Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Αναπάντητα τα ερωτήματα για τον σκοτεινό ρόλο του Έλληνα πράκτορα στη δολοφονία Κένεντι!

Τα απόρρητα αρχεία του FBI περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος φέρεται να είχε κρίσιμο ρόλο στα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Δημοσιεύτηκε στις

Το FBI αποκάλυψε πρόσφατα την ύπαρξη 2.400 νέων εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης με την εκτελεστική εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη διαφάνεια. 

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Newsbreak.gr σημαντικός παράγοντας στην έρευνα της CIA για την δολοφονία Κένεντι είναι ο ελληνοαμερικανός πράκτορας Γιώργος Ιωαννίδης.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς για δεκαετίες το αμερικανικό κατεστημένο κρατούσε στο σκοτάδι σημαντικά στοιχεία για τη μεγαλύτερη πολιτική δολοφονία του 20ού αιώνα.

Η αλήθεια είναι ότι η επίσημη εκδοχή της «μοναχικής δράσης» του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δεν έπεισε ποτέ το κοινό. Αντιθέτως, ενισχύθηκαν οι θεωρίες ότι πανίσχυρα κέντρα εξουσίας ήθελαν τον Κένεντι νεκρό, πιθανώς λόγω της στάσης του απέναντι στη CIA, το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ. Η απελευθέρωση αυτών των αρχείων ίσως αποκαλύψει ποιοι είχαν λόγο να «κουκουλώσουν» την αλήθεια.

Τα απόρρητα αρχεία του FBI περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος φέρεται να είχε κρίσιμο ρόλο στα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο Ιωαννίδης, που είχε την ευθύνη της μυστικής δράσης της CIA στο Μαϊάμι, διατηρούσε επαφές με Κουβανούς εξόριστους, μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν συναντήσεις με τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ πριν τη δολοφονία. Κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε πληροφορίες από την Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε την υπόθεση, ενώ ορισμένοι ερευνητές θεωρούν πως ήταν ο «χειριστής» του Όσβαλντ.

Επιπλέον, τα 44 απόρρητα αρχεία για τον Ιωαννίδη, που η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει, ενδέχεται να περιέχουν κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση. Ο Ιωαννίδης, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Χάουαρντ», είχε αναλάβει τη μυστική επιχείρηση «AMSPELL» της CIA, η οποία συνδέεται με την προπαγάνδα κατά του Φιντέλ Κάστρο. Μετά τη δολοφονία του Κένεντι, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου φέρεται να είχε ρόλο στην Αποστασία του 1965 και τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Παρά τις αποκαλύψεις για τη δράση του, η πλήρης δημοσιοποίηση των αρχείων του παραμένει μπλοκαρισμένη από τις αμερικανικές αρχές.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο ο Τραμπ, τόσο στην πρώτη του θητεία όσο και τώρα, επέμεινε στη δημοσιοποίηση των εγγράφων. Αντιθέτως, ο Μπάιντεν, όπως και οι προηγούμενοι «συστημικοί» πρόεδροι, συνέχισε να αποκρύπτει σημαντικά αρχεία, επικαλούμενος «εθνική ασφάλεια». Μα ποια «εθνική ασφάλεια» κινδυνεύει 60 χρόνια μετά;

Αν τα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες για τις επαφές του Όσβαλντ με τη Σοβιετική και Κουβανική πρεσβεία στο Μεξικό ή λεπτομέρειες για την παρακολούθησή του από τη CIA, μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλοί υποψιάζονται: ότι δεν ήταν ένας απλός «μοναχικός δολοφόνος», αλλά πιόνι σε ένα πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι.

Ο Τραμπ δείχνει να πιστεύει πως ο αμερικανικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια. Αν αυτή η διαφάνεια οδηγήσει στο να πέσουν οι μάσκες για το ποιοι πραγματικά κυβερνούν, τότε μιλάμε για ιστορική στιγμή. Οι επόμενες αποκαλύψεις ίσως αποδείξουν ότι το «βαθύ κράτος» υπήρχε πολύ πριν ο Τραμπ το κατονομάσει…

Ποιός ήταν ο Γιώργος Ιωαννίδης

Ο Γιώργος (Τζωρτζ) Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο 1922 και λίγους μήνες αργότερα, η οικογένειά του μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε προτού εγκατασταθεί στην Ουάσιγκτον.

Το 1949 εργάστηκε στην ελληνική ομογενειακή εφημερίδα «National Herald» και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας. Στην CIA εντάχθηκε το 1952 με την προτροπή του ελληνικής καταγωγής πράκτορα Τζορτζ Τόμας Κάλλαρη, καθώς είχαν παντρευτεί τις αδελφές Ισμήνη και Βιολέτα Μικρούτσικου με καταγωγή από την Φωκίδα (η δεύτερη και σύζυγος του Ιωαννίδη πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ενώ διατηρούσε μεσιτικό γραφείο στις ΗΠΑ). Μέσω του Κάλλαρη, ο Ιωαννίδης έγινε ο προστατευόμενος του τότε «αρχηγού» των Ελλήνων της CIA, Τομ Καραμεσίνη, που ήταν και ο πρώτος σταθμάρχης στην Ελλάδα την περίοδο 1951-1953.

Η μετάθεση

Το 1956 μετατίθεται στην Αθήνα και εμφανίζεται ως δικηγόρος για θέματα του αμερικανικού στρατού. Το διάστημα 1962-1963 με «βιτρίνα» το δικηγορικό γραφείο του στο Μαϊάμι και το ψευδώνυμο «Χάουαρντ» ανέλαβε την χρηματοδότηση με 25.000 δολάρια μηνιαίως και την άντληση πληροφοριών από το Φοιτητικό Επαναστατικό Διευθυντήριο (Directorio Revolucionario Estudantil), ομάδα Κουβανών εξόριστων φοιτητών εναντίον του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Ιωαννίδης ενεργούσε με βάση την μυστική επιχείρηση «AMSPELL» της CIA και φέρεται να ήταν αυτός που καθοδήγησε τους Κουβανούς αντιφρονούντες, ώστε λίγες μετά την δολοφονία του Κένεντι να καταγγείλουν ότι ο δράστης είχε στενές σχέσεις με τον Φιντέλ Κάστρο που είχε ζήσει στην Σοβιετική Ενωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία, ο Όσβαλντ 4 μήνες πριν από την δολοφονία του Κένεντι είχε επαφή με Κουβανούς εξόριστους, τους οποίους ήλεγχε ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA.

Το βασικό ερώτημα που προέκυψε μετά την δολοφονία ήταν πώς ο δράστης κατόρθωσε να διαπράξει το έγκλημα χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις μυστικές υπηρεσίες ή εάν ο Οσβαλντ ήταν υπό την καθοδήγηση της CIA, δοθέντος ότι οι αμερικανικές Αρχές διέψευσαν από τα πρώτα 24ωρα ότι η Υπηρεσία είχε οποιαδήποτε σχέση με τον εκτελεστή.

Τα ερωτήματα αυξάνονται το 1978, έναν χρόνο προτού ο Ιωαννίδης συνταξιοδοτηθεί μετά τιμών, όταν διορίστηκε σύνδεσμος με την Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη δολοφονία του Κένεντι, θέση από την οποία μπορούσε να ελέγχει την ροή των αποκαλύψεων.

Όταν, μάλιστα, εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής και ρωτήθηκε ποιος ήταν ο «χειριστής» των Κουβανών την περίοδο 1962-1964, δήλωσε άγνοια. Τα αρχεία για την διαχείριση των Κουβανών από τον Γιώργο Ιωαννίδη δεν είχαν δημοσιοποιηθεί επί δεκαετίες και ανασύρθηκαν το διάστημα 2000-2005, έπειτα από αποκαλύψεις του δημοσιογράφου της «Washington Post» Τζέφερσον Μόρλι, ο οποίος ανέδειξε τον ρόλο του «Χάουαρντ» στον «χειρισμό» του Όσβαλντ.

Ενδεικτικό είναι ότι εκείνη την περίοδο υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει να διαψευσθεί ότι αυτός ήταν ο Ιωαννίδης.

Η Αποστασία και η Χούντα

Το 1964 ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας επέστρεψε στην Αθήνα και είχε ενεργό ρόλο στην Αποστασία του 1965 μαζί με άλλους από την CIA. Υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις ότι βοήθησε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Ουάσινγκτον θυμούνται τον Ιωαννίδη να μιλά με ενθουσιασμό για τους πραξικοπηματίες ενώ συγγενείς του ανακαλούν τις καλές σχέσεις που είχε με την δικτατορία του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

Το 1971 η CIA τον μετέθεσε στο Βιετνάμ, προκειμένου να κατευθύνει τον πόλεμο των πληροφοριών εναντίον των Βιετκόνγκ και συνταξιοδοτόθηκε 7 χρόνια αργότερα, χωρίς να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αποκάλυψη για την δράση του.

Ο Γιώργος Ιωαννίδης πέθανε στις 14 Μαρτίου 1990 στο Πότομακ του Μέριλαντ. Έξι δεκαετίες μετά την δολοφονία του Κένεντι και 3 δεκαετίες μετα τον θάνατο του Ιωαννίδη, οι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν αρνήθηκαν την δημοσιοποίηση των 44 αρχείων για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA.

ΠΗΓΗ: Newsbreak.gr

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Αμερικανικός βομβαρδισμός με ένα νεκρό και 13 τραυματίες στην Υεμένη

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου παρών στη συνοικία της Σανάα όπου έγινε ο βομβαρδισμός είδε τα συντρίμμια κατεστραμμένου κτιρίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δεκατρείς τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην πρωτεύουσα Σανάα, σύμφωνα με του αντάρτες Χούθι της Υεμένης οι οποίοι απέδωσαν τον βομβαρδισμό στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε και άλλοι δεκατρείς τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, με βάση τον οριστικό απολογισμό της αμερικανικής επίθεσης εναντίον πολυκατοικίας στη Σανάα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του κινήματος Ανίς Αλασμπάχι.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου παρών στη συνοικία της Σανάα όπου έγινε ο βομβαρδισμός είδε τα συντρίμμια κατεστραμμένου κτιρίου.

Οι βομβαρδισμοί

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο υεμενίτικο κίνημα Ανσάρ Αλλάχ («Υποστηρικτές του Θεού»), γνωστότερο με το επώνυμο της οικογένειας των ιδρυτών και ηγετών του, ανέφεραν πως αμερικανοί βομβαρδισμοί έπληξαν πολυκατοικία στη Σανάα και τομέα σε προπύργιό του, στη Σαάντα, στη βόρεια Υεμένη.

Η Ουάσιγκτον δεν επιβεβαίωσε συγκεκριμένα πλήγματα, πάντως αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου είπε στο AFP ότι «η CENTCOM διεξάγει πλήγματα, μέρα και νύχτα, εναντίον διαφόρων εγκαταστάσεων των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη».

Μιλούσε για το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Τι έχει προηγηθεί

Τη 15η Μαρτίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, διαμηνύοντας πως θα κάνει χρήση συντριπτικής ισχύος όσο οι αντάρτες συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο πλοία που κινούνται σε θαλάσσιες διαδρομές-κλειδιά στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Οι Χούθι έχουν ανακοινώσει πολλές αμερικανικές επιδρομές, ανάμεσά τους πολύνεκρο βομβαρδισμό το περασμένο Σάββατο. Η Ουάσιγκτον ανέφερε πως σκοτώθηκαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του υεμενίτικου ένοπλου κινήματος. Οι Χούθι, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για 53 νεκρούς και 98 τραυματίες.

Η Ουάσιγκτον λέει πως σκοπός των πληγμάτων είναι να εξουδετερωθούν οι απειλές που εγείρουν οι Χούθι για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, οδό εξαιρετικά σημαντική για το διεθνές εμπόριο. Οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει πάνω από εκατό επιθέσεις από τον Νοέμβριο του 2023 εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι Χούθι απείλησαν πως θα ξανάρχιζαν τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων αν δεν αιρόταν ο αποκλεισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο από τις ισραηλινές αρχές. Εκτόξευσαν επανειλημμένα πυραύλους εναντίον του εδάφους του Ισραήλ —οι ένοπλες δυνάμεις του οποίου διαβεβαίωσαν πως αναχαιτίστηκαν όλοι— αφότου ξανάρχισαν μαζικοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας την Τρίτη. Η κλιμάκωση οδήγησε στους πρώτους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.

Οι Χούθι λένε πως έχουν βάλει επίσης στο στόχαστρο επανειλημμένα τη δύναμη κρούσης αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Ποια η πορεία της Κύπρου και του Ελληνισμού μετά την πενταμερή! Οι πρώτες διαρροές

Από διαρροές και πληροφορίες που συλλέξαμε είναι προφανές πως διάφορες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο και το εξωτερικό διερευνούν πλέον λεπτομερώς τα πεπραγμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας των τελευταίων δύο ετών προσπαθώντας να ιχνηλατουν πως και με ποια πρόσωπα και μοχλούς κατάφερε να τα πηγαίνει τόσο καλά στο εξωτερικό.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Γιάννης Πεγειώτης
Επιβαλλόμενο προλογικό
Αν καμιά φορά εμείς οι πενήντα και κάτι ακόμα και οι εξηντάρηδες και κάτι του πολέμου του ’74 σας φαινόμαστε δύσκολοι γιναξιήες με την Κύπρον και την αλήθειαν της προσφυγιάς της φτώχειας του ξεριζωμού. Μεν θυμώννεις μαζίν μας. Κουβαλούμεν εν τη καρδία καμπόσα. Πίσω που τες νύχτες με τα κρασιά ή τες μπύρες τα σιγομιλήματα με τους σειράες. Κάτι παράξενες συνομιλίες με τες συμμαθήτριες μας με μιαν αγάπην άλλου τόπου, χρόνου και αρώματος. Μεν παραξενεύκεσαι παιδίν μου. Κάποιοι είμαστεν παιθκιάν των συσσιτίων των ρούχων που την μέριμναν των παράκκων των τσιατιρκών. Του φόβου των ανεξήγητων διχασμών των μεγάλων. Κοπελλούθκια των δανεικών παντόφλων. Του μισού μισού παγωτού. Των πειραμάτων με το πρωίν – δείλις στα σκολεία ώσπου να βρεθεί η φόρμουλα.
Μπορεί τα μμάθκια μας ανεξήγητα κάποτε να κάμνουν παννιά. Εν είμαστεν αδιάφοροι. Πρόωρα είμαστην μεγαλωμένοι μεγαλωμένες με χάσματα. Στα πενηντα τζιαι κάτι ανακαλύπτεις τι σου κλέψαν τι σου χαράξαν. Εν ήβρες ώρα να πεις με κάποιον τρόπον πολλά «αγαπώ». Πάμπολλα «ευχαριστώ». Λλία ξέρεις πονώ πονώ πολλά. Εν αντέχω. Προείχε η επιβίωση, το παιδικό μεροκάματο, οι αρφούες, οι μιτσιοί που επρεπεν να γλέπεις ουλλή μέρα. Μα ’σαι οκτώ χρονών είσια μεάλος. Εισαι μεάλη… Κουβαλούμεν τζιαι εμείς παιδίν μου τους κακοκρυμμένους σταυρούς τες χωσμένες μας δοκιμασίες.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Μετά την πολυμερή της Γενεύης μας πολιορκούν ποικίλες διαρροές. Η βασικότερη αφορά τη συμπεριφορά του Ταταρ. Συμφωνα με τον Αντρα Πιμπισιη του Φιλελεύθερου: “

Έγινε αρκετή συζήτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου από πλευράς Γενικού Γραμματέα έγινε αρκετή συζήτηση διότι δεν αποδεχόταν ο Ερσίν Τατάρ έναν προσωπικό απεσταλμένο.
Ήταν δηλαδή εντελώς αρνητικός στον όποιο διορισμό από πλευράς ΓΓ ΟΗΕ.
Στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος θα ήθελε τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου αλλά αντιλαμβανόμενος ότι αυτό είναι δύσκολο τότε ήταν έτοιμος να δεχθεί τον διορισμό προσωπικού απεσταλμένου, όπως ήταν και προηγουμένως.
Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία υποστήριζε τον διορισμό, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε να είναι αρνητικός.

Άλλαξαν θέμα για λίγο

Ο Γενικός Γραμματέας άφησε στο πλάι τη συζήτηση για το διορισμό απεσταλμένου και πήγε στο θέμα της επόμενης συνάντησης. Εισηγήθηκε όπως η επόμενη συνάντηση πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου και πάλι στη Γενεύη με το ίδιο φόρματ.
Θα είναι δηλαδή και πάλι άτυπη διάσκεψη με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Ακολούθησε σύντομο διάλειμμα

Μετά τη κατάληξη στο πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει ένα διάλειμμα και να επανέλθουν με το θέμα του διορισμού, που ήταν εκείνη τη στιγμή και το μόνο ανοικτό.
Επανήλθαν και η συζήτηση συνεχίστηκε χωρίς να διαφαίνεται συμφωνία. Σε κάποιο σημείο ο Τατάρ φέρεται να υποστήριξε πως αφού διορίστηκε η Ολγκίν και δεν βρήκε κοινό έδαφος γιατί θα πρέπει να διοριστεί νέος απεσταλμένος.
Είχε απέναντι του όμως τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος επέμεινε καθιστώντας σαφές ότι θα υπήρχε απόφαση για διορισμό απεσταλμένου.

Ζήτησε να μιλήσει με Φιντάν

Ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε ακολούθως χρόνο για να μιλήσει με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Οι δύο μίλησαν αρκετά στην τουρκική και εν τέλει ο Τατάρ επανήλθε δηλώνοντας πως θα δεχόταν το διορισμό απεσταλμένου αλλά αυτός θα είχε να ασχοληθεί με τα ΜΟΕ.
Στον Τατάρ απάντησε αμέσως μετά ο ίδιος ο Γκουτέρες ξεκαθαρίζοντας του πως δεν ήθελαν απεσταλμένο για το ΜΟΕ. Και προχώρησε βάζοντας ενώπιον των συνομιλητών του τρεις επιλογές:
  1. Ειδικός απεσταλμένος για την Κύπρο,
  2. Ειδικός απεσταλμένος για κίνηση προς τα εμπρός,
  3. Ειδικός σύμβουλος για την ανάληψη την αποστολή καλών υπηρεσιών.
Μετά από την παρέμβαση του Τούρκου ΥΠΕΞ υπήρξε κατάληξη στη συγκεκριμένη αναφορά: Προσωπικός απεσταλμένος για ετοιμασία των επόμενων βημάτων.”

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα κρίσιμα βράδυα της πολυμερούς γράφαμε:” Επιπροσθετα ανεπιβεβαιωτες πληροφορίες αναφέρουν πως από την αποχώρηση των Βρετανών από την Ε.Ε η Κυπριακή Κυβερνηση συνέχισε την εμβάθυνση εξωτερικής πολιτικής με προσανατολισμούς και σε άλλα κέντρα κλείνοντας κάποιους διαύλους πληροφοριών τις οποίες οι ΒΡΕΤΤΑΝΟΙ θεωρούσαν δεδομένες.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα η Κύπρος διακινδύνευσε μια συνεχή κινητικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο και προσπάθησε έστω με τις φοβίες της να μην είναι στο βαθμό που μπορούσε πιόνι οποιουδήποτε. Επίκεντρο της προσπάθειας ήτο το Υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο κτίζεται από καιρό, από έτη, ιδιαίτερα μετά το κούρεμα και την κριση μια απόπειρα συνέχειας και αποτροπής με χρήση πολυμοχλικων πιέσεων και διευκολύνσεων προς πολλά κέντρα. Χωρις να αναιρεί τη συμμετοχή της στην Ε.Ε τηρησε μια στάση παράλληλης ενεργοποίησης και συμμαχιών.”

Από διαρροές και πληροφορίες που συλλέξαμε είναι προφανές πως διάφορες διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο και το εξωτερικό διερευνούν πλέον λεπτομερώς τα πεπραγμένα της Κυπριακής Δημοκρατίας των τελευταίων δύο ετών προσπαθώντας να ιχνηλατουν πως και με ποια πρόσωπα και μοχλούς κατάφερε να τα πηγαίνει τόσο καλά στο εξωτερικό.

Είναι όντως αλήθεια πως κορυφαίες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προσέξει τον τελευταίο καιρό την υπερβολική εργατικότητα συγκεκριμένων στελεχών της Κυπριακής Κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη διεθνή σκακιέρα.
Ειναι επίσης αλήθεια πως οι τουρκοκυπριακές αντιδράσεις για τις ενέργειες του Υπουργού Εξωτερικών και των τεχνοκρατών του Υπουργείου ομιλούν εύγλωττα πως μια νέα γενιά προσώπων η οποία με την συνεργασία των παλαιών πολυπειρων κινούνται στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντος χωρίς τυμπανοκρουσιες για το καλό της Κύπρου και του Ελληνισμού.
Αυτό προδίδουν αρκετές συμμαχίες αλλά και η είσοδος σε χώρους και κρατη όπου παλαιότερα είμαστε ανεπιθύμητοι.Σε αυτό
βοήθησε και η πολυετής εργασία εν κρυπτω σε πολλές γεωγραφικές ζώνες και επίπεδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το σημειώσαμε και παλαιότερα πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατάφερε να πείσει για το γερό του στομάχι.Προεδρος ενός μικρού κράτους πορεύτηκε μεθοδικά και κατάφερε να συμμαζέψουν ολίγον έστω τον Ταταρ.
Να συναντηθεί μαζί του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έστω κι αν διαλαλεί πως δεν τον αναγνωρίζει.Να ασχοληθούν με την Κύπρο οι μεγάλοι κυρίως ο Γ.Γ του ΟΗΕ ο οποίος είχε ανάγκη αυτή την “επιτυχία”
Περισσότερο αφανείς οι συνεργάτες του οι οποίοι κόπιασαν και ήτο προσεκτικοί χωρίς διαρροές.Τραβουν κουπί για το κοινό καλό και την πατρίδα και τον Ελληνισμό .
Κατά το Ευρωπα ι κο Συμβουλίο που ακολούθησε την πολυμερή διαφάνηκε πως πήγαμε οργανωμένοι για να καταδείξουμε την δρωσα παρουσία μας στην Ευρωπα ι κης Ένωση.
Αυτή η συγκυρία είναι ευνο ι κη για μας.Γι αυτό και η Τουρκία αποφάσισε για δικούς της λόγους να μην κηρύξει το τέλος των διαπραγματεύσεων.Ετσι εμείς κερδίζοντας χρόνο και μελετώντας το νέο γεωστρατηγικό τοπίο και προχωρώντας για το καλό των Ελλήνων της Κύπρου και του Ελληνισμού εν γένει θα βρούμε αν θέλουμε τις διεξόδους.
Για πρώτη φορά στις διαρροές εντάσσονται και σημεία στα οποία η τακτική των Τούρκων απέτυχε.
Το ζητούμενο είναι τώρα ένα νέο αποφασιστικό ξεκίνημα.

ΠΟΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κακά τα ψέματα ήρθε η ώρα να παλέψουμε σε όλα τα πεδία ως Έλληνες.Ηγεσια, λαός, ομογένεια.Η βενζίνη της ρητορικής της ηττοπάθειας και του καλού παιδιού έναντι της Τουρκίας έχει στερέψει .
Τώρα πλέον οφείλουμε να πορευτούμε με κοινή λογική και τεκμηρίωση του δικαίου μας.Παντου θεσμικά να εξηγούμε πως η ρητορική του νταή δεν θα είναι πλέον ανεκτή από την πλυπαραπτωματικη Τουρκία.Με όλα τα μέσα μη εξαιρουμένης και της καλής θέλησης να χαράξουμε πορεία στη βάση αρχών αλλά και των οποίων στρατηγικών όπλων έχουμε διπλωματικά και στην κυριολεξία.Να μας ζυγίζουν φίλοι και εχθροί και να κατανοούν πως Κυπριακή Δημοκρατία  και Ελλάδα στις συμμαχίες τους είναι συνεπείς μα και στα ζητούμενα και τις αρχές τους δεν είναι παίξε γέλασε.
Να μας νοιώσουν λογικά αυστηρούς και συνεπείς σε θέματα αρχών και του εθνικού μας δικαίου.
Η ιστορία διδάσκει πως ο κόπος και ο αγώνας επιβίωσης κρατών και εθνών μακροπρόθεσμα ανταμείβεται.Χρειαζεται όμως επένδυση ιδρώτα μέχρις αίματος και αγωνιστική φρονιμαδα συνοδευόμενη με ανδρεία.
Αν ο Χριστοδουλίδης ως δρομέας οκυπους πορευτεί με τους συνεργάτες του με σθένος προστατεύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία θα δικαιώσει όσους τον στήριξαν.
Χωρίς έπαρση ταπεινά και ανδρεία να χαράξει τις κόκκινες μας γραμμές.
Αυτή είναι η μόνη σωτηρία διέξοδος της πολιτικής και εθνικής του σταδιοδρομίας.
Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Bloomberg: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι! Αποδοχή εκεχειρίας από το Κίεβο

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για περαιτέρω επέκταση της εκεχειρίας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στην πρόταση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκατέρωθεν κατάπαυση πυρός κατά ενεργειακών υποδομών, συμφώνησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Ζελένσκι μετέφερε το μήνυμα αυτό στον Τραμπ στην τηλεφωνική επικοινωία που είχαν νωρίτερα την Τετάρτη, με το Bloomberg να προσθέτει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για περαιτέρω επέκταση της εκεχειρίας.

Μετά το πέρας της συνομιλίας, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος, γράφοντας: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πολλά από όσα συζητήσαμε βασίζονται στην χθεσινή επικοινωνία που είχα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στο Social Truth, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε:

«Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας. Διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μεγάλο μέρος της συζήτησης βασίστηκε στην επικοινωνία που είχαμε χθες με τον Πρόεδρο Πούτιν προκειμένου και η Ρωσία και η Ουκρανία να ευθυγραμμιστούνόσον όσον αφορά τα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα ζητήσω από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Γουόλτς να δώσουν μια ακριβή περιγραφή των σημείων που συζητήθηκαν. Η δήλωση αυτή θα δημοσιοποιηθεί σύντομα».

Αναγνώριση 4 + 1 περιοχών ζητά ο Πούτιν

Δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας Kommersant, αναφέρει ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει από τον αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα και τις τέσσερεις περιοχές που η Μόσχα διεκδικεί ως δικές της, πέραν της Κριμαίας. 

Η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που παρίσταντο σε μια ιδιωτική επιχειρηματική συνάντηση με τον Πούτιν χθες Τρίτη, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ήθελε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν επίσημα τις τέσσερις περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, ως τμήμα της Ρωσίας μαζί με την Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.

Σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση και αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί «στο εγγύς μέλλον», η Kommersant γράφει ότι ο Πούτιν θα δεσμευόταν να μην διεκδικήσει την ουκρανική πόλη-λιμάνι Οδησσό και άλλα ουκρανικά εδάφη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, είπε ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα αυτό στη χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία.

Ωστόσο ο ίδιος επιβεβαίωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ.

Ο Πεσκόφ δεν επιβεβαίωσε ωστόσο, εάν ο Πούτιν έθεσε κατά τη συνάντηση την ιδέα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ των τεσσάρων περιοχών εκτός της Κριμαίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορία - Πολιτισμός3 ώρες πριν

Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος

Η Επαναστατική προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη

Ιστορία - Πολιτισμός3 ώρες πριν

25η Μαρτίου: Έτσι άρχισε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία των Ελλήνων

Ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος απεικόνισε σε πολλά έργα του, επεισόδια της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργία Τσατσάνη 25 Μαρτίου 1821, η εμβληματική...

Πολιτική4 ώρες πριν

Ο Αμερικανός πρόεδρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25ης Μαρτίου - Ελπιδοφόρος: «Μου θυμίζετε τον Μέγα Κωνσταντίνο με την ηγεσία...

Αναλύσεις6 ώρες πριν

Προκόπης Παυλόπουλος: “Θρασύδειλη χώρα η Τουρκία με Ερντογάν! Δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο”

Συνέντευξη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Διεθνή8 ώρες πριν

Reuters: Αποκαλύφθηκε στην Αυστρία φιλορωσικό δίκτυο παραπληροφόρησης! Βουλγάρα η εγκέφαλος

Σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι της γυναίκας (σε άγνωστη τοποθεσία στην Αυστρία) βρέθηκαν στοιχεία που παραπέμπουν σε ομάδα που...

Δημοφιλή