Ακολουθήστε μας

Ιράν

Ανατροπή στην παγκόσμια σκακιέρα: Το «τρίγωνο» Ρωσίας, Κίνας και Ιράν ενισχύεται και απειλεί άμεσα την ηγεμονία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ενα νέο σημαντικό τρίγωνο ισχύος διαμορφώνεται στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα το οποίο αναμένεται να διαταράξει ευθέως τα γεωπολιτικά δεδομένα.

Πρόκειται για το τρίγωνο Ρωσίας, Κίνας και Ιράν το οποίο ανεβάζει τις ταχύτητες στην ανάπτυξη διπλωματικών πρωτοβουλιών με οικονομικό και στρατιωτικό μπεριεχόμενο προκειμένου να αντισταθμισθεί και να αντιμετωπισθεί η επιθετικότητα της Δύσης όσον αφορά τις πρωτοφανείς κυρώσεις αλλά και να διαμορφωθεί ένα στρατηγικό αμυντικό πλαίσιο προστασίας των συμφερόντων των κρατών που αμφισβητούν την ηγεμονία των ΗΠΑ.
Μετά από πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα από την Τρίτη έως την Πέμπτη 14 – 16 Φεβρουαρίου 2023, ανακοίνωσε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying.

Συνεργασία στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Προς επίρρωση των παραπάνω να επισημανθεί και η ιδιατερα σημαντική ανακοίνωση της ενεργού συνεργασίας του Ιράν με τη Ρωσία  στον τραπεζικό τομέα εν όψει των κυρώσεων που έχουν υποστεί τα χρηματοπιστωτικά συστήματά τους.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν να αυξήσουν το μερίδιο των εθνικών νομισμάτων τους στους αμοιβαίους διακανονισμούς των διμερών συναλλαγών, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andrei Rudenko, στο πρακτορείο Interfax το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το Ιράν, ενώ προωθούμε τις εμπορικές συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα.
Το μερίδιο διακανονισμών αυτού του είδους ξεπέρασε το 60% το 2021.
Η θετική τάση συνεχίστηκε πέρυσι», δήλωσε ο Rudenko.
«Η αλληλεπίδραση με το Ιράν αναπτύσσεται ενεργά σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων», επισήμανε με νόημα.
«Η δημιουργία ενός καναλιού απευθείας επικοινωνίας μεταξύ ρωσικών και ιρανικών τραπεζών μέσω του συγχρονισμού των εθνικών συστημάτων αποτολής και λήψης χρηματοοικονομικών μηνυμάτων, του SPFS και του SEPAM, συμφωνήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Rudenko.
Η συμμαχία αυτή στον χρηματοπιστωικό τομέα έχει στόχο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWΙFT που έχει επιβάλει η Δύση, στο πλαίσιο των πολλαπλών κυμάτων κυρώσεων.
Η Ρωσία έχει «μια συστημική προσέγγιση για την αύξηση του αριθμού των συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα με άλλους ενδιαφερόμενους εταίρους», επισήμανε δείχνοντας τη διάθεση των εταίρων να προχωρήσουν σε από-δολαριοποίηση των μεταξύ τους συναλλαγών και στόχο να καλλιεργηθεί αυτή τη τάση και ευρύτερα.
Iran president to visit China to shore up ties | Stars and Stripes
Η πολιτική στροφή προς Ανατολάς…

Σύμφωνα με τους Κινέζους αναλυτές, η πρώτη επίσκεψη του Raisi στην Κίνα από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2021 σχετίζεται με την περαιτέρω εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κίνας και Ιράν και δείχνει την ακλόνητη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Raisi να προωθήσει την πολιτική της στοφής προς ανατολάς.
Η πολιτική του Ιράν σήμαινε τη μετάβαση από την πολιτική αρνητικής εξισορρόπησης και μη ευθυγράμμισης στην οικοδόμηση συμμαχιών με μη δυτικές παγκόσμιες δυνάμεις που έχουν παρόμοιες πολιτικές δομές με το Ιράν, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Σύμφωνα με το IRNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, αντιπροσωπείες και από τις δύο πλευρές πρόκειται να υπογράψουν «κείμενα συνεργασίας» σε πλήθος εμπορικούς τομείς
Ο Raisi θα λάβει επίσης μέρος σε συναντήσεις με Κινέζους επιχειρηματίες και Ιρανούς που ζουν στην Κίνα.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ιράν, ανέφερε το IRNA, επικαλούμενο στατιστικά στοιχεία 10 μηνών από τις ιρανικές τελωνειακές αρχές.
Οι εξαγωγές του Ιράν στο Πεκίνο ανήλθαν σε 12,6 δισ. δολάρια, ενώ εισήγαγε αγαθά αξίας 12,7 δισ. δολαρίων από την Κίνα.

Μακροπρόθεσμη πολυσχιδής συνεργασία

Η κορυφαία προτεραιότητα της επίσκεψης του Raisi αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι η περαιτέρω και ανάπτυξη συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ιράν και η προώθηση της 25ετούς συμφωνίας συνεργασίας και η περαιτέρω εφαρμογή της, είπε ο Tang Zhichao, αναλυτής Μέσης Ανατολής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών. οι Global Times την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.
Το Ιράν και η Κίνα έχουν ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των logistics, της γεωργίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.
Το 2021, και οι δύο χώρες υπέγραψαν ένα 25ετές σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας που λέγεται ότι περιλαμβάνει «πολιτικά, στρατηγικά και οικονομικά» στοιχεία.
Όταν ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Hu Chunhua συναντήθηκε με τον Raisi στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη τον Δεκέμβριο του 2022, ο Raisi τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πώς αλλάζουν τα διεθνή και περιφερειακά τοπία, το Ιράν θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένο στην εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.
Iran's Oil Exports Are Surging and Much of the Crude Is Going to China -  Bloomberg
Τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και Πρωτοβουλία Belt and Road

Σύμφωνα με αναλυτές, η Κίνα και το Ιράν έχουν πολλά διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το Αφγανιστάν, η περιφερειακή σταθερότητα και ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ασφάλεια, η ενεργειακή ασφάλεια και άλλα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν.
Αυτή η επίσκεψη μπορεί να θεωρηθεί ως μια πολύ σημαντική αναβάθμιση στις σχέσεις Κίνας – Ιράν, δήλωσε στους Global Times ο Zhu Yongbiao, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για τη Πρωτοβουλία Belt and Road  στο Πανεπιστήμιο Lanzhou.
«Η συνεργασία στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης θα δώσει στην Κίνα και το Ιράν περισσότερο χώρο για συνεργασία.
Είναι προβλέψιμο ότι μετά από αυτή τη συνάντηση, οι σχέσεις Κίνας-Ιράν θα εισέλθουν σε ένα νέο και υψηλότερο στάδιο», δήλωσε ο Zhu.

www.bankingnews.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Το Ισραήλ μπορεί άνετα να χτυπήσει την Τουρκία!

Παρέμβαση του Γιάννου Χαραλαμπίδη στην τηλεόραση “Σίγμα”

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παρέμβαση του Γιάννου Χαραλαμπίδη στην τηλεόραση “Σίγμα”

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν αποκρυπτογραφήσει πλήρως τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν

Επί ποδός πολέμου Μοσάντ, Σιν Μπετ και Αμάν! Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος • Ναυτεμπορική

Ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να ξεκίνησε λόγω της πιο εντυπωσιακής αποτυχίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να προβλέψουν την επίθεση της Χαμάς, αλλά στην επικείμενη σύγκρουση με το Ιράν οι κατάσκοποι του εβραϊκού κράτους φαίνεται να έχουν προετοιμάσει καλά το έδαφος.

Η Μοσάντ, η Σιν Μπετ και η Αμάν-η υπηρεσία Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού -φέρονται να έχουν αποκρυπτογραφήσει πλήρως όχι μόνο τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν, αλλά και τις δυνάμεις που θα έχει να αντιμετωπίσει, κυρίως η αεροπορία του Ισραήλ.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούν περίπου 350.000 άνδρες του στρατού ξηράς, 18.000 μέλη του πολεμικού ναυτικού, 37.000 άνδρες στην αεροπορία και 15.000 στην αεράμυνα. Υπάρχουν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης που αριθμούν περίπου 150.000 στις χερσαίες δυνάμεις, περισσότεροι από 20.000 στο πολεμικό ναυτικό και 15.000 στις αεροδιαστημικές υπηρεσίες.

Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Η πολεμική αεροπορία
Η ιρανική πολεμική αεροπορία (IRIAF) θεωρείται απαρχαιωμένη, καθώς διαθέτει κυρίως αεροσκάφη που κληρονόμησε από την εποχή του Σάχη, πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979. Πρόκειται για 183 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 63 F-4 (και μερικά RF -4) , 26 F-14, 23 Sukhoi Su-24, 20 MiG-29, 17 F-5, 17 F-7, 8 Saeqeh (τοπική έκδοση του F-5), 9 Mirage F-1 και έναν αριθμό Su -22 και Su-25. Η λειτουργικότητα αυτών των αεροσκαφών δεν είναι γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν τα ισραηλινά μαχητικά και λόγω της αδυναμίας απόκτησης ανταλλακτικών. Η IRIAF διαθέτει επίσης ένα στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που αποτελούνται από 3 ειδικά διασκευασμένα Boeing 707 και ισάριθμα 747s .

Το Ιράν δεν διαθέτει επιθετικά ελικόπτερα ,αλλά μόνο 6 μεσαία και ελαφριά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Το πυραυλικό οπλοστάσιο
Αντίθετα, το ιρανικό πυραυλικό οπλοστάσιο είναι πιο εξελιγμένο και βασίζεται σε μια αξιοσημείωτη σειρά εκτοξευτών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Αν και η επιχειρησιακή τους δυνατότητα δεν είναι επίσημα γνωστή, οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς MRBM μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, όπως και οι υπερηχητικοί Fattah-1 και 2 που κατάφεραν να «τρυπήσουν» την ισραηλινή αεράμυνα στις τελευταίες επιθέσεις.

Η Τεχεράνη μπορεί να υπολογίζει επίσης σε έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων Shahab-3, Kheibar Shekan, Sejjil, Khorramshahr, Ghadr-1 και Emad, που είναι και οι δύο παραλλαγές του Shahab-3. Το Ιράν έχει επίσης πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς: τον Soumar , που μπορεί να πλήξει στόχους έως και σε 2.300 χιλιόμετρα και τοn Paveh παράγωγο του πρώτου με εκτιμώμενο βεληνεκές 1600 χλμ.

Το Ιράν διαθέτει περίπου 1900 άρματα μάχης– κυρίως ρωσικά T-72S και 2600 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Το ιρανικό ναυτικό διαθέτει επίσης 7 φρεγάτες και τρία υποβρύχια κλάσης Kilo. Το Ιράν, συνολικά, ωστόσο, μπορεί να βασιστεί σε έναν τεράστιο και ποικιλόμορφο στολίσκο μικρών σκαφών επιφανείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.

Τι αντιπαραθέτει το Ισραήλ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία(IAF) διαθέτει 339 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 309 πολλαπλών ρόλων για άμυνα και επίθεση εδάφους). Ο ισραηλινός αεροπορικός στόλος περιλαμβάνει: 196 μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16, 83 F-15 και 30/39 F-35. Το Ισραήλ διαθέτει 7 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 και ισάριθμα KC-130H. Διαθέτει επίσης 128 ελικόπτερα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων 26 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A και 22 AH. -64Δ.

90 πυρηνικές κεφαλές
Το Ισραήλ διαθέτει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ της κατηγορίας Delilah και Jericho, ενδιάμεσου βεληνεκούς,και πυραύλους Popeye που εκτοξεύονται από αεροσκάφη.

Πιστεύεται επίσης ότι το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να έχει 90 πυρηνικές κεφαλές, εκ των οποίων περίπου 50 θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτούς τους τύπους βαλλιστικών πυραύλων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF ) αποτελούνται επίσης από 169.500 μονίμους στρατιώτες-άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS). Το IDF έχει επίσης περίπου 465.000 έφεδρους , εκ των οποίων περίπου 300.000 ανακλήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Στο Ισραήλ, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άτομα άνω των 18 ετών, με διάρκεια 32 μηνών για τους άνδρες και 24 μήνες για τις γυναίκες.

Για την ιστορία, το Ισραήλ διαθέτει περίπου 400 άρματα μάχης τύπους Merkava IV και 4M και 700 τύπου III, όπως και αρκετές χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αν και λόγω της φύσης του πολέμου με το Ιράν ,δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Το πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ τέλος διαθέτει 7 κορβέτες και 8 περιπολικά σκάφη κατευθυνόμενων πυραύλων μαζί με 5 υποβρύχια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε τα κέντρα διοίκησης του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρα διοίκησης που ανήκουν στο τμήμα πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, σύμφωνα με τους IDF.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, ο στρατός είπε ότι στόχευσε αρκετές ακόμη τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων και θέσεων εκτόξευσης πυραύλων στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Beqaa.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, περισσότερες από 70 άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν, προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Περιλάμβαναν εκτοξευτές πυραύλων, κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων, λέει ο IDF.

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Times of Israel

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή