Ακολουθήστε μας

Λαθρομετανάστευση

Μεταναστευτικό και ανθρωπισμός

Δημοσιεύτηκε

στις

Παναγιώτης Μπαλακτάρης

Το Μεταναστευτικό δείχνει να εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο πρόβλημα για την πατρίδα μας. 
Η κατάσταση, ειδικώτερον, έχει ως εξής: Η Ελλάς στα νησιά φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 μετανάστες. Διαφορετικών εθνικοτήτων και το σπουδαιότερον, διαφορετικών θρησκειών και θρησκευτικών κλάδων. Σε ολόκληρην την επικράτεια ευρίσκονται περίπου 63.000 μετανάστες. Κάποιοι σε δομές «φιλοξενίας» και άλλοι απορριμμένοι από την ιδεοληπτική κυβέρνηση σε χώρους, στους οποίους δεν θα επιβίωναν ούτε ζώα. Μέχρι σήμερα, τα τελευταία τρία έτη, πέθαιναν 20 μετανάστες κάθε ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 7.495 στην Μεσόγειο.
Η αρχική αναλογία, όσων είχαν προφίλ πρόσφυγα και μεταναστών που δεν το είχαν, έχει ανατραπεί εδώ και ένα έτος, οπότε και έκτοτε η συντριπτική πλειονότης των παρανόμως εισελθόντων ατόμων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει επίδομα 400 ευρώ σε κάθε οικογένεια προσφύγων (μόνον;), χωρίς να έχει μεριμνήσει για την διαβίωση και την υγιεινή των μεταναστών.
Οι υπό προϋποθέσεις επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια μεταναστευτικοί πληθυσμοί, κείμενοι στα νησιά, απαγορεύεται να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα, διότι έχει δεσμευθεί σχετικώς η κυβέρνηση. Επομένως, άλλη επιλογή δεν υφίσταται από την εκεί παραμονή τους και μάλιστα, αυτήν την αναγκαιότητα εξυπηρετεί η αποστολή αρματαγωγού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες, στο οποίον σημειωτέον αρνήθηκαν να επιβιβαστούν οι μετανάστες.
Επιπροσθέτως, πληροφορίες από την Γερμανία αναφέρουν, ότι μετά από έξι έτη θα ενεργοποιηθεί ξανά η επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, όσων διαπιστωθεί ότι είχαν εισέλθει στα ευρωπαϊκά εδάφη από την χώρα μας. Και σα να μην έφθαναν όλα τα ανωτέρω, η Τουρκία απειλεί καθημερινώς για την αθέτηση της συμφωνίας που συνήψε με την Ε.Ε., γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες στον παρόντα χρόνο.
Σε αυτήν την εθνικώς κρίσιμη συγκυρία, οι κρατικοί αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι με το μείζον αυτό ζήτημα είναι θλιβερώς ολίγιστοι. Ο αρμόδιος υπουργός και οι λοιποί «διαχειριστές» του ζητήματος έχουν αποδείξει, δια των δηλώσεών τους, πως ουδόλως ενδιαφέρονται για την ανθρωπιστική πλευρά του μεταναστευτικού και προσπαθούν όπως-όπως να βολέψουν την εικόνα τους και να βολευτούν σε αυτήν… Όσο για τις πράξεις τους, αυτές είναι ανύπαρκτες.
Προτάσεις που να δημιουργούν τις συνθήκες δρομολογήσεως της λύσεως του προβλήματος δεν εφαρμόζονται από τις αρμόδιες αρχές και η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς σχέδιο.
Ο ορίζοντας δεν επιτρέπει την αισιοδοξία. Η εγκληματική συμπεριφορά των υπευθύνων – διεθνών και άλλων τινών εγχωρίων «χρησίμων ηλιθίων» – που προκάλεσαν το πρόβλημα πρέπει να αναδειχθεί επιτέλους και να λογοδοτήσουν.
Στην διεθνή Δικαιοσύνη.

Δημοσιεύθηκε στην εστία στις 14-15/1

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Καιρίδης: Κερκόπορτα που φέρνει την καταστροφή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Καιρίδης: Γνωστή η κωλοτούμπα της Μελόνι στο μεταναστευτικό. Και η Λεπέν δεν έχει σχέση με τον πατέρα Λεπέν που την είχε αποκηρύξει ως προδότη του εθνικιστικού κινήματος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καμιά φορά τα πρωτοσέλιδα διαμορφώνουν κρίσεις. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια ισχυρή κεντροδεξιά που δεν θα λαϊκίζει και θα οριοθετεί τους χώρους, θέτοντας τα θέματα και επιχειρήματα ισχυρά που έχουμε. Διαφορετικά θα μας πάρει όλους ο διαόλος, με το μεταναστευτικό ως κερκόπορτα. Η ΝΔ δεν πρέπει να υιοθετεί απόψεις ακροδεξιών για το μεταναστευτικό. Θα είναι αυτοκαταστροφικό. Οι κυβερνήσεις στον πανικό τους υιοθετούν ακραία ρητορική για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη. Αυτό έρχεται μπούμερανγκ γιατί ανεβάζουν τις προσδοκίες και όταν αποτυγχάνουν έρχεται η καταστροφή. Το θέμα είναι να βρούμε λύσεις πρακτικές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Κάνουν πολιτική με το μεταναστευτικό ακόμα και στο μάθημα των Θρησκευτικών!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ένοχες αλλαγές στα σχολικά βιβλία. Προσπαθούν να καταστήσουν οικείο στα παιδιά το θέμα των μεταναστών, το οποίο δεν πρέπει να γίνεται πολιτική στην Παιδεία. Προσπαθεί να διαβάλλει την αντίληψη για το τι σημαίνει Ελλάδα. Προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για την αντικατάστασή του. Η κυβέρνηση συστηματικά ψεύδεται. Λέει ότι έχει λύση το μεταναστευτικό ενώ οι ροές αυξάνονται. Τώρα βλέπουμε, ότι κλείνουν τα σύνορα στη Γερμανία, η οποία θέλει οι άλλοι να παραιτηθούν της κυριαρχίας τους και η Ελλάδα να επωμιστεί τις ροές. Είναι μακροσκοπικές διαδικασίες που μας πηγαίνουν σε κάτι άλλο. Να συζητήσουμε τι είδους χώρα θα είναι η Ελλάδα το 2050. Η κυβέρνηση και η προηγούμενη έχει στα χέρια της ένα εργαλείο, τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 που ανέφερε, ότι όταν υπήρχαν έκρηξη αιτήσεων ασύλου η Ελλάδα θα είχε δικαιώμα να τους στείλει πίσω στις χώρες τους. Η Ελλάδα έχει καταστεί Ιφιγένεια της Ευρώπης για το μεταναστευτικό.

Το ρεπορτάζ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή