Ακολουθήστε μας

ΗΠΑ

Πώς δικαιολογεί ο Μπάιντεν την απόδοσή του στην τηλεμαχία: Ήμουν εξαντλημένος από τα ταξίδια

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι Δημοκρατικοί ζητούν να αποσυρθεί

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η επίδοση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζει ότι «Ήμουν εξαντλημένος από τα ταξίδια».

Μιλώντας σε έναν έρανο για την προεκλογική εκστρατεία, ο Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη για την άθλια εμφάνισή του στη συζήτηση και είπε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό έπαιξαν ρόλο. «Δεν άκουσα τους συνεργάτες μου και (…) σχεδόν αποκοιμήθηκα στη σκηνή», πρόσθεσε. «Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μια εξήγηση», σημείωσε χαρακτηρισιτκά όπως αναφέρει το NBC News.

«Δεν είναι δικαιολογία αλλά εξήγηση», πρόσθεσε, με τον αμερικανικό δίκτυο να παρατηρεί ότι «οι βοηθοί είπαν προηγουμένως ο Μπάιντεν είχε κρυώσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 25 Δημοκρατικοί βουλευτές ετοιμάζονται να ζητήσουν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα  – έστω και τώρα, 5 μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να συναντηθεί με τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες σήμερα, Τετάρτη (03/07), για να τους καθησυχάσει για την πνευματική του διαύγεια και τις ικανότητές του ως υποψήφιος της παράταξης για τον Λευκό Οίκο.

Μετά την επίδοσή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ένας στους τρεις Δημοκρατικούς ψηφοφόρους θεωρεί ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας.

Μεταξύ των ονομάτων κορυφαίων Δημοκρατικών που τέθηκαν ενώπιον των ερωτηθέντων, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του πρώην προέδρου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, ξεπέρασε τον Μπάιντεν και προηγείται του Τραμπ με 50% έναντι 39% σε μια υποθετική αναμέτρηση. Η Μισέλ Ομπάμα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ωστόσο, η διήμερη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν διατηρούν αμφότεροι το ποσοστό τους στο 40%, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Μπάιντεν δεν έχει χάσει έδαφος μετά το ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με τη Guardian, σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες και υψηλόβαθμα στελέχη του Καπιτωλίου για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.

Ο ίδιος, σε προεκλογική εκδήλωση στη Βιρτζίνια το απόγευμα της Τρίτης, έριξε το φταίξιμο για την επίδοσή του στην τηλεμαχία στα διεθνή ταξίδια του και το τζετ λανγκ πριν από το κρίσιμο  ντιμπέιτ.

«Δεν ήμουν πολύ έξυπνος. Αποφάσισα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο μερικές φορές, περνώντας από περίπου 100 ζώνες ώρας πριν από την τηλεμαχία με τον Τραμπ. Δεν άκουσα το προσωπικό μου και παραλίγο να αποκοιμηθώ στη σκηνή. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μια εξήγηση» είπε χαρακτηριστικά.

Στέλεχος των Δημοκρατικών, το απόγευμα της Τρίτης, δήλωσε ότι υπάρχουν 25 Δημοκρατικά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ετοιμάζονται να καλέσουν τον Μπάιντεν να παραιτηθεί.

Ωστόσο, η εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου εξελίσσεται ικανοποιητικά, γεγονός που μειώνει τις ανησυχίες: Από την περασμένη εβδομάδα, ο Τζο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 38 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές και χορηγίες.

Το 32% πιστεύει πως πρέπει να αποσυρθεί

Περίπου το 32% των Δημοκρατικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή μετά από ένα ντιμπέιτ στο οποίο δεν κατάφερε να αμφισβητήσει δυναμικά τις επιθέσεις του Τραμπ, οι οποίες περιλάμβαναν πολλούς ψευδείς ισχυρισμούς.

Οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών διατηρούν εδώ και καιρό αμφιβολίες για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν. Σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Ιανουάριο, ενώ ο διαγωνισμός για το χρίσμα του κόμματος βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, το 49% των Δημοκρατικών δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2024.

Τι κάνουν οι «αντικαταστάτες» του

Ο Μπάιντεν έχει ορκιστεί να παραμείνει στην κούρσα. Αλλά σε περίπτωση που αποχωρήσει, οι Δημοκρατικοί των οποίων τα ονόματα αναδεικνύονται ως πιθανοί αντικαταστάτες αποδίδουν εξίσου καλά ή χειρότερα από τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε υποθετικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, για παράδειγμα, υπολείπεται του Τραμπ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, 42% έναντι 43%, μια διαφορά που βρίσκεται εντός του περιθωρίου σφάλματος των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων της δημοσκόπησης, καθιστώντας την εμφάνιση της Χάρις στατιστικά εξίσου ισχυρή με εκείνη του Μπάιντεν.

Βλέπουν θετικά την Καμάλα

Η Χάρις έχει βγει από τη σκιά του Μπάιντεν τους τελευταίους μήνες και έχει γίνει βασική φωνή στην κυβέρνηση υπέρ των δικαιωμάτων στην άμβλωση. Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos διαπίστωσε ότι το 81% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών βλέπουν θετικά τη Χάρις, σε σύγκριση με το 78% που βλέπει με τον ίδιο τρόπο τον Μπάιντεν.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, που πολλοί παρατηρητές αναμένουν ότι μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία σε μελλοντικές εκλογές, είχε οριακά χειρότερες επιδόσεις, με 39% έναντι 42% του Τραμπ.

Κανένας από τους εκλεγμένους Δημοκρατικούς που δοκιμάστηκαν σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ δεν έχει δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, διεξήχθη σε 1.070 ενήλικες στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο.

liberal.gr

ΗΠΑ

Παράπονα Τραμπ για τους Αμερικανοεβραίους! Τους στήριξα και δεν με στηρίζουν – “Μπλέξιμο” με Ισραήλ

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέει στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Hugh Hewitt: «Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ένα πράγμα. Πρέπει να είναι έξυπνοι για τον Τραμπ. Γιατί δεν με στηρίζουν. Έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για το Ισραήλ, έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για τον εβραϊκό λαό. Και δεν είναι αμοιβαίο, όπως λένε».

Δεν είναι σαφές εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ήθελε να πει «Αμερικανοί Εβραίοι» αντί για «Ισραήλ» στην πρώτη φράση, αλλά συχνά συγχέει τα δύο και οδηγεί σε κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί αντισημιτικά ρητορική.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο. Αλλά συνήθως δεν ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ δεν τον υποστηρίζει, και μάλιστα μερικές φορές επικαλείται δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Ισραηλινοί τον υποστηρίζουν σε πολύ υψηλά νούμερα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

The American Conservative: Απέτυχε ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Ουκρανία! Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα όπλων

Η πολιτική της αμερικανικής ηγεσίας σχετικά με την ουκρανική κρίση οδήγησε στην εξάντληση των αποθεμάτων όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνέβαλε στην απόκτηση «πλούσιας εμπειρίας από τη Ρωσία στην καταστροφή πολυάριθμων αμερικανικών οπλικών συστημάτων από άρματα μάχης Abrams έως βλήματα πυροβολικού ακριβείας Excalibur.»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

«Οι προσπάθειες της Αμερικής να διεξαγάγει έναν πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία πλησιάζουν αργά αλλά σταθερά σε αποτυχία» τόνισε ο αρθρογράφος του περιοδικού The American Conservative Zachary Yost.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η πολιτική της αμερικανικής ηγεσίας σχετικά με την ουκρανική κρίση οδήγησε στην εξάντληση των αποθεμάτων όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνέβαλε στην απόκτηση «πλούσιας εμπειρίας από τη Ρωσία στην καταστροφή πολυάριθμων αμερικανικών οπλικών συστημάτων από άρματα μάχης Abrams έως βλήματα πυροβολικού ακριβείας Excalibur.»

Ο αναλυτής πιστεύει ότι με τη διάθεση σημαντικών πόρων για τη χρηματοδότηση του καθεστώτος του Κιέβου, η Ουάσιγκτον ξεχνά τα δικά της προβλήματα ασφαλείας.
«Ο στρατός των ΗΠΑ περιορίζεται όχι μόνο από την έλλειψη εξοπλισμού, αλλά και από την έλλειψη ανθρώπων».

«Η στρατολόγηση έχει καταρρεύσει, με τεράστια ελλείμματα εδώ και αρκετά χρόνια και η κατάσταση είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα”
Από το 2022, η Ουάσιγκτον δηλώνει την ακλόνητη υποστήριξή της στο Κίεβο, μεταξύ άλλων με όπλα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνουν συνεχώς το φάσμα των προμηθειών για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων στον κατάλογο όπλων βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων και αεροσκαφών ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Κυρώσεις από ΗΠΑ που στοχεύουν τη Χαμάς ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου! Μία ΜΚΟ και ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία χρηματοδοτούσαν την οργάνωση

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς, κατηγορώντας το ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην εξωτερική συγκέντρωση χρημάτων για την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, σε δράση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και αυτό που αποκαλεί «ψευδή φιλανθρωπική οργάνωση», την οποία κατηγορεί ότι είναι εξέχοντες διεθνείς οικονομικοί υποστηρικτές της Χαμάς, καθώς και στην τράπεζα Al-Intaj στη Γάζα που λέει ότι είναι ελέγχεται από την ομάδα.

Στο στόχαστρο είναι επίσης ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της Χαμάς, ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία, και εννέα από τις επιχειρήσεις του, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Καθώς συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να υποβιβάζει αμείλικτα την ικανότητα της Χαμάς και άλλων αποσταθεροποιητικών ιρανών πληρεξούσιων να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιούν πρόσθετες βίαιες ενέργειες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στη δήλωση.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή