Ακολουθήστε μας

Λάζαρος Καμπουρίδης

Λάζαρος Καμπουρίδης: Η αποτυχία του συστήματος επιτήρησης συνόρων από την Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

Θα πρέπει να ασκηθεί μία επιθετική πολιτική προβολής και αποδόμησης του “επιλεκτικής ευαισθητοποίησης” του συστήματος ασφάλειας συνόρων από την Τουρκία το οποίο γίνεται σπόγγος όταν διέρχονται μετανάστες αλλά μπετόν όταν διέρχονται γκιουλενιστές, κάνοντας χρήση και του φωτογραφικού υλικού στο οποίο εμφανίζονται μετανάστες να μεταφέρονται στην ελληνική μεθόριο με στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Στρατοχωροφυλακής.

Η αποτυχία του συστήματος επιτήρησης συνόρων από την Τουρκία

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης

Το 2014 η τουρκική εταιρεία ASELSAN κάλεσε όλους τους ξένους Ακολούθους Άμυνας, μεταξύ των οποίων και εμένα, για επίδειξη των εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων της. Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ήταν αυτό της επιτήρησης όλων των συνόρων της Τουρκίας. Ραντάρ, κάμερες, συστήματα επιτήρησης κλπ.

Το 2019, με χρηματοδότηση κατά 75 % της Ε.Ε., ο τουρκικός Στρατός Ξηράς προμηθεύτηκε 57 οχήματα επιτήρησης συνόρων τουρκικής κατασκευής τύπου HIZIR τα οποία διαθέτουn ραντάρ της AELSAN και τα έθεσε σε υπηρεσία στην περιοχή του Έβρου ποταμού.

Παρατηρώ πολλές ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συλλήψεις αντικαθεστωτικών γκιουλενιστών (FETÖ) συνήθως σε ομάδες μέχρι 5-6 ατόμων οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα είτε από το Αιγαίο είτε από τον Έβρο.

Μου γεννήθηκε λοιπόν η εξής απορία:

Πως γίνεται το σύστημα ασφαλείας της Τουρκίας, δηλαδή Αστυνομία, ΜΙΤ, Στρατοχωροφυλακή, Ένοπλες Δυνάμεις να εντοπίζει και να συλλαμβάνει αντικαθεστωτικούς οι οποίοι κινούνται σε μικρές ομάδες προς Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα να έχει αδυναμία να εντοπίσει και να συλλάβει ομάδες των 100-200 και πάνω μεταναστών, οι οποίοι είτε φορτώνονται σε καϊκια στις όχθες του Αιγαίου είτε διέρχονται τα χερσαία σύνορα του Έβρου;

Αποτέλεσμα αυτής τουρκικής τακτικής είναι η Αθήνα να αισθάνεται υποχρεωμένη προς την Άγκυρα προβάλλοντας μάλιστα κάποιοι ελληνικοί κύκλοι ως συνεργαζόμενη την τουρκική πλευρά που δέχθηκε και παρέλαβε πρόσφατα 110 μετανάστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε αμμονησίδα στον Έβρο.

Υπενθυμίζω ότι η Τουρκία έχει λάβει μέχρι στιγμής από την Ε.Ε. 6 δις. ευρώ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Επειδή πολλές χώρες της Ευρώπης άσκησαν και ασκούν κριτική στις ελληνικές Αρχές ασφάλειας και επιτήρησης συνόρων καθώς και στο Λιμενικό – Ακτοφυλακή μας για τη λειτουργία του συστήματος Έρευνας και Διάσωσης στις περιοχές ελληνικής αρμοδιότητας,

Θα πρέπει να ασκηθεί μία επιθετική πολιτική προβολής και αποδόμησης του “επιλεκτικής ευαισθητοποίησης” του τουρκικού συστήματος ασφάλειας συνόρων το οποίο γίνεται σπόγγος όταν διέρχονται μετανάστες αλλά μπετόν όταν διέρχονται γκιουλενιστές, κάνοντας χρήση και του φωτογραφικού υλικού στο οποίο εμφανίζονται μετανάστες να μεταφέρονται στην ελληνική μεθόριο με στρατιωτικά οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Στρατοχωροφυλακής.

Συνέχεια ανάγνωσης

Λάζαρος Καμπουρίδης

Έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός προπαγάνδας της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδας

Πριν από δύο χρόνια οι Τούρκοι ειδικοί και ο Ερντογάν μας απειλούσαν με τον TAYFUN ο οποίος έλεγαν ότι είναι έτοιμος και τώρα μετά από δύο έτη μαθαίνουμε ότι δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

TAYFUN: Τον Οκτώβριο του 2022, τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς TAYFUN είναι έτοιμος για παράδοση στις ΤΕΔ κάνοντας μάλιστα και επίδειξη με σχετικό “ελλειμματικό” βίντεο εκτόξευσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης

Πριν από δύο χρόνια οι Τούρκοι ειδικοί και ο Ερντογάν μας απειλούσαν με τον TAYFUN ο οποίος έλεγαν ότι είναι έτοιμος και τώρα μετά από δύο έτη μαθαίνουμε ότι δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Ακολούθησαν οι απειλές από Ερντογάν ότι ο TAYFUN μπορεί να πλήξει και την Αθήνα.

Στις 29 Μαϊου 2023, ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής εταιρείας κατασκευής πυραύλων Roketsan, Μ. Ικιντζί, δήλωσε ότι ο TAYFUN έχει τεθεί στη γραμμή παραγωγής.

Σήμερα, ο Τούρκος ειδικός σε θέματα Άμυνας Τ. Ογούζ δήλωσε ότι, ο TAYFUN πέρασε με επιτυχία τα τεστ βολής και ΘΑ εισαχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με λίγα λόγια, αυτός μας είπε ότι, ο TAYFUN εδώ και μία διετία υπόκειται σε τεστ δοκιμών και δεν είναι ακόμα επιχειρησιακά έτοιμος.

Δηλαδή, πριν από δύο χρόνια οι Τούρκοι ειδικοί και ο Ερντογάν μας απειλούσαν με τον TAYFUN ο οποίος έλεγαν ότι είναι έτοιμος και τώρα μετά από δύο έτη μαθαίνουμε ότι δεν έχει ενταχθεί ακόμα στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Τον Οκτώβριο του 2022, είχα παρουσιάσει σχετική ανάλυση και τόνιζα ότι ο TAYFUN δεν είναι έτοιμος αλλά οι «παπαγάλοι» που μας μεταφέρουν καθημερινά ειδήσεις από την Τουρκία ισχυριζόταν το αντίθετο καθώς επαναλάμβαναν τους ψεύτικος ισχυρισμούς των Τούρκων περί επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυραύλου.

Βλέπετε τότε η υβριδική πίεση της Τουρκίας έπρεπε να περάσει στο μυαλό του κάθε Έλληνα με σκοπό την τρομοκράτησή του για να πειστούμε ότι, η τουρκική πολεμική μηχανή είναι πανίσχυρη, ότι δεν έχει καμία τύχη η Ελληνική Άμυνα ώστε να θεωρηθεί μονόδρομος η διαπραγμάτευση με την Τουρκία.
Επιτέλους, να μπει ένα φίλτρο στις προπαγανδιστικές ειδήσεις που φτάνουν καθημερινά από την Τουρκία και στοχεύουν στην ψυχολογία του Έλληνα πολίτη.

Πρέπει να ιδρυθεί μία Διεύθυνση αντίστοιχη με την τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνίας για την διαχείριση της επικοινωνίας, δηλαδή των μηνυμάτων επιρροής που φτάνουν στην Ελλάδα αλλά και την κεντρική διαχείριση των μηνυμάτων που θα πρέπει να δημοσιεύονται από τα ελληνικά ΜΜΕ επί εθνικών θεμάτων για το Εθνικό μας Συμφέρον.

Σημείωση Geopolitico: Τα λόγια του Ερντογάν για τους Tayfun

Οι συγκεκριμένες απειλές του Ερντογάν εξαπολύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

«Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας. Φυσικά, αυτή η παραγωγή τρομάζει τον Έλληνα. Όταν λες “Tayfun” (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», ανέφερε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σαμψούντα.

«Αν προσπαθήσετε να αγοράσετε εξοπλισμό από την Αμερική και να τον τοποθετήσετε στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία δεν θα παραμείνει θεατής. Κάτι πρέπει να κάνει», πρόσθεσε.

Λίγες εβδομάδες πριν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου Tayfun προκάλεσε «πανικό» στους Έλληνες καθώς και ότι «θα αυξηθεί η εμβέλειά του σε περισσότερο από 561 χιλιόμετρα».

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας. Αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις», είχε αναφέρει.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε δηλώσει πως «τώρα έχουμε και τους Tayfun μας. Και αυτά γίνονται πλέον (προειδοποιητικά) σημάδια σε κάποια μέρη. Και τα παρακολουθούν με ευχαρίστηση (σ.σ. ειρωνεία). Και τώρα προσπαθούμε να τα πάμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτά».

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Λάζαρος Καμπουρίδης: Έρχεται η σειρά της Τουρκίας!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Κορυφώνεται η αγωνία στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν, με 200 περίπου πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. Θέμα ημερών θεωρούνται πλέον τα αντίποινα, με στόχους που πιθανότατα θα περιλαμβάνουν στρατηγικά σημεία, όπως συστήματα αεράμυνας κ.λ.π, καθώς το Ισραήλ έχει επιθετικό δόγμα, εξουδετερώνοντας οποιαδήποτε απειλή, τονίζει στον star fm και την εκπομπή «Ήρθε η ώρα», ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάζαρος Καμπουρίδης. Μετά τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ, στόχος αναμένεται να είναι και οι Χούθι. Ο κ. Καμπουρίδης σχολιάζει την μετριοπαθή μέχρι τώρα στάση του καθεστώτος του Ιράν, αλλά και τις απειλές της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λάζαρος Καμπουρίδης: Αυτοί θα την πληρώσουν. Αναφερόμαστε στους ανθυπολοχαγούς που ορκίστηκαν πίστη στον Μουσταφά Κεμάλ, ένας όρκος που είναι γνωστός εδώ και χρόνια στην Τουρκία. Έρχεται ο Ερντογάν και λέει, ότι θα εκδιωχθούν από το στράτευμα. «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη του Ερντογάν στον τουρκικό στρατό, ούτε εμπιστοσύνη του στρατού στον Ερντογάν».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή