Ακολουθήστε μας

Γιάννος Χαραλαμπίδης

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Βήμα για διχοτόμηση του Αιγαίου η άσκηση Θαλασσόλυκος της Τουρκίας! Ο Χριστοδουλίδης δίνει τροφή στο θηρίο

Δημοσιεύτηκε

στις

Συντονισμένα, Τουρκία και Αλβανία στριμώχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προτού συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Δευτέρα.

Ο Αλβανός Πρόεδρος Έντι Ράμα την προηγούμενη (12/5) θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γαλάτσι μπροστά σε ομοεθνείς του. Στην Αθήνα εκφράζονται φόβοι ότι το επόμενο στάδιο θα είναι από ευράς Τιράνων ο ισχυρισμός περί Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι περιμένουν τον Έλληνα πρωθυπουργό εν μέσω στρατιωτικών ασκήσεων από τη Μαύρη Θάλασσα ως την Κύπρο αξιώνοντας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένει όπως ισχυρίζεται εξελίξεις από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν παρότι όπως δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ τα όσα είπε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα περί ισότιμης κυριαρχίας και δύο κρατών στην κυρία Ολγκίν ήταν σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Δίνουν εξουσία στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Ο Τατάρ αποδέχτηκε άτυπη τριμερή, στην οποία υποστήριξε, ότι θα υποστηρίξει την τουρκική θέση περί δύο κρατών. Η άλλη θέση που έχουμε εμείς είναι η ΔΔΟ, η οποία είναι στην ουσία η τουρκική λύση του 1956 υπό τον Νιχάτ Τερίμ, αυτή που απέρριψε ο Μακάριος. Αυτή η τριμερής έχει διχοτομικές σχέσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Προσβολή Ερντογάν προς τον Μητσοτάκη! Τα πράγματα δεν είναι αστεία.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης Χαραλαμπίδη

Το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται επί τη βάσει ψηφισμάτων ως προϊόν εισβολής και κατοχής. Είναι προσβολή προς την Κυπριακή Δημοκρατία και προσβολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, όχι γιατί ανήκουμε στο ίδιο έθνος, αλλά γιατί είναι εγγυήτρια δύναμη η Ελλάδα. Ο κ.Ερντογάν συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, γιατί Αθήνα και Λευκωσία του έδωσαν το δικαίωμα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε μετά από αυτά που είπε έπρεπε να ακυρώσει τη συνάντηση. Προφανώς είναι εγκλωβισμένος ο Μητσοτάκης. Είναι όμηρος του μεταναστευτικού λόγω της απόφασης της Γερμανίας να καταργήσει όρους της συνθήκης Σένγκεν.

Το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για το μεταναστευτικό καθιστά όμηρο τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως και τον Κύπριο πρόεδρο. Το ερώτημα είναι ποιά ήταν τα βήματα που ακολούθησαν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης. Οι Τούρκοι μας θεωρούν δεδομένους επειδή επενδύουμε μόνο στον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος είναι αποδυναμωμένος στο διεθνές σύστημα. Και στην Ουκρανία είναι απών. Συνεπώς το πεδίο στο οποίο μπορούμε να παίξουμε είναι η ΕΕ. Η Τουρκία θέλει πλήρη ένταξη. Είμαστε σε μια λανθασμένη πολιτική και ως προς το Κυπριακό και ως προς τα ελλαδοκρατικά. Ακούσατε τί είπε ο Ερντογάν; “Έχω καθορίσει την ΑΟΖ μου στα δυτικά της Κύπρου μέχρι τη Ρόδο”. Δεν αναγνωρίζει επίρρεια στα νησιά και υφαλοκρηπίδα. Και λέει, ότι θα λυθεί επί τη βάσει τους Διεθνούς Δικαίου. Άρα από αυτήν τη διαδικασία ο Ερντογάν, τί κερδίζει;

Αυτή η κατάσταση αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε εμπέδωση της διχοτόμησης. Ποιός κερδίζει με τις γκρίζες ζώνες; Η Τουρκία καλύπτει τα ήρεμα νερά του Αιγαίου και στρέφεται στη Μέση Ανατολή. Αφήνει Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους, Χαμάς, Χεζμπολάχ ώστε να αναδειχτεί το νέο Ιράκ, μέσα στον σουνιτικό κόσμο. Τρίβει τα χέρια της επειδή αποδυναμώνονται Ιράν και Ισραήλ. Πλασάρει τον εαυτό της ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Μέσα από τη στήριξη σε Χαμάς και Χεζμπολάχ απευθύνεται στον μέσο μουσουλμάνο.

Όταν ο Ερντογάν αναφέρεται σε Τουρκία εκτός των τειχών αναφέρεται σε βάσεις σε Αλβανία, Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Σομαλία με κεντρικό βατήρα την Κύπρο. Γιατί δημιούργησε την κρίση στην Κάσο; Για να αποκόψει τις πύλες του Αιγαίου και να δημιουργήσει ασφυξία στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική των ήρεμων νερών πρέπει να μας προβληματίζει. Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Δεν θα κάνουμε πόλεμο, αλλά πρέπει να κάνουμε αλλαγή πολιτικής. Εμείς ως Κύπριοι δεν έπρεπε να ζητήσουμε οπλικά συστήματα για να εξισορροποήσουμε τις δυνάμεις της Τουρκίας και να μην είμαστε έρμαιο. Πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα που παίρνει το παιχνίδι ο Ερντογάν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ο Ερντογάν “πνίγει” Ελλάδα και Κύπρο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Βλέποντας τον χάρτη προκύπτει το εξής ερώτημα! Υπάρχει ή δεν υπάρχει η πρόθεση του Ερντογάν να φτιάξει αυτό που ονομάζει νέα οθωμανική αυτοκρατορία; Όταν ακούμε, ότι ο Ερντογάν λέει, ότι η Τουρκία είναι πέραν των κρατικών τειχών της, τι εννοεί. Βλέπουμε τις στρατιωτικές βάσεις που έχει ιδρύσει στη Λιβύη, μετά τις βάσεις στην Αλβανία, τρίτον τις βάσεις στη Συρία, στο Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν, στο Κατάρ, στην Ερυθραία και στη Σομαλία. Το αβύθιστο αεροπλανοφόρο είναι η Κύπρος που βρίσκεται στο κέντρο. Τί επιδιώκει ο Ερντογάν; Επιδιώκει να επεκταθεί πέραν αυτού που ονομάζει Τουρκία. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι από την Αλβανία, αν τραβήξει μια κάθετη γραμμή προς τη Λιβύη, κλείνει τη Μεσόγειο. Αν τραβήξει μια κάθετη γραμμή από την Κύπρο προς το Σουέζ δημιουργεί μια τουρκική λίμνη. Ταυτοχρόνως δε, από τις βάσεις στην Αλβανία, σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις που έχει στο χώρο των Βαλκανίων που έχει διεισδύσει, περικυκλώνει την Ελλάδα και φτάνει μέχρι τη Συρία. Στην περιοχή του Καυκάσου, τί διενεργεί ο Ερντογάν. Διενεργεί μια φοβερή διείδυση στις λεγόμενες τουρκογενείς περιοχές και πέραν αυτού, κατεβαίνει προς την περιοχή του Κατάρ, όπου υπάρχουν τα σημαντικής σημασίας στενά του Ορμούζ, με τη διακίνηση των δεξαμενόπλοιων πετρελαίου, αλλά υπάρχει και ο Περσικός Κόλπος, που έχει τις βάσεις στο Κατάρ. Στο κόλπο του Άντεν είναι οι βάσεις της Σομαλίας. Μέσω της Κύπρου της σομαλίας και της Ερυθραίας, μπορεί να ελέγχει την έξοδο και την είσοδο του Σουέζ. Άρα αυτά που λέει ο Ερντογάν τα εννοεί και δεν είναι θεωρία, η Γαλάζια πατρίδα και η νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Η Κύπρος είναι βατήρας, με τις βάσεις στον Λευκόνικο. Οι Τούρκοι διαθέτουν Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν από μόνα τους, να βρίσκουν στόχους επί τη βάση προγραμματισμού με υπολογιστές. Τα χρησιμοποιεί, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά όλη την περιοχή. Η αμμόχωστος γίνεται ορμητήριο ελλιμενισμού τουρκικών πολεμικών πλοίων. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Αυτή η στρατηγική του Ερντογάν πνίγει την πολιτική του εξευμενισμού. Ελέγχει πλήρως την περιοχή της Κύπρου. O κύριος στόχος του Ερντογάν είναι να αποκόψει την Κύπρο από την Ελλάδα. Κόβει το οξυγόνο από την Ελλάδα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον εξευμενισμό και να περάσουμε στην αποτροπή, ξεκινώντας από την ΕΕ, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν γίνεται να δίνεται στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και όχι στην Κύπρο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή