Ακολουθήστε μας

Γιώργος Αϋφαντής

Μεσανατολικό : Η αιματηρή δυστοπία και οι δραματικές προεκτάσεις με παγκόσμιο αντίκτυπο

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτή την Παρασκευή στις “Αντιθέσεις” μια μεγάλη συζήτηση στην 14η μέρα του Πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας , το σύμπλοκο Ισραήλ- Παλαιστινιών, τον ρόλο της Χαμάς και το δίπολο της αιματηρής αντιπαράθεσης με τις πολιτικές Νετανιάχου στα Παλιστινιακά εδάφη, το υπαρξιακό θέμα για Ισραήλ, η τραγωδία των αμάχων, η τοποθέτηση των μεγάλων αλλά και περιφερειακών παικτών ισχύος στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία και η επίδραση των εξελίξεων σε Κύπρο και Ελληνοτουρκικές σχέσεις .

– Τι αλλάζει στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων και πως μία τεκτονικής διάστασης κρίση στο πεδίο της αιματηρής αναμέτρησης, έχει αλλάξει ήδη τους πολιτικούς όρους και στόχους στο Μεσανατολικό

– Οι παγκόσμιες προεκτάσεις , οι αλυσιδωτές διεθνώς αναταράξεις, το δράμα των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη και οι συνέπειες από την κατάρρευση του αισθήματος εσωτερικής ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες

– Οι συνέπειες για την Ανατολική Μεσόγειο , την Μέση και Εγγύς Ανατολή και η προβολή των εντάσεων μεταξύ ενός πολυπολικού κόσμου με αναδιανομή συνόρων, ισορροπιών και ισχύος σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αβεβαιότητας που επηρεάζει πολύμορφα τις κοινωνίες .

Στο στούντιο των “Αντιθέσεων” η Κατερίνα Τσουκαλά, Διεθνολόγος – Αμυντικός αναλυτής, λέκτορας / ερευνήτρια Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ασφαλείας και Άμυνας σε Παν/μια σε Αγγλία, Γαλλία, Καναδά και Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ)

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους οι :

– Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβάστειας κ. Θεοδόσιος από την Γάζα και την Μονή του Αγίου Πορφυρίου

– Γιώργος Αϋφαντής
Πρέσβης ε.τ .

– Κωνσταντίνος Γρίβας
Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονης Στρατιωτικής τεχνολογίας στην Σχολή Ευελπίδων- Διδάσκων Γεωπολιτική στο ΕΚΠΑ

– Κωνσταντίνος Πικραμένος
Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting- Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ

– Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Στρατηγικός Αναλυτής, Συνδιευθυντής του Athens Hub του Οργανισμού Geneva Centre for Security Policy

– Θέμης Τζήμας
Νομικός, Διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ.

– Αλέξης Λεκάκης
Υποψήφιος διδάκτωρ Ιρανικής εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο- Διεθνολόγος

“ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” με τον Γιώργο Σαχίνη
? Στην ΚΡΗΤΗ TV

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Γιώργος Αϋφαντής: Στείλτε Patriot στην Κύπρο!

Δεν είμαι με τους μουλάδες, αλλά ούτε με τους κυρίους με τα κοτσιδάκια είμαι με τη χώρα μου και θέλω να έχουμε καλές σχέσεις εξίσου με Ιράν και Ισραήλ γιατί αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία και χρειάζεται φίλους και συμμάχους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γιώργος Αϋφαντής: Δεν είμαι με τους μουλάδες, αλλά ούτε με τους κυρίους με τα κοτσιδάκια είμαι με τη χώρα μου και θέλω να έχουμε καλές σχέσεις εξίσου με Ιράν και Ισραήλ γιατί αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία και χρειάζεται φίλους και συμμάχους.

Θα μπούμε σε διαδικασία επέκτασης του πολέμου! Το Ιράν δεν έχει ηθικό πρόβλημα να πλήξει την Ευρώπη. Τί θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα μας πλήξουν με τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και με πυραύλους στην Κύπρο. Πρέπει να αμυνθούμε στην Κύπρο. Να πάρουμε τη συστοιχία Patriot από τη Σαουδική Αραβία και να τα πάμε στη Μεγαλόνησο.

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αϋφαντής έχει υπηρετήσει στην Τεχεράνη. Γνωρίζει το Ιράν, την κοινωνία του, τις αντιστάσεις των πολιτών του και φυσικά τη λογική και τη νοοτροπία της ηγεσίας του. Γι΄ αυτό και όσα λέει για τα γεγονότα έχουν βαρύνουσα σημασία.

«Το Ισραήλ θα νοσταλγήσει τον Νασράλα», λέει ο κ.Αυφαντής ,θέλοντας να εξηγήσει γιατί η στρατηγική του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ είναι εκ των πραγμάτων αδιέξοδη. Ότι και όσους να εξοντώσει το Ισραήλ, η «Λερναία Ύδρα» της αντίστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής «τρέφεται» από την ιστορία.

Ο πρέσβυς ε.τ εκφράζει τις ανησυχίες του για την στοχοποίηση Ελλάδας και Κύπρου από τα ιρανικά όπλα. Ασκεί κριτική για τα τραγικά λάθη που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Απόλυτη καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πολύ κοντά σε έναν διακρατικό πόλεμο, μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οδηγεί η πυροδότηση βομβητών σε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους της Χεζμπολάχ, εντός της χώρας του Λιβάνου, τονίζει στον star fm ‪ και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα» με την Όλγα Λαθύρη ο πρέσβης ε.τ. στο Ιράν Γιώργος Αϋφαντής. Όσο βαθαίνει ο κύκλος αίματος, τόσο απομακρύνεται κάθε πιθανότητα ανακωχής, για έναν πόλεμο που συμπληρώνει 12 μήνες με απόλυτη καταστροφή για την Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη επισημαίνει. Η πυροδότηση των βομβητών ήταν η μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας την οποία έχει υποστεί η οργάνωση Χεζμπολάχ στον πόλεμο με το Ισραήλ, που μετράει σχεδόν έναν χρόνο. Σύμφωνα με τον Αϋφαντή ξεκινά μια νέα φάση πολέμου αρχικά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σχολιάζει επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις στον ΡωσοΟυκρανικό πόλεμο, που δείχνουν ανακατάληψη εδαφών από τη Ρωσία και πτώση της άμυνας της Ουκρανίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Γιώργος Αϋφαντής: Υποθηκεύσαμε το μέλλον μας!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γιώργος Αϋφαντής: Ξεκάθαρη μειοδοσία! Η διπλωματία μας και η εξωτερική μας πολιτική δεν έχει καμία αποτροπή!

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής κατακεραυνώνει την κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης για την απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης έναντι της άκρατης επιθετικότητας της Τουρκίας.

Ο κ.Αυφαντής απαντά στη δήλωση του ΥΠΕΞ ότι υπάρχει ιστορική ευκαιρία στα ελληνοτουρκικά. «Υπάρχει πράγματι ευκαιρία ,αλλά για την Τουρκία! Ο κ.Γεραπετρίτης κλείνει τα μάτια και έτσι «βλέπει» παράθυρο ευκαιρίας».

Ο πρέσβυς ε.τ επισημαίνει ότι η Τουρκία έκανε σαφές στην Κάσο πως η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, «παρά μόνο αυτά που μας αναγνωρίζει η Άγκυρα! Τα τουρκικά πλοία εισήλθαν στα χωρικά μας ύδατα και παρέμειναν σε αυτά επί 45 λεπτά».

«Αναγνωρίσαμε στους Τούρκους ότι έχουν λόγο στην περιοχή της Κάσου…Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε απολύτως τίποτα να διαπραγματευτούμε με την Τουρκία…Η Τουρκία έκανε στην Κάσο πειρατεία. Ας πηγαίναμε σε κρίση για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ο κ.Γεραπετρίτης ψεύδεται συστηματικά. Έχει κάνει το ψέμα πολιτικό εργαλείο. Ο τρόπος που διαπραγματεύεται αντανακλά στη χώρα. Όταν ένας ΥΠΕΞ συστηματικά μειοδοτεί έναντι των απαιτήσεων του εθνικού συμφέροντος υπάρχει θέμα…Η εξωτερική μας πολιτική δεν εκπέμπει καθόλου αποτροπή! Η εξωτερική πολιτική του κ.Μητσοτάκη, έφερε την κρίση του 2020 και την Κάσο…Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική μη κυρίαρχου κράτους, όπως την ασκούσε η χούντα».

Ο κ.Αυφαντής ασκεί δριμύτατη κριτική σε όσα είπε και έκανε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στο Καστελλόριζο. «Απείλησε τους Τούρκους με τα όπλα που ΘΑ πάρει η Ελλάδα», λέει. «Αυτά που έκανε ο κ.Δένδιας στο Καστελλόριζο ήταν μια επίδειξη ελληνικού πολιτικαντισμού».

«Τον Δεκέμβριο οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να βάλει η Ελλάδα υπογραφές» , υποστηρίζει ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής. «Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μας δώσουν μία σφαλιάρα για να μας βάλουν να υπογράψουμε».

Η κριτική του κ.Αυφαντή επεκτείνετε και στους χειρισμούς που κάνει η σημερινή κυβέρνηση σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή