Ακολουθήστε μας

Ολλανδία

Ολλανδικά F-35 αναχαίτισαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στην Πολωνία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο αναφέρεται στον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική Θάλασσα, ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, κράτη μέλη της ΕΕ και του NATO. «Το αρχικά άγνωστο αεροσκάφος πλησίασε την πολωνική περιοχή ευθύνης του ΝΑΤΟ από το Καλίνινγκραντ», ανέφερε.

«Μετά την αναγνώριση», διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για ρωσικό Ιλιούσιν IL-20M Coot-A (σ.σ. αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης), το οποίο «συνοδευόταν» από δυο καταδιωκτικά Σουχόι Su-27. «Δύο ολλανδικά F-35 συνόδευσαν τον σχηματισμό από κάποια απόσταση προτού παραδώσουν τη συνοδεία σε εταίρους του NATO».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας έχει κάνει γνωστό πως οκτώ ολλανδικά F-35 έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία για το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, Ναυτεμπορική

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισλάμ

Ολλανδία: «Τρομοκρατικό» το κίνητρο του άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Ρότερνταμ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο

«Τρομοκρατικά κίνητρα» ενδέχεται να είχε ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν ακόμη, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλο κίνητρο
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Ολλανδία

Ολλανδία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι στο Ρότερνταμ – O δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε – Για την αιματηρή επίθεση συνελήφθη ύποπτος, σοβαρά τραυματισμένος, και διακομίστηκε σε νοσοκομείο

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε από επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Για την αιματηρή επίθεση συνελήφθη ύποπτος, σοβαρά τραυματισμένος, και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Η ολλανδικής αστυνομία περιορίστηκε να αναφέρει πως η έρευνα που διενεργεί βρίσκεται σε εξέλιξη και κάλεσε αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν.

Καθηγητής φυσικής αγωγής, ο οποίος παρέδιδε μάθημα κοντά στη γέφυρα του Εράσμου, όπου διαπράχθηκε η επίθεση, είπε στο NOS ότι αυτός επενέβη και εξουδετέρωσε τον ύποπτο. «Είδα άνδρα με δυο μακριά μαχαίρια να επιτίθεται σε νεαρό. Τελικά μπόρεσα να τον εξουδετερώσω» ανέφερε.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ολλανδία

Τα νησάκια της Ολλανδίας στην Καραϊβική που θέλει να… εξαφανίσει η Τουρκία γιατί της χαλάει το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας προσπαθεί να διαφυλάξει με νύχια και με δόντια η Τουρκία, δίνοντας έτσι ένα επικοινωνιακό όπλο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πιέζει καταστάσεις τόσο στα ελληνοτουρκικά όσο και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα βρίσκεται στην ατζέντα της γειτονικής χώρας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι όμως έχει και εμπόδια, με ορισμένα νησάκια της Ολλανδίας στην Καραϊβική να στέκονται ενάντια στα όσα λένε οι Τούρκοι.

Ο λόγος για τα νησιά Aruba, Curacao, Bonaire που βρίσκονται δίπλα στα παράλια της Βενεζουέλας, ανήκουν στους Ολλανδούς και βεβαίως έχουν ΑΟΖ!

Φυσικά το παραπάνω γεγονός έρχεται σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν ότι το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο!

Αυτά είναι τα νησάκια της Ολλανδίας στην Καραϊβική που θέλει να… εξαφανίσει η Τουρκία

Τα νησάκια της Ολλανδίας στην Καραϊβική που θέλει να... εξαφανίσει η Τουρκία γιατί της χαλάει το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας

ΠΗΓΗ: SporTime

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή