Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Η εθελοτυφλία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γαλλία δεν είναι παρά μιά ευρέως διαδεδομένη δειλία.

Δημοσιεύτηκε

στις

 Τίποτα πιο βολικό από το να αρνούμαστε, για παράδειγμα, την αύξηση της βίας ή τον εξισλαμισμό την ίδια ώρα που φλυαρούμε ακατάσχετα για την υγειονομική κρίση και τα μέτρα προφύλαξης. Οι πολιτικοί που παίζουν όλο αυτό το θέατρο κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Eric Dupont-Moretti κατηγόρησε για λαϊκισμό όσους προειδοποιούν για την έκρηξη της βίας και χαρακτήρισε ως προιόν φαντασιώσεων τον “εκβαρβαρισμό” ( ensauvagement ) για τον οποίο μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin.
Αυτή η εθελοτυφλία συμβαδίζει με την αντίληψη ότι “το Ισλάμ είναι συμβατό με τη Δημοκρατία”, ένα κενού περιεχομένου σύνθημα που έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο τον Emmanuel Macron. Εχουμε ουσιαστικά παραιτηθεί από κάθε σοβαρή αναζήτηση των λόγων που έχουν οδηγήσει στην ισλαμική απόσχιση ( séparatisme islamique). Μια δημοσκόπηση του Ifop, που δημοσιεύθηκε αυτήν την Τετάρτη από τον Charlie Hebdo μας υπενθυμίζει την έλξη που ασκεί η σαρία στην νέα γενιά των γάλλων μουσουλμάνων.
Εδώ και πολύ καιρό, δημοσκοπήσεις και παρατηρητές χωρίς παρωπίδες έχουν περιγράψει την τάση του Ισλάμ να αποσχιστεί από την υπόλοιπη εθνική κοινότητα.
Ήδη από το 2003, ο πρόεδρος της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF), Lhaj Thami Breze, προσκείμενος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, προειδοποιούσε : “Το Κοράνι είναι το σύνταγμά μας”.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 το Institut Montaigne αποκάλυψε ότι σχεδόν το 50% των νέων μουσουλμάνων απέρριπταν το δημοκρατικό μοντέλο υπέρ του ισλαμικού νόμου και των απαγορεύσεών του.
Αυτή τη φορά, η έρευνα δείχνει ότι το 74% των νέων μουσουλμάνων κάτω των 25 ετών έθεσαν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις πάνω από τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας ( République ) ! 40% του συνολικού μουσουλμανικού πληθυσμού ( δηλαδή γύρω στα 4.000.000 ) μοιράζεται αυτή την αντίληψη. Οσοι χαρακτηρίζουν συνωμοσιολογίες την απλή περιγραφή της πραγματικότητας οδηγούν την χώρα στο χάος της λιβανοποίησης.
Ivan Roufiol
2/9/20
Μετάφραση  Babis Georges Petrakis
Στην Σουηδία, την πιο ανοιχτή αλλά συγχρόνως οργανωμένη χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει θεσμούς και κανόνες για να προστατεύει την ελευθερία του ατόμου, δημιουργήθηκε Αραβικό Ισλαμικό κόμμα.
Αυτό λοιπόν το κόμμα, τώρα που εχει μαζέψει έναν σημαντικό αριθμό ομόθρησκων ψηφοφόρων και οπαδών, λόγω μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας, καλεί οσους Σουηδούς είναι αντίθετοι με το Ισλάμ και την εφαρμογή των νόμων της Σαρία, να μετακομίσουν σε άλλη χώρα.
Αυτό, ίσως πρέπει να το σκεφτεί ο κ. Μηταράκης που μοιράζει άσυλα και στέγη, δημιουργώντας γκέτο στις πόλεις, που παίρνει την Γη απο τους Λέσβιους αγρότες και επιχειρηματίες για να φτιάξει μια ισλαμική πόλη, τάχα κλειστά κέντρα.
Έτσι λέω εγώ.
Να το σκεφτεί πολύ σχολαστικά, όπως πλένει τα χέρια του για τον κορονοϊό.
Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή