Ακολουθήστε μας

Video

Πρωτοφανής ιστορία με Τουρκάλα που απέκτησε καθεστώς πρόσφυγα στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Σημερινή: Πρωτοφανής ιστορία! Τουρκάλα απέκτησε καθεστώς πρόσφυγα και σουλατσάρει μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου μέσω Κατεχόμενων

To ρεπορτάζ

Μια πρωτοφανή ιστορία έφερε στη δημοσιότητα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 η «Σημερινή». Η κυπριακή εφημερίδα αποκαλύπτει, γι’ ακόμη μια φορά, τις δομικές ανεπάρκειες και τις ενδημικές παθογένειες των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και τα κενά-παραθυράκια της νομοθεσίας, που επιτρέπουν την εκκόλαψη και αναπαραγωγή προκλητικά απαράδεκτων φαινομένων.

Πρόκειται για την περίπτωση Τουρκάλας υπηκόου, αναγνωρισμένης ως πρόσφυγα και δικαιούχου του Ε.Ε.Ε., η οποία μετέβαινε τακτικά στην Τουρκία μέσω κατεχομένων και, παρά τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχε στη χώρα καταγωγής της, παντρεύτηκε Τούρκο υπήκοο, έβγαλε δεύτερη τουρκική ταυτότητα με το όνομα του συζύγου της, επέστρεψε και απολαμβάνει, μέχρι και σήμερα, το καθεστώς πρόσφυγα. Μάλιστα, σαν να μην έφταναν αυτά, προχώρησε και σε αίτημα οικογενειακής επανένωσης, θέλοντας να φέρει τον σύζυγό της στην Κύπρο.

Το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη στάση αλλά και την επάρκεια των κρατικών υπηρεσιών και των εντεταλμένων αρμοδίων, καθώς, για να απολαμβάνει κάποιος καθεστώς πρόσφυγα, πρέπει να αποδεικνύει πως δεν μπορεί να μεταβεί στη χώρα καταγωγής του, γιατί μια τέτοια ενέργεια ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του. Ωστόσο, η αναφερόμενη μετέβη στην Τουρκία μέσω κατεχομένων, τελώντας γάμο με Τούρκο υπήκοο, ενώ οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πολλαπλές μεταβάσεις της στην Τουρκία και, μάλιστα, από μη νόμιμα σημεία.

Η συγκεκριμένη Τουρκάλα υπήκοος είναι δικαιούχος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαμβάνοντας το ποσό των 843,38 ευρώ μηνιαίως.

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Σάββας Καλεντερίδης: Πραγματοποίησε το Ιράν πυρηνική δοκιμή

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 7ης Οκτωβρίου 2024
1. Ο Παπαχελάς προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει την πολιτική αποσταθεροποίηση
2. Κύπρος: Οι Τούρκοι στρατηγοί επιδιώκουν να καταλαβουν τη μισή νεκρή γραμμή 18:00
3. Τουρκία: “Βρώμικη” συμφωνία Βερολίνου-Άγκυρας 27:10
4. Ισραήλ: Η πρώτη επέτειος της εισβολής της Χαμάς – Διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν 54:45
5. ΗΠΑ: Σε θρίλερ μετατρέπεται η προεκλογική εκστρατεία στις επτά κρίσιμες πολιτείες 54:45
6. Ρωσία: Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ιράν, οφείλεται στην πρώτη πυρηνική δοκιμή του Ιράν που έκανε στην έρημο της χώρας 59:50

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Η Μέση Ανατολή φλέγεται!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Directus: Σύρραξη χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή. Φλέγεται η περιοχή. Συνεχείς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο. Εν αναμονή επίθεσης στο Ιράν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Με κομμένη την ανάσα για τη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ζωντανή εκπομπή με τον Σταύρο Καλεντερίδη

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή