Ακολουθήστε μας

Εθνική Άμυνα

Ατσάλινο μήνυμα στον Βαρδάρη! Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων στη διάβαση υδάτινου κωλύματος στον Αξιό

Δημοσιεύτηκε

στις

Από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2024, διεξήχθη η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΥΔΑΣΠΗΣ 24», στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) Αξιού, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού στην τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων.

1. Η ΤΑΜΣ “ΥΔΑΣΠΗΣ” είναι επιπέδου συγκροτήματος ίλης και για τη διεξαγωγή της έχει διαμορφωθεί τακτική κατάσταση κατά την οποία:
α. Οι εχθρικές δυνάμεις εισβάλλοντας από ανατολή, απέτυχαν να διασπάσουν την τοποθεσία ΒΟΡΡΑΣ – ΒΕΡΜΙΟ – ΠΙΕΡΙΑ, οπότε συμπτύχθηκαν και οργανώνονται αμυντικά επί της τοποθεσίας ΔΥΣΩΡΟ – ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ, εκπέμποντας παράλληλα δύναμη καλύψεως κατά μήκος του ποτ. ΑΞΙΟΥ.

β. Οι φιλίες δυνάμεις με τη ΙΙ Μ/ Κ ΜΠ εκτέλεσαν επιθετική επιστροφή,με τη βίαια διάβαση του ΑΞΙΟΥ ποτ., με σκοπό τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών συνέχισης των φίλιων επιθετικών επιχειρήσεων στην κοιλάδα του ποτ. ΑΞΙΟΥ.

2. Η 34 Μ/Κ ΤΑΞ διεξήγε βίαια διάβαση του ΑΞΙΟΥ ποτ. με το Σ. ΙΜΑ της 34 ΕΜΑ. Η άσκηση διεξήχθη σε μια φάση στο ΚΕΠΜ ΑΞΙΟΥ ποτ. με τη δημιουργία του αρχικού προγεφυρώματος (Κατάληψη Γραμμής Ο-1). Η 2η φάση (κατάληψη ακολουθούν τις προγεφυρώματος γραμμή Ο-2) καλή η 3η φάση ( κατάληψη τελικού προγεφυρώματος γραμμή Ο-3) δεν εξετάζονται.

3. Συμμετέχουσες δυνάμεις:
α. Επιτιθέμενος δυνάμεις
(1) Σ. 1/34 ΜΑ αποτελούμενο από 2 ΟΥΜΑ της 34 ΕΜΑ και 1 Μ/Κ ΔΡΙΑ του 507 Μ/Κ ΤΠ.
(2) Ομάδα Αναγνώρισης ( 2 VBL- 33Μ/Κ ΤΑΞ)
(3) Ομάδα Α-Τ (2 Μ1114 KORNET-E) του 34 ΛΑ-Τ)
(4) Στοιχείο ΖU-23 (9ης Μ/Π ΤΑΞ)
(5) Στοιχείο Ε/Σ του 34 ΛΑ-Τ
(6) Προσωπικό και μέσα γεφυροσκευης ( ΕΤΣκαι πλωτή πεζογέφυρα των 723 ΤΜΧ και 33-34 ΛΜΧ)
(7) 2 Ε/ΠΑΝ KIOWA OH-58D (του 1ου ΤΕΑΣ)
(8) 5 λέμβοι (1 της 71 Α/Μ ΤΑΞ και 4 από την 32 ΤΑΞΠΝ)
β. Αμυνόμενες δυνάμεις:
1 Μ/Κ ΔΡΙΑ (2 Μ113 και 1 LEO1A5 της 33 Μ/Κ ΤΑΞ)

 

ΠΗΓΗ: polemikiaeroporiahaf

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία

Αποκάλυψη! Ειδικό λογικό ισραηλινής κατασκευής για μαζική αναγνώριση προσώπων αποκτά η ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αστυνομία: Ειδικό λογισμικό, πιθανόν ισραηλινής κατασκευής, για μαζική αναγνώριση προσώπων με βάση τα βιομετρικά στοιχεία και το οποίο θα συνδεθεί με τις 1.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Αθήνας μελετά να αποκτήσει – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – η ΕΛ.ΑΣ.

Χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις

Στο σύστημα αυτό, που χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις προκειμένου να αποτελέσουν τη συγκριτική τράπεζα δεδομένων για την ταυτοποίηση των υπόπτων που θα εντοπίζονται στον δρόμο, στις κερκίδες κ.λπ. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν στη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την τοποθέτηση και τη χρήση του εν λόγω λογισμικού προκειμένου να τεθούν οι σαφείς προδιαγραφές και να προχωρήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Επιπλέον θα ζητηθεί ασφαλώς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να μιλούν για ένα σημαντικό ψηφιακό «όπλο» για τον άμεσο εντοπισμό ύποπτων ατόμων σε ανοικτούς χώρους, για την ανίχνευση κινήσεων σεσημασμένων προσώπων σε χώρους εκδήλωσης εγκληματικών επιθέσεων, για εντοπισμό πρωτοστατών επεισοδίων σε γήπεδα ή ακόμη και σε δρόμους, σε συγκρούσεις με την Αστυνομία κ.λπ. Ομως ζητούμενο ασφαλώς είναι, όπως υπογραμμίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις για την εγκατάσταση σε επιχειρησιακό κέντρο και τη χρήση του εν λόγω συστήματος και να εφαρμοστεί πλήρως η νομιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου είδους σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε μικρότερη κλίμακα θα αποκτήσουν σύντομα τουλάχιστον 200-300 αστυνομικοί υπηρεσιών της Ασφάλειας που χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές επικοινωνίας ελληνικής εταιρείας. Μέσω αυτού του λογισμικού που θα εγκατασταθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχεται η δυνατότητα σε αστυνομικούς που λαμβάνουν φωτογραφίες – με τις προαναφερόμενες συσκευές – προσώπων κατά τη διάρκεια παρακολουθήσεων ή εποπτείας κερκίδων, να τις αποστέλλουν σε αυτή την ψηφιακή τράπεζα δεδομένων. Κι έτσι να έχουν άμεση απάντηση, από μια λίστα καταχωρισμένων χιλιάδων ατόμων, αν είναι σεσημασμένοι και για ποιον λόγο.

Ανίχνευση μέσω σύγχρονων καμερών

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό σύστημα των 1.000 καμερών, που σχεδιάζουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Πολιτικής – εφόσον λάβει τις απαραίτητες σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών – θα ανιχνεύει μέσω υπερσύγχρονων καμερών μια σειρά από παραβάσεις – και όχι μόνο την υπερβολική ταχύτητα – που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Ακόμη αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων, το οποίο θα δέχεται επίσης πληροφορίες από τις ηλεκτρονικές συσκευές των αστυνομικών της Τροχαίας (tablets με άμεση διασύνδεση με τα μητρώα οδηγών και οχημάτων) και επίσης από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα πληροφοριακά συστήματα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας. Ομως φαίνεται ότι το εν λόγω δίκτυο καμερών θα μπορούν να εκμεταλλεύονται και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για περιπτώσεις εγκληματικών επιθέσεων, όπως συμβαίνει και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις προκειμένου να εντοπίζονται δράστες εγκληματικών επιθέσεων, οι κινήσεις τους κ.λπ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή