Διεθνή
Ο τελευταίος νεκρός αντάρτης της ΕΟΚΑ, η κηδεία σαν γάμος και ο περήφανος πατέρας
Ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου 1958. Στα βουνά της Πιτσιλιάς πυκνό σκοτάδι. Μόνο τα αστέρια και το φεγγάρι έριχναν το φως τους. Λες και ήθελαν να προειδοποιήσουν τους λεβεντονιούς. Να τους φωτίσουν όσο μπορούσαν την περιοχή. Να αντιληφθούν την ενέδρα. Ούτε το φεγγάρι ούτε τα αστέρια, όμως, γνώριζαν ότι εκείνη τη νύκτα στα Αγρίδια θα γραφόταν Ιστορία. Οι δυο νέοι βγήκαν από το κρησφύγετό τους. Κατευθύνθηκαν σε μια δεξαμενή για να γεμίσουν τα παγούρια τους νερό. Τότε ακούστηκε μια φωνή: «Αλτ». Σαν κραυγή των λύκων ακούστηκε. Ακόμη και το φεγγάρι τρόμαξε. Το φως του τρεμόσβησε στιγμιαία. Για κλάσματα δευτερολέπτων. Αμέσως μετά, μερικές ριπές όπλων διέλυσαν τη γαλήνη της νύκτας. Τα πουλιά πέταξαν αλαφιασμένα από τα δέντρα. Μαζί πέταξε και μια ψυχή. Άνοιξε τα φτερά της και χύθηκε προς το Πάνθεον των Αθανάτων.
Εκείνο το βράδυ, η Ιστορία περπατούσε στο ίδιο βουνό. Εκεί στα Αγρίδια. Ήξερε τι θα γινόταν. Ήθελε να βρισκόταν εκεί αυτοπροσώπως. Ήθελε ιδίοις όμμασι να παρακολουθήσει την επισφράγιση του ηρωισμού, της αυτοθυσίας και της παλληκαριάς μιας γενιάς, που αποφάσισε να αφοσιωθεί στην υπέρτατη αξία της ελευθερίας! Ήθελε να κλείσει το τιμημένο βιβλίο του αγώνα ενός λαού με περιγραφή δική της ως αυτόπτης μάρτυρας.
Ο 23χρονος Σάββας Ροτσίδης (ο σύντροφος του, Ρογήρος Σιηπηλλής, κατάφερε να ξεφύγει) της πρόσφερε έναν επίλογο αντάξιο όλων των σπουδαίων κεφαλαίων που συνθέτουν τον τόμο του έπους της ΕΟΚΑ. Με τη θυσία του ως ο τελευταίος νεκρός αντάρτης του σπουδαίου αγώνα. Με το νεκρό κορμί του. Και με την ψυχή του, όμως, να πετά περήφανη, ανίκητη και κυρίως, ελεύθερη προς το χρυσοποίκιλτο παλάτι της ελευθερίας. Για να συναντήσει όλους τους άλλους ηρωικώς πεσόντες αγωνιστές. Τον Αυξεντίου, τον Μάτση, τον Παλληκαρίδη, τον Ζάκο…
Η ζωή του Σάββα Ροτσίδη παραστατικά γραμμένη σε ιστορικά αρχεία: Γεννήθηκε στο χωριό Μάμμαρι τον Ιανουάριο του 1935. Φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Σαμουήλ. Ακολούθως, βρήκε εργασία ως λογιστής στην Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία και αργότερα στο μεταλλείο Μιτσερού. Εκεί μυήθηκε κι έγινε μέλος της ΕΟΚΑ από την αρχή του αγώνα. Αρχικά συνεργάστηκε με τον Αυξεντίου, τον Λένα και άλλους αγωνιστές, εφοδιάζοντας μέσω αυτών την Οργάνωση με ποσότητες δυναμίτιδας και επικρουστήρες. Τα εκρηκτικά κατόρθωνε να τα εξασφαλίζει από το μεταλλείο στο οποίο εργαζόταν.
Στις 13 Νοεμβρίου 1956, στις 2 τα ξημερώματα και ενώ κοιμόταν, οι Βρετανοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του στο Μιτσερό. Με την κατηγορία ότι έκρυβε δύο αυτόματα όπλα και μία νάρκη κάτω από το μαξιλάρι του, τον μετέφεραν στα κρατητήρια Ομορφίτας. Από εκεί στα κρατητήρια Πλατρών, όπου τον βασάνιζαν για ώρες.
Ο Ροτσίδης ήξερε πως ήταν σχεδόν αδύνατο να βγει ζωντανός από τα κρατητήρια γι’ αυτό σκέφτηκε ένα κόλπο να αποδράσει. Πρότεινε στους ανακριτές να τους δείξει πού βρισκόταν το κρησφύγετο του Στυλιανού Λένα. Τους πήγε σε ένα ύψωμα μεταξύ Μιτσερού και Αγίου Επιφανίου. Τους ανακριτές συνόδευαν και δύο Τούρκοι επικουρικοί. Όταν έφτασαν, τους είπε να μείνουν πιο πίσω γιατί από τον θόρυβο οι αντάρτες θα τους αντιλαμβάνονταν και θα έφευγαν. Οι Βρετανοί δέχτηκαν νομίζοντας πως ο Ροτσίδης, που βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση από τα βασανιστήρια, δεν θα μπορούσε να αποδράσει.
Τον άφησαν να πάει μόνος στο υποτιθέμενο κρησφύγετο με τη συνοδεία ενός τούρκου επικουρικού. Σε κάποιο σημείο που θεώρησε κατάλληλο, ο Ροτσίδης έκανε νόημα στον επικουρικό πως «εδώ βρίσκεται το κρησφύγετο και μην μιλήσεις και μας καταλάβουν». Ο Τούρκος τον ρώτησε πού ακριβώς και ο Ροτσίδης σήκωσε το χέρι του δήθεν να του δείξει και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ξυπόλητος και ταλαιπωρημένος έφτασε στο σπίτι της αδελφής του στο Μάμμαρι όπου κρύφτηκε για αρκετές μέρες.
Μετά τη δραπέτευσή του ορκίστηκε ότι δεν θα επέτρεπε να συλληφθεί ξανά ζωντανός. Όρκος προφητικός… Ενώθηκε με αντάρτικη ομάδα που δρούσε στην περιοχή Μόρφου και αργότερα μετακινήθηκε στην περιοχή Πιτσιλιάς-Τροόδους. Πήρε μέρος σε διάφορες επιχειρήσεις, που περιελάμβαναν ενέδρες εναντίον Άγγλων στρατιωτών κι επιθέσεις εναντίον αγγλικών στόχων. Μάλιστα, διετέλεσε αρχηγός αντάρτικης ομάδας στο Τρόοδος, με το ψευδώνυμο «Πάλβης».
Ο Σάββας Ροτσίδης διακρίθηκε για τη γενναιότητα, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του. Ακόμη, για το ανήσυχο του χαρακτήρα του, αλλά και για το ήθος του. Συνεχώς κατέστρωνε σχέδια τολμηρών επιθέσεων, ενώ ασχολείτο και με άλλα ζητήματα, όπως την κατασκευή νέου τύπου χειροβομβίδας.
Για τους γονείς και την οικογένειά του, το μαντάτο του θανάτου του πρόσφερε αβάστακτο πόνο. Η τιμή και η δόξα, όμως, με τις οποίες στρώθηκε ο δρόμος από την Κυπερούντα μέχρι το Μάμμαρι και από εκεί μέχρι το Πάνθεον των Αθανάτων, απάλυναν τον πόνο για το χαμό του λεβεντονιού. Μάλιστα, η Ιστορία, όντας παρούσα στο τελευταίο επεισόδιο του έπους, παρέμεινε ενεή μπροστά στο μεγαλείο των γονέων του ήρωα.
Τα λόγια του περήφανου πατέρα δονούν την ατμόσφαιρα: «Δεν λυπάμαι για το θάνατο του γιού μου. Είμαι περήφανος για αυτόν. Πολέμησε στον στρατό της ελευθερίας και πέθανε σαν ήρωας. Τιμή του και δική μας τιμή. Η μνήμη του θα είναι αιώνια». Διασχίζουν τους αιθέρες. Ταξιδεύουν στα βουνά της Πιτσιλιάς. Μετατρέπονται σε ηχώ και αντιλαλούν σε όλη την Κύπρο. Ξεφεύγουν από τα στενά σύνορά της και διαλαλούν σε όλη την οικουμένη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να είναι μικρός, όμως, γεννάει τεράστιες ψυχές! Και στην κηδεία; Οι γονείς μοίραζαν στον κόσμο παστίτσια (κατά άλλες πληροφορίες, κουραμπιέδες) εξηγώντας: «Σήμερα δεν θάβουμε τον γιο μας, τον παντρεύουμε και θα κεράσουμε τον κόσμο όλο»…
Αυτή ήταν κάποτε η λατρεμένη μας Κύπρος!!!
Διεθνή
Συνάντηση Φιντάν – Τζολάνι στη Δαμασκό! Αποφασισμένη η Τουρκία να “τελειώσει” τους Κούρδους
Στη Δαμασκό βρέθηκε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, όπου συναντήθηκε με τον Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, ηγέτη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) στη Συρία.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Συρίας μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Προτεραιότητα για την Άγκυρα είναι η αντιμετώπιση του «κουρδικού προβλήματος» καθώς απαιτεί από την Δαμασκό να κινηθεί ώστε να καταλυθεί η αυτόνομη κουρδική οντότητα στην Βορειοανατολική Συρία και να αφοπλιστούν οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.
Της επίσκεψης Φιντάν στη Δαμασκό είχε προηγηθεί αυτή του αρχηγού της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν στην πρωτεύουσα της Συρίας.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι σύντομα θα μεταβεί και αυτός στην Συρία.
Φιντάν για τους Κούρδους στο France 24
Σε συνέντευξή του χτες στο France 24, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η Άγκυρα προτιμά να λύσει το θέμα των Κούρδων η νέα κυβέρνηση στη Δαμασκό, με γνώμονα τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Προσέθεσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει α να διαλυθούν αμέσως.
«Εάν αυτό δεν συμβεί, πρέπει να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ερωτηθείς δε αν αυτό περιλαμβάνει στρατιωτική δράση, απάντησε «ό,τι χρειαστεί».
Την ίδια ώρα τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Συριακός Εθνικός Στρατός που ελέγχεται από την Άγκυρα έχει συγκεντρώσει μία δύναμη περίπου 25.000 ανδρών και είναι έτοιμος να επιτεθεί σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια και ανατολική Συρία.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ επισκέφθηκε σήμερα στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα στη μεθόριο της Τουρκίας μα τη Συρία και δήλωσε ότι η Τουρκία πιστεύει ότι οι νέα κυβέρνηση της Συρίας, μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού Εθνικού Στρατού θα εκδιώξουν τους Κούρδους μαχητές από όλα τα εδάφη που κατέχουν στη βορειοανατολική Συρία.
Διεθνή
Πείνα, φόβος και ανασφάλεια στο Χαλέπι!
Η Ελληνική Κυβέρνηση η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατία ,το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ,η Αρχιεπισκοπη της Εκκλησιας της Ελλάδος,η Αρχιεπισκοπη Κύπρου ,η Αρχιεπισκοπη Αμερικής και ολες οι ομογενειακες Οργανώσεις καθως και ολες οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ πρωτοβουλιες ανα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ είναι ανάγκη να παρεμβουν πρώτος προκυψουν μεγάλες τραγωδιες στο Χαλεπι
………………
Στις 21 Δεκεμβρίου 2024 δημοσιευτηκε μια πολύ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ έρευνα γερμανικου ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ επιτελειου εθελοντων η οποία μας ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ για την κατάσταση διαβιωσης και ασφαλείας τόσο των Χριστιανων όσο και των άλλων ΚΑΤΟΙΚΩΝ του Χαλεπίου.Τα αποτελέσματα μας παραδοθηκαν από συνεργατες μαςβειδικου του Γραφείου του ΟΗΕ που μεσολαβησαν για να την παραλαβουμε εγκαιρα όπως πραττουν εδώ και τρία ετη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατία ,το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ,η Αρχιεπισκοπη της Εκκλησιας της Ελλάδος,η Αρχιεπισκοπη Κύπρου ,η Αρχιεπισκοπη Αμερικής και ολες οι ομογενειακες Οργανώσεις καθως και ολες οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ πρωτοβουλιες ανα το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ είναι ανάγκη να παρεμβουν πρώτος προκυψουν μεγάλες τραγωδιες στο Χαλεπι
Η Welthungerhilfe (WHH) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οργανισμούς βοήθειας στη Γερμανία, χωρίς πολιτικές ή θρησκευτικές δεσμεύσεις. Από την ίδρυση του WHH το 1962, κάθε εν ενεργεία Γερμανός Πρόεδρος ήταν ο προστάτης του. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της WHH και το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπούν τον οργανισμό εξωτερικά και συμβουλεύουν την Εκτελεστική Διοίκησή του. Η Εκτελεστική Διοίκηση πλήρους απασχόλησης διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της WHH.
Έκθεση Ταχείας Αξιολόγησης Αναγκών απο την Πόλη του Χαλεπίου στη Συρία για το μήνα Δεκέμβριο του 2024
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ
Η πόλη του Χαλεπίου αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικές προκλήσεις λόγω δεκατριών ετών ανελέητων συγκρούσεων, οι οποίες έχουν επηρεάσει σοβαρά τις υποδομές, τα μέσα διαβίωσης και τις βασικές υπηρεσίες προς τους πληγέντες πληθυσμούς.
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την πτώση του καθεστώτος την 1η Δεκεμβρίου 2024, ως αποτέλεσμα της επιχείρησης «Αποτροπή Επιθέσεως» της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου 2024.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ
202 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
Για τον προσδιορισμό κρίσιμων αναγκών και προτεραιοτήτων παρέμβασης, διεξήχθη Ταχεία Αξιολόγηση Αναγκών (RNA) σε όλη την πόλη του Χαλεπίου γειτονιές. Η αξιολόγηση περιελάμβανε 202 συνεντεύξεις από νοικοκυριά και διαβουλεύσεις με 17 διαφορετικούς βασικούς πληροφοριοδότες (KIl).
ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Τα ευρήματα τόνισαν την επείγουσα ανάγκη για άμεσες, πολυτομεακές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επιδεινούμενων συνθηκών και την υποστήριξη των προσπαθειών ανάκαμψης της πόλης.
1.Επισιτιστική ασφάλεια και διατροφή:
Σοβαρές ελλείψεις τροφίμων αναφέρθηκαν από το 88% των ερωτηθέντων, με το 49% των ανδρών και το 39% των γυναικών με επικεφαλής νοικοκυριά να επηρεάζονται. Η κύρια ανάγκη που εντοπίστηκε ήταν η επισιτιστική βοήθεια για τα νοικοκυριά τους. Επιπλέον, το 96% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η κύρια πηγή τροφής τους ήταν οι αγορές από τις αγορές, με το 51% των ανδρικών αρχηγών και το 45% των γυναικών επικεφαλής νοικοκυριών να βασίζονται σε αυτή τη μέθοδο. Το 63% των ερωτηθέντων τόνισε ότι απαιτείται χρηματική υποστήριξη για την αγορά ειδών διατροφής από τις αγορές.
2.Χειμώνας και ψυχος..Ανάγκη υποστηριξης
Λόγω των σκληρών καιρικών συνθηκών και των κατεστραμμένων καταφυγίων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το 54% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι χρειάζεται υποστήριξη για τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων κουβέρτες υψηλής θερμότητας, πλαστικά σεντόνια και άλλα απαραίτητα χειμερινά είδη.
3.Πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες:
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ρευματος καυσιμων καθαρός νερού
Απουσιας Οργανωσεων αρωγης
Η πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρθηκε από το 49% των ερωτηθέντων ως κρίσιμη ανάγκη. Επιπλέον, το 21% ανέφερε την ανάγκη πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, ενώ το 13% τόνισε την ανάγκη για νερό για σκοπούς καθαρισμού και κολύμβησης.Σημειωτέον, το 91% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν παρουσίαζαν δραστηριότητες Ι/ΜΚΟ στην περιοχή τους.
4.Ασφάλεια και κινδύνος ζωής
ΦΟΒΟΙ για κλοπες ,εκδικηση και δολοφόνος με οπλα
: Οι κύριες ανησυχίες που αναφέρθηκαν από τους ερωτηθέντες περιελάμβαναν κλοπή 45%, εκδίκηση 11% και μη εκρηκτικά πυρομαχικά 10%. Συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούσαν να φοβούνται ότι θα επιστρέψουν ή θα ζήσουν σε κατεστραμμένες κοινότητες λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας και των ανεπαρκών πόρων μετά την πτώση του καθεστώτος.
5.Καταφύγιο και αναγκες
υγιεινης
Οι κύριες προκλήσεις που σχετίζονται με τις συνθήκες του καταφυγίου περιλαμβάνουν έλλειψη φωτισμού 34%, ανεπαρκή θέρμανση 32% και δομική αστάθεια 29%
: Μεταξύ των νοικοκυριών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 19% εντόπισε μη διατροφικά είδη (NFls), το 7% ζήτησε προμήθειες υγιεινής και το 2% εξέφρασε την ανάγκη για επείγουσα αποκατάσταση καταφυγίου.Όσον αφορά τις ρυθμίσεις διαβίωσης, το 42% των νοικοκυριών είναι εγκατεστημένα σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, το 36% διαμένουν σε δικά τους σπίτια, το 12% φιλοξενούνται από άλλους και το 9% ζει σε ημιτελή κτίρια. Οι κύριες προκλήσεις που σχετίζονται με τις συνθήκες του καταφυγίου περιλαμβάνουν έλλειψη φωτισμού 34%, ανεπαρκή θέρμανση 32% και δομική αστάθεια 29%
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Συρία μετά τη μεταβίβαση εξουσίας: Η ανθρωπιστική κατάσταση παραμένει καταστροφική
Οσοι επιστρεφουν τώρα χρειάζονται υποστήριξη
Βόννη/Βερολίνο, 9 Δεκεμβρίου 2024. Ακόμη και μετά την πρόσφατη μεταβίβαση της εξουσίας, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία παραμένει καταστροφική. Για παράδειγμα, 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι σε θέση να καλύψουν ανεξάρτητα τις διατροφικές τους ανάγκες. Επιπλέον, 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και άφησαν σοβαρούς περιορισμούς στην αγροτική παραγωγή της. Αυτό δεν θα αλλάξει γρήγορα, ακόμη και με αλλαγή κυβέρνησης.
1.ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ ..ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Σε απάντηση, η Welthungerhilfe θα αυξήσει τη βοήθεια που παρέχει στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία όπου οι οικογένειες έχουν ζητήσει προστασία από τις μάχες. αναπτύσσει επίσης μια προσέγγιση για την υποστήριξη των επειγόντων αναγκαίων προσπαθειών ανοικοδόμησης στη χώρα. Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν οι Σύροι συνάδελφοι της Welthungerhilfe, πολλοί από τους οποίους εργάζονται εκτός Τουρκίας εδώ και χρόνια.
2.ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΑΛΩΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
«Είναι μια πολύ συναισθηματική κατάσταση για όλους μας. Από τη μια, είμαστε πολύ χαρούμενοι…… Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί υποφέρουν πολύ. Τις τελευταίες ημέρες, μοιράσαμε ψωμί σε 5.000 ευάλωτα νοικοκυριά στο Χαλέπι και χιλιάδες οικογένειες στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα βορειοδυτικά στηρίζονται αυτόν τον μήνα με προϊόντα υγιεινής, κουβέρτες και χρήματα.
3.Σε πολλές περιπτώσεις, οι πόλεις τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς
Πρέπει επίσης να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ανοικοδόμηση. Οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, οι πόλεις τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. δεν έχουν ρεύμα, νερό, νοσοκομεία ή σχολεία, και τα ίδια τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από χρόνια μάχης.
4.ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ.ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ
Χρειαζόμαστε τη διεθνή κοινότητα να υποσχεθεί την υποστήριξή της σε αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ακόμη και όταν το πολιτικό μέλλον της Συρίας παραμένει αβέβαιο. Η απομάκρυνση από τη Συρία τώρα θα ήταν καταστροφική», δηλώνει ο Mahmoud Albasha, συνάδελφος της Welthungerhilfe από το Χαλέπι, αναφέροντας την τρέχουσα κατάσταση.
5.Η Welthungerhilfe πατούσα συνεχώς από το 2013
Η Welthungerhilfe δραστηριοποιείται συνεχώς στην περιοχή από το 2013, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οικογένειες στα βορειοδυτικά να επιβιώσουν. Είναι σημαντικό όλες οι ομάδες να συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύονται οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα.
ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1962
Η Welthungerhilfe είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οργανισμούς βοήθειας στη Γερμανία. είναι πολιτικά ανεξάρτητο και μη θρησκευτικό. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς πείνα . Από την ίδρυσή του στις 14 Δεκεμβρίου 1962, 12.128 υπερπόντια έργα σε περίπου 72 χώρες έχουν υποστηριχθεί με 5,07 δισ. ευρώ. Η Welthungerhilfe ακολουθεί την αρχή της ενδυνάμωσης των ανθρώπων ώστε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους να βελτιώσουν βιώσιμα τις συνθήκες διαβίωσής τους, προσφέροντας τα πάντα, από γρήγορη ανακούφιση από καταστροφές έως έργα ανοικοδόμησης και μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής συνεργασίας με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς εταίρους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΓΕΙΩΤΗΣ
Διεθνή
Αύξηση των αφίξεων προσφύγων από τη Συρία στην Αρμενία μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ
Η πιθανότητα σημαντικής εισροής ατόμων από τη Συρία και τον Λίβανο παραμένει απρόβλεπτη και ποικίλλει καθημερινά.
-
Γενικά θέματα2 μήνες πριν
Τί είναι αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά στίγμα στον ουρανό της Κύπρου;
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Ανατριχιαστικές εικόνες με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς (ΦΩΤΟ)
-
Αθλητικά2 μήνες πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Η Αθήνα παραδίδει τη Θράκη
-
Video3 μήνες πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Ενδιαφέροντα2 εβδομάδες πριν
Αποκάλυψη του ηθοποιού Κωστή Σαββιδάκη! Κόπηκε ταινία στην Ελλάδα από φεστιβάλ επειδή προέβαλλε την Ορθοδοξία
-
Άμυνα3 μήνες πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Διεθνή1 μήνα πριν
Οι Ουκρανοί ακολουθούν το… δόγμα Μπάιντεν! Χτύπησαν με ATACMS τη Ρωσία – Οδηγούμαστε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα;