Ακολουθήστε μας

Αθλητικά

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ 2022: Η Ανατολή συνεχίζει να ανατέλλει και η Δύση να δύει

Δημοσιεύτηκε

στις

Τετρακόσιοι περίπου μαθητές γυμνασίου από 75 χώρες συμμετείχαν στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (IPhO), που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου.

Αν και η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Λευκορωσία η διοργάνωση της αφαιρέθηκε λόγω της υποστήριξής της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σχεδόν ακυρώθηκε έως ότου η Ελβετία παρενέβη για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό διαδικτυακά.

Οι 5 κορυφαίοι της βαθμολογίας ήταν τα 5 μέλη της ομάδας της Κίνας, που φυσικά ήρθε πρώτη, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Νότια Κορέα και Ρουμανία, ακολουθούμενες από τις ΗΠΑ (με 3 από τα 5 μέλη Κινέζους), Βιετνάμ, Ταϊβάν, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Καζακστάν, Σιγκαπούρη.

Η εικόνα της κατάταξης θυμίζει πολύ αυτή της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας 2022 που έγινε λίγες μέρες νωρίτερα καθώς στην πραγματικότητα η Ρωσία αν συμμετείχε θα ερχόταν δεύτερη και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ιδιαίτερα των οικονομικά ανεπτυγμένων δυτικών χωρών) συνέχισαν να διολισθαίνουν και κατέλαβαν τις θέσεις: Βουλγαρία-16, Ουγγαρία-16, Γαλλία-21, Σλοβενία-22, Ηνωμένο Βασίλειο-22, Πολωνία-26, Τσεχία-28, Κροατία-31, Βέλγιο-35, Ολλανδία-36, Εσθονία-38, Λιθουανία-41, Σλοβακία-41, Λετονία-44, Σουηδία-44, Ιταλία-50, Πορτογαλία-50, Δανία-58, Ισλανδία-60, Αυστρία-61, Ελλάδα-61, Ισπανία-61, Κύπρος-64, Λουξεμβούργο-64.

ΠΗΓΗ: enimerotikosympliroma.blogspot.com

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Σενάρια πώλησης του Άρη μετά από συνάντηση του Καρυπίδη με Τούρκο επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αντιλαμβάνεστε τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη καθώς μέχρι τώρα οι απόπειρες των Τούρκων για διείσδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει.

 

Σενάρια για πώληση της ΠΑΕ Άρης πυροδότησε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Χαγιάτ της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης και ένας Τούρκος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ Άρης.

Αντιλαμβάνεστε τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη καθώς μέχρι τώρα οι απόπειρες των Τούρκων για διείσδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποτύχει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Θύρα 7 για τη μεταγραφή του διεθνή Τούρκου μέσου Γιουσούφ Γιαζιτζί: «Τον ενημερώνουμε πως όποιος είναι μέλος του Ολυμπιακού απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με ανάρτησή της η Θύρα 7 τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος της ομάδας «απαγορεύεται να υμνεί σφαγείς των Ελλήνων»

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Πρόκληση στο Γαλατά-ΠΑΟΚ! Οι Τούρκοι κρέμασαν σημαίες του ψευδοκράτους!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η σημαία πίσω από την εστία του Κοτάρσκι θα έπρεπε να κατέβει από το πρώτο λεπτό…

Μπορεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τουρκία με τη Γαλατάσαράι να κύλησε χωρίς πολλά ευτράπελα εκτός γηπέδου, ωστόσο μέσα υπήρξαν οι… κλασικές προκλήσεις από τους γείτονες.

Εκτός από τους δύο Έλληνες που υποχρέωσε η αστυνομία να φύγουν από τις θέσεις VIP, παρότι είχαν κανονικά εισιτήρια, αλλά και το πανό για την άλωση της Κωνσταντινούπολης, υπήρξε άλλη μία πρόκληση επί 90 λεπτών!

 

Συγκεκριμένα, πίσω από την εστία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχε και παρέμεινε κρεμασμένη μέχρι το τέλος του ματς, η σημαία το «ψευδοκράτους» και για αυτό θα έπρεπε ήδη να επέμβει η UEFA ή έστω να τους τιμωρήσει εκ των υστέρων.

 

Δείτε:

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr 

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή