Ακολουθήστε μας

Ουκρανία

Επίθεση ουκρανικών drones στην ρωσική αεροπορική βάση Morozovsk με στόχο τα βομβαρδιστικά Su-34

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα ουκρανικά drones “κυνηγούν” τα βομβαρδιστικά Sukhoi στo έδαφος της Ρωσίας

Του David Axe

Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε πολλά ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία. Αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς του Κιέβου, καταρρίφθηκαν 11 βομβαρδιστικά Sukhoi Su-34, δύο μαχητικά Sukhoi Su-35 και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης Beriev A-50.

Ωστόσο, αυτά τα πλήγματα φαίνεται πως δεν εμπόδισαν την επιχειρησιακή δραστηριότητα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας για πολύ. Έτσι, οι Ουκρανοί δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό: έχουν βάλει στο στόχαστρο τα περίπου 200 Sukhoi που σταθμεύουν σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων.

Αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ή νωρίς το πρωί της Παρασκευής, drone εξοπλισμένα με εκρηκτικά επιτέθηκαν στη ρωσική αεροπορική βάση του Μοροζόφσκ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση περίπου 300 χλμ από το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία.

Βίντεο από την περιοχή δείχνουν drones να “λοκάρουν” τους στόχους τους κι έπειτα εκρήξεις στις εγκαταστάσεις της ρωσικής βάσης, η οποία φιλοξενεί την 559η Σμηναρχία Βομβαρδιστικών. Τη στιγμή της επίθεσης, έως και 26 διθέσια Su-34 καθώς και τρία μονοθέσια -μάλλον Su-35-, ήταν σταθμευμένα γύρω από τη βάση.

Το Κίεβο υποστήριξε ότι προκάλεσε ζημιές σε έξι ρωσικά αεροσκάφη, αλλά είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός αυτός. Οι δορυφορικές εικόνες χαμηλής ανάλυσης από το Μοροζόφσκ δεν είναι πειστικές. Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αν οι Ουκρανοί κατέστρεψαν κάποια Sukhoi και πόσα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εξαπέλυσαν αυτή την επίθεση – και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσουν να υλοποιούν παρόμοιες αποστολές.

Η Ουκρανία αναπτύσσει τα καλύτερα συστήματα “βαθιάς επίθεσης” -αυτοσχέδια drones μεγάλης εμβέλειας- για να χτυπήσει τα πιο σημαντικά όπλα βαθιάς επίθεσης της Ρωσίας: τα βομβαρδιστικά Sukhoi.

Είναι μέρος μιας ευρείας κλίμακας επιδρομών που εξαπολύουν οι Ουκρανοί με drones στα ρωσικά εδάφη. Στο ίδιο πλαίσιο, το Κίεβο έχει βάλει στο στόχαστρό του τα ρωσικά διυλιστήρια αλλά πρόσφατα και ένα ρωσικό εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εύλογα τα Sukhoi βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιθανών στόχων. Τα Su-34 που εκτοξεύουν βόμβες ολίσθησης ακριβείας βάρους 1.100, 2.200 ή 3.300 κιλών είναι, προς το παρόν, όπλα αποφασιστικής σημασίας στον 26μηνο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Οι βόμβες αυτές ρίπτονται από απόσταση τουλάχιστον 40 χιλιομέτρων, “και έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν ολοσχερώς κάθε στόχο”, σχολίασε ο Egor Sugar, στρατιώτης της ουκρανικής 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου.

Στην κορύφωση της μάχης για τον έλεγχο της Αβντίιβκα στα μέσα Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι έριξαν 250 τέτοιες βόμβες μέσα σε μόλις δύο 24ωρα, ισοπεδώνοντας την πόλη και αναγκάζοντας την ουκρανική φρουρά -που είχε ελλείψεις σε τροφοδοσία και πολεμοφόδια- να υποχωρήσει.

Ο βομβαρδισμός της Αβντίιβκα ίσως “προαναγγέλλει αλλαγή στις ρωσικές επιχειρήσεις κατά μήκος του μετώπου”, προειδοποίησε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου της Ουάσινγκτον, ενώ η Αβντίιβκα καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σήμερα, τα Su-34 πρέπει να εκτοξεύουν έως και 100 βόμβες ολίσθησης ακριβείας την ημέρα, σε όποια πόλη ή χωριό σκοπεύει να καταλάβει ο ρωσικός στρατός .

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, στην προσπάθειά της να ανακόψει τους βομβαρδισμούς, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο. Μετά την πτώση της Αβντίιβκα, η αεροπορία του Κιέβου ανέπτυξε μία από τις τρεις συστοιχίες αεράμυνας Patriot -την καλύτερη αεράμυνά της- σε απόσταση μόλις 30 χλμ από το ανατολικό μέτωπο. Αποκεί, οι Patriot με εμβέλεια 145 χλμ μπορούσαν να χτυπήσουν τα Sukhoi καθώς ετοιμάζονταν για τις νέες επιδρομές τους, δεκάδες χιλιόμετρα πίσω από τη γραμμή αντιπαράταξης.

Πιθανόν αυτή η συστοιχία Patriot να έπληξε τα περισσότερα από τα 13 Sukhoi που το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε από τις 19 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή είχε ρίσκο για τα ουκρανικά πληρώματα. Και στις 9 Μαρτίου, ο κίνδυνος τούς πρόλαβε. Ένα ρωσικό drone εντόπισε τη συστοιχία Patriot εν κινήσει κοντά στο Ποκρόβσκ. Ένας ρωσικός πύραυλος Iskander εκτοξεύτηκε, ανατινάζοντας τουλάχιστον δύο εκτοξευτήρες Patriot και σκοτώνοντας ορισμένους από τους χειριστές τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ΗΠΑ -μαζί με τη Γερμανία- είναι οι κύριοι τροφοδότες της Ουκρανίας με Patriot και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει σημαντική βοήθεια στο Κίεβο από τον Οκτώβριο όταν οι φιλικά διακείμενοι προς τη Ρωσία Ρεπουμπλικάνοι δεν υπερψήφισαν στο Κογκρέσο την επιπλέον χρηματοδότηση της Ουκρανίας, το Κίεβο δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει περισσότερους Patriot κοντά στη γραμμή αντιπαράταξης.

Έτσι, οι επιζώντες της ουκρανικής αεράμυνας αποσύρθηκαν και οι Ρώσοι πιλότοι συνέχισαν να βομβαρδίζουν. Το Κίεβο φαίνεται να συμβιβάζεται με το γεγονός ότι δεν μπορεί να καταρρίψει αρκετά Sukhoi για εμποδίσει τις 100 βόμβες διολίσθησης ακριβείας που ρίχνουν οι Ρώσοι ημερησίως, και αλλάζει την τακτική του. Κυνηγάει τα βομβαρδιστικά ενώ αυτά είναι σταθμευμένα στο έδαφος.

Η ρωσική αεράμυνα θα μπορούσε να καταρρίψει τα αργά ουκρανικά drones. Αλλά η αεράμυνα της Ρωσίας είναι διασκορπισμένη προστατεύοντας μονάδες της πρώτης γραμμής, ενώ παράλληλα προστατεύει δεκάδες διυλιστήρια και εργοστάσια παραγωγής όπλων. “Δεν μπορείς να αμυνθείς παντού”, σημείωσε ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού εν αποστρατεία Μαρκ Χέρτλινγκ.

Ίσως οι Ρώσοι να στάθηκαν τυχεροί και να μην κάηκε κανένα Sukhoi στην πρόσφατη επιδρομή. Αυτή η τύχη όμως είναι επισφαλής, καθώς θα δέχονται επιθέσεις από περισσότερα drones.

Πηγή: Forbes

ΗΠΑ

Πως επηρεάζουν οι εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής την Ελλάδα;

Τα εννιά σημεία που δείχνουν πως επηρεάζουν την Ελλάδα οι εξελίξεις στην περιοχή.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Τα εννιά σημεία που δείχνουν πως επηρεάζουν την Ελλάδα οι εξελίξεις στην περιοχή.

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

1.-Η θέση αρχής που διαμορφώνει τις παρακάτω απόψεις είναι, κατ αρχάς, ανθρωπιστική.

2.- Η δεύτερη θέση είναι το συμφέρον της χώρας μας. Κυρίως η επιβίωσή της που απειλείται. Η γεωπολιτική, δηλαδή, της περιοχής. Ακόμη και όταν επιδιώκουμε μια Ομοσπονδιακή Ευρώπη δεν το κάνουμε ιδεοληπτικά. Αναζητούμε το πλαίσιο που θα μπορούσε να μειώσει την απειλή αφανισμού μας. Δεν παραβλέπονται ούτε οι ιστορικές αμαρτίες της ούτε η επιθετικότητά της. Αλλά με κάποιους που ταιριάζουμε περισσότερο πρέπει να συμβιώσουμε.

Με αυτά ως δεδομένα ιδού μια μικρή ανάλυση των δύο πολέμων.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

3.-Στο παλαιστινιακό η θέση μου είναι δύο κράτη στα σύνορα του 67. Δεν είμαι, δηλαδή, ούτε κατά της ύπαρξης του Ισραήλ, ούτε υπερ της εξάλειψης των παλαιστινίων.
Παρά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν δεν πίστεψα ποτέ πως είτε η μια πλευρά είτε η άλλη ήθελε πραγματικά λύση δύο κρατών.
Η λύση αυτή τωρα εξέλειπε. Το Ισραήλ φαίνεται να κέρδισε την τελευταία αντιπαράθεση αλλά είναι και αιχμάλωτο της νίκης του. Τι θα κάνει με τους Παλαιστίνιους; Όσους και να σκοτώσει, όποια εθνοκάθαρση ή γενοκτονία και να πραγματοποιήσει, δεν θα μπορέσει να τους εξαφανίσει όλους. Αυτό δείχνει η ιστορία των εθνοκαθάρσεων.
Πιστεύω πως η θέση του ήταν ένα ενιαίο κράτος στο οποίο με κάποια μορφή θα συνυπήρχαν και οι παλαιστίνιοι. Σήμερα θα προβληματίζεται και το ίδιο το Ισραήλ αν μια τέτοια λύση είναι βιώσιμη. Έχει προκαλέσει τέτοια τραγωδία στο εσωτερικό τους που δύσκολα θα βρει και μορφή συνύπαρξης και αξιόπιστη και ικανή διοίκηση των παλαιστινίων.

3.-Η ενέργεια της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου δεν ήταν, απλώς, αδικαιολόγητη. Ήταν απάνθρωπη, καταστροφική και τρομοκρατική. Τρομοκρατία είναι κάθε ενέργεια που καταφέρεται κατά των πολιτών. Η αντίδραση του Ισραήλ ως ένα σημείο ήταν δικαιολογημένη. Το Ισραήλ ξεπέρασε εκείνο τη σημείο κατά πολύ και σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 50.000 ανθρώπων. Πρόκειται για πολιτική εθνοκάθαρσης. Το Ισραήλ είναι κατηγορούμενο στο Διεθνές Δικαστήριο για γενοκτονία. Και το ίδιο ως χώρα και η ηγεσία του δεν θα αποφύγουν το κατηγορητήριο μετά τον πόλεμο, ανεξαρτήτως εκβάσεως.
Είμαι αντίθετος στην πολιτική αυτή του Ισραήλ. Πολλοί απο την ελληνική κοινή γνώμη δικαιολογούν τις ενέργειές του παρόλο που αντιτίθενται σε αυτήν την πολιτική του επιφανείς Εβραίοι και στο Ισραήλ και ανα τον κόσμο. Βασιλικότεροι του βασιλέως, δηλαδή;

4.-Η γεωπολιτική διάσταση γίνεται περίπλοκη. Το Ισραήλ αυτήν την στιγμή φαίνεται να εξόντωσε τους αντιάλους του (Χαμάς, Χεζμπολάχ) και εκμηδένισε το γεωπολιτικό εκτόπισμα του Ιράν. Η γεωπολιτική έκλειψη του Ιράν δημιουργεί κενό στη γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής. Το Ιράν ήταν ο μόνος πόλος που είχε εξ ορισμού γεωπολιτικές αντιθέσεις με την Τουρκία και μπορούσε να τις διεκδικήσει. Το Ισραήλ φαίνεται, επίσης, ότι μπορεί να προβάλλει ενεργά σκληρή ισχύ που το καθιστά περιφερειακή δύναμη αλλά την ισχύ του, λόγω μειωμένου, αριθμητικά, ανθρώπινου δυναμικού την κρατά για τον εαυτό του. Για την περίπτωση που διακινδυνεύσει. Με την αποδυνάμωση του Ιράν και με την στάση του Ισραήλ όπως περιγράφηκε παραπάνω η Τουρκία εμφανίζεται ως η μόνη περιφερειακή δύναμη. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική για την Ελλάδα δεδομένου ότι ο μόνος κίνδυνος εναντίον της ακεραιότητας και των συμφερόντων της προέρχεται απο την Τουρκία.

5.-Το Ισραήλ θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με το Ιράν αλλά όχι και με την Τουρκία. Οι δεσμοί Τουρκίας -Εβραίων είναι παλαιοί και στέρεοι. Δεν χαλούν για συγκυριακούς λόγους του Ερντογάν. Ο Νετανιάχου παρουσίασε στον ΟΗΕ δύο χάρτες. Τις χώρες της κόλασης και τις χώρες του καλού. Δεν περιέλαβε σε κανέναν απο τους δύο την Τουρκία. Αφήνει περιθώρια συνεννόησης. Αν λάβει κανείς υόψη του την δουλική στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στην Αγκυρα, το Ισραήλ μετά τον πόλεμο θα επιδιώξει αποκατάσταση των σχέσεών του με την Τουρκία.

6.-Παρά την γεωπολιτική απομείωση του Ιράν η περιοχή δεν θα ηρεμήσει. Ένοπλα κινήματα θα συνεχίσουν να προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες διότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν απευθείας με τις κρατικές δυνάμεις. Αυτή θα είναι μια συνεχής αιμοραγία για το Ισραήλ. Μια συνεχής, καθημερινή, αγωνία με σημαντικές επιπτώσεις.

7.-Οι ΗΠΑ μετά τους δύο εν εξελίξει πολέμους θα αποχωρήσουν απο την περιοχή. Θα αφήσουν πληρεξουσίους. Θα συνδιαμορφώσουν ΗΠΑ και Ισραήλ ένα νέο περιβάλλον στην περιοχή; Μια νέα ισορροπία; Ευνοϊκή για το Ισραήλ θα ήταν η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους. Με τους Κούρδους οι σχέσεις τους δεν είναι, απλώς, καλές. Βοηθιούνται στους μεσανατολικούς πολέμους και αναταραχές. Τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή αν αντιδράσει-που θα αντιδράσει- η Τουρκία;

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ

8.-Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν αν είχαν-που δεν έχουν εδώ και μια τριακονταετία- πολιτική ηγεσία να αποκτήσουν γεωπολιτικό βάρος και να επηρεάσουν την πλάστιγγα. Αυτήν την στιγμή κανείς δεν υπολογίζει σε τίποτα την Αθήνα. Η Ελλάδα είναι ένα σύνολο που, απλώς, καταναλώνει τον χρόνο. Είναι παρατηρητής των εξελίξεων και περιμένει παθητικά τις συνέπειες που θα υποστεί.

Αντιπολίτευση δεν έχει, ανθρώπινο δυναμικό που να φιλοδοξεί να διοικήσει την χώρα, επίσης, δεν έχει και ο πρωθυπουργός της έχει την αρχή πως το παγκόσμιο συμφέρον είναι σημαντικότερο απο το τοπικό [εθνικό], ενδιαφέρεται για την παγκόσμια διακυβέρνηση και εκφράζει την ικανοποίησή του που η ελληνική κοινωνία μεταβάλλεται σε πολυπολιτισμική.

Με τις θέσεις αυτές η πλειοψηφία της κοινωνίας διαφωνεί αλλά ο πρωθυπουργός και το κόμμα του απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης, έστω και της σχετικής πλειοψηφίας.

Η χώρα δεν διαθέτει σοβαρή αστική τάξη, ούτε πνευματική. Και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ στριμώχνονται ποιος θα πάρει την μεγαλύτερη μερίδα από τον κρατικό κορβανά.

Η χώρα, μέλος του σκληρού πυρήνα της ΕΕ από τις αρχές του 80, είναι σε όλα πίσω. Λειτουργεί με τη λογική της αρχαίας πόλης κράτους με τις αποικίες της, [έχει καταντήσει αθηναϊκή αποικία], η ηγεσία της ενδιαφέρεται μόνο πως θα μοιράσει τα ιμάτιά της και η ελεύθερη πτώση επιταχύνεται. Ελλάδα που να λαμβάνεται υπόψη δεν υπάρχει.

Κάνει θελήματα μήπως και πάρει το φιλοδώρημά της. Το υπουργείο εξωτερικών ανύπαρκτο από όλες τις απόψεις και για το υπουργείο άμυνας ας μιλήσουν αρμοδιότεροι. Όσοι πέρασαν από υψηλές θέσεις του έχουν ευθύνες σε μια ενδεχόμενη τραγωδία [που δεν είναι εκτός ορίζοντα].

Στο ΥΠΕΞ ένας ικανός ακαδημαϊκός αλλά απαράδεκτος υπουργός διαμορφώνει τις προϋποθέσεις ελληνικών υποχωρήσεων με διατυπώσεις και μεθοδεύσεις που δεν θα γίνουν αντιληπτές απο την κοινή γνώμη και ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για συνομιλίες για το Αιγαίο. Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως ο Μητσοτάκης του υποσχέθηκε να λύσει τα προβλήματα του Αιγαίου. Ο Μητσοτάκης διαλαλεί ότι οι θέσεις του είναι οι εδώ και χρόνια ελληνικές (η μόνη διαφορά είναι η επίλυση του θέματος υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ) αλλά η ανυποχώρητη θέση της Άγκυρας είναι πως υπάρχει πληθώρα άλλων ζητημάτων που εκκρεμούν. Πως θα λύσει τα προβλήματα ο κ. Μητσοτάκης; Δεν πρόκειται να το μάθουμε πριν το παραπέντε. Ακόμη και οι παραχωρήσεις (αν γίνουν) θα περάσουν από τα ΜΜΕ και τους κομματικούς οπαδούς ως επιτυχία.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

9.-Οι Ηνωμένες Πολιτείες ώθησαν την Ουκρανία και την Ευρώπη σε έναν καταστροφικό και ατελείωτο πόλεμο του οποίου οι συνέπειες ήταν θετικές για τις ΗΠΑ, αρνητικές για την Ευρώπη και τραγικές για την Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εισβολές, όποια και αν είναι η αιτία.

Η επιδίωξη των ΗΠΑ και στον πόλεμο αυτό και στον πόλεμο τη Μέσης Ανατολής είναι η αναδιαμόρφωση των ισορροπιών στον χώρο Ευρώπη- Μέση Ανατολή με στόχο τον έλεγχο της περιοχής από ταυτισμένες με την Ουάσιγκτον δυνάμεις. Μια νέα Ευρώπη με δική της άμυνα, εντός του ΝΑΤΟ, και δική της εξωτερική πολιτική που θα επηρεάζεται από τις ΗΠΑ είναι υπο διαμόρφωση, όπως και μια νέα δυναμική στο μεσανατολικό χώρο, φιλική, επίσης, προς τις ΗΠΑ.

Στη νέα Μέση Ανατολή η Τουρκία είναι απαραίτητη για τις ΗΠΑ αλλά όλα δείχνουν πως η Τουρκία έγειρε ανατολικά.
Στην Ευρώπη η αμερικανική πολιτική δεν διακυβεύεται αλλά στη Μέση Ανατολή ο παράγων Τουρκία και η επιρροή Ρωσίας και Κίνας είναι υπολογίσιμες παράμετροι.

Η επίδειξη στον ΟΗΕ από τον Νετανιάχου χάρτη της εμπορικής και ενεργειακής διαδρομής που σχεδιάζεται, από Ινδία στην Ευρώπη μέσω χωρών της Μέσης Ανατολής, της Κύπρου και της Ελλάδας δείχνει τις αμερικανικές επιδιώξεις και μερικοί διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως η τελευταία μεσανατολική κρίση έχει ως αιτία τον χάρτη αυτό. Ο χάρτης δεν περιλαμβάνει ούτε το Ιράν, ούτε την Τουρκία.

Πριν μερικά χρόνια ο χάρτης της Μεγάλης Μέσης Ανατολής πυροδότησε την Αραβική Άνοιξη η οποία δεν είχε την κατάληξη που επεδίωκαν οι ΗΠΑ. Ο άξονας IMEK (Ινδία Μέση Ανατολή, Κύπρος, Ελλάδα, Ευρώπη) επαναφέρει στο προσκήνιο τη συνέχεια εκείνης της επιδίωξης για να διαμορφώσει το τελικό σκηνικό.

Ούτε στο ελληνικό ΥΠΕΞ, ούτε στο Μαξίμου μπορούν κάτι να κάνουν για όλα αυτά. Απαιτούν βαθιά γνώση και λεπτούς χειρισμούς, ικανότητες για τις οποίες δεν διακρίνονται.

Ας βελτιώσουν, τουλάχιστον, τις σχέσεις τους με την Εκκλησία και αα αρχίσουν να προσεύχονται και να επικαλούνται τη βοήθεια του πανάγαθου ο οποίος, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ότι είναι Έλληνας.

Τουλάχιστον ας κρατήσουν ζωντανό και προσφιλές το όνομα Ελλάδα που από τα ελληνιστικά χρόνια κυριαρχεί στην περιοχή. Οι πολιτικοί ερασιτέχνες των Αθηνών το έχουν αμαυρώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Οι Ουκρανοί υποχωρούν! Η Ρωσία κατέλαβε το Βούλενταρ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Πώς κατάφεραν οι Ρώσοι να εισέλθουν στην κομβική πόλη, πιέζοντας προς το Ποκρόφσκ.

Νέες αποκαλύψεις για την ισραηλινή πυραυλική επίθεση σε ισραηλινές βάσεις. Σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων Ιράν και Ισραήλ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή