Ακολουθήστε μας

Εξωτερική Πολιτική

Αποκόπτουν τη Μακεδονία από τον Ελληνισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
Αυτή η συμφωνία προσβάλλει την Ιστορία μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Περιφρονώντας το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που αγωνίσθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, η κυβέρνηση παραχωρεί όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στους Σκοπιανούς. Ένα πολυεθνικό κράτος, του οποίου ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι αλβανικής καταγωγής και ένας πρώην Πρωθυπουργός δηλώνει Βούλγαρος, αποκτά με ελληνική υπογραφή – ο μη γένοιτο- το δικαίωμα να εμφανίζεται διεθνώς ως το κράτος των Μακεδόνων.
Η συμφωνία είναι απαράδεκτη, διότι:
Η σύνθετη ονομασία αποτελεί, κατά την άποψή, μου τη ρίζα του προβλήματος. Το Βόρεια-Severna γρήγορα θα φύγει και θα μείνει μόνο ο όρος Μακεδονία. Και εκείνοι θα έχουν κράτος μέλος του ΟΗΕ, ενώ εμείς μία περιοχή στο εσωτερικό της Ελλάδος. Ποια Μακεδονία θα ακούγεται διεθνώς;

Όσο θα υπάρχει ο προσδιορισμός Βόρεια θα δίδεται η εντύπωση ότι κάποια στιγμή πρέπει να ενωθεί με τη Νότια Μακεδονία. Το Βόρειο Βιετνάμ ενώθηκε με πόλεμο με το Νότιο Βιετνάμ, η Βόρειος Ιρλανδία αγωνίσθηκε από το 1921 μέχρι προ ολίγων ετών για να ενωθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Απαράδεκτη η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας. Όσες διευκρινίσεις και αν γίνουν, οι άλλοι λαοί θα νομίζουν πλέον ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν μιλούσαν ελληνικά. Η σημερινή γλώσσα των Σκοπίων είναι μείγμα σερβικών και βουλγαρικών. Καμία σχέση με τον μακεδονικό πολιτισμό.

Ποια ταυτότητα και εθνότητα αναγνωρίζει ο κ. Τσίπρας; Το τεχνητό κατασκεύασμα του «μακεδονικού έθνους», το οποίο κατασκευάσθηκε το 1944 από το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο με στόχο την απόσπαση της «Μακεδονίας του Αιγαίου» από την Ελλάδα;

Καμία ουσιαστική εγγύηση δεν υπάρχει ότι θα αλλάξουν όλα τα σημεία του σκοπιανού Συντάγματος που εκφράζουν αλυτρωτισμό. Θα κάνουν μία μικρή αλλαγή για τα προσχήματα και θα μας κοροϊδεύουν ες αεί.

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μονοπωλήσουν τα Σκόπια το όνομα και να περιορίσουν τη χρήση του από την Ελλάδα. Οι Παμμακεδονικές των ΗΠΑ, Καναδά κ.λπ. θα υποχρεωθούν να αλλάξουν όνομα, όπως και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επέρχεται μία αλλοίωση της Ιστορίας και της ταυτότητάς μας. Αποκόπτεται από τον Ελληνισμό η πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Η συμφωνία ίσως «προστατεύει» την Αρχαία Μακεδονία, αλλά για τη Χριστιανική, Βυζαντινή και Νεώτερη Μακεδονία ουδεμία εγγύηση!

Εγκαταλείπεται στην τύχη της η μειονότητα των Βλαχοφώνων Ελλήνων που ζουν στο κράτος των Σκοπίων.

Νομιμοποιείται ο αλυτρωτισμός του ΒΜΡΟ και του Ίλιντεν (1903). Καλλιεργείται το έδαφος για τον αναγεννώμενο βουλγαρικό εθνικισμό.

Παραμένει αμφίβολο αν θα μπορούν τα ελληνικά προϊόντα να ονομάζονται μακεδονικά (π.χ. κρασιά).

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 17.6.2018

Εξωτερική Πολιτική

Στο επίκεντρο η ελληνοαμερικανική συνεργασία σε συνάντηση του Μητσοτάκη με Αμερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά

Στη συνάντηση πήραν μέρος συγκεκριμένα οι Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πρωινό εργασίας στην οικία του στα Χανιά με ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος συγκεκριμένα οι Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενεργειακά

Τα Νέα: Εξελίξεις στο Αιγαίο! Μία ευκαιρία, μία παγίδα και οι χάρτες

Δημοσίευμα στα Νέα επικαλείται πληροφορία, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει η συζήτηση για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημοσίευμα στα Νέα επικαλείται πληροφορία, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει η συζήτηση για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας

Στην πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη έγινε γνωστό, ότι οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας εδωσαν εντολή «διερεύνησης» για εκκίνηση των συζητήσεων περί υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στους Υπουργούς Εξωτερικών της κάθε χώρας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν αντίστοιχα.

Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας, ότι «είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όταν βρισκόμαστε σε μια περιοχή, η οποία βάλλεται από διαρκείς γεωπολιτικούς κινδύνους και εν μέσω δύο πολέμων, να υπάρχουν σχέσεις κατανόησης και καλής γειτονίας». 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, έτσι ώστε να προετοιαστεί το Ανώτατο Συμβούλιο και να συντονιστούν όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Το δημοσίευμα των Νέων

Το Σάββατο σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της που τιτλοφορείται ως “Εξελίξεις στο Αιγαίο” η εφημερίδα “Τα Νέα” επικαλείται πληροφορία, ότι η Τουρκία επιθυμεί να συζητήσει για οριοθέτηση βάσει του δικαίου της Θάλασσας.

“Εναν νέο δρόμο στον ελληνοτουρκικό διάλογο σηματοδοτεί η πληροφορία ότι η Αγκυρα αποδέχεται να ανοίξει η συζήτηση για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας

• Μετά την Παλαιστίνη και η χώρα μας κινδυνεύει από την ανυπαρξία επαρκούς χαρτογράφησης

• Ποια είναι η παγίδα

Η νέα φάση στα ελληνοτουρκικά ζητήματα θέτει και νέα ερωτήματα ως προς της διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων! Στο εγγύς ιστορικό παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή μας, έχουν διεξαχθεί ανάλογες διαπραγματεύσεις, στις οποίες μπορούμε να ανατρέξουμε ως προς το δέον ή το μη δέον γενέσθαι στα καθ΄ημάς κρίσιμα διακυβεύματα”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα των Νέων.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή