Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Νέα σκάνδαλο με ΜΚΟ στη Λέσβο: Εδιναν θέσεις στρατιωτικών βάσεων και Λιμενικού μέσω social media

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα μέλη της ΜΚΟ στη Λέσβο κατηγορούνται για παράνομη είσοδο αλλοδαπών αλλά και κατασκοπεία.

“Σκάφος που μετέφερε περίπου 22 άτομα προσγειαλώθηκε στη Λέσβο, νότια, στο παρεκκλήσι Αγίου Γεωργίου, κοντά στη στρατιωτική βάση. 05.00″.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση σε σελίδα Μ.Κ.Ο. στο facebook στις 23 Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου, ενημερώνει για τις κινήσεις μεταναστευτικών ροών που μόλις έχουν περάσει τα Ελληνικά σύνορα. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι η Μ.Κ.Ο. έχει βίντεο και δεδομένα τοποθεσίας που επιβεβαιώνουν την παρουσία των παράνομων μεταναστών.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, σε βάρος 4 μελών της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (δύο Βρετανοί, ένας Νορβηγός και ένας Αμερικανός), αλλά και 6 ακόμα ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, της κατασκοπείας, καθώς και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Τα συγκεκριμένα άτομα, όπως διαπιστώθηκε, διαμοίραζαν μέσω social media, μεταξύ άλλων, στίγματα στρατιωτικών βάσεων, κινήσεις σκαφών του λιμενικού, φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων, συντεταγμένες, χώρους συγκέντρωσης και προορισμούς μεταναστευτικών ροών.

“Ύποπτες” συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα 2 παράνομων μεταναστών, φαίνεται ότι βοήθησαν του αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης και της ΕΥΠ να “ξεσκεπάσουν” την δράση των 10 ατόμων, καθώς σε μηνύματα που αντάλλαζαν με διακινητές, είχαν αναφορές που “παρουσιάζονταν” διαδικτυακά από την συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται ότι βρίσκονταν σε “ανοιχτή επικοινωνία” με μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που λάμβαναν διευκόλυναν όχι μόνο την άφιξή των παράνομων μεταναστών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά παράλληλα έδιναν οδηγίες για τη μετάβαση τους είτε σε δύσβατες προς απόκρυψη περιοχές των, είτε σε χώρους και δομές υγειονομικής υποστήριξης, δυσχεραίνοντας συστηματικά το έργο των αρμόδιων ελληνικών Αρχών.

Πηγή: thetoc

Συνέχεια ανάγνωσης

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή