Ακολουθήστε μας

ΗΠΑ

James Stavridis: Η Ουκρανία έλαβε τα $61 δισ. – Τι πρέπει να αγοράσει τώρα;

Δημοσιεύτηκε

στις

61 δισ. δολάρια “χαριστικών δανείων”

Γράφει ο Του James Stavridis*

Τώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ενεργώντας με έναν ασυνήθιστα διακομματικό τρόπο, ψήφισε τελικά ένα πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το μεγάλο ερώτημα είναι σε τι θα τα ξοδέψουν οι Ουκρανοί.

Η βοήθεια αυτή έρχεται με καθυστέρηση. Η Ρωσία αποκτά δυναμική τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα, απειλώντας με μια εαρινή επίθεση που θα μπορούσε να διασπάσει τις γραμμές των Ουκρανών και να απειλήσει τις μεγάλες πόλεις τους. Σε αυτές περιλαμβάνεται το Χάρκοβο – η μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται πλησιέστερα στα ρωσικά σύνορα – και ενδεχομένως το ίδιο το Κίεβο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ουίλιαμ Μπερνς, πρώην πρέσβης στη Ρωσία, κατανοεί καλά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μπερνς δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αν δεν υπάρξει η νέα δόση της αμερικανικής βοήθειας, η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει τον πόλεμο εντός του έτους. Αλλά είπε επίσης ότι “με την ώθηση που θα έδινε η στρατιωτική βοήθεια, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά, οι Ουκρανοί είναι απολύτως ικανοί να κρατηθούν μέχρι το τέλος του 2024 και να πλήξουν την αλαζονική άποψη του Πούτιν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του”.

Έτσι, με τα 61 δισ. δολάρια “χαριστικών δανείων” που πρόκειται να εγκριθούν αυτή την εβδομάδα από τη Γερουσία και τον Λευκό Οίκο, ποιες είναι οι πιο κρίσιμες ανάγκες της Ουκρανίας; Πόσο γρήγορα μπορούν να μεταφερθούν περαιτέρω όπλα και πυρομαχικά στα χέρια του γενναίου στρατού του Κιέβου;

Τα καλά νέα είναι ότι τόσο το αμερικανικό όσο και το ευρωπαϊκό αμυντικό σύστημα έχουν προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή τους τελευταίους μήνες. Ο διάδοχός μου ως ανώτατος συμμαχικός διοικητής στο ΝΑΤΟ, στρατηγός Κρις Καβόλι, δήλωσε ότι είναι μεγάλο ζήτημα το να ανοίξει η στρόφιγγα μόλις ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπογράψει το νομοσχέδιο για τη βοήθεια. Η τεράστια διοίκηση του Καβόλι – οκτώ πλήρεις μάχιμες ομάδες μόνο στην Ανατολική Ευρώπη – είναι έτοιμη να τεθεί πλήρως σε δράση για την παροχή βοήθειας.

Ευτυχώς, σχεδόν το 90% των χρημάτων για την Ουκρανία θα δαπανηθεί για αγορές από την αμυντική βιομηχανική βάση των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι προμήθειες και η διοικητική μέριμνα αναμένεται να κυλήσουν σχετικά ομαλά σε πεπατημένα μονοπάτια. Οι αποθήκες στην Ευρώπη – που διαχειρίζονται η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ και οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ στη Γερμανία, την Πολωνία και άλλες τοποθεσίες στην Ανατολική Ευρώπη – είναι ήδη γεμάτες από όπλα, ιδίως βλήματα πυροβολικού, που θα μπορούσαν να μεταφερθούν γρήγορα στα χέρια της Ουκρανίας.

Στην κορυφή της λίστας θα είναι η αναπλήρωση της αεράμυνας της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει περισσότερους πυραύλους επιφανείας-αέρος, από τα μικρότερα συστήματα όπως το NASAMS και τα συστήματα MIM-23 HAWK, μέχρι τις μεγάλες συστοιχίες Patriot που αποδείχθηκαν τόσο αποτελεσματικές στην υπεράσπιση του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ιρανικής αεροπορικής επίθεσης νωρίτερα αυτό το μήνα. Τα Patriot και τα ακόμη μεγαλύτερα συστήματα Terminal High Altitude Defense (THAAD) μπορούν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους. Τα συστήματα αυτά θα προστατεύουν όχι μόνο τους πολίτες και τις κρίσιμες υποδομές, όπως το ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά θα είναι χρήσιμα και κατά των ρωσικών αεροσκαφών.

Σειρά στη λίστα αγορών θα έχουν τα πυρομαχικά πυροβολικού. Σε όλο το μήκος των εκατοντάδων χιλιομέτρων του μετώπου που χωρίζει τις δύο πλευρές, διεξάγονται καθημερινά μάχες πυροβολικού. Η Ρωσία υπερισχύει των Ουκρανών με τον απόλυτο όγκο πυρών. Όπως και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αμυντικά χαρακώματα μπορούν να βοηθήσουν να συγκρατηθούν τα κύματα των πεζών στρατιωτών που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, αλλά το πυροβολικό τους μπορεί να καθηλώσει και τελικά να νικήσει τους Ουκρανούς στα χαρακώματα. Η πιο πιεστική ανάγκη για το ουκρανικό πυροβολικό είναι εκατομμύρια βλήματα παραδοσιακών οβιδοβόλων των 155 χιλιοστών, μαζί με πυρομαχικά για πυροβόλα μικρότερου διαμετρήματος.

Η Ουκρανία θα θελήσει επίσης να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αποκτήσει επιτέλους τα 45 περίπου μαχητικά F-16 που της είχε υποσχεθεί η Δύση. Αυτά τα ευέλικτα μαχητικά αεροσκάφη είναι ικανά για σταθερή άμυνα κατά των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών, για επιθέσεις αέρος-εδάφους με ακρίβεια κατά των ρωσικών στρατευμάτων στο πεδίο και στα χαρακώματα και για ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές που μπορούν να παραπλανήσουν και να νικήσουν τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ. Οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται εδώ και μήνες για να τα πετάξουν.

Μια άλλη σημαντική ανάγκη θα είναι οι πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς. Το σύστημα HIMARS του αμερικανικού στρατού είναι κινητό και θανατηφόρο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ακριβή δεδομένα στόχευσης σε αποστάσεις 50 και πλέον μιλίων και έχει αναπτυχθεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα στο ουκρανικό πεδίο μάχης. Ακόμη καλύτερο είναι το Σύστημα ATACMS, ένα βαλλιστικό όπλο με εμβέλεια 150 και πλέον μιλίων. Και τα δύο μπορούν να πλήξουν στόχους πίσω από τις ρωσικές γραμμές του μετώπου και να καταστρέψουν κέντρα εφοδιασμού και κέντρα διοίκησης και ελέγχου, ειδικά στην Κριμαία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε επίσης η πρώτη μεγάλης διάρκειας σύγκρουση στην οποία τα drones διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Τα drones ήταν ζωτικής σημασίας για τους Ουκρανούς στην αναχαίτιση της ρωσικής προέλασης. Αυτά τα drones βασίζονται σε εξαιρετική διοίκηση και έλεγχο – το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παρέχεται μέσω του διαδικτύου και δικτύου δορυφόρων. Αυτό μπορεί να είναι λιγότερο “λαμπερό” από τους βαλλιστικούς πυραύλους που πετούν προς την Κριμαία και τα μαχητικά που επιτίθενται στις ρωσικές δυνάμεις, αλλά είναι εξίσου κρίσιμο. Το πακέτο των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ουκρανούς να αναπτύξουν μια ισχυρότερη επιθετική δύναμη από drones με ανάλογες ικανότητες κυβερνοασφάλειας.

Δεδομένου ότι αυτά τα 61 δισ. δολάρια είναι λιγότερο από το 7% του τεράστιου αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν εξαιρετική απόδοση της επένδυσης για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Σχεδόν όλα τα χρήματα θα δαπανηθούν πίσω στις ΗΠΑ, παρέχοντας θέσεις εργασίας και βοηθώντας την οικονομία, και θα συμβάλουν στην αποδυνάμωση της στρατιωτικής ικανότητας ενός επιθετικού δικτάτορα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ούτε ένα μέλος των αμερικανικών υπηρεσιών. Αυτά τα κεφάλαια, μαζί με τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη παράσχει και υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι (σε συνολική στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει πολύ περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία από ό,τι οι ΗΠΑ), δίνουν στην Ουκρανία μια ευκαιρία για μάχη.

Το 1941, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε στις ΗΠΑ: “Δώστε μας τα εργαλεία και θα τελειώσουμε τη δουλειά”, αναφερόμενος στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Σήμερα, ένας άλλος άπληστος εχθρός επιτίθεται σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος και επιδιώκει να υπονομεύσει τις δυτικές αξίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν, και με το σωστό σύνολο εργαλείων που παρέχουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη από κοινού, η Ουκρανία μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά.

*Ο James Stavridis είναι αρθρογράφος του Bloomberg Opinion, απόστρατος ναύαρχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, πρώην ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ και επίτιμος κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διπλωματίας Fletcher στο Πανεπιστήμιο Tufts. Είναι επίσης αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων στον Όμιλο Carlyle. Συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των American Water Works, Fortinet, PreVeil, NFP, Ankura Consulting Group, Titan Holdings, Michael Baker και Neuberger Berman και έχει υπάρξει σύμβουλος στην Shield Capital, εταιρεία που επενδύει στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

BloombergOpinion

ΗΠΑ

Κυρώσεις από ΗΠΑ που στοχεύουν τη Χαμάς ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου! Μία ΜΚΟ και ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία χρηματοδοτούσαν την οργάνωση

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς, κατηγορώντας το ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην εξωτερική συγκέντρωση χρημάτων για την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, σε δράση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και αυτό που αποκαλεί «ψευδή φιλανθρωπική οργάνωση», την οποία κατηγορεί ότι είναι εξέχοντες διεθνείς οικονομικοί υποστηρικτές της Χαμάς, καθώς και στην τράπεζα Al-Intaj στη Γάζα που λέει ότι είναι ελέγχεται από την ομάδα.

Στο στόχαστρο είναι επίσης ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της Χαμάς, ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία, και εννέα από τις επιχειρήσεις του, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Καθώς συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να υποβιβάζει αμείλικτα την ικανότητα της Χαμάς και άλλων αποσταθεροποιητικών ιρανών πληρεξούσιων να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιούν πρόσθετες βίαιες ενέργειες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στη δήλωση.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων».

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 6 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 5ης Οκτωβρίου 2024
1. Γεραπετρίτης: Θα κάνω αυτό που πρέπει στο Αιγαίο και ας χαρακτηριστώ μειοδότης
2. Ελλάδα-υδρογονάνθακες: Ποιος κρύβεται πίσω από την παρακώλυση των γεωτρήσεων; 13:00
3. Κύπρος: Η τριμερής αποφασίστηκε από Αθήνα και Άγκυρα, ερήμην της Λευκωσίας 21:50
4. Τουρκία: Κέρδισε διαγωνισμό στη Ρουμανία για πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων 27:00
5. Ισραήλ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της επίθεσης – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ιράν 33:15
6. ΗΠΑ: Ο Τραμπ γύρισε στον τόπο του εις βάρος του εγκλήματος στην Πενσυλβάνια 59:00
7. Ρωσία-Ουκρανία: Μοντέλο Δυτικής-Ανατολικής Γερμανίας προκρίνουν Δυτικοί κιαι Ουκρανοί αξιωματούχοι 01:01:50

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum: Σε παρακμή τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν

Τυφλοί οι Αμερικανοί! Δεν βλέπουν τα τρωτά σημεία του Ιράν. Πιστεύουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρότερη βιομηχανικά και στρατιωτικά από ό,τι είναι.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ιράν πρέπει να εισάγει διυλισμένη βενζίνη, όχι μόνο για να τροφοδοτεί μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά και για να διοχετεύει στα κοιτάσματα για την εξόρυξη πετρελαίου.

Γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν*, Middle East Forum

Τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν είναι τα παλαιότερα στη Μέση Ανατολή. Το 1901, ο Αυστραλός William Knox D’Arcy κέρδισε μια παραχώρηση για αυτό που μέσα σε μια δεκαετία θα γινόταν η Anglo-Persian Oil Company. Καθώς η Περσία άλλαξε το όνομά της σε Ιράν το 1935, το ίδιο έκανε και η εταιρεία, πρώτα σε Αγγλο-Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου και στη συνέχεια, καθώς μεγάλωνε πέρα ​​από το Ιράν, μετονομάστηκε σε British Petroleum.

Το κρατικό μυστικό

Η παραγωγή κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1970. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση υπήρξε πολιτικό χάος και ακολούθησαν δεκαετίες κακοδιαχείρισης στα… χωράφια του Ιράν. Η παραγωγή ορισμένων χωραφιών μειώνεται τώρα κατά 8 έως 12 τοις εκατό ετησίως. Το Ιράν πρέπει να εισάγει διυλισμένη βενζίνη, όχι μόνο για να τροφοδοτεί μηχανοκίνητα οχήματα, αλλά και για να διοχετεύει στα κοιτάσματα για την εξόρυξη πετρελαίου. Η εξάρτηση του Ιράν από την εισαγόμενη βενζίνη είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι απειλές του να κλείσει τα στενά του Ορμούζ είναι υπερβολικές. Όχι μόνο δεν μπορούν στρατιωτικά, αλλά οποιοδήποτε κλείσιμο θα έβλαπτε δυσανάλογα το Ιράν επειδή η Κίνα και άλλοι πελάτες θα μπορούσαν εύκολα να αγοράσουν πετρέλαιο από άλλες αγορές.

Η Κίνα μπορεί σύντομα να χρειαστεί να το κάνει ούτως ή άλλως. Μόλις πριν από δύο χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου αρχηγείου ανάπτυξης για τις νανο- και μικρο-τεχνολογίες, περισσότερο γνωστό ως Συμβούλιο Καινοτομίας Νανο-Τεχνολογίας του Ιράν. Ενώ η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Ιράν αντιμετωπίζει τα αληθινά στατιστικά στοιχεία για τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράν ως κρατικό μυστικό, αυτό το σημείωμα προφανώς δεν έφτασε στους επιστήμονες και τους μηχανικούς στο κέντρο. Καμαρώνοντας για την παραγωγή νανοκαταλυτών που βοηθούν στη διάσπαση του αργού και στην αύξηση της απόδοσης σε πιο πολύτιμα παραπροϊόντα, ο νέος οργανισμός ανέφερε ότι ο νανοκαταλύτης του μπορεί να βοηθήσει το Ιράν να σταματήσει τις σπείρες θανάτου στα χωράφια του. Σήμερα, το Ιράν παράγει ελαφρώς πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά ελπίζει ότι θα διπλασιαστεί σχεδόν στα 5,8 εκατομμύρια βαρέλια μέσα σε πέντε χρόνια.

Προς το παρόν, για την επίτευξη αυτού του αριθμού, λέει το κέντρο νανοτεχνολογίας, θα απαιτούσε τη γεώτρηση 2.000 νέων γεωτρήσεων. Αναφέρει επίσης ότι κάθε νέο πηγάδι χρειάζεται 200 ​​ημέρες για να σκάψει και να τεθεί σε λειτουργία. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αύξηση της εξόρυξης από λειτουργικά πηγάδια, η οποία απαιτεί τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως η νανοτεχνολογία», ανακοίνωσε το κέντρο, προσθέτοντας, «Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα και, κατά συνέπεια, η έλλειψη προμήθειας καταλυτών που απαιτούνται από διυλιστήρια και πετροχημικά από το εξωτερικό, προκάλεσε επίσης την ιεράρχηση της στήριξης» για νέους καταλύτες.

Τυφλοί οι Αμερικανοί μπροστά στα τρωτά σημεία του ιρανικού καθεστώτος

Αυξάνονται τώρα οι εικασίες ότι, στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν στο Ισραήλ, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα αντεπιτεθούν. Καθώς η βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν τροφοδοτεί την οικονομία του, η στόχευση της βιομηχανίας φαίνεται πιθανή. Ορισμένα σημεία πνιγμού (choke points) είναι προφανή. Το Ιράν εξάγει το 90 τοις εκατό του πετρελαίου του μέσω ενός μόνο σημείου: του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού Kharg . Ωστόσο, με τόσα πολλά πεδία σε παρακμή, η ικανότητα του Ιράν να παράγει ή να εισάγει νανοκαταλύτες μπορεί να είναι μια δεύτερη επιλογή, όπως και η βιομηχανική ζώνη Asaluyeh όπου συγκεντρώνονται τόσο μεγάλο μέρος των βιομηχανιών πετρελαίου και πετροχημικών του Ιράν.

Σε όλες τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, υπάρχει ένα παράξενο φαινόμενο: Αμερικανοί αξιωματούχοι παραμένουν τυφλοί ή αρνούνται να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία του ιρανικού καθεστώτος και αντ’ αυτού αρπάξουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης πλημμυρίζοντας το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης με μετρητά. Αυτή η δυναμική έχει φέρει τη Μέση Ανατολή στα πρόθυρα πολέμου και την Ισλαμική Δημοκρατία στα πρόθυρα της έκρηξης πυρηνικών όπλων. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δύση παραχωρεί συνεχώς στην Τεχεράνη είναι, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πιστεύουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρότερη βιομηχανικά και στρατιωτικά από ότι είναι. Οι αχίλλειες φτέρνες υπάρχουν. Το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Τρώα Πρίγκιπα Πάρη και θα ρίξει το μοιραίο βέλος.

Το άρθρο του Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum

 

*Ο Μάικλ Ρούμπιν είναι ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute, όπου ειδικεύεται σε χώρες της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στο Ιράν και την Τουρκία. Η καριέρα του περιλαμβάνει χρόνο ως αξιωματούχος του Πενταγώνου, με εμπειρίες πεδίου στο Ιράν, την Υεμένη και το Ιράκ, καθώς και διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ρούμπιν έχει επίσης συνεισφέρει στη στρατιωτική εκπαίδευση, διδάσκοντας μονάδες Πολεμικού Ναυτικού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχετικά με τις περιφερειακές συγκρούσεις και την τρομοκρατία. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πολλές βασικές εκδόσεις, όπως το «Dancing with the Devil» και το «Eternal Iran». Ο Ρούμπιν απέκτησε το διδακτορικό του και μεταπτυχιακό στην ιστορία και πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Yale.

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή