Ακολουθήστε μας

Σαουδική Αραβία

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία εξετάζει το θάνατο Σαουδάραβα πολίτη μετά από χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης των κάτω άκρων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία παρακολουθεί τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο έναν Σαουδάραβα πολίτη στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τοπικές τουρκικές εφημερίδες, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ερευνά τα αίτια του θανάτου του πολίτη μετά από επιπλοκές που προέκυψαν κατόπιν επεμβάσεως επιμήκυνσης των κάτω άκρων του σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Τουρκίας.

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αισθητική επέμβαση για τον Σαουδάραβα πολίτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης στις 18 Φεβρουαρίου φάνηκε αρχικά επιτυχής, αλλά οι επιπλοκές που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατό του. Ο πολίτης διέμενε στο Days Hotel by Wyndham İstanbul Esenyurt κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής φάσης, η οποία περιελάμβανε κυρίως φυσικοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή.

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ανακριτές της τουρκικής Εισαγγελίας κατέσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη θεραπεία του, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και ιατρικές εκθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας, προτού μεταφέρουν τη σορό του στην ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του. Επίσης, ενημερώνουν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την πρόοδο της έρευνας.

 

Εν τω μεταξύ, ο Dr. Ayed Al-Shahrani, ορθοπεδικός πραγματογνώμονας, ανέφερε σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο X ότι οι επεμβάσεις επιμήκυνσης των οστών, είτε με σκοπό την αντιμετώπιση παθολογικής βράχυνσης είτε με σκοπό την επιμήκυνση των κάτω άκρων για αισθητικούς λόγους, θεωρούνται ιατρικά επιβεβλημένες επεμβάσεις.

Εξήγησε ότι απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τον ασθενή και ότι πρέπει επίσης τέτοιου είδους επεμβάσεις να εκτελούνται από ειδικούς, όπως ουσιαστικά συμβαίνει με κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας.

 

Ο Al-Shahrani δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές εάν δεν ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή τους, εξηγώντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις επεμβάσεις επιμήκυνσης, αλλά και τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις που οδηγούν στον περιορισμό της κίνησης και του βαδίσματος μετά την εκτέλεσή τους, ιδίως όσον αφορά τις επεμβάσεις στα κάτω άκρα. Επεσήμανε ότι οι προφυλάξεις αυτές είναι σημαντικές για την αποφυγή εμφάνισης εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί στους πνεύμονες και να προκαλέσει θάνατο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμήκυνση των άκρων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει την κοπή των οστών και τη χρήση συσκευών για την αργή επιμήκυνσή τους. Συχνά επιδιώκεται για αισθητικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι αρχικά αναπτύχθηκε για παραμορφώσεις.

 

Ο θάνατος του πολίτη προκάλεσε εκκλήσεις για αυστηρότερα διεθνή πρότυπα για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η ασφάλεια των ασθενών, ιδίως στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, έχει γίνει κεντρικό θέμα. Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το περιστατικό προκειμένου να βελτιώσουν τα μέτρα ελέγχου και να αποτρέψουν μελλοντικές τραγωδίες. Η υπόθεση μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρότερα πρωτόκολλα για τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

 

 

 

 

Πηγή: https://saudigazette.com.sa/article/641309/SAUDI-ARABIA/Saudi-Embassy-in-Turkiye-follows-up-on-the-death-of-citizen-after-undergoing-limb-lengthening-surgery-nbsp

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

 

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε Μπλίνκεν: Δεν με ενδιαφέρει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύτηκε

στις

Ti αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic

Ο πρίγκιπας διάδοχος του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, ότι προσωπικά δεν δίνει προτεραιότητα και δεν ενδιαφέρεται για το παλαιστινιακό ζήτημα, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Atlantic, ο πρίγκιπας διάδοχος έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Μπλίνκεν στη Σαουδική Αραβία μέσα στο 2024, όπου οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις δυνατότητες εξομάλυνσης με φόντο τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στην εμπόλεμη Γάζα.


Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP

Στη συνομιλία του με τον Μπλίνκεν, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος φέρεται να σημείωσε: «Το εβδομήντα τοις εκατό του πληθυσμού μου είναι νεότερο από εμένα. Για τους περισσότερους από αυτούς, δε γνώριζαν ποτέ πολλά για το παλαιστινιακό ζήτημα. Και έτσι εισάγονται σε αυτό για πρώτη φορά μέσω αυτής της σύγκρουσης. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Ενδιαφέρομαι προσωπικά για το παλαιστινιακό ζήτημα; Εγώ δεν ενδιαφέρομαι, αλλά οι άνθρωποι μου ενδιαφέρονται, οπότε πρέπει να βεβαιωθώ ότι αυτό έχει νόημα».

Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη να εργαστεί πάνω στο ζήτημα της εγκαθίδρυσης παλαιστινιακής κρατικής οντότητας ως κρίσιμη συνιστώσα οποιασδήποτε συμφωνίας εξομάλυνσης με το Ισραήλ. Αναφορές αναφέρουν ότι ο Μπιν Σαλμάν φοβάται για την ασφάλειά του εάν επιδιώξει ανοιχτά την εξομάλυνση χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις για τους Παλαιστίνιους, αναφέροντας ως προειδοποιητικό παράδειγμα τη δολοφονία του Αιγύπτιου προέδρου Ανουάρ Σαντάτ.

Πριν από την τρέχουσα κλιμάκωση της βίας στη Γάζα, εμφανίστηκαν αναφορές σχετικά με τη μυστική συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ για τη διαμόρφωση διπλωματικών σχέσεων, μαζί με την παροχή αμερικανικής ασφάλειας και ισχύος, καθώς και την οικονομική στήριξη ενός προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία προκάλεσε πολλές απώλειες, οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η όποια εξομάλυνση δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.

Σαουδάραβας αξιωματούχος διαψεύδει τους ισχυρισμούς
Μιλώντας για τους ισχυρισμούς, Σαουδάραβας αξιωματούχος διέψευσε τον απολογισμό της συνομιλίας μεταξύ του πρίγκιπα διαδόχου και του Άντονι Μπλίνκεν δηλώνοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι «λανθασμένοι», ανέφερε το Middle East Eye.

Παραμένει διφορούμενο αν ο πρίγκιπας διάδοχος έκανε αυτά τα αμφιλεγόμενα σχόλια υποβαθμίζοντας τη σημασία του παλαιστινιακού ζητήματος. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν εκδώσει επίσημη δήλωση για το θέμα και το πλαίσιο της διάψευσης του αξιωματούχου περιορίζεται στην έκθεση του Middle East Eye.

liberal.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Σαουδική Αραβία

Πετρέλαιο: Πώς η Σαουδική Αραβία αλλάζει (πάλι) το παιχνίδι στην αγορά – Πού οδηγούνται οι τιμές

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Ριάντ είχε σύμφωνα με το ΔΝΤ ανάγκη να δει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια για να υλοποιήσει τα σχέδιά του – Εκείνο αποφάσισε ότι προέχει να εξασφαλίσει το μερίδιό του στην αγορά – Και έτσι αλλάζει και πάλι τα δεδομένα

Νατάσα Στασινού • nstasinou@naftemporiki.gr

Η Σαουδική Αραβία de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ και χώρα που κινεί τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, αναγκάζοντας συχνά – πυκνά ΗΠΑ και Ευρώπη να κάνουν τα στραβά μάτια σε καταγγελίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υιοθετεί μια νέα στρατηγική. Εκείνη κοιτάζει ξεκάθαρα το πώς θα υπηρετήσει το δικό της σχέδιο. Αλλά οι αποφάσεις της επηρεάζουν τους πάντες.

Πριν από λίγο καιρό ο Economist σχολίαζε πως τα στελέχη της Saudi Aramco έχουν την πιο «εύκολη» δουλειά στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Ο πετρελαϊκός κολοσσός του βασιλείου έχει τη δυνατότητα να παράγει 11 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως – περισσότερο από κάθε άλλη πετρελαιοβιομηχανία στον κόσμο και το 1/10 της παγκόσμιας παραγωγής.

Διαθέτει μακράν τα μεγαλύτερα αποθέματα, τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του αιώνα με τους τρέχοντες ρυθμούς άντλησης. Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος παραγωγής σε σχέση με πολλούς δυτικούς ανταγωνιστές του ιδιωτικού τομέα, της επέτρεψε να εξασφαλίσει ένα εντυπωσιακό καθαρό κέρδος 282 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια. Και εκπέμπει λιγότερο άνθρακα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Αυτό καθιστά το προϊόν της εταιρείας ελκυστικό σε έναν κόσμο που ανησυχεί όλο και περισσότερο για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά εξακολουθεί να είναι πλήρως εξαρτημένος από τους υδρογονάνθρακες.

Το όραμα του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο ρόλος της Aramco
Παρόλα αυτά η δουλειά των στελεχών της δεν είναι καθόλου εύκολη. Και τούτο συμβαίνει γιατί η Aramco είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας και de facto ηγέτη να διαφοροποιήσει την οικονομία της χώρας. Αν και το όραμα αυτό προετοιμάζει τους Σαουδάραβες για ένα μέλλον με πολύ μικρότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, η Aramco είναι προς το παρόν η κύρια πηγή κεφαλαίων για την υλοποίησή του.

Ωστόσο, η Aramco δεν είναι απλώς ένας πριγκιπικός κουμπαράς. Ως η πιο σημαντική επιχείρηση του βασιλείου, πρέπει επίσης να μεταμορφωθεί σύμφωνα με τη βασιλική στρατηγική. «Στόχος μας είναι να κάνουμε την πηγή ενέργειας μας όσο το δυνατόν πιο προσιτή και βιώσιμη», είχε εξηγήσει στον Econmist ο Αχμάντ αλ Κοβάλτερ, επικεφαλής τεχνολογίας και καινοτομίας της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας στρατηγικής, είναι καθοριστικής σημασίας για τα επόμενα χρόνια η Σαουδική Αραβία να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα, αν όχι να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Και για να το πετύχει αυτό, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τον ανεπίσημο στόχο της τιμής των 100 δολαρίων το βαρέλι για το βαρέλι. Στον απόηχο της είδησης η τιμή του μπρεντ υποχώρησε περίπου 2,7% στα 71,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) σημείωσε πτώση 2,8% στα 67,74 δολάρια το βαρέλι. Υπό πίεση βρέθηκαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών της Ευρώπης, με τις BP και Shell να υποχωρούν πάνω από 4% και την TotalEnergies να καταγράφει πτώση άνω του 3%.

Η αλλαγή ρότας
Αν η πληροφορία των Financial Times επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή προσέγγισης για τη Σαουδική Αραβία, η οποία οδήγησε άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ σε επανειλημμένες περικοπές της παραγωγής από τον Νοέμβριο του 2022 σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν υψηλές τις τιμές. Η τιμή του Brent ήταν κατά μέσο όρο 99 δολάρια το βαρέλι το 2022. Τον τελευταίο μήνα το brent ήταν κατά μέσο όρο 73 δολάρια το βαρέλι, παρά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύρραξη με την άμεση εμπλοκή του Ιράν.

Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η Σαουδική Αραβία χρειάζεται να δει το πετρέλαιο να επιστρέφει κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι για να καλύψει τη χρηματοδότηση των τεράστιων project που προωθεί ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ωστόσο το Ριάντ αποφάσισε ότι αυτό που προέχει είναι το να μην εκχωρήσει μερίδιο αγοράς σε άλλους παραγωγούς. Πιστεύει επίσης ότι έχει αρκετές εναλλακτικές επιλογές χρηματοδότησης για να αντιμετωπίσει μια περίοδο χαμηλότερων τιμών, όπως η αξιοποίηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ή η έκδοση κρατικού χρέους.

Να θυμίσουμε ότι η Σαουδική Αραβία έχει επωμιστεί την πλειονότητα των περικοπών του ΟΠΕΚ+ μέχρι σήμερα, μειώνοντας τη δική της παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τα τελευταία δύο χρόνια. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε πάνω από το 1/3 των συνολικών περικοπών από τα μέλη. Το βασίλειο αντλεί επί του παρόντος 8,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2011, με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας και της επίθεσης του 2019 στις εγκαταστάσεις της.

Και οι τιμές
Η αύξηση της προσφοράς από το Ριάντ σίγουρα θα αναγκάσει τους διεθνείς οίκους, που εν μέσω ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και μείωσης των επιτοκίων παγκοσμίως έβλεπαν αύξηση των τιμών του πετρελαίου, να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Από την άλλη είναι βέβαιο πως και η ίδια η Σαουδική Αραβία – χάρη στους παράγοντες του γεωπολιτικού ρίσκου και των χαμηλότερων επιτοκίων – περιμένει πως παρά την αύξηση της προσφοράς, η πτώση δεν θα είναι μεγάλη.

Υπολογίζει ότι η μέση τιμή θα κινείται κοντά στα 70 με 75 δολάρια το βαρέλι ή θα μπορούσε να φτάσει και τα 80 με 85 σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων στα πολεμικά μέτωπα. Πρόκειται για ένα ποντάρισμα που δεν μπορεί να είναι σίγουρη αν θα της βγει. Οι αγορές – ολοένα και πιο συχνά – με τις αντιδράσεις τους εκπλήσσουν.

Ναυτεμπορική

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιστορία

Η μυστικιστική αρχαία πόλη Χέγκρα στη Σαουδική Αραβία υποδέχεται για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια επισκέπτες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του αλλά και κάθε διανοούμενος, περίεργος παρατηρητής πρέπει να ζήσει αυτή την εμπειρία μία φορά στη ζωή του.

Είναι ένα αληθινά συγκλονιστικό ταξίδι σε έναν πραγματικά μοναδικό προορισμό τότε ίσως να μην υπάρχει καλύτερη επιλογή από μία μαγική, αρχαία πόλη στην καρδιά της ερήμου.

Του Δημήτρη Συμεωνίδη

Η Χέγκρα, ένας ανατριχιαστικά όμορφος τόπος στη Σαουδική Αραβία, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες της σε επισκέπτες, έπειτα από 2.000 χρόνια. Ο David Graf, καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στις ΗΠΑ, επισκέφθηκε το μυστικιστικό αυτό μέρος και μοιράζεται με το κοινό της ιστοσελίδας MyModernMet την εμπειρία του. 

«Κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του αλλά και κάθε διανοούμενος, περίεργος παρατηρητής πρέπει να ζήσει αυτή την εμπειρία μία φορά στη ζωή του. Τα ερωτήματα πολλά: Ποιος ήταν ο λαός του έχτισε τη Χέγκρα; Από που ήρθε; Για πόσο καιρό έζησε εδώ; Για να κατανοήσουμε τη σημασία αυτού του τόπου πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του», λέει ο Graf. «Παρόλα αυτά καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις δεν έχουν σαφή απάντηση», προσθέτει.

Οι Nabataeans, ένας ξεχασμένος πολιτισμός της αρχαιότητας, χρησιμοποιούσαν την κοσμοπολίτικη Χέγκρα ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διεθνούς εμπορίου της εποχής. Ίσως κάποιος να μπορεί να αναγνωρίσει την κουλτούρα αλλά και τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των Nabataeans από την πολύ πιο διάσημη Πέτρα, στην Ιορδανία.

Όπως εξηγεί η Laila Nehmé, Γαλλίδα αρχαιολόγος που εργάστηκε στην αποστολή συντήρησης και αναστήλωσης της αρχαίας Χέγκρα, οι Nabataeans παραμένουν μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο, παρά την επιδραστικότητα τους.

«Ο λόγος που στις μέρες μας δεν γνωρίζουμε αρκετά γι’αυτό τον πολιτισμό είναι το γεγονός ότι δεν έχει διασωθεί απολύτως καμία πηγή που να μας επιβεβαιώνει τον τρόπο που αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν, πέθαιναν ή λάτρευαν τους θεούς τους», λέει η Nehmé. «Υπάρχουν μερικές εξωτερικές αναφορές στον συγκεκριμένο πολιτισμό, αλλά καμία πηγή από το εσωτερικό τους. Σε αντίθεση με τους Σουμέριους που άφησαν πίσω μεγάλα, μυθολογικά κείμενα όπως το έπος του Γκιλγκαμές, εδώ δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Δεν γνωριζουμε απολύτως τίποτα για τη μυθολογία τους». Μέχρι σήμερα έχουν διασωθεί κάποιες αναφορές στους Nabataeans από τους Έλληνες, τους Αιγύπτιους και τους Ρωμαίους, οι οποίοι είχαν μαζί τους εμπορικές συναλλαγές.

Ωστόσο, όλη αυτή η έλλειψη πληροφοριών προσθέτει ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο και αδρεναλίνη στην εξερεύνηση αυτού του σχετικά ανέγγιχτου μνημείου της αρχαιότητας. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι οι Νabataeans ήταν νομάδες που υπήρξαν πολιτισμικά ενεργοί από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ. και ότι ο τόπος τους βρισκόταν ανάμεσα στην Ιορδανία, τη Σαουδικη Αραβία, το Ισραήλ και τη Συρία.

Παρά τη μεγάλη εμπορική και οικονομική άνθηση της Χέγκρα, εδώ ο επισκέπτης δεν θα συναντήσει απομεινάρια μίας έντονης, εμπορικής πόλης αλλά το συγκλονιστικό θέαμα 111 επιβλητικών ταφών, ελληνορωμαϊκής αρχιτεκτονικής, που εκτείνονται κατά μήκος της ερήμου.

Οι επίδοξοι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά αυτό το συγκλονιστικό, μυστικιστικό τοπίο ως κομμάτι του πρότζεκτ Saudi Vision 2030, που ξεκίνησε το 2016 και θα ολοκληρωθεί σε 9 χρόνια. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι κρυμμένες, πολιτιστικές ομορφιές της Σαουδικής Αραβίας και να αλλάξει η αντίληψη του υπόλοιπου κόσμου για το ισχυρό κράτος της Μέσης Ανατολής.

Mε πληροφορίες από το MyModernMet, ΑΠΕ, wt

Hegra, an Ancient City in Saudi Arabia Untouched for Millennia, Makes Its Public Debut

Hegra: Exploring Saudi Arabia’s Ancient Nabatean City

The archaeological site, now open to tourists, offers clues about the mysterious empire that built it and its more famous sister city of Petra in Jordan

Once a thriving international trade hub, the archeological site of Hegra (also known as Mada’in Saleh) has been left practically undisturbed for almost 2,000 years. 

Hegra, an Ancient City in Saudi Arabia

Lauren Keith

In the scrub-speckled desert north of AlUla in Saudi Arabia, rocky outcrops and giant boulders the size of buildings, beautifully carved and with classical-style pediments and columns, poke out of the sands like divinely scattered seeds. As the sun sets, the dusty colors flare, revealing pockmarks and stains caused by rain, which has shaped these stones for millennia.

Chedi Hegra Hotel

Once a thriving international trade hub, the archeological site of Hegra (also known as Mada’in Saleh) has been left practically undisturbed for almost 2,000 years. But now for the first time, Saudi Arabia has opened the site to tourists. Astute visitors will notice that the rock-cut constructions at Hegra look similar to its more famous sister site of Petra, a few hundred miles to the north in Jordan. Hegra was the second city of the Nabataean kingdom, but Hegra does much more than simply play second fiddle to Petra: it could hold the key to unlocking the secrets of an almost-forgotten ancient civilization.

Canadian Inuits Get Their Wilderness Chops From Wolves

Determined to wean its economy off the petro pipeline, Saudi Arabia is banking on tourism as a new source of income. Oil currently accounts for 90 percent of the country’s export earnings and makes up about 40 percent of its GDP. In 2016, Crown Prince Mohammed bin Salman announced Saudi Vision 2030, a roadmap for the country over the next two decades that aims to transform it into a global hub for trade and tourism that connects Africa, Asia and Europe.

The rock-cut constructions at Hegra look similar to its more famous sister site of Petra, a few hundred miles to the north in Jordan. Royal Commission for AlUla

Saudi Arabia launched tourist visas for the first time in September 2019, allowing casual visitors without a business or religious purpose into the country. Hegra, with its mysterious, eye-catching architecture, is an obvious choice to highlight when marketing Saudi Arabia to tourists. Much of Hegra’s appeal lies in the fact that it’s virtually unknown to outsiders despite its similarities to Petra, which now sees nearly one million visitors a year and could be classified as an endangered world heritage site if not properly cared for, according to Unesco.

While Hegra is being promoted to tourists for the first time, the story that still seems to get lost is that of the ancient empire responsible for its existence. The Nabataeans are arguably one of the most enigmatic and intriguing civilizations that many have never heard of before.

Πηγές:

1.womantoc.gr/stories/article/i-mystikistiki-arxaia-poli-xegra-sti-saoudiki-aravia-ypodexetai-gia-proti-fora-episkeptes

2.smithsonianmag.com/travel/hegra-ancient-city-saudi-arabia-untouched-for-millennia-makes-its-public-debut-180976361/

3.Google εικόνες

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή