Ακολουθήστε μας

G-20

Σύνοδος των G20 στο Κασμίρ: Το σχέδιο της Ινδίας να καταστεί η περιοχή ξανά ελκυστικός τουριστικός προορισμός

Δημοσιεύτηκε

στις

To Τζαμού και Κασμίρ αποτελεί χωρίς αμφισβήτηση μία πρωτεύουσα παραθερισμού τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’αυτόν τον τελευταίο καιρό υπάρχουν διαδικασίες για την σταδιακή αναμόρφωσή του.

Όπως διαβάζουμε στους “Economic Times” oρισμένα στοιχεία της έξυπνής πόλης του  Σριναγκάρ έχουν τροποποιηθεί, με τις συμβάσεις να επανεξετάζονται και τις προθεσμίες να προχωρούν κατά ένα ή δύο μήνες, για να ολοκληρωθούν πριν από μια συνάντηση της ομάδας εργασίας τουρισμού των G20 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 24 Μαΐου. Προωθείται κατασκευή πολυσύχναστων δρόμων κατά μήκος του ποταμού Jhelum, ενώ επανασχεδιάζονται τμήματα με πάρκα, ποδηλατόδρομους και μονοπάτια φιλικά προς τους πεζούς.

Έχουν δοθεί προτεραιότητα στα έργα με βάση αυτό που θα δουν οι εκπρόσωποι των G20. Για παράδειγμα, η ανακατασκευή του δρόμου Maulana Azad μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει την Πολιτική Γραμματεία με τη λεωφόρο κατά μήκος της λίμνης Dal, αποτελεί έργο προτεραιότητας, ενώ δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ολοκλήρωση του κοντινού έργου Regency Road.

“Λόγω της Συνόδου G20, επικεντρωνόμαστε στην αριστερή όχθη του Jhelum. Θα δραστηριοποιηθούμε μόνο σε ένα τμήμα της δεξιάς όχθης, περίπου 500 μέτρων, το οποίο θα είναι ορατό στους εκπροσώπους καθώς περνούν από το δρόμο”, λέει ο Ιφτιχάρ Αχμάντ Κακρού, επικεφαλής μηχανικός της έξυπνης πόλης του Σριναγκάρ. “Συνολικά, θα ολοκληρώσουμε έργα έξυπνης πόλης αξίας περίπου 200 εκατομμυρίων ρουπιών πριν από τη συνάντηση τvn G20. Ένα τμήμα της οδού Ιντίρα Γκάντι, που συνδέει το αεροδρόμιο του Σριναγκάρ με την υπόλοιπη πόλη, ανακαινίζεται, λέει ο Κακρού.

Ο Μοχάμεντ Μουμτάζ, ένας ζωγράφος που εργάζεται στην όχθη του ποταμού, λέει: “μας λένε να επιταχύνουμε την εργασία επειδή σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής συνάντηση στην πόλη. Περίπου 200 εργαζόμενοι σαν εμένα εργάζονται για αυτόν τον λόγο.”

Το δρομολόγιο των εκπροσώπων των G20 περιλαμβάνει μια βόλτα στη λίμνη Dal καθώς και μια επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Gulmarg και στο Εθνικό Πάρκο Dachigam γνωστό για το hangul (το Kashmiri stag), μία εξέλιξη που δείχνει σε έναν βαθμό την προσπάθεια του Νέου Δελχί να καταστήσει και πάλι το Κασμίρ ως τουριστικό κόμβο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συνάντηση στο Κασμίρ μετά την κατάργηση του άρθρου 370 τον Αύγουστο του 2019, η οποία τερμάτισε το ειδικό καθεστώς του Τζαμού και Κασμίρ και είδε μια μαζική ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας, κατ ‘ οίκον περιορισμό εξέχοντων πολιτικών και το μπλοκάρισμα του Διαδικτύου για μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και από ένα τμήμα της παγκόσμιας κοινότητας. Από τότε, το Νέο Δελχί έχει προχωρήσει σε μια διπλωματική προσπάθεια υπερβάλλοντος ζήλου να πείσει τον κόσμο ότι είναι το εσωτερικό ζήτημα της Ινδίας.

Σήμερα, μόνο το Πακιστάν, το οποίο δεν είναι μέλος της G20, ασκεί έντονη πίεση κατά της εκδήλωσης στο Κασμίρ με την ελπίδα ότι μια χούφτα μέλη όπως η Κίνα, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία θα αντιταχθούν.

Τα άλλα μέλη του μπλοκ είναι η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Δημοκρατία της Κορέας, το Μεξικό, η Ρωσία, η Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημασία της G20 έγκειται στο γεγονός ότι τα μέλη της αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, το 75% του παγκόσμιου εμπορίου και περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Υπό την προεδρία της Ινδίας (που διαρκεί από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 30 Νοεμβρίου 2023), έχουν συμπεριληφθεί εννέα μέλη — Μπαγκλαντές, Αίγυπτος, Άγιος Μαυρίκιος, Ολλανδία, Νιγηρία, Ομάν, Σιγκαπούρη, Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε μια ενημέρωση των G20 στη Νέα Υόρκη στις 13 Μαρτίου, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ruchira Kamboj δήλωσε ότι η Ινδία μεταφέρει τη G20 σε 56 πόλεις. σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας, από το Κασμίρ στο βορρά έως το Κανγιακουμάρι στο νότο”, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα προχωρά με το γεγονός του Σριναγκάρ.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Ινδίας, θα πραγματοποιηθούν πάνω από 200 συναντήσεις — τέσσερις συναντήσεις Σέρπα, 20 υπουργικές και 1 συνεδρίαση των προέδρων του Κοινοβουλίου εκτός από αρκετές συνεδριάσεις ανώτερου επίσημου επιπέδου — σε όλη την Ινδία, καλύπτοντας και τα 28 κράτη και 8 ενωσιακά εδάφη. Όλες αυτές οι συναντήσεις θα σταθεροποιήσουν τις προτεραιότητες υπό την προεδρία της Ινδίας, οι οποίες θα αντικατοπτρίζονται στο έγγραφο ημερήσιας διάταξης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου στο Δελχί.

Ποιο είναι το μεγάλο μήνυμα που θα ήθελε να μεταφέρει το Νέο Δελχί μέσω της συνάντησης του Κασμίρ; Ο εκπρόσωπος της Ινδίας σοτυς G20 Αμιταμπχ Καντ στους “Economic Times”: “το Κασμίρ είναι ένα καταφύγιο για τουρισμό και περιπέτεια (adventure turism) με ένα μείγμα πολυτέλειας και πλούσιας κληρονομιάς. Το μήνυμα που βρίσκεται με τη συνάντηση των G20 που έχει προγραμματιστεί στο Κασμίρ είναι σαφές — παρουσιάζοντας το Κασμίρ, ως μια πραγματικά μεταμορφωμένη, εξωτική κοιλάδα, με τον πλούσιο πολιτισμό και την κληρονομιά του, στον κόσμο”.

  Εχει προετοιμαστεί μία εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας πολιτιστικής παράστασης στο αεροδρόμιο για να καλωσορίσει τους αντιπροσώπους, μια ημερήσια εκδρομή στο Gulmarg όπου οι εκπρόσωποι θα πλεύσουν με γόνδολα, υπό τους ήχους της μουσικής και γεύμα στο Dachigam. “Το πάρκο Dachigam είναι γνωστό για το hangul (είδος ελαφιού), αλλά οι εκπρόσωποι είναι απίθανο να το εντοπίσουν καθώς προτιμά την πυκνή βλάστηση”, ανέφεραν πηγές.

Έχουν γίνει διευθετήσεις για 160 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ξένων αντιπροσώπων και επιλεγμένων Ινδών αξιωματούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους θα φιλοξενηθούν στο Taj Vivanta του Σριναγκάρ και στο Μεγάλο Παλάτι Lalit. Τα τοπικά εδέσματα θα σερβιριστούν στους αντιπροσώπους, είτε για μεσημεριανό γεύμα είτε για δείπνο.

Ο Καντ λέει ότι τα προϊόντα χειροποίητου αργαλειού του Κασμίρ, όπως το σάλι πασμίνα, θα εμφανίζονται μπροστά στους αντιπροσώπους. “Οι διεθνείς εκπρόσωποι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυνατότητες της Γεωργίας (μιλέτες, μήλα), της κηπουρικής (σαφράν) και της ανθοκομίας που προσφέρει το Κασμίρ. Αυτές οι καλλιέργειες έχουν επίσης δυνατότητες για προσθήκη υψηλής αξίας στην τοπική οικονομία, καθώς συγκεντρώνουν υψηλή διεθνή ζήτηση”, προσθέτει.

Ο τουρισμός στην κοιλάδα του Κασμίρ επλήγη σοβαρά πρώτα από την αναστολή του ειδικού καθεστώτος και στη συνέχεια από την πανδημία Covid και τα επακόλουθά του από τον Μάρτιο του 2020. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν το Κασμίρ από τις 5 Αυγούστου 2019 έως τις 2 Φεβρουαρίου 2021 ήταν 84.326 έναντι 87.94.837 στο Τζαμού. “Από τις 5 Αυγούστου 2019, ο αριθμός των αφίξεων τουριστών στο Τζαμού και Κασμίρ μειώθηκε. Ο αντίκτυπος έγινε πιο έντονος στην κοιλάδα του Κασμίρ από ό, τι στην περιοχή του Τζαμού. Ωστόσο, η τουριστική κίνηση στην περιοχή αυξάνεται σταδιακά τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε ο τότε Υπουργός Τουρισμού  Prahlad Singh Patel στις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Κοιλάδα προσέλκυσε 2,3 εκατομμύρια τουρίστες το 2022, από 0,66 εκατομμύρια το 2021 και μόλις 41.000 το 2020. Σύμφωνα με τη νέα βιομηχανική πολιτική για το Τζαμού και Κασμίρ που ανακοινώθηκε το 2021, έχουν υποβληθεί 5.327 επενδυτικές προτάσεις. Το αναμενόμενο ποσό επένδυσης είναι 7,3 δις ΕΥρώ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση της άνω βουλής του Κοινοβουλίου της Ινδίας, τον Μάρτιο 23.

Όσον αφορά τα περιστατικά που σχετίζονται με την τρομοκρατία, υπήρξε οριακή βελτίωση από το 2019. Ο αριθμός του προσωπικού ασφαλείας που σκοτώθηκε ήταν 78 το 2019, 56 το 2020, 45 το 2021 και 30 το 2022, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η πύλη τρομοκρατίας της Νότιας Ασίας. Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν ήταν 42 το 2019, 33 το 2020, 36 το 2021 και 30 το 2022. Όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, ο γενικός διευθυντής της Αστυνομίας του Τζαμού και Κασμίρ, Dilbag Singh δήλωσε ότι έχουν γίνει λεπτομερείς ρυθμίσεις ασφαλείας για τη συνάντηση της G20.

Πολλοί κάτοικοι και καταστηματάρχες  εξέφρασαν δύο μεγάλα παράπονα. Πρώτο, η περιοχή τους έχει γίνει τόσο σκονισμένη λόγω κατασκευαστικών εργασιών που δεν είναι πλέον λειτουργική, και δεύτερον, οι πολεοδόμοι, ισχυρίζονται, ότι έχουν μειώσει το μέγεθος των οδοστρωμάτων. Ο Μοχάμεντ Ασράφ, ιδιοκτήτης πλωτής βάρκας στον ποταμό Τζελούμ, λέει: “Στο όνομα της δημιουργίας μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων, η αρχή έχει περιορίσει τους κύριους δρόμους. Είναι σωστό αυτό; Ο αρχιμηχανικός Κακρού λέει, ” κάνουμε ομοιόμορφες οδούς διορθώνοντας κάποια μπαλώματα. Το πρόβλημα με τον δρόμο Μαουλάνα Αζάντ, για παράδειγμα, είναι ότι είναι ευρύς σε πολλά μέρη αλλά στενός σε άλλα. Γι ‘ αυτό βλέπουμε κυκλοφοριακή συμφόρηση”. Κάθε οδόστρωμα θα έχει πλάτος 8,5 μέτρα, αρκετό για την ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Μερικοί τοπικοί επιχειρηματίες είναι ευχαριστημένοι.Πιστεύουν ότι η συνάντηση των G20 και οι εργασίες μεταμόρφωσης της περιοχής θα δώσουν στον τουρισμό του Κασμίρ ένα φιλί της ζωής. Στο Σριναγκάρ και γύρω από αυτό, υπάρχουν 856 εγγεγραμμένα σκάφη — η πλειοψηφία τους (595) βρίσκονται στη λίμνη Νταλ.τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα στη λίμνη Νιγκίν και τον ποταμό Τζελούμ. “Από πέρυσι, δεν υπήρχε τέτοια τουριστική περίοδος. Οι τουρίστες έχουν φτάσει σε μεγάλους αριθμούς το χειμώνα και το καλοκαίρι. Μόλις τελειώσει η ανακαίνιση της πόλης, ο αριθμός τουριστών θα σημειώσει ρεκόρ”, λέει ο Farooq Ahmed, 56 ετών, ιδιοκτήτης shikara (γόνδολας) στη λίμνη Νταλ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Aφρική

Η Ινδία ποντάρει στην άνοδο της Αφρικής

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Επαινώντας την ανοδική της τροχιά όσον αφορά τις φιλοδοξίες, ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων S Jaishankar τόνισε ότι η Ινδία βάζει τα στοιχήματά της στην ανάπτυξη της Αφρικής λόγω των άφθονων ευκαιριών που παρουσιάζονται από τη δημογραφία και τους πόρους της. Στην ομιλία του στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο Νιγηρίας-Ινδίας (NIBC) στην Abuja στις 23 Ιανουαρίου 2024, ο Jaishankar είπε: “Τώρα, αφού μίλησα για Ινδία-Νιγηρία, επιτρέψτε μου να κάνω μια ευρύτερη άποψη σε σχέση με την Αφρική. Η Αφρική ανεβαίνει και η Ινδία ποντάρει στην άνοδο της Αφρικής».

«Ποντάρουμε στην άνοδο της Αφρικής γιατί, από οποιαδήποτε αντικειμενική εκτίμηση, σήμερα υπάρχει τόσο μεγάλη ανάπτυξη για την Αφρική όσον αφορά τη δημογραφία, τους πόρους, τη φιλοδοξία, την ολοένα και μεγαλύτερη ευθυγράμμιση των πολιτικών. Αυτό είναι σαφώς ισχυρό , ένα πολύ διαφορετικό, πολύ πιο θετικό μέλλον σε πολύ βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», υπογράμμισε. Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε περαιτέρω ότι η Ινδία ποντάρει επίσης στην Αφρική, καθώς και τα δύο έθνη μοιράζονται μια ιστορία που έχει δημιουργήσει μια τεράστια αλληλεγγύη. Υποστήριξε ότι για την Ινδία, η πολυπολικότητα του κόσμου δεν θα είναι πλήρης έως ότου η Αφρική πάρει τη θέση που της αρμόζει.

«Και αυτή η αλληλεγγύη σήμερα με κάνει να πω πολύ ξεκάθαρα ότι για εμάς, όταν μιλάμε για μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, είμαστε ξεκάθαρα, σήμερα, η Ινδία, όπως είπα, η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία, τέσσερα τρισ. δολάριο κατά προσέγγιση το ΑΕΠ. Για εμάς, η αναδιάταξη του κόσμου, η εξισορρόπηση, η πολυπολικότητα του κόσμου δεν θα ολοκληρωθούν έως ότου η Αφρική πάρει τη θέση που της αρμόζει», είπε ο Τζαϊσανκάρ.

«Και μιλάμε για αυτό συχνά, σίγουρα στον διπλωματικό κόσμο, όσον αφορά, ξέρετε, θα υπάρξει μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών, ποιος θα έχει έδρα, πώς θα πάει, και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Θα έλεγα σε όλους σας ότι η επανεξισορρόπηση, η αναδιάταξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης θα συμβεί μόνο όταν ο πυρήνας της είναι οικονομικός, που είναι η άνοδος της Αφρικής πρέπει να είναι η οικονομική άνοδος της Αφρικής», πρόσθεσε. 

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Jaishankar μίλησε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ινδίας-Νιγηρίας. Μίλησε επίσης στο Nigerian Institute of International Affairs (NIIA) στο Λάγος για την Ινδία και τον Παγκόσμιο Νότο. Επισκέφθηκε επίσης την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στην Αμπούτζα. Εκεί, αποκάλυψε μια προτομή του Μαχάτμα Γκάντι και φύτεψε ένα δενδρύλλιο στις εγκαταστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας.

Η Ινδία και η Νιγηρία έχουν παραδοσιακά στενές και φιλικές σχέσεις. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ινδού ΥΠΕΞ στη Νιγηρία, η οποία θα εδραιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Πριν από αυτό, ηγήθηκε επίσης της ινδικής αντιπροσωπείας στη 19η Σύνοδο Κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων (NAM), που θα πραγματοποιηθεί στην Καμπάλα της Ουγκάντα. Συνάντησε αρκετούς ξένους ηγέτες και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Συγκεκριμένα, η Αφρικανική Ένωση (AU) έγινε μόνιμο μέλος της G20 τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν η Ινδία πραγματοποίησε τη Σύνοδο Κορυφής της G20 υπό την προεδρία της εδώ στο Νέο Δελχί. Η Αφρικανική Ένωση είναι μια ηπειρωτική ένωση που αποτελείται από 55 κράτη μέλη που βρίσκονται στην ήπειρο της Αφρικής. Η κίνηση για ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στην ομάδα των G20 προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Μόντι τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi, στην εναρκτήρια ομιλία του στη 18η Σύνοδο των Ηγετών της G20, κάλεσε την Αφρικανική Ένωση, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Azali Assoumani, να λάβει θέση στο τραπέζι των ηγετών της G20 ως μόνιμο μέλος. «Με την έγκριση όλων, ζητώ από τον επικεφαλής της ΑΕ να πάρει τη θέση του ως μόνιμο μέλος της G20», είπε ο Μόντι στην ομιλία του.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μόντι, ο υπουργός Εξωτερικών S Jaishankar συνόδευσε τον Πρόεδρο της Ένωσης των Κομόρων και Πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης (AU), Azali Assoumani, καθώς έπαιρνε τη θέση του μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών.

Συνέχεια ανάγνωσης

G-20

Economic Times: Year Ender 2023 – G20 stands out as India’s diplomatic achievement of year

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Through its G20 presidency, India was able to get the most influential, powerful, and consequential countries of the world to gather around the table and discuss, agree on some of the most pressing issues concerning the world today.

New Delhi: As the year comes to an end, one can befittingly say that 2023 turned out to be a lucky star for Indian diplomacy with the G20 standing out as the country’s diplomatic achievement of the year.

Through its G20 presidency, India was able to get the most influential, powerful, and consequential countries of the world to gather around the table and discuss, agree on some of the most pressing issues concerning the world today.

As External Affairs Minister (EAM) S Jaishankar rightfully said, the G20 is like the World Cup of diplomacy, where the biggest and strongest players come together.

“When we took the presidency, people did not have many expectations out of it. Through our G20, we bridged all the divides, found a common ground for countries which were otherwise arguing among themselves, who found it very difficult to reconcile. But, we were able to bridge it,” the EAM said in his address at the Rotary Institute 2023 event in Bengaluru on December 17.

India assumed the G20 Presidency on December 1, 2022

The 18th G20 Leaders’ Summit was held in New Delhi on September 9 and 10. It saw the unanimous adoption of the G20 New Delhi Leaders’ Declaration, which demonstrated the commitment of the G20 leaders to address global challenges in an inclusive, decisive and action-oriented manner.

The biggest takeaway of the declaration was that all 83 paras of the declaration were passed unanimously with a 100 per cent consensus along with China and Russia in agreement. For the first time, the declaration contained no footnote or Chair’s Summary.

Also, the declaration being the most ambitious, contained 112 outcomes — both the outcomes and annexed documents — which is two-and-a-half- times more than any other.

PM Modi congratulated the Sherpas and ministers who had worked towards forging the consensus.

“I have received good news. Due to the hard work of our team, consensus has been built on New Delhi G20 Leaders’ Summit Declaration. My proposal is to adopt this leadership declaration. I announce to adopt this declaration. On this occasion, I congratulate my Sherpa, ministers, who worked hard for it and made it possible,” the PM had said.

Another big takeaway of the declaration was the launch of the Global Biofuels Alliance.

PM Modi said that it marks a watershed moment in India’s quest towards sustainability and clean energy.

“The launch of the Global Biofuels Alliance marks a watershed moment in our quest towards sustainability and clean energy. I thank the member nations who have joined this Alliance,” PM Modi wrote on X.

PM Modi launched the Global Biofuels Alliance in the presence of US President Joe Biden, President of Brazil Luiz Inacio, President of Argentina, Alberto Fernandez and Prime Minister of Italy Giorgia Meloni.

The Global Biofuel Alliance was one of the priorities under India’s G20 Presidency.

Leading biofuel producers and consumers, Brazil, India, and the United States, are now working towards the development of a Global Biofuels Alliance along with other interested countries.

The Alliance is aimed at facilitating cooperation and intensifying the use of sustainable biofuels, including in the transportation sector. It places emphasis on strengthening markets, facilitating global biofuels trade, developing concrete policy lesson-sharing and providing technical support for national biofuels programs worldwide.

It emphasizes the already implemented best practices and success cases.

Another major takeaway was the launch of a mega India-Middle East-Europe shipping and railway connectivity corridor by India, the US, Saudi Arabia and the European Union.

The India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEE EC) will encourage and provide impetus to economic development through enhanced connectivity and economic integration between Asia, West Asia/Middle East and Europe.

The corridor will consist of two separate corridors (i) East Corridor connecting India to West Asia/Middle East and (ii) Northern Corridor connecting West Asia/Middle East to Europe.

It will include a rail line that, upon completion, will provide a reliable and cost-effective cross-border ship-to-rail transit network to supplement the existing multi-modal transport routes enhancing the transshipment of goods and services between South East Asia through India to West Asia/Middle East Europe.

Notably, India stands to gain significantly as the corridor places India firmly on the route of trade flows from South East Asia to the Gulf, West Asia and Europe, giving it a significant strategic and economic advantage, besides creating huge opportunities in the logistics and transportation sectors.

It also provides a faster and cheaper transit option, giving a boost to trade and exports. It can be developed as a green corridor, enhancing the green transition objectives, strengthening India’s standing in the region and allowing its companies to participate on an equal footing in infrastructure construction. The corridor will also secure supply chains, generate jobs and improve trade facilitation and accessibility.

A major and historic takeaway of India’s presidency of the G20 Summit has been the inclusion of the African Union as a permanent member of the G20.

“With everyone’s approval, I request the African Union Chairperson to take his seat as a permanent G20 member,” PM Modi said welcoming the AU at G20.

African Union’s inclusion in G20 was among India’s key priorities in the G20 summit under its presidency. African Union’s inclusion in the G20 grouping was proposed by PM Modi in June this year.

Following PM Modi’s announcement, EAM S Jaishankar accosted the President of the Union of Comoros and Chairperson of the African Union (AU), Azali Assoumas he took his seat among world leaders.

Adding the African Union as a member of the G20 was among India’s key aims to achieve during the G20 summit. The African Union is a continental union consisting of 55 member states located on the continent of Africa.

The move to include the African Union in the G20 grouping was proposed by PM Modi earlier this June.

The theme of 2023’s G20 Summit was “Vasudhaiva Kutumbakam” or “One Earth * One Family * One Future”.

After the G20 Summit in New Delhi, the virtual G20 Summit was held under the chairmanship of PM Modi on November 22.

Leaders of all G20 members, including the Chair of the African Union, as well as nine guest countries and heads of 11 international organisations, were invited to be a part of the virtual event.

In his remarks during the summit, PM Modi expressed confidence that the G20 will continue to move forward with a “human-centric approach” under Brazil’s G20 Presidency and that members of the grouping will give priority to food security, health security and sustainable development.

PM Modi also expressed confidence that the G20 will continue to work to meet the expectations of the Global South.

He extended his good wishes to Brazil President Luiz Inacio Lula da Silva for the G20 Presidency and said he is confident that “G20 will continue to move forward with a human-centric approach”.

The Prime Minister said India will extend its full support for the success of Brazil’s G20 presidency.

He also said that G20 members will come together in the spirit of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ to pave the way forward for global peace and stability.

Recently, PM Modi, in a column, said that by achieving the extraordinary, New Delhi revitalised multilateralism and amplified the Global South’s voice through the G20 presidency.

“I am delighted that during our Presidency, India achieved the extraordinary: it revitalised multilateralism, amplified the voice of the Global South, championed development, and fought for the empowerment of women everywhere,” PM Modi said.

In the column, PM Modi highlighted that India sought to offer the world an alternative to the status quo–a shift from GDP-centric to human-centric progress as the G20 chair.

“India aimed to remind the world of what unites us rather than what divides us. Finally, the global conversation had to evolve; the interests of the few had to give way to the aspirations of the many. This required a fundamental reform of multilateralism as we knew it,” he said.

The Prime Minister further noted that India, as the G20 President, defined its approach by being inclusive, ambitious, action-oriented and decisive.

“Inclusive, ambitious, action-oriented and decisive”–these four words define our approach as G20 president, and the New Delhi Leaders’ Declaration (NDLD), unanimously adopted by all G20 members, is testimony to our commitment to deliver on these principles. Inclusivity has been at the heart of our presidency,” PM Modi wrote.

Meanwhile, recently, US President Joe Biden said that this year’s G20 summit proved that the group can still drive solutions to the most pressing issues of the climate crisis, fragility, and conflict.

Taking to X, the US President said, “At a moment when the global economy is suffering from the overlapping shocks of the climate crisis, fragility, and conflict, this year’s Summit proved that the G20 can still drive solutions to our most pressing issues.”

Συνέχεια ανάγνωσης

Aφρική

Έπαινοι στην Ινδία από τον Πρόεδρος της Κένυας Ρούτο επειδή πρότεινε την Αφρική για μόνιμη έδρα στους G20, ενισχύοντας τη φωνή του Παγκόσμιου Νότου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Σαμόει Ρούτο χαιρέτισε την Τρίτη (6 Δεκεμβρίου 2023) το Νέο Δελχί για την υποστήριξή του να συμπεριληφθεί η Αφρικανική Ένωση ως μόνιμο μέλος των G20, ενώ επαίνεσε επίσης τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την ηγεσία του τον παγκόσμιο νότο στον γεωπολιτικό χώρο σε όλο τον κόσμο.

«Αυτός (ο πρωθυπουργός Μόντι) έδωσε τη δυνατότητα στην Αφρική να είναι μόνιμο μέλος της G20. Όσοι από εμάς προέρχονται από τον Παγκόσμιο Νότο και συγκεκριμένα, από την Αφρική, εκτιμούμε την ηγεσία της Ινδίας. Η ηγεσία σας (της Ινδίας) και του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έδωσε τη δυνατότητα στην Αφρικανική Ένωση να έχει μια μόνιμη έδρα στην Ομάδα των 20. Επιτρέψτε μου επίσης να συγχαρώ την ηγεσία της Ινδίας και του Πρωθυπουργού Modi για την ανύψωση του Παγκόσμιου Νότου σε τον γεωπολιτικό χώρο παγκοσμίως», είπε ο Πρόεδρος της Κένυας.

Μιλώντας σε ένα συμπόσιο στο Ραστραπάτι Μπαβάν που διοργάνωσε προς τιμήν της Προέδρου της Ινδίας Ντρουπάντι Μούρμου, ο Πρόεδρος Ρούτο χαιρέτισε τη διμερή σχέση Ινδίας και Κένυας, λέγοντας ότι τα οφέλη της συνεργασίας τους θα διαρκέσουν για τις μελλοντικές γενιές.

«Κάθε τομέας πλέει σε αυτήν την επική αναζήτηση σήμερα. Έχουμε επιβεβαιώσει ότι ενώ η Κένυα και η Ινδία απολαμβάνουν μια περήφανη ιστορία επιτυχημένης φιλίας, αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε στο μέλλον, δεδομένων των κοινών μας αξιών καθώς και της κοινής μας δέσμευσης, είναι πολύ μεγαλύτερο και θα διαρκέσει προς όφελος των γενεών τώρα και των γενεών ελάτε», είπε ο Πρόεδρος της Κένυας.

Επικαλούμενος τη «διαρκή αναταραχή» στον κόσμο, είπε ότι οι συνεργασίες με αξιόπιστους συνεργάτες και φίλους μπορούν να εδραιώσουν την εμπιστοσύνη στο μέλλον.

«Η Ινδία αναδείχθηκε πρώτη και ακόμη και τώρα συνεχίζει να πρωτοπορεί. Όσον αφορά τα μοντέλα, η Ινδία υπήρξε ένα υποδειγματικό μεγαλύτερο αδερφάκι και ένας πιστός φίλος της Κένυας. Ο κόσμος σήμερα βυθίζεται σε συνεχή αναταραχή από πιο συχνές, τεράστιες και πολύπλοκες κρίσεις από ό,τι στο παρελθόν. Οι λύσεις σε κοινά δύσκολα προβλήματα είναι όλο και πιο άπιαστες και η πολυμέρεια δεν χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις όπως θα έπρεπε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κένυας.

«Σε στιγμές όπως αυτή, οι συνεργασίες με αξιόπιστους συνεργάτες και φίλους έχουν σημασία για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας και τη δημιουργία ισχυρών μηχανισμών για να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον. Είμαι περήφανος που η Κένυα και η Ινδία ενώνονται από την ιστορία, το εμπόριο και τη φιλία που αποτελούν έκφραση της κοινής μας εμπειρίας και κοινών αξιών, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι η αγάπη για την ελευθερία, η επιχειρηματικότητα και η ειρηνική επιδίωξη της προόδου σε μια ισχυρή δημοκρατία», είπε. .

Η Πρόεδρος Μούρμου, η οποία δέχθηκε τον Κενυάτη ομόλογό της και τον καλωσόρισε στο Ραστραπάτι Μπαβάν, είπε ότι τα νερά του Ινδικού Ωκεανού έχουν συνδέσει τους ανθρώπους της Ινδίας και της Κένυας για αιώνες.

Τονίζοντας τη φιλία Ινδίας-Κένυας, ο Πρόεδρος Murmu είπε: «Η φιλία μας έχει ωριμάσει σε μια ισχυρή διμερή σχέση, που στηρίζεται σε σημαντική οικονομική συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση και η τεχνολογία».

Νωρίτερα, ο Ρούτο, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία για κρατική επίσκεψη, απέτισε φόρο τιμής στον Μαχάτμα Γκάντι στο μνημόσυνό του στο Ρατζγκάτ της εθνικής πρωτεύουσας την Τρίτη.

Του έγινε επίσης τελετουργική υποδοχή στο προαύλιο του Ραστραπάτι Μπαβάν.

Ο Γουίλιαμ Ρούτο επιθεώρησε επίσης μια Φρουρά της Τιμής προτού γίνει δεκτός στο Ραστραπάτι Μπαβάν από την Πρόεδρο Ντρουπάντι Μούρμου και τον πρωθυπουργό Μόντι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή