Ακολουθήστε μας

Άγγελος Συρίγος

Ο Ουκρανικός Στρατός, η Αmazon, οι Ρωσικές Κυβερνοεπιθέσεις και οι Ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Ελληνικός Στρατός, διαθέτει κάποια ΑΣΦΑΛΗ μέθοδο αποθήκευσης δεδομένων χωρίς την χρήση χαρτιού;; 
Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος
Το 2020, το 6o Αερομεταφερόμενο Σώμα του Στρατού των ΗΠΑ έγινε το πρώτο Σώμα του Στρατού με ”πυρήνα” λειτουργίας του τα ”ψηφιακά δεδομένα”. Με έδρα το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας, το 6ο Αερομεταφερόμενο Σώμα -γνωστό και ως “Σώμα έκτακτης ανάγκης της Αμερικής”- αποτελεί την Στρατηγική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του Στρατού. Για να καταστεί δυνατή η ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες απειλές, το Airborne Corp επεδίωξε να δημιουργήσει την πρώτη μόνιμη βάση δεδομένων σε μορφή cloud για τον συμβατικό στρατό αξιοποιώντας το Amazon Web Services (AWS) Cloud. 
Σκόπος είναι να ενεργεί με βάση μία τεράστια βιβλιοθήκη δεδομένων σε τουλάχιστον 3 μορφές, με βάση τις οποίες θα λαμβάνει πληροφορίες για το είδος της επιχείρησης, το γεωγραφικό πεδίο εκτέλεσης της αποστολής, τον φόρτο όπλων αλλά και τον βέλτιστο αριθμό συστημάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.  Σε συνεργασία με αμυντικές υπηρεσίες, οργανισμούς και εμπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της AWS, της Υπηρεσίας Διαχείρισης Στρατιωτικού Υπολογιστικού Νέφους και της Ομάδας Στρατιωτικών Αναλυτών, το Σώμα ξεκίνησε την προσπάθεια “Dragon Cloud” και εκπόνησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ”στρατιωτικού περιβάλλοντος τακτικού νέφους”. 
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε και εσείς (όπως και πληθώρα αναλυτών στις ΗΠΑ) για ποιον λόγο η Ρωσία δεν μπορεί να αδρανοποιήσει μέσω κυβερνοεπίθεσης τα λογισμικά διαχείρισης των ψηφιακών συστημάτων του Ουκρανικού Στρατού, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός πως ο Ουκρανικός Στρατός αποθηκεύει όλα του τα ψηφιακά δεδομένα σε ιδιωτικές υπερεθνικές επιχειρήσεις με έδρα την Sillicon Valley. Οι επιχειρήσεις αυτές ήδη διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην πολεμική διαδικασία όχι μόνο του Ουκρανικού Στρατού, αλλά και του αμερικανικού, όπως προαναλύθηκε. Για να το πούμε πιο απλά, χωρίς αυτές ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών στο σύνολό του δεν θα μπορεί να αποθηκεύει ούτε το 30% των δεδομένων που λαμβάνει από όλους τους αισθητήρες όλων των οπλικών συστημάτων που διαθέτει. 
Και ρωτάω εγώ. Ως Ελληνικός Στρατός, διαθέτουμε κάποια ΑΣΦΑΛΗ μέθοδο αποθήκευσης δεδομένων χωρίς την χρήση χαρτιού;; 
Μήπως κάποτε πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις περιβόητες ξένες άμεσες επενδύσεις της Αmazon και της Microsoft στην χώρα μας;;
Μήπως πρέπει να καταλάβουμε πως αν θέλουμε F-35 και Rafale πρεπει και οργανόγραμμα διαχείρισης των δεδομένων που συλλέγουν; Ή μήπως θα βάλουμε μετακλητούς να τα δακτυλογραφούν;;
Αυτά και άλλα πολλά έρχονται. #ukraine #amazon #usa #usarmy #f35
Συνέχεια ανάγνωσης

Video

¨Αγγελος Συρίγος: Άκρως σοβαρή κατάσταση

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άγγελος Συρίγος: Σοβαρή η κατάσταση έχουμε κλιμάκωση! Το Ιράν ξεδοντιάζεται μέσα στο σύστημά του, δηλαδή τους συμμάχους του και δη οι πληρεξούσιοι που δρούνε κατά του Ισραήλ

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Άγγελος Συρίγος: «Βασικό μας όπλο έναντι της Τουρκίας η αύξηση των χωρικών υδάτων»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος μίλησε στην εκπομπή Viewpoint και τη δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις συνέπειες στο μεταναστευτικό, την προσωρινή έξοδο της Γερμανίας από τη ζώνη Schengen και τις δυνατότητες υλοποίησης ενεργειακής πολιτικής από την χώρα μας. Ανέλυσε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αλλά και τη βάση του τουρκικού αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Για λόγους αξιοπιστίας το Ιράν δεν μπορεί να δείξει ότι δεν απαντάει σε αυτό που συμβαίνει»

Ο κ. Συρίγος εκτιμά ότι «το Ιράν θέλει να αποφύγει την εμπλοκή» στα τεκταινόμενα στο Λίβανο καθώς είναι πολύ κοντά στη δημιουργία πυρηνικών όπλων. Την ίδια ώρα, Ελλάδα και Κύπρος «μετατρέπονται στα ακραία όρια της ζώνης της ειρήνης» αλλά θα επηρεαστούν από μεταναστευτικά κύματα καθώς «όποτε υπάρχουν εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δεχόμαστε τις αντίστοιχες μεταναστευτικές ροές» και «επαφίεται σε μας η φύλαξη των συνόρων μας».

«Ο πραγματικός λόγος για το κλείσιμο των συνόρων στη Γερμανία είναι η άνοδος της ακροδεξιάς»

Σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας για προσωρινή έξοδο από τη ζώνη Schengen και τις συνέπειες αυτής της απόφασης τόσο στο μέλλον της ΕΕ όσο και στις χώρες πρώτης υποδοχής μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα οι οποίες «δέχονται τον κύριο όγκο μεταναστών και προσφύγων», ο καθηγητής δήλωσε ότι «δεν έχει τεθεί θέμα να πάρουμε πίσω ανθρώπους που έχουν παραβιάσει το Schengen» ενώ παραδέχτηκε ότι «οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με πέρυσι».

«Είναι πολιτική απόφαση το αν θα αξιοποιηθούν οι υδρογονάνθρακες»

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα στη διασύνδεση μέσω του Great Sea Interconnector ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «με το GSI στοχεύουμε να γίνουμε η οδός που συνδέει Ευρώπη με Μέση Ανατολή και Αφρική». Αναφέρθηκε επίσης στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, εφόσον υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις για κοιτάσματα στις θάλασσες που περιβάλλουν την Ελλάδα» όμως σημείωσε ότι επαφίεται στην πολιτική βούληση η αξιοποίησή τους.

Αύξηση χωρικών υδάτων: «Δεν είναι εκτός τραπεζιού – Βασικό όπλο έναντι της Τουρκίας»

«Τώρα είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Συρίγος καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος, «πιστεύαμε ότι ο στρατιωτικός ανταγωνισμός θα γονάτιζε την Τουρκία. Απεδείχθη λάθος» με αποτέλεσμα στα ελληνοτουρκικά «από το να δούμε τα όρια των χωραφιών μας, φτάσαμε να αμφισβητούν το περιεχόμενο του σπιτιού μας».

«Να συνειδητοποιήσουμε τα θαύματα που έχουμε κάνει στην ιστορία μας».

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Άγγελος Συρίγος: Αυτό μου έκανε εντύπωση από την ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άγγελος Συρίγος: Το μεγάλο ψέμα του Ερντογάν στον ΟΗΕ. Η αλήθεια είναι με την Ελλάδα και αυτό δεν αλλάζει!

Στη διμερή συνάντηση δεν υπήρχε ουσιαστικό βήματα για ζωτικά θέματα, όπως η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Κρατώ όμως το θετικό κλίμα. Άρα δεν θα δούμε παραβιάσεις σύντομα στο Αιγαίο. Συζήτησαν τι θα γίνει με το μεταναστευτικό. Ο Ερντογάνσ το ΣΑ του ΟΗΕ, είπε τέσσερα πράγματα. Αναγνώριση του ψευδοκράτους, δύο κράτη, δικαιώματα Τούρκων στην Κύπρο και τουρκοκυπρίων. Είναι πράγματα που ακούμε πολλά χρόνια. Δεν υπήρξε αλλαγή. Κράτω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Είπε, ότι η οριοθέτηση με την Ελλάδα θα πρέπει να γίνει βάσει διεθνούς δικαίου, ελευθερία και ασφάλεια ναυσιπλοΐας και του θαλασσίου εμπορίου. Αυτό το είχαμε ακούσει και το 1995, αλλά όταν μιλάμε για θαλάσσιες οριοθετήσεις αυτές ή γίνονται βάσει διεθνούς δικαίου είτε όχι. Η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το δίκαιο της θάλασσας. Η αναφορά στο διεθνές δίκαιο δεν ήταν μόνη της. Ξαναείπε ένα ψέμα που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια και αφορά το Καστελόριζο και την ακτογραμμή του σε σχέση με της Τουρκίας. Κατέληξε, ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Η ακτογραμμή της Ελλάδας όμως είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Η τουρκική εξωτερική πολιτική όλες τις διεκδικήσεις και τις θέσεις που ακούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Για το μεταναστευτικό, το θέμα της ανασχέσεως σχετίζεται με την Τουρκία. Το θέμα των επιστροφών είναι Ευρωπαϊκό. Εδώ μπαίνουμε σε γκρίζα ζώνη, υπό την έννοια, ότι η γερμανία με το κλείσιμο των συνόρων, παραβιάζει σχετικές συμφωνίες για το μεταναστευτικό.

Πρέπει να επισημάνουμε κάποια θέματα που αφορά το καλώδιο. Έγινε συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας. Η εταιρεία που έχει αναλάβει να το φτιάξει είναι γαλλική. Άρα έχει σημασία αυτό το πράγμα. Επίσης υπήρξε συνάντηση Χριστοδουλίδη με αρμόδιο των ΗΠΑ που υποστήριξε, ότι το έργο είναι κρίσιμμο. Γαλλία και ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της ολοκληρώσεως του έργο. Επίσης συναντήθηκε ο Χριστοδουλίδης με τον πρόεδρο του επενδυτικού ταμείου των ΗΑΕ. Η εκτίμησή μου είναι, ότι για να γίνει αυτό το πράγμα συζητήσανε πως τα ΗΑΕ θα μπούνε στο επενδυτικό κεφάλαιο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή