Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Ευρώπη και ΗΠΑ εξέθρεψαν έναν αδίστακτο Τουρκο-Χίτλερ. Οφείλουν να τον ανακόψουν!

Δημοσιεύτηκε

στις

«Ο Ερντογάν ήταν ήδη εκτελεστής του λαού του, ένας χασάπης των Κούρδων. Ένας αξιωματούχος του Ισλαμισμού. Μια μαριονέτα της καταστροφής στην Αρμενία. Ένας υποκινητής της επιθετικότητας στις ελληνικές θάλασσες. Τώρα, επιτίθεται σε αυτόν που του αντιστέκεται: Τον Μακρόν. Ενάντια σε αυτόν τον τοξικό παλιάτσο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υψώσουν ανάστημα»

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης

Την ώρα που σύρονται οι γραμμές αυτές, Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, η είδηση από τη Γαλλία είναι ξανά τραγική: Μουσουλμάνος, κραυγάζοντας «Αλλάχ, Ακμπάρ», εισέβαλε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας, στη Νίκαια, και κατέσφαξε γυναίκα και δύο άλλους πιστούς. Το νέο τρομοκρατικό επεισόδιο έγινε δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του Σαμιουέλ Πατύ, καθηγητή Ιστορίας. Το… αμάρτημά του; Ήθελε να δείξει στους μαθητές του σκίτσα για τον Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Αυτά τα σκίτσα είχαν οπλίσει τα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών, τον Ιανουάριο του 2015. Εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας και σκότωσαν δημοσιογράφους και προσωπικό, επιτέθηκαν σε εβραϊκή συναγωγή και σε πολίτες. Την περ. Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, η εφημερίδα Charlie Hebdo κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη καρικατούρα του Τούρκου Προέδρου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση να κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας.

Οι σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας έχουν οξυνθεί σταδιακά. Τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης. Ο Τούρκος Πρόεδρος, σχεδόν καθημερινά, καθυβρίζει τον Γάλλο ομόλογό του, Μακρόν, στον οποίο συνέστησε… ψυχιατρική θεραπεία. Ο Ερντογάν κήρυξε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων και μουσουλμανικές χώρες, φίλες της Τουρκίας, το Κατάρ και το Ιράν, το εφαρμόζουν. Επίσης σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες, όπως και στην ευρωπαϊκή Κύπρο, μουσουλμάνοι εξετράπησαν σε αντι-γαλλικές εκδηλώσεις.

Γιατί τόσο μένος του Ερντογάν εναντίον της Γαλλίας και του Προέδρου Μακρόν; Διότι είναι ο μόνος, ο οποίος αντιστέκεται στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του. Όπως έγραψε η γαλλική Le Figaro: «Ο Ερντογάν πυροδοτεί το μίσος των μουσουλμάνων εναντίον της Γαλλίας και της Ευρώπης. Η επιθυμία του Ερντογάν να ταπεινώσει προσωπικά τον Μακρόν εξυπηρετεί έναν πολιτικό στόχο: Να κινητοποιήσει τους ισλαμιστές όλων των αποχρώσεων εναντίον της Γαλλίας, της χώρας που καταδικάζει δυναμικά και με συνέπεια τα (τουρκικά) χτυπήματα στη Συρία, στη Λιβύη, στην Ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα και Κύπρος) ή στο Ναγκόρνο–Καραμπάχ».

Μετά και την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια, κανείς πλέον στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δεν μπορεί να έχει αμφιβολίες: Ο Ερντογάν έχει πυροδοτήσει μια ισλαμική εκστρατεία εναντίον της Γαλλίας, με τριπλό στόχο. Πρώτον, να τρομοκρατήσει τους Γάλλους επειδή στη χώρα διαβιούν 6 εκ. μουσουλμάνοι. Πάνω από 22.000, σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και παρακολουθούνται. Δεύτερον, να ενσπείρει την ισλαμοφοβία, η οποία θα αξιοποιηθεί από τον αδίστακτο Ερντογάν ως όπλο για να κατηγορεί τη Γαλλία και τη Δύση ότι, τάχα, πολεμούν κατά του Ισλάμ. Τρίτον, να σταλεί μήνυμα στη Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία και άλλες χώρες (π.χ. Ελλάδα και Κύπρο), όπου διαβιούν μουσουλμάνοι, ότι πλέον είναι έρμαιο στη σφαγιαστική τρομοκρατία των τζιχαντιστών.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στην εφιαλτική διάστασή τους: Η Δύση και ειδικά η Ευρώπη αντιμετωπίζουν έναν παράφρονα νέο Χίτλερ, τον Ερντογάν, ο οποίος συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το ίνδαλμά του, τον Χίτλερ. Ο νέος Αδόλφος βρίσκεται σε σύγκρουση με όλα τα κράτη της περιοχής: Αρμενία, Συρία, Κύπρος, Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτος, Ισραήλ, Γαλλία, Ην. Αραβικά Εμιράτα, Σ. Αραβία, ενώ αντιπαρατάσσεται με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Θέλει να αναδείξει την Τουρκία ως περιφερειακή και μέχρι το 2023 ως μεγάλη δύναμη.

Στο πλαίσιο αυτού του υπερφίαλου σχεδίου, εξήγγειλε το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», διά του οποίου απαιτεί να αρπάξει και να οικειοποιηθεί εδάφη και κυρίως θαλάσσια κυριαρχία από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τα πάντα: Τους 3,5 εκ. πρόσφυγες στην Τουρκία. Τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και διεθνώς. Τους τουρκογενείς πληθυσμούς σε μουσουλμανικές χώρες. Υποκινεί τους μουσουλμάνους κατά της «άπιστης» Δύσης και ειδικά της Ευρώπης. Στις τρεις πιο πάνω χώρες σημειώνονται «ισλαμικές αυτονομίες». Δηλ. ισλαμικά παρακράτη, όπου οι νόμιμες Αρχές και πολίτες δεν τολμούν να εισέλθουν.

Την περ. Δευτέρα, 26/10/2020, ο διεθνώς γνωστός Γάλλος διανοούμενος, Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, ξέσπασε κατά του νέου Χίτλερ: «Ο Ερντογάν ήταν ήδη εκτελεστής του λαού του, ένας χασάπης των Κούρδων. Ένας αξιωματούχος του Ισλαμισμού. Μια μαριονέτα της καταστροφής στην Αρμενία. Ένας υποκινητής της επιθετικότητας στις ελληνικές θάλασσες. Τώρα, επιτίθεται σε αυτόν που του αντιστέκεται: Τον Μακρόν. Ενάντια σε αυτόν τον τοξικό παλιάτσο, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να υψώσουν ανάστημα». Ένας πυρομανής, κατά τη γαλλική Le Monde.

Γιατί, λοιπόν, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν υψώνουν ανάστημα σε αυτόν τον νέο Χίτλερ, ενώ έχουν πανίσχυρα όπλα στη φαρέτρα τους; Πρώτον, διότι τα συμφέροντά τους με την Τουρκία είναι πολύ πιο ισχυρά από τις προσβολές και τις ύβρεις εναντίον τους. Δεύτερον, αρνούνται να παραδεχτούν ότι έχουν εκκολάψει και ανδρώσει έναν νέο Χίτλερ, ο οποίος έχει κηρύξει ισλαμικό πόλεμο εναντίον της Ευρώπης. Όσο καθυστερούν να αντιδράσουν, τόσο υψηλότερο και βαρύτερο τίμημα θα πληρώσουν.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή