Ακολουθήστε μας

Εθνική Άμυνα

Επιτέλους, ξυπνήστε ραγιάδες: «Όπου υψώνεται η τουρκική σημαία, δεν κατεβαίνει ποτέ…» (εκτός κι αν την κατεβάσουμε εμείς)

Δημοσιεύτηκε

στις

Η τουρκική πολιτική στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Συρία, είναι πεντακάθαρη για όσους την μελετούν και την αναλύουν. Οι Τούρκοι εννοούν και υλοποιούν αδίστακτα όσα εξαγγέλλουν. Ευθεία πρόκληση προς τους ηγέτες του Ελληνισμού: Με ποια δύναμη θα κατεβάσουν τη βρομερή σημαία του Αττίλα από την Κύπρο και θα την εμποδίσουν να στηθεί στο Αιγαίο;
Από πολλούς ανιστόρητους και αμαθείς πολιτικούς και δημοσιογράφους, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, συντηρείται ένας επικίνδυνος, για τον Ελληνισμό, μύθος. Σύμφωνα με αυτόν, οι ηγέτες της Τουρκίας είναι απρόβλεπτοι, άρα οι Έλληνες δεν μπορούν να κατανοήσουν την πολιτική, τις ενέργειες και τις αντιδράσεις τους. Πρόκειται για ένα κωμικό και βολικό άλλοθι επιτήδεια ανήξερων και πολιτικά, ιστορικά ανίδεων ηγεσιών στην Αθήνα και στη Λευκωσία.

Σε αυτό το άλλοθι στηρίζουν τη γνωστή αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, «βλέποντας και κάνοντας», ή ελπίζοντας σε «αλλαγή της πολιτικής στοχοθεσίας της Άγκυρας» ή ευχόμενοι «η Τουρκία να μεταβάλει τακτική και να συναινέσει σε λειτουργική και βιώσιμη λύση». Δύο παραδείγματα, ενδεικτικά νηπιώδους αντίληψης και παιδαριώδους κατανόησης της τουρκικής πολιτικής. Μετά την εκλογή του ως Προέδρου (1988), ο Γ. Βασιλείου παραχώρησε συνέντευξη σε τρεις Ελλαδίτες δημοσιογράφους. Ενόψει επικείμενης έναρξης νέων συνομιλιών, ρωτήθηκε τι θα κάνει σε περίπτωση νέου ναυαγίου.

Απάντησε το αμίμητο και αξιοθρήνητο: «Δεν θα κάτσω να σκεφτώ τι θα γίνει στις 31 του τάδε μηνός»! Όταν ο Κληρίδης ανέλαβε την εξουσία, έδωσε συνέντευξη Τύπου για τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του (1993). Από συνάδελφο της «Σημερινής» ρωτήθηκε να πει στους πολίτες ποιοι ήσαν οι ειδικοί σύμβουλοί του – ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες, συνταγματολόγοι, νομικοί, κ.λπ. – για τις διάφορες πτυχές του Κυπριακού. Απάντησε: «Εγώ είμαι και νομικός και συνταγματολόγος και δεν έχω ανάγκη συμβουλών από κανέναν».
Γιατί αναφερόμαστε στα πιο πάνω; Διότι, πρώτον, οι ηγέτες μας δεν κατενόησαν ποτέ τη Θουκυδίδεια ρήση: «Ο ισχυρότερος δεσμός μεταξύ πόλεων (δηλ. σήμερα κρατών) είναι το συμφέρον». Ούτε αντιλαμβάνονται όσα ο σύγχρονος του Θουκυδίδη, Κινέζος στρατηγός, Σουν Τζου, καταγράφει στην πραγματεία του, «Η τέχνη του Πολέμου»: «Η τέχνη του πολέμου είναι ζωτικής σημασίας για το κράτος. Είναι ένα θέμα ζωής και θανάτου». Ούτε, βέβαια, έχουν τη διανοητική ικανότητα να κατανοήσουν το αυτονόητο:
«Αν γνωρίζεις τον εχθρό και γνωρίζεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι το αποτέλεσμα χιλίων μαχών. Αν γνωρίζεις τον εαυτό σου, αλλά όχι τον εχθρό, για κάθε νίκη που κερδίζεις θα υφίστασαι και μιαν ήττα. Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό, ούτε τον εαυτό σου, θα υποκύπτεις σε κάθε μάχη».
Ανέκαθεν, οι Τούρκοι είναι πλήρως προβλέψιμοι. Βροντοφωνάζουν κυριολεκτικά τους στόχους τους. Διατυμπανίζουν την πολιτική, στρατιωτική και επεκτατική στοχοθεσία τους. Από το 1956, διά των γνωστών εκθέσεων Νιχάτ Ερίμ, οι Τούρκοι διαμήνυσαν προς τους ημιμαθείς ηγέτες της Κύπρου ότι υπέρτατος και διαχρονικός στόχος τους είναι η επανάκτηση της Κύπρου.
Μια πρώτη αναφορά έγινε από τον Ελληνοκτόνο Ατατούρκ, το 1938, μετά την αρπαγή, κατάκτηση και κατάποση του συριακού σαντζακίου της Αλεξανδρέττας. Στην Κύπρο, η κατοχική Τουρκία εφαρμόζει από το 1975 την ίδια, αλλά εξελιγμένη συνταγή όπως στην περίπτωση της Αλεξανδρέττας. Προ καιρού, ο σουλτάνος Ερντογάν προέβη σε μια σημαντική δήλωση, η οποία πέρασε απαρατήρητη από τους περισπούδαστους ηγέτες μας.
Κατά τη διάρκεια της εισβολής οι Τούρκοι στηρίχτηκαν σε ξένους για τα όπλα και πυρομαχικά που χρησιμοποιούσαν στην Κύπρο. Όταν ανήλθε το 2003 στην εξουσία, αφού έφερε πίσω στη χώρα όλα τα λαμπρά τουρκικά μυαλά, ο Ερντογάν έκτισε πολεμική βιομηχανία, στηριγμένη στη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία καλύπτει το 80% και πλέον των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πριν από λίγες ημέρες και διαρκούσης της νέας τουρκικής εισβολής στη Συρία, ο σουλτάνος δήλωσε:
«Η επιχείρηση ‘Πηγή της Ειρήνης’ είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις. Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανακατέβηκε». Είναι η πιο βροντερή, ωμή και σιχαμερή απάντηση σε όσους αφελείς Έλληνες, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, ακόμα επενδύουν στον Τουρκο-Χίτλερ Ερντογάν για λύση ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Κυπριακό.
Η τουρκική πολιτική στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Συρία, είναι πεντακάθαρη για όσους την μελετούν και την αναλύουν. Οι Τούρκοι εννοούν και υλοποιούν αδίστακτα όσα εξαγγέλλουν. Και το πιο οδυνηρό για τους Έλληνες: Ουδέποτε απέκρυψαν τους επεκτατικούς και κατακτητικούς στόχους τους εναντίον του Ελληνισμού.
Αντίθετα, οι ηγέτες του Ελληνισμού επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο, επειδή δεν μελέτησαν τον Θουκυδίδη, τον Πλάτωνα, τον λόρδο Πάλμερστον, τον στρατηγό ντε Γκωλ, τον Μάο τσε Τουνγκ ή τον Κίσινγκερ, οι οποίοι ομοφωνούν: «Η δύναμή μου είναι στην άκρη του σπαθιού και του ντουφεκιού μου» και το «δίκαιο είναι η δύναμη». Ευθεία πρόκληση προς τους ηγέτες του Ελληνισμού: Με ποια δύναμη θα κατεβάσουν τη βρομερή σημαία του Αττίλα από την Κύπρο και θα την εμποδίσουν να στηθεί στο Αιγαίο;
Σημερινή

Αστυνομία

Αποκάλυψη! Ειδικό λογικό ισραηλινής κατασκευής για μαζική αναγνώριση προσώπων αποκτά η ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αστυνομία: Ειδικό λογισμικό, πιθανόν ισραηλινής κατασκευής, για μαζική αναγνώριση προσώπων με βάση τα βιομετρικά στοιχεία και το οποίο θα συνδεθεί με τις 1.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας που θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Αθήνας μελετά να αποκτήσει – όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – η ΕΛ.ΑΣ.

Χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις

Στο σύστημα αυτό, που χρησιμοποιείται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, θα ενταχθούν οι ηλεκτρονικές φωτογραφίες δεκάδων χιλιάδων σεσημασμένων για εγκληματικές επιθέσεις, επεισόδια και άλλες παράνομες πράξεις προκειμένου να αποτελέσουν τη συγκριτική τράπεζα δεδομένων για την ταυτοποίηση των υπόπτων που θα εντοπίζονται στον δρόμο, στις κερκίδες κ.λπ. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν στη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την τοποθέτηση και τη χρήση του εν λόγω λογισμικού προκειμένου να τεθούν οι σαφείς προδιαγραφές και να προχωρήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Επιπλέον θα ζητηθεί ασφαλώς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού.

Με επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να μιλούν για ένα σημαντικό ψηφιακό «όπλο» για τον άμεσο εντοπισμό ύποπτων ατόμων σε ανοικτούς χώρους, για την ανίχνευση κινήσεων σεσημασμένων προσώπων σε χώρους εκδήλωσης εγκληματικών επιθέσεων, για εντοπισμό πρωτοστατών επεισοδίων σε γήπεδα ή ακόμη και σε δρόμους, σε συγκρούσεις με την Αστυνομία κ.λπ. Ομως ζητούμενο ασφαλώς είναι, όπως υπογραμμίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις για την εγκατάσταση σε επιχειρησιακό κέντρο και τη χρήση του εν λόγω συστήματος και να εφαρμοστεί πλήρως η νομιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιου είδους σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε μικρότερη κλίμακα θα αποκτήσουν σύντομα τουλάχιστον 200-300 αστυνομικοί υπηρεσιών της Ασφάλειας που χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές επικοινωνίας ελληνικής εταιρείας. Μέσω αυτού του λογισμικού που θα εγκατασταθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχεται η δυνατότητα σε αστυνομικούς που λαμβάνουν φωτογραφίες – με τις προαναφερόμενες συσκευές – προσώπων κατά τη διάρκεια παρακολουθήσεων ή εποπτείας κερκίδων, να τις αποστέλλουν σε αυτή την ψηφιακή τράπεζα δεδομένων. Κι έτσι να έχουν άμεση απάντηση, από μια λίστα καταχωρισμένων χιλιάδων ατόμων, αν είναι σεσημασμένοι και για ποιον λόγο.

Ανίχνευση μέσω σύγχρονων καμερών

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό σύστημα των 1.000 καμερών, που σχεδιάζουν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Πολιτικής – εφόσον λάβει τις απαραίτητες σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών – θα ανιχνεύει μέσω υπερσύγχρονων καμερών μια σειρά από παραβάσεις – και όχι μόνο την υπερβολική ταχύτητα – που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Ακόμη αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την ενιαία καταγραφή των τροχαίων παραβάσεων, το οποίο θα δέχεται επίσης πληροφορίες από τις ηλεκτρονικές συσκευές των αστυνομικών της Τροχαίας (tablets με άμεση διασύνδεση με τα μητρώα οδηγών και οχημάτων) και επίσης από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα πληροφοριακά συστήματα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας. Ομως φαίνεται ότι το εν λόγω δίκτυο καμερών θα μπορούν να εκμεταλλεύονται και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για περιπτώσεις εγκληματικών επιθέσεων, όπως συμβαίνει και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις προκειμένου να εντοπίζονται δράστες εγκληματικών επιθέσεων, οι κινήσεις τους κ.λπ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Λαθρομετανάστευση

Creta Post: Νέο καραβάνι με… μετανάστες στην Γαύδο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους. Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ 

Νέο καραβάνι με… μετανάστες εντοπίστηκε στην Γαύδο με τις αρχές να σημαίνουν «συναγερμό». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δεκάδες μετανάστες έφτασαν με πλοιάριο στο νησί και κατέβηκαν στην παραλία «Ποταμός» και διασκορπίστηκαν.

Άμεσα έγιναν αντιληπτοί και ενημερώθηκαν οι αρχές που ξεκίνησαν τον εντοπισμό και την συγκέντρωσή τους.

Οι μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Καραβέ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στα Σφακιά ενώ στη συνέχεια με λεωφορεία θα μεταβούν στα Χανιά για την προσωρινή τους φιλοξενία.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή