Ακολουθήστε μας

Διαφθορά

Να ξέρεις ότι προτού φύγω, έκανα τα πάντα για να μείνω

Δημοσιεύτηκε

στις

Άλλη μια μέρα και δεν υπάρχει συμφωνία, άλλη μια μέρα που η Οικονομία, δηλαδή ο κάθε πολίτης/καταναλωτής/επιχειρηματίας παραμένει στην αδράνεια, χωρίς να ξέρει τι του ξημερώνει. 

Την ίδια στιγμή χιλιάδες μαθητές συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έχοντας ένα μέλλον μπροστά τους πιο αβέβαιο από ποτέ. 
5 μήνες τώρα γίνεται ένα σόου, δηλώσεων, εντυπώσεων, μαγκιάς και υψηλού πνεύματος. 
Την ώρα που αναλαμβάνει η μνημονιακή Παναρίτη την εκπροσώπηση της χώρας στο ΔΝΤ, ο Λαφαζάνης παίρνει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να πετάξει στη Ρωσία. Να κάνει τι; Να δει αν υπάρχει ακόμα η Σοβιετική Ένωση που οραματίζεται;

 Και ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας. Τελικά δεν έχει σημασία το περιεχόμενο, αρκεί να είναι πατριωτικό. 
Όμως δεν γίνεται για το τίποτα αυτή η καθυστέρηση, η κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και θα τις υποστηρίξει μέχρι τέλους. Γραμμές που δεν κατάλαβε ποτέ και κανένας ποιες είναι και πού μπαίνουν. Λένε πως αποτελεί κόκκινη γραμμή η μείωση των συντάξεων, παρότι ακόμα και σήμερα οι συντάξεις προνομιακών ταμείων όπως της ΔΕΗ και του ΟΤΕ χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους μας. 
Φαίνεται πώς είναι προτιμότερο για την Κυβέρνηση να πληρώνει ο άνεργος όταν αγοράζει το φαγητό του με υψηλότερο ΦΠΑ, παρά να αγγιχθούν τα «δικαιώματα» των συνταξιούχων.
 Όχι δεν αναφέρομαι στις συντάξεις των €300, 500 και 700, αλλά σε συντάξεις που είναι το τριπλάσιο του βασικού μισθού, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται από τις εισφορές, και την λυπητερή καταλήγουν να την πληρώνουν οι απλοί πολίτες μέσω φόρων υπέρ τρίτων και αυξημένης φορολογίας. Άραγε τι μέλλον έχει μια χώρα όπου οι εργαζόμενοί της παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους συνταξιούχους της; 
Οι απολύσεις στο δημόσιο, οι καθαρίστριες, το άνοιγμα της ΕΡΤ, ο «Λουράντος» και μερικές ακόμα κόκκινες μουτζούρες είναι οι γραμμές της κυβέρνησης. 
Στην πραγματικότητα είναι οι γραμμές με τους ψηφοφόρους που έφεραν την Κρατιστερά στην εξουσία. Μια Κρατιστερά που αντί να καταστρώνει ένα πλάνο για την αναμόρφωση της Υγείας, περιφέρει τα λείψανα μιας Αγίας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
 Που τα μέλη της κυβέρνησής της έχουν μετατρέψει το λιτό βίο σε ιδιωτικά τζετ, σουίτες και ακριβές ανακαινίσεις. Που στιγματίζει την αριστεία και δίνη τη χαριστική βολή στην Παιδεία. Μια Κρατιστερά που Υπουργός της είναι ο Πάνος Καμμένος.

 Όλα όμως αυτά έχουν έναν κοινό γνώμονα, να διατηρηθεί στη ζωή μια σάπια γενιά ελαφρώς εργαζομένων, αμειβομένων ως βαρέα και ανθυγιεινά. 
Κάθε μέρα που περνάει και ένας απόστρατος 45άρης θα παίρνει σύνταξη, ενώ ένας εικοσάρης αστυνομικός θα ζει με €700, κάθε μέρα που ένας μεγαλοχειρουργός πενηντάρης θα αφήνεται να παίρνει φακελάκι όταν ο ειδικευόμενος γιατρός παίρνει €900, κάθε μέρα που ο υπάλληλος μιας ΔΕΚΟ δουλεύοντας 5 ώρες και κάτι ψηλά θα παίρνει τον 5πλάσιο μισθό από έναν νέο εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, κάθε μέρα που θα απαγορεύεται σε έναν νέο να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να ανοίξει το δικό του φαρμακείο, να πάρει τη δική του άδεια ταξί, κάθε τέτοια μέρα η κοινωνία διαλέγει να πετάξει στα σκουπίδια μια ολόκληρη γενιά, για να ευνοήσει τα χαϊδεμένα παιδιά της Μεταπολίτευσης. 

Αυτή είναι η πραγματική διαπραγμάτευση. Πώς θα σωθούν τα προνόμια αυτής της γενιάς. Το μόνο που ακούει κάποιος είναι συντάξεις, ασφαλιστικό, απολύσεις. Πού βρίσκονται οι νέοι εργαζόμενοι σε αυτή τη διαπραγμάτευση; Ακόμα και έτσι, όμως, αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να επιστρέψει η κανονικότητα. Θα φτωχύνουμε και άλλο, ναι, αλλά πρέπει επιτέλους να μπει ένα σημείο εκκίνησης ή μάλλον επανεκκίνησης. Αυτό που δεν αντέχει πια άλλο κανένας είναι η συντήρηση αυτού του σαθρού οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Θέλει να δει το μέλλον όχι με αισιοδοξία, αλλά με πεποίθηση ότι σιγά-σιγά τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Ότι θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για να ξαναφτιάξει τη ζωή του, χωρίς να έρχεται ένας νέος φόρος κάθε μέρα και να του κόβει τα πόδια. Με απλά λόγια, «Πόσα θέλετε; Πάρτε τα και αφήστε μας να φτιάξουμε το μέλλον μας από το μηδέν»
Η ερώτηση βεβαίως δεν απευθύνεται στους δανειστές, αλλά στις τέσσερεις διαδοχικές κυβερνήσεις που πέρασαν στον καιρό της κρίσης. 
Η αληθινή ερώτηση είναι «Πόσα χρειάζεται ακόμα αυτή η γενιά της Μεταπολίτευσης» «Πόσα ακόμα χρειάζονται οι κομματικοί αφισοκολλητές σας μέχρι να φτάσει το βιολογικό τέλος αυτής της προνομιούχας γενιάς και να απαλλαγεί η Ελλάδα από τους χειρότερους σκελετούς της;» 
Η τιμωρία της Ελλάδας, όμως, δεν θα έρθει από καμία τρόικα ή Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φυγή των νέων έχει ξεκινήσει. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει με τη ζωή του αργόσχολους καλομαθημένους διαδηλωτές. 
Η Ελλάδα σύντομα θα γίνει ένα έθνος συνταξιούχων. Ελπίζω κάποια στιγμή, όταν έχει έρθει νομοτελειακά το τέλος αυτής της σουρεαλιστικής κοινωνίας και υπάρξει χώρος για την επιστροφή όλου αυτού του απίστευτα καταρτισμένου δυναμικού να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της χώρας μας. Ενός δυναμικού, που γαλουχημένο στον πραγματικό κόσμο, θα φέρει ίσως τη μεγαλύτερη αλλαγή νοοτροπίας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας Και εγώ ένας από αυτούς είμαι.
 Γι’ αυτό και τούτο είναι το τελευταίο άρθρο που γράφω. Η μάχη που έδωσα δεν με έβγαλε νικητή. Αυτή η κρίση ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία συνειδητοποίησης και αλλαγής. Δυστυχώς, βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Τα μυαλά δεν αλλάζουν, γιατί το διακύβευα είναι μεγάλο. 
Θα τους αφήσω λοιπόν και εγώ να απολαύσουν τα λείψανα της χώρας την οποία κατέστρεψαν. Στο πρώτο μου άρθρο σε αυτό το site (“Μια αριστερά χωρίς αριστερούς“) μιλούσα για την μετατροπή της Αριστεράς σε ένα κρατικιστικό, φαύλο μόρφωμα. 
Η Κρατιστερά του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την ταφόπλακα στον προδιαγεγραμμένο θάνατο της Αριστεράς. 
Όπως η ΝΔ «σκότωνε» το φιλελευθερισμό πριν από μερικά χρόνια. Ελπίζω η νέα Ελλάδα να απαλλαγεί από ιδεολογίες και ιδεοληψίες. 

«Να ξέρεις ότι προτού φύγω έκανα τα πάντα για να μείνω» (Αγνώστου).

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/apopsi/before-i-go/ ]

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Νατσιός: Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Νατσιός: Ο Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει από το έγκλημα των Τεμπών! Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

Ποιο είναι το “λάθος μήνυμα”, Κυριάκο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παραιτήθηκαν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, διότι, όπως μας ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές, “η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα”. Ποιο ήταν αυτό και γιατί ήταν λάθος; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ: ότι κυβέρνηση και μεγαλοπαράγοντες πότε αγαπιούνται και πότε κάνουν κόνξες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο. Κι ότι πάντα υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας και αγγελιαφόροι που θα παζαρέψουν το deal.

Κι αν κάτι πάει στραβά, οι πραιτωριανοί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να προστατευθεί το “αφεντικό”. Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο; Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Ισχύει από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, για όλες τις κυβερνήσεις και για όλους τους μεγαλοπαράγοντες. Τι διαφορετικό συνέβη το βράδυ του Κυριακής, παραμονή της εορτής των Βαγγέληδων; 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να βοηθήσουμε και τις κυβερνητικές πηγές να καταλάβουν την έννοια του μηνύματος, διότι, απ΄ ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται. Οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, εμπειρότατοι και με μακρά θητεία σε κομματικά και πολιτικά πόστα, ήταν υπουργός Επικρατείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αντιστοίχως. Δηλαδή, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Εμφανίζονται λοιπόν στο σπίτι του Βαγγέλη, μένουν αρκετές ώρες, πίνουν, καπνίζουν και συζητούν με τον εορτάζοντα και τους άλλους προσκεκλημένους. Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο ή αφού συνεννοήθηκαν; Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν το πρώτο. Εάν όντως έγινε έτσι, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κάποτε Alter Ego της, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος, που δεν το κάναμε ούτε στο Δημοτικό: όταν κάποιος συμμαθητής τσακωνόταν με τον κολλητό μας, τον είχαμε κι εμείς στο “ντου”. Αν λοιπόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κρίνουν σε ποιανού το σπίτι θα πάνε και σε ποιανού όχι, και τι μηνύματα θα εκπέμψει η παρουσία τους, δεν κάνουν για τη δουλειά.

Πολύ πιθανό να έχουν και άλλες παρόμοιες δομικές ελλείψεις. Κι αν ο πρωθυπουργός, που τους ανέθεσε αυτές τις εξαιρετικά νευραλγικές θεσμικές θέσεις, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι κάνουν για τη δουλειά και ποιοι όχι, δεν κάνει ούτε εκείνος για τη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα από την εκδοχή στην οποία μας καθοδηγούν οι “κυβερνητικές πηγές”. Είναι σωστό ή λάθος; 

Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι προφανές ότι η παρουσία των κομισάριων του Μαξίμου εκεί είχε χαρακτήρα αποστολής: να εκτονωθεί η κρίση και να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του διαχρονικού deal που υπάρχει ανάμεσα στις δύο “οικογένειες”. Όταν τα ΜΜΕ γέμιζαν από φωτογραφίες ένθερμων εναγκαλισμών σε απόσταση αναπνοής του ίδιου του πρωθυπουργού με τον προχθεσινό εορτάζοντα, αλλά και με άλλους μεγαλοπαράγοντες, το μήνυμα ήταν σωστό ή λάθος;

Πάμε όμως στο γεγονός που επιδείνωσε την κλινική εικόνα μιας κάποτε ρωμαλέας σχέσης.

Το “Βήμα” ισχυρίστηκε πως, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στα εκτροχιασμένα βαγόνια (που, έναν χρόνο μετά, δεν έχουμε μάθει, επίσημα, τι την προκάλεσε), κάποιος έσπευσε να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και να τις δώσει στο “Πρώτο Θέμα”, γνωστό για την απροκάλυπτα φιλοκυβερνητική του στάση, το οποίο τις έβγαλε στον αέρα, παραποιημένες: δύο διαφορετικές συνομιλίες συνενώθηκαν και παρουσιάστηκαν ως ενιαία.

Ποιος πήρε το υλικό; Ποιος έκανε το μοντάζ; Το “γιατί” είναι προφανές: έπρεπε να φανεί ότι αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο σταθμάρχης. Βασισμένος σε αυτές τις παραποιημένες συνομιλίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη Βουλή την εκδοχή του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους.

Δεν αθωώνει τον σταθμάρχη το δημοσίευμα του Βήματος. Όμως δείχνει μία υπερβολική σπουδή κάποιων να κατευθύνουν την οργή του κοινού μόνο σ΄ αυτόν, μακριά από πολιτικά πρόσωπα. Θα μπορούσε, την αποκάλυψη για την υπεξαίρεση του υλικού, να μην την είχε κάνει το “ΒΗΜΑ” αλλά η “Ηχώ της Άνω Ραχούλας”. Θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας;

για τη συνέχεια CApital

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή