Ακολουθήστε μας

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Video

Η φωνή της Αρμενίας: Οι εξελίξεις επηρεάζουν την κοινή γνώμη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 3 Οκτωβρίου 2024

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Λάμπρος Τζούμης: Το Ισραήλ προκαλεί φοβικά σύνδρομα

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λάμπρους Τζούμης: Το Ισραήλ επιθυμεί γενικότερη κλιμάκωση. Αν ήταν στο χέρι του θα έσερνε τις ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν για να πετύχει την αλλαγή του καθεστώτος. Μετά την 7η Σεπτεμβρίου υπέστη Σοκ και έπρεπε να αποκαταστήσει τη φήμη του. Η στρατηγική του στηρίζεται στο δυσανάλογο πλήγμα, προκειμένου να δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα. Αυτό που περιγράφεται στον Μωσαϊκό Νόμο οφθαλμό αντί οφθλαμού στο σύγχρονο κράτος είναι δύο οφθαλμοί αντί οφθαλμού. Αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. Το Ισραήλ θα απαντήσει και θα κλιμακώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ιωάννης Μάζης: Εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ιωάννης Μάζης: Οι δύο στόχοι του Ισραήλ στα αντίποινα κατά του Ισραήλ. Το σενάριο με το οποίο “τρέμει” η Δύση και ο παράγων των ΗΠΑ.

Μερικά σημεία της παρέμβασης του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας:

Εξαιρετικά τεταμμένη κατάσταση! Το Ισραήλ δέχτηκε κύμα πυραύλων Fattah ένα ποσοστό εκ των οποίων χτύπησαν έδαφος, δημιουργώντας ανάλογες ζημίες. Υπήρχε χτύπημα και από Sahab. Πρώτη φορά που συνέβη τόσο μεγάλο χτύπημα, και ποτέ το Ιράν δεν είχε στραφεί κατά του Ισραήλ στο έδαφός του. Το Ισραήλ στοχεύει σε δύο σενάρια. Πρώτο είναι πλήγμα που στοχεύει προς αξιωματούχους του Ιράν. Δεύτερο είναι πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές και εγκαταστάσεις, κυρίως εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων. Παράλληλα υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις ενέργειας. Αυτές ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη Δύση, γιατί το Ιράν μπορεί να απαντήσει με παρόμοιο τρόπο ή να κλείσει τα στενά του Ορμούζ. Αυτό θα σημάνει αύξηση των τιμών της ενέργειας κάτι που έχει γίνει ήδη και δεν είναι ευχάριστο για τις δυτικές αγορές και κυρίως για το χρηματιστήριο.

Θα κάνω μερικές κακές σκέψεις. Πιστεύετε, ότι στα προηγούμενα χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο, δεν είχαν γνώση οι Αμερικανοί; Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να επιβιώσει και έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Πρέπει να υπάρξει λύση δύο κρατών. Το λέμε εμείς στη Δύση. Ρωτήσατε όμως το Ιράν τί έχει ως πρώτο στόχο στο Σύνταγμά του; Την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ. Το Ιράν έρχεται να πλήξει ένα κράτος που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακρυά για να υποστηρίξει τι; Ένα κράτος που λειτουργεί σαν δολοφόνος, τον οποίο υποστηρίζει η Τεχεράνη.

Εάν πληγεί η ηγεσία του Ιράν και παράλληλα ενώ δημιουργείται αυτό το χάος, έρχεται αυτό το κύμα της επίθεσης που έχει στόχο τις υποδομές, ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι αυτό το χάος θα πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις;

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή