Ακολουθήστε μας

Ισραήλ

Η ισραηλινή Ύβρις της υπεροψίας και η Νέμεσις της βαρβαρότητας της Χαμάς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Νετανιάχου ικανοποιούσε τους εξτρεμιστές της κυβέρνησής του και πίστευε ότι με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» θα αποκαθιστούσε τις σχέσεις του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο και όλα θα ήταν ρόδινα. Εμφανώς δεν αντιλήφθηκε ότι κάτω από τα πόδια του βρισκόταν, έτοιμο να εκραγεί, ένα φοβερό παλαιστινιακό ηφαίστειο. Η Χαμάς φρόντισε να το θυμίσει με τον πιο αποκρουστικό τρόπο: Τη νέμεσιν της βαρβαρότητάς της.

Με βάση την κοσμοθεωρία των αρχαίων Ελλήνων, όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του, συμπεριφερόταν κατά τρόπο βίαιο, προσβλητικό και αλαζονικό απέναντι στους άλλους και ειδικά στους Νόμους της Πολιτείας και στον άγραφο θεϊκό Νόμο, τότε διέπραττε «ύβριν». Δηλαδή, παραβίαζε την ηθική τάξη και ειδικά ανέτρεπε την τάξη του κόσμου. Τότε ο Δίας έστελνε στον υβριστή την «άτην», δηλ. την τύφλωση του νου. Κι αν αυτός επέμενε σε βαρύτερα σφάλματα, προκαλούσε την «νέμεσιν», την εκδίκηση των θεών που επέφερε, τελικά, την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή-καταστροφή του αλαζόνα.

Η πρωτοφανής ήττα των ικανότατων μυστικών υπηρεσιών και του πανίσχυρου ισραηλινού στρατού από μια τρομοκρατική οργάνωση, τη Χαμάς, είναι ενδεικτική της ισραηλινής ύβρεως και αλαζονείας, που τιμωρήθηκε με ακραία βαρβαρότητα από την νέμεσιν, μια οργάνωση που το Ισραήλ υποτίμησε και παραγνώρισε σε βαθμό εθνικού κακουργήματος. Είναι εμφανές ότι το Ισραήλ δεν διδάχτηκε ούτε από την ήττα του Γιομ Κιπούρ (1973), ούτε από παρόμοια ήττα των Αμερικανών (Περλ Χάρμπορ, 1941), ούτε, φυσικά, από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Είναι εκπληκτικό, πρώτον, οι ικανότερες μυστικές υπηρεσίες και ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο από μια τρομοκρατική οργάνωση. Δεύτερον, στις διεθνείς σχέσεις και στις στρατιωτικές σχολές διδάσκεται μία αμάχητη αρχή, η εξαπάτηση.

Το Ισραήλ, ο στρατός και οι υπηρεσίες του εξαπατήθηκαν κυριολεκτικά από τρομοκράτες, οι οποίοι προετοίμαζαν την αιφνιδιαστική επίθεση για περισσότερο από ένα χρόνο. Οι τρομοκράτες της Χαμάς, ασφαλώς καθοδηγούμενοι από το Ιράν, εφάρμοσαν υποδείξεις του Κινέζου στρατηγού, Σουν Τζου, ειδικού στη στρατιωτική στρατηγική, συγγραφέα και φιλοσόφου (περίπου 544-496 π.Χ. – «Η τέχνη του πολέμου»), ο οποίος συμβουλεύει: «Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην παραπλάνηση. Προσποιήσου ότι είσαι κατώτερος και ενθάρρυνε την αλαζονεία του εχθρού.Θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει.Επωφεληθείτε από την έλλειψη ετοιμότητας του εχθρού. Κινηθείτε από απροσδόκητες διαδρομές και χτυπήστε τον στο σημείο που δεν έχει λάβει προφυλάξεις».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση της Χαμάς και η εισβολή εκατοντάδων τρομοκρατών στο έδαφος του Ισραήλ έγινε 50 χρόνια ακριβώς και μία ημέρα μετά την ήττα του, το 1973. Με τον πόλεμο των έξι ημερών (ξέσπασε στις 5 Ιουνίου 1967), που είναι γνωστός και ως Αραβοϊσραηλινός πόλεμος ή Τρίτος Αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το Ισραήλ πέτυχε τον έλεγχο: Της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Λωρίδας της Γάζας, της Δυτικής Όχθης, των Υψιπέδων του Γκολάν και της Χερσονήσου του Σινά, αφού προηγουμένως συνέτριψε τις αεροπορικές δυνάμεις της Αιγύπτου, της Συρίας και της Ιορδανίας. Η στρατιωτική νίκη του Ισραήλ, επί των Αράβων αντιπάλων του, οδήγησε σε υπεροψίαν και μέθην, στην αλαζονεία της υπεροπλίας και του πανίσχυρου του ισραηλινού στρατού. Με αποτέλεσμα τον εφησυχασμό και την εντύπωση ότι οι Άραβες δεν θα αποτολμούσαν ξανά να επιτεθούν εναντίον του Ισραήλ.

Και, όμως, την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, τη σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του εξιλασμού, η Αίγυπτος και η Συρία επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά εναντίον του Ισραήλ (6-26 Οκτωβρίου 1973). Οι Αιγύπτιοι διέβησαν τη Διώρυγα του Σουέζ και προωθήθηκαν προς το Σινά. Πολλοί Ισραηλινοί, τότε, πίστεψαν πως ήρθε το τέλος του Ισραήλ. Η αραβοϊσραηλινή σύγκρουση προκάλεσε τότε και την εμπλοκή των δύο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης, που εφοδίασαν με σημαντικές ποσότητες όπλων τους εμπολέμους. Με το πέρας του πολέμου και την επικράτηση του Ισραήλ, οι Άραβες θεώρησαν, ορθά, ότι ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ ήταν μια μεγάλη νίκη και έτσι πανηγυρίστηκε στον αραβικό κόσμο. Ακολούθησαν συνομιλίες που κατέληξαν στη Συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ, η οποία οδήγησε στην ομαλοποίηση των σχέσεων Αιγύπτου-Ισραήλ.

Σήμερα, η τρομοκρατική Χαμάς επιχείρησε τον ίδιο αιφνιδιασμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον εξευτελισμό και την αποκαθήλωση της αλαζονείας της αξιότερης μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών και του πανίσχυρου ισραηλινού στρατού. Τότε, μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Ανουάρ Σαντάτ, κήρυξε τον πόλεμο για να επιτύχει ειρήνη με το Ισραήλ – και το πέτυχε. Σήμερα, η Χαμάς επιδιώκει να καταστρέψει το Ισραήλ και να απελευθερώσει τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ελέγχει διά πυρός και σιδήρου και δεν επιθυμεί να επιδιώξει ειρήνη με το Ισραήλ. Τότε, το 1973, το Ισραήλ θεωρούσε ότι ήταν ακαταμάχητο, ανίκητο, αήττητο και δεν ένιωθε την ανάγκη να παρακολουθεί τι έκαναν οι ‘Άραβες αντίπαλοί του. Διέπραξε το ίδιο μοιραίο, ολέθριο λάθος στην περίπτωση της Χαμάς. Η ίδια αλαζονεία τότε και σήμερα παρά το ότι πολλοί, εντός και εκτός Ισραήλ, υπέβαλλαν έντονα ότι η Λωρίδα της Γάζας ήταν μια ωρολογιακή βόμβα απίστευτης εκρηκτικότητας και ότι η κατάσταση των σχεδόν 2,5 εκ. κατοίκων (μια από τις πιο πυκνοκατοικοιμένες περιοχές του πλανήτη), ήταν περισσότερο από ανυπόφορη και επικίνδυνα απαράδεκτη.

Από την άλλη, οι ευθύνες του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, της 15ετούς διακυβέρνησής του και ειδικά της κυβέρνησης που σχημάτισε με ακραίους συνεργάτες, είναι ασήκωτες. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα χρόνια ο Νετανιάχου έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει φοβερές θύελλες, που θέτουν, ίσως για πρώτη φορά, εν κινδύνω την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Επέτρεψε σε ακροδεξιούς Εβραίους εποίκους να προκαλούν μουσουλμάνους και χριστιανούς, ασέβησε στο τέμενος Αλ Άκσα, επέκτεινε παράνομους οικισμούς, χρησιμοποίησε τον στρατό για να προστατεύει από αντιδράσεις Παλαιστινίων και, κυρίως, η προσπάθειά του να τροποποιήσει το δικαστικό σύστημα, δίχασε ανεπανόρθωτα την ισραηλινή κοινωνία. Η βαθύτατη πολιτική και κοινωνική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστες τις μυστικές υπηρεσίες και περισσότερο το στράτευμα.

Έτσι, πέραν της αλαζονείας και της υπεροψίας της παντοδυναμίας, εκ μέρους των υπηρεσιών ασφαλείας και του πολιτικού συστήματος υπήρξε και ανεπίτρεπτος εφησυχασμός, που η Χαμάς φρόντισε να ενθαρρύνει και να ενισχύει, διά της εξαπάτησης. Το Ισραήλ περιόρισε τη Χαμάς μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά διατήρησε γέφυρες με τη Φατάχ και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Προφανώς δεν συνειδητοποίησε ότι εξέτρεφε έναν τρομοκράτη φράνκενσταϊν. Ο Νετανιάχου ικανοποιούσε τους εξτρεμιστές της κυβέρνησής του και πίστευε ότι με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» θα αποκαθιστούσε τις σχέσεις του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο και όλα θα ήταν ρόδινα. Εμφανώς δεν αντιλήφθηκε ότι κάτω από τα πόδια του βρισκόταν, έτοιμο να εκραγεί, ένα φοβερό παλαιστινιακό ηφαίστειο. Η Χαμάς φρόντισε να το θυμίσει με τον πιο αποκρουστικό τρόπο: Τη νέμεσιν της βαρβαρότητάς της.

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισραήλ

Μήνυμα Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε

Δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε μαγνητοφωνημένο μήνυμα στην κρατική τελετή για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια μέρα απερίγραπτης θλίψης για τη χώρα, λέει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια δήλωση βίντεο στην κρατική τελετή μνήμης, αλλά «δεν νικηθήκαμε». πρόσθεσε.

«Και όπως έχει συμβεί ξανά και ξανά στην ιστορία του Ισραήλ, ακριβώς σε στιγμές δυσκολίας αναδύεται μεγάλη εσωτερική δύναμη».

«Σταθήκαμε μαζί για την υπεράσπιση της χώρας μας, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας», λέει ο Νετανιάχου σε προηχογραφημένο μήνυμα. «Έχουμε κινητοποιήσει τεράστια πνευματική δύναμη. Έχουμε καθορίσει τους στόχους του πολέμου και τους πετυχαίνουμε: ανατροπή της κυριαρχίας της Χαμάς. Το να φέρουμε όλους τους ομήρους μας στο σπίτι, ζωντανούς και νεκρούς, είναι μια ιερή αποστολή που δεν θα την αφήσουμε μέχρι να την πετύχουμε, την αποτροπή οποιασδήποτε μελλοντικής απειλής από τη Γάζα για το Ισραήλ· και επιστροφή των κατοίκων του νότου και του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

Το Ισραήλ μάχεται, λέει ο Νετανιάχου, «για να φέρει φως στον κόσμο, έναν λαό που αγωνίζεται να διαδώσει το καλό και να εξαλείψει το κακό».

«Όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας και την ειρήνη της χώρας μας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Όσο υπάρχουν απαγωγείς στη Γάζα — θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε κανένα από αυτά. Δεν θα τα παρατήσω. Όσο οι πολίτες μας δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους με ασφάλεια, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Όταν το Ισραήλ νικήσει, λέει ο Νετανιάχου, «όχι μόνο για χάρη μας, αλλά για χάρη των μελλοντικών γενεών και για χάρη όλης της ανθρωπότητας — θα ξαναχτίσουμε τις αναζωογονημένες περιοχές σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Κρατώντας τη ρίζα θα ξαναφυτρώσει το δέντρο της ζωής».

«Η 7η Οκτωβρίου θα συμβολίζει για γενιές το τίμημα της αναβίωσής μας και θα εκφράζει για γενιές το μέγεθος της αποφασιστικότητάς μας και τη δύναμη του πνεύματός μας», συνεχίζει ο Νετανιάχου.

«Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μαζί —με τη χάρη του Θεού— θα νικήσουμε».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία

Πλέον το γεωπολιτικό αποτύπωμα ενισχύεται και οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μάριος Πουλίκκας

Η “Κυπριακή Δημοκρατία”, όπως ορίζεται από τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* Οι Τούρκοι οικειοθελώς αποχώρησαν το 1964, απέσυραν την Αναγνώριση τους προς αυτήν και έκτοτε όχι μόνο δεν αναίρεσαν την απόφαση τους, αλλά έβαλαν και την ταφόπλακα της συμμετοχής τους στην “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959” (και άρα και στην ύπαρξη της) με την Παράνομη Τουρκική Εισβολή, Εθνοκάθαρση και Κατοχή το 1974.

* Το 1964 και παρόλο που οι Έλληνες κρατούσαμε κυνηγετικά όπλα και οι Τούρκοι σύγχρονα για την εποχή στρατιωτικά τυφέκια, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το ένοπλο πραξικόπημα τους.

* Με το Ψήφισμα 186/64, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία ΧΩΡΙΣ τους Τουρκοκύπριους, είναι η ΜΟΝΗ Αναγνωρισμένη Αρχή στο νησί.

* Η “Κυπριακή Δημοκρατία του 1964” με όλες τις (τύπου Απαρτχάιντ) “Δικοινοτικές Πρόνοιες” σε αχρησία, είναι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κράτος από αυτό που προνοούσαν οι Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959.

* Έγιναν σκληρές μάχες και η αντιμετώπιση της τουρκανταρσίας δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

* Η ψήφιση του 186/64 είναι ίσως η Μεγαλύτερη Διπλωματική ΝΙΚΗ που πετύχαμε ποτέ.

* Σήμερα (αν και εδαφικά κουτσουρεμένη) η “Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”, συνεχίζει να υπάρχει, να αναπτύσσεται και να αποτελεί το καταφύγιο των Ελλήνων της Κύπρου.

* Η πικρία και η απογοήτευση για τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, ειδικά μετά από έναν τόσο όμορφο αγώνα όπως αυτόν της ΕΟΚΑ, είναι έντονα συναισθήματα που μας πνίγουν όλους. Δεν παύει όμως να ισχύει ότι εκείνη η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και έχει αντικατασταθεί με κόπους και θυσίες, από την “Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”.

* ΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ

* Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πλήρη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ χωρίς υποσημειώσεις. Ούτε ΔΔΟ, ούτε καν “επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία” (που πολλοί προτείνουν, εννοώντας την “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959”). Δεν υπάρχει επιστροφή σε κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και καθολική εφαρμογή της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ.
Αυτός πρέπει να είναι ο Στόχος.

Με σωστή προσέγγιση μπορεί να επιτευχθεί.

Οι Συγκυρίες είναι ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

* Παλαιότερα, οι Αμερικανοί προσπαθούσαν πάντα να κρατούν “ίσες αποστάσεις” με τους Τούρκους για οτιδήποτε αφορούσε στην Κύπρο. Πλέον, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε τυπική συνεννόηση με το κατοχικό καθεστώς για θέματα συμμετοχής της Κύπρου στις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

* Οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman και John Cornyn, συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κοινής βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των στρατηγικής σημασίας διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ. 🇨🇾🇺🇸

* Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας όσο και με την παροχή διευκολύνσεων για τον ασφαλή επαναπατρισμό υπηκόων διαφόρων χωρών που εγκαταλείπουν την περιοχή.

* Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία που συνομολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για θεσμοθέτηση Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες.

Για τέλος, αφήνω τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ: “In Israel, in order to be realist, you must believe in miracles” -David Ben-Gurion

Πόσο ταιριάζουν και στην περίπτωση μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Αυτός ο χάρτης που εκδόθηκε από τους IDF στις 7 Οκτωβρίου 2024, δείχνει μια κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή