θα εγκατασταθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχεται η δυνατότητα σε αστυνομικούς που λαμβάνουν φωτογραφίες – με τις προαναφερόμενες συσκευές – προσώπων κατά τη διάρκεια παρακολουθήσεων ή εποπτείας κερκίδων, να τις αποστέλλουν σε αυτή την ψηφιακή τράπεζα δεδομένων. Κι έτσι να έχουν άμεση απάντηση, από μια λίστα καταχωρισμένων χιλιάδων ατόμων, αν είναι σεσημασμένοι και για ποιον λόγο.

Ανίχνευση μέσω σύγχρονων καμερών

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό σύστημα των 1.000 καμερών, που σχεδιάζουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Πολιτικής – εφόσον λάβει τις απαραίτητες σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών – θα ανιχνεύει μέσω υπερσύγχρονων καμερών μια σειρά από παραβάσεις – και όχι μόνο την υπερβολική ταχύτητα – που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Ακόμη αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων, το οποίο θα δέχεται επίσης πληροφορίες από τις ηλεκτρονικές συσκευές των αστυνομικών της Τροχαίας (tablets με άμεση διασύνδεση με τα μητρώα οδηγών και οχημάτων) και επίσης από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα πληροφοριακά συστήματα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας. Ομως φαίνεται ότι το εν λόγω δίκτυο καμερών θα μπορούν να εκμεταλλεύονται και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για περιπτώσεις εγκληματικών επιθέσεων, όπως συμβαίνει και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις προκειμένου να εντοπίζονται δράστες εγκληματικών επιθέσεων, οι κινήσεις τους κ.λπ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία

Σύλληψη διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Tο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο οδηγό Ι.Χ., διακρίνοντας πολλά άτομα στο εσωτερικό του οχήματος. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό, αλλά εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο. Εκτός από τον 47χρονο οδηγό, υπήκοο Βουλγαρίας, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός μία 45χρονη καθώς και 7 παράτυποι μετανάστες από το Νεπάλ, τους οποίους μετέφεραν στην Αθήνα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Mετά από έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας η οικία του κυκλώματος, η οποία αποτελούσε τον τελικό προορισμό των διακινητών, όπου απέκρυπταν ακόμη 11 παράτυπους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ και Θιβέτ.

Σε βάρος του 47χρονου και της 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος τους και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές παρέλαβαν τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της 15-9-2024 κοντά στη μεθοριακή γραμμή με τη Βουλγαρία προκειμένου να τους προωθήσουν στην Αθήνα. Για τη διακίνηση κατέβαλαν χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 500 έως -1.000- ευρώ ο καθένας, το οποίο θα αφαιρούνταν από την εργασία τους.

Στην κατοχή του 47χρονου οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας πακιστανικών αρχών ενώ στην κατοχή της 45χρονης συνοδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Οι διακινητές, με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή