Ακολουθήστε μας

Ισλάμ

Να υπερασπισθούμε τις αξίες μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η βάρβαρη, άνανδρη και πολυαίμακτη επίθεση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Παρίσι συγκλόνισε όλη την Ευρώπη. Το ίδιο βεβαίως θα έπρεπε να είχε συμβεί λίγες ημέρες ενωρίτερα, όταν από βόμβα των τζιχαντιστών τρομοκρατών ανατινάχθηκε στον αέρα της ερήμου του Σινά αεροπλάνο με θύματα 226 ρώσους τουρίστες. 
Όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει μια  σειρά ενεργειών εναντίον των τρομοκρατών στη Γαλλία, στη Συρία, στο Βέλγιο και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται μέτρα για αποτροπή άλλων τρομοκρατικών ενεργειών από τους τζιχαντιστές, όπως αυτοί απειλούν. Οι λαοί της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες, τον πολιτισμό και τον τρόπο της ζωής τους.
Για να συμβεί αυτό οφείλουν οι ηγέτες τους να σταματήσουν τα αλλεπάλληλα και σοβαρά λάθη τους έναντι του Ισλάμ και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν νικηφόρα στον «ιερό πόλεμο», που έχουν κηρύξει οι φανατικοί ισλαμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ευρωπαϊκοί λαοί διέσωσαν τον πολιτισμό τους με τις αρετές που κατ’ αυτόν έδειξαν και με την αποφασιστική  βοήθεια  των πολιτισμικών τέκνων τους, των ΗΠΑ. Μακάρι να δείξουν τις ίδιες αρετές, πιστεύοντας στα ίδια ιδανικά στον διεξαγόμενο πόλεμο.
Τα λάθη στη Μέση Ανατολή των ηγετών των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών είναι πολλά και σοβαρά. Λάθος ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ. Η χώρα ουσιαστικά είναι μόνο στα χαρτιά και οι τζιχαντιστές ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της Μοσούλης… Λάθος η συνεργασία με τους άραβες βαχαμπιστές για την «αραβική άνοιξη», που έφερε το χάος στη Συρία και στη Λιβύη και εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Λάθος η άμβλυνση  συνειδήσεων και η προσαρμογή της γεωστρατηγικής των χωρών της Δύσης, στα πετροδολλάρια των αυταρχικών ισλαμικών καθεστώτων του Κόλπου… Λάθος η εγκατάλειψη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής στη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Λάθος ο εξοβελισμός των χριστιανικών αρχών και αξιών, που αποτελούν τον πυρήνα της ευρωπαϊκής κουλτούρας και η βύθιση της Ευρώπης στον ηδονισμό.  
Ο κατά των τζιχαντιστών πόλεμος έχει για τους Ευρωπαίους  βασικές δυσκολίες, σε σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο. Η πρώτη είναι πως δεν έχει να κάνει με τακτικό στρατό και με στρατιωτικά μέτωπα. Δεν είναι καν η περίπτωση των ιαπώνων καμικάζι. Αυτοί επιτίθεντο επί στρατιωτικών στόχων.  Η δεύτερη έχει να κάνει με τους ίδιους τους φανατικούς ισλαμιστές, που με  ανορθόδοξες και ανορθολογικές μεθόδους θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή και την κουλτούρα των Ευρωπαίων.  Και η τρίτη είναι πως τα δολοφονικά κτυπήματα των τζιχαντιστών μεταδίδονται όπως η πανώλη τον μεσαίωνα.    
Στην κατάσταση αυτή οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να μείνουν στις εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες συναισθηματικές αντιδράσεις τους, ούτε μόνο σε σπασμωδικές και παροδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, που μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά δεν είναι λυσιτελείς στην εξουδετέρωση των τζιχαντιστών. Μόνο ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους ενός ανορθολογικού πολέμου κατά φανατικών και αποφασισμένων εχθρών μπορεί να βοηθήσει στη νίκη της Ευρώπης, που θα είναι νίκη του πολιτισμού.
Η άποψη ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεννοηθεί με το μετριοπαθές Ισλάμ εναντίον των τζιχαντιστών είναι ουτοπική. Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στην Ευρώπη, είναι αδύναμοι έναντι των ομοθρήσκων τους τζιχαντιστών και δεν μπορούν να τους επιβάλουν τις απόψεις τους. Μην ξεχνάμε πως από αυτό το μετριοπαθές ευρωπαϊκό Ισλάμ προσηλυτίστηκαν Ευρωπαίοι, πήγαν στη Συρία και στο Ιράκ και  εξελίχθηκαν σε  σφαγιαστές τρομοκράτες. Και ως προς τα θεωρούμενα μετριοπαθή και φιλοδυτικά  ισλαμικά κράτη είναι ανώφελη η συνεννόηση μαζί τους, αφού έχουν αυταρχικά καθεστώτα, στρατιωτικά ή θεοκρατικά, που υπογείως εκτρέφουν τον αντιδυτικό φανατισμό . Ο σεβασμός στην πίστη των μουσουλμάνων και η επιδίωξη ειρηνικής συνύπαρξης μαζί τους είναι στοιχεία του πολιτισμού μας, ως Ευρωπαίων, αλλά βασικό στοιχείο μας είναι επίσης  η διαφύλαξη και η προστασία της ταυτότητας, των αξιών και των αρχών μας.-

Video

Ο Ράμα ιδρύει την πρωτεύουσα του Ισλάμ στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι είναι το νέο κράτος που ιδρύει ο Έντι Ράμα στην καρδιά των Τιράνων;

Σε τι αποσκοπεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και πώς κερδίζει η Τουρκία μία νέα παρουσία στα βόρεια σύνορά μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ισλάμ

Ολλανδία: «Τρομοκρατικό» το κίνητρο του άνδρα που επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Ρότερνταμ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Piroschka van de Wouw

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο

«Τρομοκρατικά κίνητρα» ενδέχεται να είχε ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν ακόμη, σύμφωνα με Ολλανδούς εισαγγελείς.

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλο κίνητρο
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Θράκη (Πομακικό)

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη προωθεί η Τουρκία και στην Ισλαμική Διάσκεψη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο ψήφισμα του ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   

Mε παρέμβαση της Τουρκίας για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), συμπεριέλαβε στις αποφάσεις του, κείμενο το οποίο υιοθετεί όλες τις αιτιάσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία καταγράφει ως «Τουρκική», καθώς αναφέρει επίσης και για «μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων».

Στο κείμενο  των αποφάσεων της 50ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών που συνήλθε στο Καμερούν παρουσία και του Τούρκου ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, περιλαμβάνεται και ειδική ενότητα με Εκθέσεις, οι οποίες περιέχουν και συστάσεις για μουσουλμανικούς πληθυσμούς ανά τον κόσμο που παραβιάζονται τα δικαιώματα τους. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τη μουσουλμανική κοινότητα στο  Μιανμάρ, στην Κριμαία  στις Φιλιππίνες και τη «τουρκική μειονότητα στη Θράκη  και τον μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δωδεκάνησο». 

Με δεδομένο ότι ο OIC έχει 57 κράτη μέλη και  καλύπτει έναν πληθυσμό σχεδόν 2,1 δισ. ανθρώπων, το γεγονός  ότι στις αποφάσεις του  υιοθετεί και προβάλει όλη την τουρκική επιχειρηματολογία για τη μουσουλμανική  μειονότητα της Θράκης δημιουργεί μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για τη χώρα  μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι «ειδήσεις» για υποτιθέμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων των μουσουλμάνων  τροφοδοτεί αντιδράσεις και ακραίων ισλαμικών φωνών και οργανώσεων.

Συγχρόνως όμως αυτή η παραμορφωτική εικόνα για  την  κατάσταση της ελληνικής  μουσουλμανικής μειονότητας αποσκοπεί στο να πλήξει και τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό Κόσμο, είτε ενοχοποιώντας τις σχέσεις αυτές είτε βάζοντας στην ατζέντα τους έστω και εμμέσως θέμα «τουρκικής μειονότητας».  

Στο ψήφισμα του ο OIC υιοθετεί όλα τα θέματα που προωθεί ο τουρκισμός στη Θράκη, δίνοντας εικόνα «καταπίεσης» των μελών της μειονότητας και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και θέτει μάλιστα την Ελλάδα υπό τη «επιτήρηση» του ζητώντας από τον ΓΓ  να παρέμβει προς τη χώρα μας και να υποβάλει νέα έκθεση στην επόμενη συνεδρίαση του OIC.   
 
Η Τουρκία επιχειρεί εντατικά να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το μειονοτικό και με τη διεθνοποίηση του, ενώ είναι  χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δίμηνο υπάρχει μια συντονισμένη επικοινωνιακή «επίθεση» με τακτικά και συχνά δημοσιεύματα από τα τουρκικά κρατικά ΜΜΕ, Anadolu και ΤΡΤ με αντικείμενο τις δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής», όπως την ονομάζουν,  μειονότητας στη Θράκη  

Η  απόφαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 3/50-MM 

Σχετικά με  την κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τον Μουσουλμανικό Πληθυσμό των Δωδεκανήσων. 

Η 50η Σύνοδος του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Γιαουντέ της Δημοκρατίας του Καμερούν στις 29-30 Αυγούστου 2024 
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, γενικά, και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη της Ελλάδας και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα ειδικότερα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού Κόσμου Χαιρετίζοντας το άνοιγμα ενός τζαμιού στην Αθήνα, το οποίο, ωστόσο, διοικείται από ένα συμβούλιο που αποτελείται από μη μουσουλμάνους, 

Υπενθυμίζοντας τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη του OIC, τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από τις ισλαμικές διασκέψεις κορυφής του OIC, τις διασκέψεις των υπουργών εξωτερικών, το Συμβούλιο και τις διεθνείς συμφωνίες, διακηρύξεις και συμβάσεις που ζητούν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας της λατρείας, και ειδικότερα της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία εγγυάται τα δικαιώματα της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, δυνάμει της οποίας έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα, δηλαδή την τουρκική,  και ασκούν τις θρησκευτικές τους τελετές, 

Έχοντας εξετάσει την έκθεση του Γενικού Γραμματέα σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμανικών κοινοτήτων και μειονοτήτων σε κράτη μέλη που δεν είναι μέλη του OIC: 

1. καλεί την Ελλάδα να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα  
2. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που προέρχονται από διμερείς και διεθνείς Συμφωνίες 
3. ζητεί εκ νέου από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες 
4. καλεί την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Βακουφίων  από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυτοδιοίκησή τους 
5. τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας όσον αφορά τον διορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών εκπαιδευτών, παρά τις αντιδράσεις της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
6. παροτρύνει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις ετυμηγορίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας 
7. παροτρύνει εκ νέου την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας από τα οποία αφαιρέθηκε η ιθαγένεια βάσει του άρθρου 19 του νόμου αριθ. 3370/1955 περί ελληνικής ιθαγένειας 
8. επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα, σε διαβούλευση με την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ζητημάτων της, τα οποία συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζει 
9. ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να κινήσει έρευνα ιδίως σχετικά με τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν ψήφισμα και να υποβάλει σχετική έκθεση στην τεσσαρακοστή έκτη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών· 
10. χαιρετίζει την έναρξη για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «Προγράμματος Ισλαμικών Σπουδών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης· 
11. σημειώνει τη στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά ζητήματα και θρησκευτικά σχολεία για μουσουλμάνους στην Ελλάδα· 
12. καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει τον διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα 
13. Ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθήσει την εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετική έκθεση στην 51η Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών». 

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή