Ακολουθήστε μας

Ισλάμ

Ελλάδα – Η σχέση πλαστογράφων με υποστηρικτές του ISIS

Δημοσιεύτηκε

στις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη της ΕΛ.ΑΣ., ο «ψηλός» και «γεροδεμένος» Μαροκινός έβγαζε καθημερινά βόλτα ένα μικρόσωμο λευκό σκυλί στη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα.
Σχέσεις αλλοδαπών πλαστογράφων με υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτουν μυστικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Μια τέτοια υπόθεση εκτυλίχθηκε αρχές Ιουνίου στον Αγιο Παντελεήμονα και την Κυψέλη, με αφορμή επιχείρηση του Αλλοδαπών για τη σύλληψη Σύρων, Μαροκινών και Αλγερινών που διακινούσαν πλαστά διαβατήρια σε μετανάστες.
Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στα κρησφύγετά τους υπάρχουν ευρήματα που παραπέμπουν ευθέως σε ομάδες ένοπλων εξτρεμιστών που δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Καθόλου τυχαία, στην έρευνα για την υπόθεση ενεπλάκησαν, σε δεύτερο χρόνο, η Αντιτρομοκρατική, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για τα ευρήματα και ξένες υπηρεσίες Ασφαλείας. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή της «Κ», η επιχείρηση του Αλλοδαπών ξεκίνησε ύστερα από πληροφορία που έφτασε στους αστυνομικούς του τμήματος Επιχειρήσεων σχετικά με τη δράση Μαροκινού, ο οποίος πλαστογραφούσε ταυτότητες και διαβατήρια και διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια την κεντρική και δυτική Ευρώπη. Ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραφε τον ύποπτο ως «ψηλό» και «γεροδεμένο», ηλικίας περίπου 30 ετών. Ακόμα, αποκάλυπτε στους αστυνομικούς ότι ο ύποπτος έμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου φιλοξενούσε καθημερινά παράτυπους μετανάστες καθώς και ότι είχε ένα μικρόσωμο λευκό σκυλί, που έβγαζε καθημερινά βόλτα στη γειτονιά.

Η παρακολούθηση

Στις αρχές Ιουνίου, λοιπόν, αστυνομικοί του Αλλοδαπών συγκρότησαν ομάδες παρακολούθησης και έθεσαν υπό επιτήρηση το υπόγειο διαμέρισμα του «ψηλού» στον Αγ. Παντελεήμονα. Τον εντόπισαν πρώτη φορά στις 4 το απόγευμα της 8ης Ιουνίου, τη στιγμή που έβγαινε από το υπόγειο διαμέρισμά του και συνέχισαν την παρακολούθηση για δύο ακόμα εικοσιτετράωρα. Σ’ αυτό το διάστημα, ο ύποπτος Μαροκινός εθεάθη να βγάζει βόλτα τον σκύλο του, να επισκέπτεται καφετέρια στην οδό Καλλιφρονά και να συναντάται με άγνωστο –μέχρι εκείνη τη στιγμή– αλλοδαπό, που όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί ήταν ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος στην πορεία της έρευνας συνελήφθη στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Τελικά, η έφοδος στο υπόγειο διαμέρισμα αποφασίστηκε να γίνει έξι μέρες μετά την έναρξη της παρακολούθησης, το πρωινό δηλαδή της 14ης Ιουνίου. Τη στιγμή της εφόδου,  στο  υπόγε ιο  διαμέρισμα βρίσκονταν  ο  ύποπτος Μαροκινός, 23  ετών, ένας 19χρονος Σύρος, καθώς και ένας 32χρονος υπήκοος Αλγερίας. Ο τελευταίος κατά τη σύλληψή του προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς και δήλωσε πρόσφυγας από τη Συρία. Επειτα από έρευνα, ωστόσο, στο αρχείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι ήταν Αλγερινός μετανάστης που ζει χρόνια στην Ελλάδα και μάλιστα  είναι  σεσημασμένος για κλοπές και άλλα αδικήματα.

Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν οι αστυνομικοί που μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμα ήταν αυτή ενός εργαστηρίου κατάρτισης πλαστών εγγράφων. Βρήκαν έναν φορητό υπολογιστή, έναν σύγχρονο εκτυπωτή, συσκευές USB, καθώς επίσης και αμφίβολης γνησιότητας διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης χωρών όπως η Ρουμανία, η Αλβανία, η Γαλλία κ.ά. Ωστόσο, μετά την επεξεργασία των ψηφιακών αρχείων που ήταν αποθηκευμένα στα πάνω από δέκα USB και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, η υπόθεση περιπλέχθηκε σε τέτοιο βαθμό που κρίθηκε αναγκαίο να ειδοποιηθούν άμεσα κλιμάκια του τμήματος

Αντιμετώπισης Διεθνούς Τρομοκρατίας της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στελέχη της ΕΥΠ. Κι αυτό διότι βρέθηκαν σε ψηφιακή μορφή φωτογραφίες ένοπλων μαχητών, πιθανότατα μελών του «Ισλαμικού Κράτους» και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης (boarding pass) αλλοδαπών που είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα προς κράτη-μέλη της Ε.Ε. Επιπλέον, προέκυψε ότι 8 από τα κατασχεμένα διαβατήρια ήταν καταχωρισμένα στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν (SIS II), χαρακτηρισμένα ως «κλαπέντα/απολεσθέντα».

Και ξένοι αξιωματούχοι

Η ταυτόχρονη παρουσία των παραπάνω ευρημάτων προκάλεσε ρίγη ανησυχίας στους Ελληνες αστυνομικούς, ενώ για την υπόθεση ζήτησαν να ενημερωθούν και ξένοι αξιωματούχοι Ασφαλείας. Από τις εκθέσεις ανάλυσης αποκαλύπτεται ενδεικτικά ότι στο κινητό τηλέφωνο του 19χρονου Σύρου αστυνομικοί βρήκαν αποθηκευμένα εκτός από πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε ψηφιακή μορφή, φωτογραφίες ενόπλων μαχητών, πιθανότατα του Ισλαμικού Κράτους, φωτογραφίες πυροβόλων όπλων, καθώς και εικόνες με σάκους γεμάτους χρήματα. Και οι τέσσερις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και τελικά προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά πληροφορίες της «Κ», στη διάρκεια της ανάκρισης ο 23χρονος Μαροκινός κατονόμασε Σουδανό συνεργό του, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ ο 19χρονος που έφτασε στην Ελλάδα από τη Συρία πριν από μερικούς μόλις μήνες αρνείται ότι έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ομάδες ένοπλων εξτρεμιστών που δρουν στη Συρία και το Ιράκ. Μετά την παρέμβαση μελών της οικογένειάς του που ζουν στη Μ. Βρετανία, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, που πρόκειται να δικαστεί το επόμενο διάστημα.

Χώρες transit Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία

Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία και την Ιταλία, υπήρξε το 2015 χώρα transit για τους Eυρωπαίους «μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» που ταξίδεψαν από και προς τη Συρία και το Ιράκ. Αυτό επισημαίνει η Europol στην ετήσια απολογιστική έκθεση για την τρομοκρατία στην Ευρώπη που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία υπολογίζει ότι 5.000 Eυρωπαίοι πολίτες έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών «μαχητών». Οι περισσότεροι μετακινήθηκαν προς τις περιοχές που ελέγχει το «χαλιφάτο» μέσω Τουρκίας, καθώς επίσης μέσω του «βαλκανικού άξονα» και της θαλάσσιας οδού Ελλάδας – Ιταλίας.

Πάντως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν σχετικά δήλωσαν στην «Κ» ότι «μετά το κλείσιμο των συνόρων και την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Ανατολικό Αιγαίο εκτιμάται ότι οι ύποπτοι για εξτρεμιστική δράση μετακινούνται μέσω του θαλάσσιου δρομολογίου Λιβύης – Ιταλίας». Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι ροή ξένων – Ευρωπαίων μαχητών από την Ε.Ε. προς τα πεδία των μαχών έχει περιοριστεί εξαιτίας της αποδυνάμωσης του Ι.Κ. σε Συρία και Ιράκ.

Από την ανακήρυξη του «χαλιφάτου», πάντως, (Ιούνιος 2014) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν ή ενέπνευσαν 50 επιθέσεις σε 18 χώρες, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 1.100 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 1.700.
Καθημερινή

Video

Ο Ράμα ιδρύει την πρωτεύουσα του Ισλάμ στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι είναι το νέο κράτος που ιδρύει ο Έντι Ράμα στην καρδιά των Τιράνων;

Σε τι αποσκοπεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και πώς κερδίζει η Τουρκία μία νέα παρουσία στα βόρεια σύνορά μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισλάμ

Ολλανδία: «Τρομοκρατικό» το κίνητρο του άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Ρότερνταμ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο

«Τρομοκρατικά κίνητρα» ενδέχεται να είχε ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν ακόμη, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλο κίνητρο
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Θράκη (Πομακικό)

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη προωθεί η Τουρκία και στην Ισλαμική Διάσκεψη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο ψήφισμα του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   

Mε παρέμβαση της Τουρκίας για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), συμπεριέλαβε στις αποφάσεις του, κείμενο το οποίο υιοθετεί όλες τις αιτιάσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία καταγράφει ως «Τουρκική», καθώς αναφέρει επίσης και για «μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων».

Στο κείμενο  των αποφάσεων της 50ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών που συνήλθε στο Καμερούν παρουσία και του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα με Εκθέσεις, οι οποίες περιέχουν και συστάσεις για μουσουλμανικούς πληθυσμούς ανά τον κόσμο που παραβιάζονται τα δικαιώματα τους. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τη μουσουλμανική κοινότητα στο  Μιανμάρ, στην Κριμαία  στις Φιλιππίνες και τη «τουρκική μειονότητα στη Θράκη  και τον μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δωδεκάνησο». 

Με δεδομένο ότι ο OIC έχει 57 κράτη μέλη και  καλύπτει έναν πληθυσμό σχεδόν 2,1 δισ. ανθρώπων, το γεγονός  ότι στις αποφάσεις του  υιοθετεί και προβάλει όλη την τουρκική επιχειρηματολογία για τη μουσουλμανική  μειονότητα της Θράκης δημιουργεί μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για τη χώρα  μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι «ειδήσεις» για υποτιθέμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων των μουσουλμάνων  τροφοδοτεί αντιδράσεις και ακραίων ισλαμικών φωνών και οργανώσεων.

Συγχρόνως όμως αυτή η παραμορφωτική εικόνα για  την  κατάσταση της ελληνικής  μουσουλμανικής μειονότητας αποσκοπεί στο να πλήξει και τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό Κόσμο, είτε ενοχοποιώντας τις σχέσεις αυτές είτε βάζοντας στην ατζέντα τους έστω και εμμέσως θέμα «τουρκικής μειονότητας».  

Στο ψήφισμα του ο OIC υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   
 
Η Τουρκία επιχειρεί εντατικά να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το μειονοτικό και με τη διεθνοποίηση του, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει μια συντονισμένη επικοινωνιακή «επίθεση» με τακτικά και συχνά δημοσιεύματα από τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, Anadolu και ΤΡΤ με αντικείμενο τις δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως την ονομάζουν,  μειονότητας στη Θράκη  

Η  απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 3/50-MM 

Σχετικά με  την κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τον Μουσουλμανικό Πληθυσμό των Δωδεκανήσων. 

Η 50η Σύνοδος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Γιαουντέ της Δημοκρατίας του Καμερούν στις 29-30 Αυγούστου 2024 
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, γενικά, και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη της Ελλάδας και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα ειδικότερα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού Κόσμου Χαιρετίζοντας το άνοιγμα ενός τζαμιού στην Αθήνα, το οποίο, ωστόσο, διοικείται από ένα συμβούλιο που αποτελείται από μη μουσουλμάνους, 

Υπενθυμίζοντας τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη του OIC, τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τις ισλαμικές διασκέψεις κορυφής του OIC, τις διασκέψεις των υπουργών εξωτερικών, το Συμβούλιο και τις διεθνείς συμφωνίες, διακηρύξεις και συμβάσεις που ζητούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της λατρείας, και ειδικότερα της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία εγγυάται τα δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, δυνάμει της οποίας έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή την τουρκική,  και ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές, 

Έχοντας εξετάσει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμανικών κοινοτήτων και μειονοτήτων σε κράτη μέλη που δεν είναι μέλη του OIC: 

1. καλεί την Ελλάδα να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα  
2. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που προέρχονται από διμερείς και διεθνείς Συμφωνίες 
3. ζητεί εκ νέου από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες 
4. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Βακουφίων  από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκησή τους 
5. τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας όσον αφορά τον διορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών εκπαιδευτών, παρά τις αντιδράσεις της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
6. παροτρύνει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ετυμηγορίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
7. παροτρύνει εκ νέου την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας από τα οποία αφαιρέθηκε η ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 του νόμου αριθ. 3370/1955 περί ελληνικής ιθαγένειας 
8. επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα, σε διαβούλευση με την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων της, τα οποία συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζει 
9. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να κινήσει έρευνα ιδίως σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν ψήφισμα και να υποβάλει σχετική έκθεση στην τεσσαρακοστή έκτη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών· 
10. χαιρετίζει την έναρξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «Προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης· 
11. σημειώνει τη στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά ζητήματα και θρησκευτικά σχολεία για μουσουλμάνους στην Ελλάδα· 
12. καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει τον διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα 
13. Ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθήσει την εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετική έκθεση στην 51η Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών». 

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή