Ακολουθήστε μας

Νίκος Ταμουρίδης

Αντγος Νίκος Ταμουρίδης: Εκλογές συμφερόντων!

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκλογές συμφερόντων!

Ελλαδική Κομματοκρατία! Μια παγιωμένη πολιτική κατάσταση, η οποία μετατρέπει την ενασχόληση με τον πολίτη και την πολιτεία σε ένα άχαρο πεδίο πολιτικής παλαίστρας, η οποία συντρίβει, ατιμάζει, καταστρέφει και δολοφονεί την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας σύρεται σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με δύο πρωταγωνιστές, τον κομματοκράτη πολιτικό και τον κομματικό οπαδό.

Ο Έλληνας κομματοκράτης πολιτικός, δούλος του απολύτου προσωπικού και κομματικού συμφέροντος, έχει ως αυτοσκοπό να εκλεγεί στην επερχόμενη εκλογική διαμάχη, για να ικανοποιήσει τις ναρκισσιστικές του επιδιώξεις για εξουσία, δόξα και χρήμα! Έτσι δομούνται λόγοι ρητορικοί, άνευ ουσιαστικών εννοιών και πρακτικών διδαγμάτων, πλήρεις σχημάτων, χρωματισμών, εξάρσεων και ήχου, αλλά κενοί περιεχομένου, οι οποίοι πίπτουν βαρείς ως χαλάζι στο πολιτικό πεδίο, με σκοπό να πείσουν, να συναρπάσουν, να ενθουσιάσουν και να παρασύρουν τα πλήθη. 

Ο (νέο)έλληνας κομματικός οπαδός, στη συντριπτική του πλειοψηφία,  σκοπίμως πολιτικά και ιστορικά απαίδευτος, με κοντή μνήμη, θέλει πάντα κάποιον άλλο να μπει μπροστά «να του βγάλει το φίδι από την τρύπα», ακολουθεί εύκολα τη ροή μιας αγέλης, είναι ερωτευμένος με τα παραμύθια, όσο πασιφανή κι αν είναι, του αρέσουν τα ψέματα, ιδίως τα μεγάλα, λατρεύει το χρήμα περισσότερο κι από τον ίδιο του τον εαυτό! Τον Έλληνα κομματικό οπαδό δεν τον ενδιαφέρει να δει κατά πρόσωπο τους πρωταγωνιστές του εκάστοτε εκλογικού δράματος. Τον αρκεί να δει και να του αρέσει το σχήμα και το χρώμα των προσωπίδων που φορούν οι εκάστοτε πλάνοι ηθοποιοί της πολιτικής.

Για τους λόγους αυτούς, σε κάθε περίπτωση που σοβαροί άνθρωποι επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να προσφέρουν στον πολίτη και στην πολιτεία, αμέσως γίνονται κοινωνοί της σοβαρής συμβουλής «να μην ασχοληθούν, γιατί υπάρχει πολύ βρωμιά και θα λερωθούν». Έτσι αλωνίζουν άνετα οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής, οι γόνοι των πολιτικών και τα κάθε λογής τρωκτικά της πολιτικής!

Έτσι, με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιους κομματικούς οπαδούς, κατά τα τελευταία χρόνια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ εθνικής πολιτικής και πολιτικής συμφερόντων. Τα συμφέροντα παίζουν μόνα τους και κερδίζουν αμαχητί.

Η Ελλάδα μας, κάτω από αυτή την κατακλυσμιαία επικράτηση της βασιλείας των συμφερόντων, αιμορραγεί! Η πολύπλευρη χρεωκοπία, η ανυπαρξία ιδανικών, η απογοήτευση, η καχυποψία, η δυσπιστία, σε συνδυασμό με την ανεργία και την διάλυση της κοινωνικής συνοχής, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της πολιτικής, οικονομικής, ηθικής, πνευματικής και κοινωνικής καταστροφής!

Μπροστά μας έχουμε πάλι εκλογές που θα καθορίσουν πολλά για το μέλλον της πολύπαθης πατρίδας μας! Δεν γνωρίζω αν η Ιστορία μας παρέχει πλέον άλλο χρόνο αδράνειας και ωχαδερφισμού και ατολμίας!

Προκύπτει, επομένως, η αδήριτη ανάγκη:

-πρώτον για πολιτική ωριμότητα και αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών και των κομματικών οπαδών αυτών.

-δεύτερον, η πολιτική, η οποία καθορίζει τα πάντα, να αλλάξει μορφή και η νέα Ελληνική Βουλή να αναχαιτίσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.

-τρίτον, στον πολιτικό χώρο να επικρατήσουν αξιακά χαρακτηριστικά: Ελληνοκεντρική στάση, σοβαρότητα, ικανότητα, ομαδικότητα, δικαιοσύνη, ελεύθερη σκέψη, προσήλωση στην αλήθεια, επαγγελματικό κύρος και απόλυτη διάθεση προσφοράς, και φυσικά ένα απλό, ρεαλιστικό αλλά και τολμηρό πρόγραμμα αναγέννησης της Ελλάδας!

Μόνον έτσι, η νέα πολιτική τάξη θα καταστεί ικανή να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη των νεοελλήνων, οι οποίοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για ανάσταση της πατρίδας μας! Να χτίσει τη νέα Ελλάδα!

 

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης                                                            Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                                                                                                                                

Συνέχεια ανάγνωσης

Νίκος Ταμουρίδης

Χριστός, ο εχθρός του σύγχρονου παγκόσμιου συστήματος!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η δόμηση του νέου παγκόσμιου συστήματος, μέσα από πολυεθνικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές πρακτικές, προχωρεί, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα της. Η ανθρώπινη λογική έχει αντικατασταθεί από την παρά φύσιν άλογη και παρανοϊκή σκέψη. Οι λαοί αποσβολωμένοι παρακολουθούν τα γενόμενα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι το παγκόσμιο πρόβλημα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό, ούτε κοινωνικό. Είναι απόλυτα πνευματικό.

Το κακό, άριστα οργανωμένο, με χίλια πρόσωπα, μέσα στο παγκόσμιο υβριδικό θέατρο πολέμου, υποστηριζόμενο από πακτωλό χρημάτων, πολεμά κυρίως φανερά, αλλά και καλυμμένα, κάθε τι το αγνό και ωραίο και αληθινό. Αποδεικνύεται δε καθημερινά, ότι εμπόδιο δεν είναι μόνον τα εθνικά κράτη, τα οποία σαφώς αποτελούν ισχυρά θεσμικά τείχη απέναντι στον επίδοξο πολιορκητή. Μέγας εχθρός του συστήματος είναι ο Χριστός! Και ότι συμβαδίζει μαζί Του. Και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Ο Ελληνισμός! Τον πολεμούν γιατί έδωσε στον κόσμο το φως του πνεύματος και καθόρισε τις αρχές της ηθικής! Τον καταδιώκουν γιατί επινόησε και δόμησε τις δυο πιο δυναμικές έννοιες του κόσμου, την ελευθερία του ανθρώπου και τη δημοκρατία! Δεν του συγχωρούν ότι με την ελληνική γλώσσα κατέγραψε τη ζωή και τη διδασκαλία του Θεανθρώπου και οδήγησε στην όσμωση του κλασσικού Ελληνισμού και του Χριστιανισμού δομώντας έτσι την Ορθοδοξία!

Η Ορθοδοξία! Την πολεμούν λυσσαλέα γιατί πρεσβεύει την πλήρη αλήθεια περί θεού, ανθρώπου και κόσμου. Την πολεμούν γιατί αντιστέκεται στην ανήθικη και ανώμαλη ατζέντα που προσπαθούν να περάσουν στην παγκόσμια κοινωνία. Δεν της συγχωρούν το γεγονός ότι ανθίσταται στην προσπάθεια ανάμειξης των θρησκειών για τη δημιουργία ενός θεολογικού πολτού, μέσω μιας πανθρησκείας.

Έτσι διαμορφώνεται το παγκόσμιο πολεμικό πνευματικό πεδίο, μέσα στο οποίο, η Ευρώπη των ονείρων μας κατρακυλά στον γκρεμό του παραλογισμού και της ανηθικότητας. Πλήρης υποδούλωση στο κακό, αποχριστιανοποίηση, ισλαμοποίηση, τρομοκρατία, φόβος, ανωμαλία, woke ατζέντα, γάμοι ομοφυλοφίλων, παιδοφιλία, κτηνοβασία, ειδωλολατρία, μετανθρωπισμός, σατανισμός. Αυτές είναι οι νέες «αξίες» της Ευρώπης.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, παρασυρμένη από ανίκανους ανθέλληνες και αντίχριστους πολιτικούς, μοιάζει με ένα σαλεμένο οικοδόμημα, έτοιμο να καταρρεύσει. Έχοντας απεμπολήσει κατά πολύ τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, παγιδευμένη στις αλλοιωμένες συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου, σέρνεται κι αυτή στους σακατεμένους δρόμους της απάνθρωπης και ανήθικης Ευρώπης. Κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, χωρίς αξίες, χωρίς πνεύμα, χωρίς ηθική.

Ο Ελληνισμός όμως, αυτός ο μικρός σε πληθυσμό, αλλά τεράστιος σε πνεύμα φορέας της Ιδέας και της Επιστήμης, έχει την θεϊκή υποχρέωση να αντισταθεί. Με όπλα την γνώση και την πίστη, την ενότητα και τον αγώνα, μπορεί να πραγματοποιήσει μια «επανάσταση ήθους» και να καταφέρει ένα κοινωνικό συγκλονισμό, ο οποίος θα ανακόψει την πορεία προς τον γκρεμό και θα ανατρέψει την καταστροφική πορεία της κοινωνίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να ενσαρκώσουν τα οράματα του σύγχρονου σκλαβωμένου κόσμου! Αρκεί να το καταλάβουν, αρκεί να το πιστέψουν, αρκεί να το τολμήσουν! Ο Χριστός θα μας βοηθήσει!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Νίκος Ταμουρίδης

Τεράστιες ευθύνες πυρός!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Απίστευτο και απόλυτα αποκαρδιωτικό! Η πατρίδα μας και ιδιαίτερα το κεντρικότερο τμήμα της, η Αττική, για μία ακόμη φορά ξαναζεί τραγικές στιγμές με τεράστιες εκτάσεις να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, σπίτια και δημόσια κτίρια να καίγονται, επιχειρήσεις να καταστρέφονται, περιουσίες πολιτών και κόποι μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη, χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται σε απόγνωση!

Τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί πλέον απόλυτα δεδομένο ότι πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, που αποτελεί μέρος του υβριδικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη εναντίον της πατρίδας μας και τροφοδοτείται τόσο από την γείτονα εξ ανατολών χώρα, όσο και από εγχώριους και ξένους, εχθρούς και «συμμάχους». Οι πολλές ταυτόχρονες σχεδόν εστίες πυρός, στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Για μια ακόμη φορά, παρά τις επίσημες ρητές διαβεβαιώσεις περί «πλήρους ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού, είναι πασιφανές ότι πρόκειται περί τρομακτικής επίδειξης κυβερνητικής ανικανότητας που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας, καθώς και πιθανών βίαιων παρεμβάσεων για άλλους είδους εκμετάλλευση των περιοχών που καίγονται.

Μια κυβέρνηση ανικάνων, επιχειρεί να πείσει ότι κάνει ότι μπορεί, ρίχνοντας τις ευθύνες στην στοχευμένη «κλιματική αλλαγή», χωρίς να λέει λέξη γι’ αυτά που έπρεπε να έχει κάνει και δεν έκανε. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, που είναι  περιορισμένου κόστους, δεν έγινε έγκαιρα και ουσιαστικά πράξη, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει ζημία τεράστιου κόστους.

Φυσικά, η επικοινωνιακός ελιγμός της υπεύθυνης κυβέρνησης ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας. Οι εγκάθετοι των καλοπληρωμένων ΜΜΕ εφευρίσκουν γελοίες δικαιολογίες, αφενός περί αμέσου κινητοποιήσεως του παντελώς ανοργάνωτου και ανεύθυνο-υπεύθυνου κρατικού μηχανισμού, αφετέρου περί ακραίων δυσμενών καιρικών συνθηκών ένεκα της «κλιματικής αλλαγής», για πύρινους καύσωνες, για δυνατούς ανέμους και ακαθάριστα οικόπεδα, και άλλες τέτοιες «θεωρίες», θαρρείς και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στην ιστορία.

Ευθύνες υπάρχουν! Υπάρχουν και είναι τεράστιες! Και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν! Υπάρχουν υπεύθυνοι! Υπάρχουν, από τους εμπρηστές μέχρι και τους πολιτικά ανίκανους, τους ανεπαρκείς, τους αναξιοκρατικά αναρριχηθέντες κρατικούς υπευθύνους. Επιτέλους, πότε θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά έστω και ένας εμπρηστής;

Αυτοί πάντως, που αξίζουν τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια όλων μας είναι οι επί τόπου μαχητές της φωτιάς, οι πυροσβέστες και οι χειριστές των αεροπορικών μέσων, που με κίνδυνο της ζωής τους μάχονται να σώσουν ότι μπορούν, καθώς και οι κάτοικοι που υπερασπίζονται τις περιουσίες τους και οι εθελοντές που σπεύδουν να βοηθήσουν.

Επιτέλους! Όχι άλλοι εμπρησμοί! Όχι άλλες καταστροφές! Όχι άλλη ολιγωρία! Όχι άλλες δικαιολογίες και ψέματα. Η Πολιτική Προστασία να αποκτήσει την πραγματική της έννοια, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει κανένα νόημα το όνομα και η ύπαρξή της!

Επενδύστε στην ορθή πρόληψη, με το απαραίτητο προσωπικό και τα κατάλληλα μέσα. Οργανώστε σωστά και ρεαλιστικά την διαχείριση καταστροφών και κρίσεων. Προστατέψτε την Ελλάδα μας και το λαό της!

Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                                       

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Νίκος Ταμουρίδης

Τούρκοι σεβαστείτε!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αγαπητοί γείτονες Τούρκοι!

Σταματήστε επιτέλους αυτή την έμμονη εχθρότητα κατά της Ελλάδας και των λοιπών χωρών και λαών που ζουν στη γειτονιά σας! Στη ζωή δεν υπάρχει μόνο ο πόλεμος! Δείτε και λίγο τα καλά της ειρήνης.

Τούρκοι, σεβαστείτε!

Μην πανηγυρίζετε για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου. Σταματήστε τα πανηγύρια, τις παρελάσεις και την πολεμική ρητορική. Γεμίζετε με μίσος τις ψυχές της νέας γενιάς και αυτό δεν θα σας βγει σε καλό!

Πάψετε επιτέλους να κοιτάτε εχθρικά προς την άγια πατρίδα μας. Η Ελλάδα δεν είναι μια τυχαία χώρα. Έχει ιστορία και πολιτισμό χιλιάδων ετών και εσείς έχετε ευεργετηθεί από αυτόν τον πολιτισμό μας.

Τούρκοι, σεβαστείτε!

Η Ελλάδα είναι πατρίδα των αρχαίων θεών, των ηρώων, των σοφών, είναι η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, το λίκνο της Δημοκρατίας. Είναι η μητέρα των ιδεών και των επιστημών. Είναι η μητέρα της γλώσσας του ιερού Ευαγγελίου του Χριστού!

Οι Έλληνες διαχρονικά έδωσαν στον κόσμο το φως του πνεύματος, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και όλες σχεδόν τις επιστήμες, την φιλοσοφία, την ιατρική, τα μαθηματικά, την μουσική, την ρητορική, την αρχιτεκτονική, την φυσική, την χημεία, την αστρονομία κλπ. Οι Έλληνες δόμησαν την πολιτική και την στρατηγική, επινόησαν την διαλεκτική, εφεύραν το θέατρο και γενικά δίδαξαν τον ανθρώπινο τρόπο ζωής.

Τούρκοι, σεβαστείτε!

Σεβαστείτε λοιπόν την Ελλάδα, την «μητέρα όλου του κόσμου» και ελάτε κοντά μας ειρηνικά και φιλικά. Μην πετάτε στα σκουπίδια την φράση του δικού σας Κεμάλ «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο». Θα τιμωρηθείτε σκληρά!

Και να ξέρετε ότι δεν σας φοβόμαστε!

Κι ας εξοπλίζεστε. Κι ας απειλείτε. Κι ας είστε πολλαπλάσιοι από εμάς.

Γιατί οι μικροί αριθμοί ποτέ δεν τρόμαξαν τη χώρα μας. Γιατί πάνω απ’ όλα των συνόρων μας οι βιγλάτορες στηρίζονται στην ευψυχία τους!

Γιατί οι οθωμανικές απειλές ποτέ δεν μας πτόησαν. Γιατί έχουμε δυο ανίκητα πυρηνικά όπλα στο οπλοστάσιό μας. Την αγάπη σ’ αυτό που λέμε Πατρίδα-Ελλάδα και την πίστη σ’ αυτό που καλούμε Ορθοδοξία!

Τούρκοι προσέξτε!

Ο Ελληνισμός, όπως διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι ικανός να διαλύσει και το σημερινό τουρκικό κράτος, αν εμπλακείτε σε πόλεμο μαζί μας!

Γιατί ότι και να κάνετε στην Πατρίδα μας πόδι δεν θα πατήσετε. Και αν το τολμήσετε, στην Πόλη, στην Αγια-Σοφιά θα ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες !!!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή