Ακολουθήστε μας

ΗΠΑ

EKTAKTO: Η Κίνα εκτόξευσε υπερηχητικό πύραυλο με ικανότητες πυρηνικής κρούσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η Κίνα εκτόξευσε σε πλαίσιο δοκιμών έναν νέας κατασκευής υπερηχητικό πύραυλο με ικανότητες πυρηνικής κρούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από financial times, chinadaily και XihuanNet, τον Αύγουστο που μας πέρασε ο πύραυλος έκανε τον γύρο του πλανήτη πριν επιταχυνθεί προς τον στόχο του και τον καταστρέψει αποδεικνύοντας πως το Κινεζικό Κράτος έχει κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα συνεργατικής λειτουργίας των βλημάτων υπό διαστημική καθοδήγηση.

Σύμφωνα με τους Financial Times πέντε αμερικανοί αξιωματούχοι εξοικιωμένη με τις δοκιμές παρόμοιων συστημάτων δήλωσαν ότι ο κινεζικός στρατός εκτόξευσε τον πύραυλο τοποθετώντας στην κεφαλή του ένα υπερηχητικό όχημα αερολίσθησης, το οποίο πέταξε σε χαμηλή τροχιά πριν από την πορεία του προς τον στόχο του. Οι δύο εκ των αξιωματούχων δήλωσαν ότι η δοκιμή έδειξε πως η Κίνα είχε σημειώσει εκπληκτική πρόοδο στα υπερηχητικά όπλα χωρίς να έχει γίνει επαρκώς αντιληπτό από τις ΗΠΑ. 

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν με ραγδαίες ταχύτητες υπερηχητικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων αερολίσθησης που εκτοξεύονται στο διάστημα μέσω πυραύλου, αλλά περιστρέφονται γύρω από τη γη υπό τη δική τους ορμή. Δεν ακολουθούν όμως τη σταθερή τροχιά ενός βαλλιστικού πυραύλου, πιάνουν ταχύτητες 5 Mach και αναδεικνύουν υψηλότερα ποσοστά ευελιξίας καθιστώντας τα πιο δύσκολο στο να εντοπιστούν.

Ο Taylor Fravel, εμπειρογνώμονας στην κινεζική πολιτική για τα πυρηνικά όπλα, ο οποίος δεν γνώριζε για τη δοκιμή, είπε ότι ένα υπερηχητικό όχημα αερολίσθησης εξοπλισμένο με πυρηνική κεφαλή θα μπορούσε να βοηθήσει την Κίνα να αδρανοποιήσει ολόκληρη την αντιαεροπορική δομή των ΗΠΑ εντός και εκτός των Ευρωπαϊκών εδαφών. «Τα οχήματα αερολίσθησης μπορούν και επιχειρούν σε χαμηλότερες τροχιές όντας ικανά να ελιχθούν κατά την πτήση, γεγονός που τα καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και την καταστροφή τους», δήλωσε ο Fravel, καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Ο Fravel πρόσθεσε ότι θα ήταν «αποσταθεροποιητικό» εάν η Κίνα ανέπτυσσε πλήρως και καθιστούσε επιχειρησιακό ένα τέτοιο όπλο, αλλά προειδοποίησε ότι μια δοκιμή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Πεκίνο θα αναπτύξει αυτήν την ικανότητα. Η αυξανόμενη ανησυχία για τις πυρηνικές δυνατότητες της Κίνας έρχεται καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να ενισχύει τις συμβατικές στρατιωτικές του δυνάμεις και συμμετέχει όλο και πιο έντονα σε αποβατικές ασκήσεις στοχεύοντας την Ταϊβάν.

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν αυξηθεί καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιτεθεί σκληρά στο Πεκίνο, το οποίο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για υπερβολικά εχθρική εμπορική/εμπορική πολιτική. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι τους τελευταίους μήνες προειδοποίησαν για τις αυξανόμενες πυρηνικές δυνατότητες της Κίνας, ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση δορυφορικών εικόνων που έδειχναν ότι κατασκευάζει περισσότερα από 200 silo διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Η Κίνα δεν δεσμεύεται από καμία συμφωνία ελέγχου όπλων και δεν ήταν πρόθυμη να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε συνομιλίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο και την πολιτική της.

Τον περασμένο μήνα, ο Φρανκ Κένταλ, υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, άφησε να εννοηθεί ότι το Πεκίνο αναπτύσσει ένα νέο όπλο. Ανέφερε ότι η Κίνα έχει κάνει τεράστιες προόδους, συμπεριλαμβανομένης της «δυνατότητας κρούσης σε οποιδήποτε σημείο του πλανήτη μέσω του διαστήματος». Αρνήθηκε να αναφέρει λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι η Κίνα αναπτύσσει κάτι παρόμοιο με το “Fractional Orbital Bombardment System” που η ΕΣΣΔ ανέπτυξε στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου.

Τον Αύγουστο, ο στρατηγός Glen VanHerck, επικεφαλής της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε σε μια διάσκεψη ότι η Κίνα «πρόσφατα απέδειξε πολύ προηγμένες δυνατότητες υπερηχητικών οχημάτων αερολίσθησης». Προειδοποίησε ότι το Κινεζικό Κράτος “θα δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις”. 

Δύο από τους αμερικανούς αξιωματούχους που γνώριζαν για την κινεζική δοκιμή δήλωσαν ότι το όπλο θα μπορούσε, θεωρητικά, να πετάξει πάνω από τον Νότιο Πόλο. Αυτό θα αποτελούσε μια μεγάλη πρόκληση για τον αμερικανικό στρατό επειδή τα πυραυλικά αμυντικά τους συστήματα επικεντρώνονται στα βόρεια της χώρας. Η αποκάλυψη έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν αναλαμβάνει την αναθεώρηση της πυρηνικής στάσης, μια ανάλυση της πολιτικής και των δυνατοτήτων που επιβάλλει το Κογκρέσο και έχει φέρει τους υποστηρικτές του ελέγχου των όπλων εναντίον εκείνων που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου λόγω της Κίνας.

ANAΛΥΤΙΚΑ oι ικναότητες του Πυραυλικού Οπλοστασίου της Κίνας σε παλαιότερη ανάλυση στο infognomon

Το Πεντάγωνο δεν σχολίασε την έκθεση, αλλά εξέφρασε ανησυχία για την Κίνα. «Έχουμε ξεκαθαρίσει τις ανησυχίες μας για τις στρατιωτικές δυνατότητες που συνεχίζει να επιδιώκει η Κίνα, ικανότητες που αυξάνουν μόνο τις εντάσεις στην περιοχή», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο θεωρούμε την Κίνα ως την νούμερο ένα πρόκληση». Η κινεζική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει τη δοκιμή, αλλά ο Liu Pengyu, δήλωσε ότι η Κίνα ακολουθούσε πάντα μια στρατιωτική πολιτική που είχε «αμυντικό χαρακτήρα» και η στρατιωτική της ανάπτυξη δεν στόχευε καμία χώρα.

«Δεν έχουμε παγκόσμια στρατηγική και σχέδια στρατιωτικών επιχειρήσεων όπως οι ΗΠΑ. Και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο αγώνας όπλων με άλλες χώρες », δήλωσε ο Liu. «Αντίθετα, οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια επινοούν δικαιολογίες όπως η «απειλή της Κίνας» για να δικαιολογήσουν την επέκταση των στρατιωτικών τους δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων. Αυτό έχει εντείνει άμεσα τον αγώνα όπλων σε αυτήν την κατηγορία και υπονόμευσε σοβαρά την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα». Ένας αξιωματούχος της ασιατικής εθνικής ασφάλειας δήλωσε ότι ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε τη δοκιμή τον Αύγουστο.

Η Κίνα ανακοινώνει γενικά την εκτόξευση πυραύλων Long March – τον τύπο που χρησιμοποιήθηκε για την εκτόξευση του υπερηχητικού οχήματος σε τροχιά – αλλά απέκρυψε εμφανώς την εκτόξευση του Αυγούστου. Ο αξιωματούχος ασφαλείας και ένας άλλος Κινέζος εμπειρογνώμονας ασφαλείας κοντά στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, δήλωσε ότι το όπλο αναπτύχθηκε από την Κινέζικη Ακαδημία Αεροδιαστημικής Αεροδυναμικής. Το CAAA είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο υπό την China Aerospace Science and Technology Corporation, την κύρια κρατική εταιρεία που κατασκευάζει πυραυλικά συστήματα για το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας.

Και οι δύο πηγές ανέφεραν ότι το υπερηχητικό όχημα αποδεσμεύθηκε από πύραυλο Long March, το οποίο χρησιμοποιείται για το διαστημικό πρόγραμμα. Η China Academy of Launch Vehicle Technology, η οποία επιβλέπει τις εκτοξεύσεις, στις 19 Ιουλίου δήλωσε σε επίσημο λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο Long March 2C, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν η 77η εκτόξευση αυτού του πυραύλου. Στις 24 Αυγούστου, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε την 79η πτήση. Αλλά δεν υπήρξε ανακοίνωση για την 78η εκτόξευση, η οποία πυροδότησε εικασίες μεταξύ των παρατηρητών του διαστημικού της προγράμματος σχετικά με μια μυστική εκτόξευση. Η CAAA δεν απάντησε στα αιτήματα για σχόλια. 

Με πληροφορίες από XihuaNet, ChinaDaily, FinancialTimes

ΗΠΑ

Κυρώσεις από ΗΠΑ που στοχεύουν τη Χαμάς ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου! Μία ΜΚΟ και ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία χρηματοδοτούσαν την οργάνωση

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς, κατηγορώντας το ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην εξωτερική συγκέντρωση χρημάτων για την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, σε δράση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και αυτό που αποκαλεί «ψευδή φιλανθρωπική οργάνωση», την οποία κατηγορεί ότι είναι εξέχοντες διεθνείς οικονομικοί υποστηρικτές της Χαμάς, καθώς και στην τράπεζα Al-Intaj στη Γάζα που λέει ότι είναι ελέγχεται από την ομάδα.

Στο στόχαστρο είναι επίσης ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της Χαμάς, ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία, και εννέα από τις επιχειρήσεις του, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Καθώς συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να υποβιβάζει αμείλικτα την ικανότητα της Χαμάς και άλλων αποσταθεροποιητικών ιρανών πληρεξούσιων να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιούν πρόσθετες βίαιες ενέργειες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στη δήλωση.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων».

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 6 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 5ης Οκτωβρίου 2024
1. Γεραπετρίτης: Θα κάνω αυτό που πρέπει στο Αιγαίο και ας χαρακτηριστώ μειοδότης
2. Ελλάδα-υδρογονάνθακες: Ποιος κρύβεται πίσω από την παρακώλυση των γεωτρήσεων; 13:00
3. Κύπρος: Η τριμερής αποφασίστηκε από Αθήνα και Άγκυρα, ερήμην της Λευκωσίας 21:50
4. Τουρκία: Κέρδισε διαγωνισμό στη Ρουμανία για πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων 27:00
5. Ισραήλ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της επίθεσης – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ιράν 33:15
6. ΗΠΑ: Ο Τραμπ γύρισε στον τόπο του εις βάρος του εγκλήματος στην Πενσυλβάνια 59:00
7. Ρωσία-Ουκρανία: Μοντέλο Δυτικής-Ανατολικής Γερμανίας προκρίνουν Δυτικοί κιαι Ουκρανοί αξιωματούχοι 01:01:50

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum: Σε παρακμή τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν

Τυφλοί οι Αμερικανοί! Δεν βλέπουν τα τρωτά σημεία του Ιράν. Πιστεύουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρότερη βιομηχανικά και στρατιωτικά από ό,τι είναι.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ιράν πρέπει να εισάγει διυλισμένη βενζίνη, όχι μόνο για να τροφοδοτεί μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά και για να διοχετεύει στα κοιτάσματα για την εξόρυξη πετρελαίου.

Γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν*, Middle East Forum

Τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν είναι τα παλαιότερα στη Μέση Ανατολή. Το 1901, ο Αυστραλός William Knox D’Arcy κέρδισε μια παραχώρηση για αυτό που μέσα σε μια δεκαετία θα γινόταν η Anglo-Persian Oil Company. Καθώς η Περσία άλλαξε το όνομά της σε Ιράν το 1935, το ίδιο έκανε και η εταιρεία, πρώτα σε Αγγλο-Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου και στη συνέχεια, καθώς μεγάλωνε πέρα ​​από το Ιράν, μετονομάστηκε σε British Petroleum.

Το κρατικό μυστικό

Η παραγωγή κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1970. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση υπήρξε πολιτικό χάος και ακολούθησαν δεκαετίες κακοδιαχείρισης στα… χωράφια του Ιράν. Η παραγωγή ορισμένων χωραφιών μειώνεται τώρα κατά 8 έως 12 τοις εκατό ετησίως. Το Ιράν πρέπει να εισάγει διυλισμένη βενζίνη, όχι μόνο για να τροφοδοτεί μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά και για να διοχετεύει στα κοιτάσματα για την εξόρυξη πετρελαίου. Η εξάρτηση του Ιράν από την εισαγόμενη βενζίνη είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι απειλές του να κλείσει τα στενά του Ορμούζ είναι υπερβολικές. Όχι μόνο δεν μπορούν στρατιωτικά, αλλά οποιοδήποτε κλείσιμο θα έβλαπτε δυσανάλογα το Ιράν επειδή η Κίνα και άλλοι πελάτες θα μπορούσαν εύκολα να αγοράσουν πετρέλαιο από άλλες αγορές.

Η Κίνα μπορεί σύντομα να χρειαστεί να το κάνει ούτως ή άλλως. Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου αρχηγείου ανάπτυξης για τις νανο- και μικρο-τεχνολογίες, περισσότερο γνωστό ως Συμβούλιο Καινοτομίας Νανο-Τεχνολογίας του Ιράν. Ενώ η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν αντιμετωπίζει τα αληθινά στατιστικά στοιχεία για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν ως κρατικό μυστικό, αυτό το σημείωμα προφανώς δεν έφτασε στους επιστήμονες και τους μηχανικούς στο κέντρο. Καμαρώνοντας για την παραγωγή νανοκαταλυτών που βοηθούν στη διάσπαση του αργού και στην αύξηση της απόδοσης σε πιο πολύτιμα παραπροϊόντα, ο νέος οργανισμός ανέφερε ότι ο νανοκαταλύτης του μπορεί να βοηθήσει το Ιράν να σταματήσει τις σπείρες θανάτου στα χωράφια του. Σήμερα, το Ιράν παράγει ελαφρώς πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά ελπίζει ότι θα διπλασιαστεί σχεδόν στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια μέσα σε πέντε χρόνια.

Προς το παρόν, για την επίτευξη αυτού του αριθμού, λέει το κέντρο νανοτεχνολογίας, θα απαιτούσε τη γεώτρηση 2.000 νέων γεωτρήσεων. Αναφέρει επίσης ότι κάθε νέο πηγάδι χρειάζεται 200 ​​ημέρες για να σκάψει και να τεθεί σε λειτουργία. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αύξηση της εξόρυξης από λειτουργικά πηγάδια, η οποία απαιτεί τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως η νανοτεχνολογία», ανακοίνωσε το κέντρο, προσθέτοντας, «Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα και, κατά συνέπεια, η έλλειψη προμήθειας καταλυτών που απαιτούνται από διυλιστήρια και πετροχημικά από το εξωτερικό, προκάλεσε επίσης την ιεράρχηση της στήριξης» για νέους καταλύτες.

Τυφλοί οι Αμερικανοί μπροστά στα τρωτά σημεία του ιρανικού καθεστώτος

Αυξάνονται τώρα οι εικασίες ότι, στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν στο Ισραήλ, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα αντεπιτεθούν. Καθώς η βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν τροφοδοτεί την οικονομία του, η στόχευση της βιομηχανίας φαίνεται πιθανή. Ορισμένα σημεία πνιγμού (choke points) είναι προφανή. Το Ιράν εξάγει το 90 τοις εκατό του πετρελαίου του μέσω ενός μόνο σημείου: του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού Kharg . Ωστόσο, με τόσα πολλά πεδία σε παρακμή, η ικανότητα του Ιράν να παράγει ή να εισάγει νανοκαταλύτες μπορεί να είναι μια δεύτερη επιλογή, όπως και η βιομηχανική ζώνη Asaluyeh όπου συγκεντρώνονται τόσο μεγάλο μέρος των βιομηχανιών πετρελαίου και πετροχημικών του Ιράν.

Σε όλες τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, υπάρχει ένα παράξενο φαινόμενο: Αμερικανοί αξιωματούχοι παραμένουν τυφλοί ή αρνούνται να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία του ιρανικού καθεστώτος και αντ’ αυτού αρπάξουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης πλημμυρίζοντας το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης με μετρητά. Αυτή η δυναμική έχει φέρει τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα πολέμου και την Ισλαμική Δημοκρατία στα πρόθυρα της έκρηξης πυρηνικών όπλων. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δύση παραχωρεί συνεχώς στην Τεχεράνη είναι, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρότερη βιομηχανικά και στρατιωτικά από ότι είναι. Οι αχίλλειες φτέρνες υπάρχουν. Το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Τρώα Πρίγκιπα Πάρη και θα ρίξει το μοιραίο βέλος.

Το άρθρο του Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum

 

*Ο Μάικλ Ρούμπιν είναι ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute, όπου ειδικεύεται σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στο Ιράν και την Τουρκία. Η καριέρα του περιλαμβάνει χρόνο ως αξιωματούχος του Πενταγώνου, με εμπειρίες πεδίου στο Ιράν, την Υεμένη και το Ιράκ, καθώς και διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ρούμπιν έχει επίσης συνεισφέρει στη στρατιωτική εκπαίδευση, διδάσκοντας μονάδες Πολεμικού Ναυτικού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχετικά με τις περιφερειακές συγκρούσεις και την τρομοκρατία. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πολλές βασικές εκδόσεις, όπως το «Dancing with the Devil» και το «Eternal Iran». Ο Ρούμπιν απέκτησε το διδακτορικό του και μεταπτυχιακό στην ιστορία και πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Yale.

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή