Ακολουθήστε μας

Κύπρος

Τριανταφυλλίδης κατά Στυλιανίδη: «Ντροπή σου ρε – Εσύ είσαι fake πατριώτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Την έντονη αντίδραση του Νομικού, Χρήστου Τριανταφυλλίδη, προκάλεσε η αναφορά του Κύπριου Υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδας, Χρήστου Στυλιανίδη, ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

Συγκεκριμένα, ο Τριανταφυλλίδης, κάλεσε τον Στυλιανίδη να τους εξηγήσει «σε αυτές τις fake (σημαίνει ψεύτικες), όπως τις αποκάλεσες στην ομιλία σου στη Βουλή των Ελλήνων, μάχες στη Κύπρο εκείνων που έπεσαν πολεμώντας, ο θάνατος ήταν πραγματικός ή ήταν και αυτός fake; Ντροπή σου ρε- κατά τη κυπριακή- και έτσι για να εξηγούμαστε η μισή Κύπρος δεν είναι τουρκική. Είναι κατεχόμενη από τη Τουρκία ως αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής. Και ούτε η απελευθέρωση της χρυσέ μου δεν θα είναι fake. Ο μόνος τελικά που είναι fake διότι το παίζεις πατριώτης, με αυτά που λέγεις είσαι εσύ!».

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις στην Βουλή των Ελλήνων προκάλεσε η φράση του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος σε τοποθέτησή του σήμερα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, μιλώντας για εθνικά θέματα και για τη σημασία των μαχών του ελληνισμού για την Κύπρο, σημείωσε ότι «η μισή Κύπρος είναι τουρκική». Μετά από αντίδραση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η φράση του ήταν σε «εισαγωγικά» και ότι ο ίδιος έχει δώσει αγώνες για την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης επιχείρησε να αναδείξει ότι οι μάχες του ελληνισμού για την Κύπρο χρειάζεται συνυπολογίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων για να μην υπάρξουν στο μέλλον αντίστοιχες εθνικές τραγωδίες με εκείνη του 1974.

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε, «και αν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως οι μάχες που έδωσε η χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος, εγώ είμαι εναντίον. Γιατί μεγάλωσα στην πράσινη γραμμή και ξέρω τι σημαίνουν οι μάχες να δίνονται απλώς και μόνο ως μάχες fake. Γιατί ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στη Κύπρο, γιατί η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήττας ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει στα πρακτικά και να διαγραφεί η φράση. «Είπατε ήδη ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων ότι η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική. Όχι Υπουργέ, είναι υπό κατοχή».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ανακληθεί η φράση και σημείωσε ότι ο Υπουργός την «είπε εν τη ρύμη του λόγου», δηλώνοντας «βέβαιη» ότι δεν την εννοούσε.

Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του, ο κ. Στυλιανίδης, σχολιάζοντας αιτιάσεις αναφορικά με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε την τουρκική υποψηφιότητα Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ, σημείωσε: «Οφείλω να απαντήσω ως Έλληνας της Κύπρου και μάλιστα με στοιχεία. Και δίχως διάθεση αντιδικίας. Πρώτον, επειδή γράφηκαν και ακούστηκαν πολλά ότι υπήρξε κυπριακή υποψηφιότητα για την θέση του ΓΓ του Διεθνούς Ναυτικού Οργανισμού ΙΜΟ. Επικαλούμαι την δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη που ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια υποψηφιότητα».

«Ποτέ για τον χειρισμό που έκανε η ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία διαφωνία εκ μέρους της Κυριακής Προεδρίας. Μιλάμε για μάχες του ελληνισμού. Είχα την τύχη να είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια περίοδο και βοήθησα όπου ο ελληνισμός έδωσε την μεγαλύτερη μάχη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Υπήρξε απόλυτη αρμονία σε όλες τις ενέργειας», συμπλήρωσε.

«Εάν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως οι μάχες που έδωσε η χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος, τότε είμαι εναντίον. Γιατί μεγάλωσα πράσινη γραμμή και ξέρω τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλά και μόνο ως μάχες fake. Γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική», συμπλήρωσε.

Μετά την αντίδραση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η φράση του ήταν σε «εισαγωγικά» και ότι ο ίδιος έχει δώσει αγώνες για την Κύπρο. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν γίνει αντίστοιχες διατυπώσεις με τις ίδιες λέξεις στην Κυπριακή Βουλή, ακόμη και από Προέδρους Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη και στην Κύπρο.

«Θεωρήθηκε από ορισμένους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ήταν σε εισαγωγικά η φράση μου και πιστεύω ότι έτσι θα περάσει στα πρακτικά», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «παρακάμφθηκαν όμως όσα είπα για την πραγματική κατάσταση με τις υποψηφιότητες στον IMO. To πιο σημαντικό είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον οργανισμό και στη διεθνή ναυτιλία. Και οι κοινές μάχες του ελληνισμού για να επιβιώσει ο κυπριακός ελληνισμός στην Κύπρο πρέπει να είναι μάχες συνετές, με επίγνωση του συσχετισμού δυνάμεων».

«Γιατί αυτό που έγινε το ’74 και το υπονόησα αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρνηθούν τη ρεαλιστική πραγματικότητα τότε ο Κυπριακός ελληνισμός όχι απλά κινδυνεύει αλλά θα βρεθεί προ σκληρών διλημμάτων και δυστυχώς ο ελληνισμός – όπως έχει συμβεί και σε άλλες τραγωδίες – θα βρεθεί προ νέας εθνικής τραγωδίας», κατέληξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Συνέχεια ανάγνωσης

Κύπρος

ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν από το Λίβανο ακόμη 11 Έλληνες με τις οικογένειές τους

«Με μέριμνα της Πρεσβείας μας στη Λευκωσία και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, έξι εξ’ αυτών επαναπατρίστηκαν σήμερα στην Ελλάδα».

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ακόμη 11 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν από τον Λίβανο και αφίχθησαν στη Λάρνακα με ναυλωμένη πτήση από την Κυπριακή Δημοκρατία και με τη συνδρομή των πρεσβειών Ελλάδας και Κύπρου στη Βηρυτό, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ.

«Με μέριμνα της Πρεσβείας μας στη Λευκωσία και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, έξι εξ’ αυτών επαναπατρίστηκαν σήμερα στην Ελλάδα».

«Ευχαριστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμπαράσταση και την άμεση ανταπόκριση», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν! Αναφορές σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται αναφορά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα στην τελευταία πέμπτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται:

«Σημειώνεται ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισης και των προσπαθειών της για την ανάπτυξη βάσεων συνεργασίας μέσω της εγκαθίδρυσης μόνιμης σταθερότητας και ειρήνης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και τονίζεται ότι η πιο ορθή επιλογή είναι η συμπεριφορά με κοινή λογική».

Βασικό θέμα στην ατζέντα του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα και τον Λίβανο, καθώς και η κατάσταση στο πεδίο όσον αφορά τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων των οργανώσεων ΡΚΚ και PYD, σε Βόρειο Ιράκ και Συρία αντίστοιχα, όπως και η αντιμετώπιση των μελών του δικτύου FETO, των οπαδών του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η ‘Αγκυρα κατηγορεί ως ιθύνοντα νου της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016..

Συγκεκριμένα, εκτός από την αναφορά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας σημειώνεται:

«1- Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με αποφασιστικότητα, αποφασιστικότητα και επιτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά των κάθε είδους απειλών και κινδύνων κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδίως κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK, PYD/YPG, FETO και Ισλαμικό Κράτος, καθώς και για τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις.

»2- Τονίστηκε ότι οι δραστηριότητες για την εξουδετέρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων που φωλιάζουν στο συριακό έδαφος θα συνεχιστούν αδιάλειπτα και ότι δεν θα γίνουν ανεκτά οποιαδήποτε σχέδια ή τετελεσμένες προσπάθειες που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική μας ασφάλεια. Θα αυξηθούν οι προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη χώρα, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της περιοχής μας και του συριακού λαού.

»3- Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το γειτονικό μας Ιράκ στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδίως των PKK/KCK και PYD/YPG, που αποτελούν κοινή απειλή για τις χώρες μας, και υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά η σημασία που αποδίδουμε στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευημερία του αδελφού ιρακινού λαού.

»4- Πέραν των αποφασιστικών προσπαθειών της Τουρκίας να σταματήσει η γενοκτονία που υφίσταται εδώ και ένα χρόνο ο παλαιστινιακός λαός μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και να επιτευχθεί χωρίς καθυστέρηση μια διαρκής κατάπαυση του πυρός και ειρήνη στην Παλαιστίνη, οι διεθνείς προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν αυξανόμενες.

»Προκειμένου να αποτραπούν οι επιθέσεις του Ισραήλ με στόχο την εξάπλωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή πέρα από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, καλούνται οι οι δρώντες που κατέχουν θέσεις ευθύνης, ιδίως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό.

»Απέναντι στις απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ, επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία, ως έθνος και κράτος στο σύνολό της, θα σταθεί στο πλευρό του αδελφού λαού του Λιβάνου και της κυβέρνησής του.

»Η κήρυξη “ανεπιθύμητου προσώπου” του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών από το Ισραήλ και η απαγόρευση εισόδου του στη χώρα καταδικάζεται ως το τελευταίο παράδειγμα της παρανομίας του Ισραήλ».

 

Τουρκία – Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: «Δεν θα επιτρέψουμε την κατάχρηση της ειλικρινούς προσέγγισης και των προσπαθειών μας για ειρήνη σε Μεσόγειο και Αιγαίο»

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή