Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αστυνομία

Σύλληψη διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Tο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο οδηγό Ι.Χ., διακρίνοντας πολλά άτομα στο εσωτερικό του οχήματος. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό, αλλά εκείνος δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο. Εκτός από τον 47χρονο οδηγό, υπήκοο Βουλγαρίας, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός μία 45χρονη καθώς και 7 παράτυποι μετανάστες από το Νεπάλ, τους οποίους μετέφεραν στην Αθήνα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Mετά από έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας η οικία του κυκλώματος, η οποία αποτελούσε τον τελικό προορισμό των διακινητών, όπου απέκρυπταν ακόμη 11 παράτυπους μετανάστες, υπηκόους Νεπάλ και Θιβέτ.

Σε βάρος του 47χρονου και της 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος τους και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές παρέλαβαν τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της 15-9-2024 κοντά στη μεθοριακή γραμμή με τη Βουλγαρία προκειμένου να τους προωθήσουν στην Αθήνα. Για τη διακίνηση κατέβαλαν χρηματικό ποσό που κυμαίνεται από 500 έως -1.000- ευρώ ο καθένας, το οποίο θα αφαιρούνταν από την εργασία τους.

Στην κατοχή του 47χρονου οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας πακιστανικών αρχών ενώ στην κατοχή της 45χρονης συνοδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Οι διακινητές, με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή