Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Οι Γάλλοι στρατηγοί έκαναν το καθήκον τους και ξέρουν πολύ καλά τι λένε – Μην τους απαξιώνουμε

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εξέγερση των στρατηγών: Οι Γάλλοι φοράνε στολές, όχι παντόφλες! Και δυστυχώς ξέρουν πολύ καλά τι λένε…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Οι συνταξιούχοι Γάλλοι στρατηγοί που ξεσηκώθηκαν για να σώσουν την πατρίδα τους δεν φορούσαν παντόφλες, όπως διατείνεται ο αστικός μύθος των συστημικών μέσων ενημέρωσης. Ούτε πυτζάμες. Στολές και άρβυλα φορούσαν, όπως και οι χιλιάδες εν ενεργεία συνάδελφοι τους που έτρεξαν να υπογράψουν την εθνεγερτήριο κάλεσμα τους.

Για κακή τύχη της κυβέρνησης Μακρόν, ο ξεσηκωμός πήρε πλέον διαστάσεις επιδημίας. Τα γαλλικά αστικά μέσα επιχείρησαν να παρουσιάσουν τους αρχικούς συντάκτες της επιστολής ως «γραφικούς και περιθωριακούς» και η αρμόδια υπουργός άμυνας, μια άχρωμη και άοσμη σοσιαλίστρια που πέρασε κι από εδώ την 25η Μαρτίου, χωρίς σχεδόν να την καταλάβουμε, άρχισε να απειλεί με πειθαρχικές διώξεις.

Μάταιος κόπος. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές περισσότεροι από 50 απόστρατοι στρατηγοί και 25 χιλιάδες ένστολοι, αρκετοί εκ των οποίων εν ενεργεία(!), είχαν συνυπογράψει την επιστολή-προειδοποίηση που συντάραξε την γαλλική πολιτική σκηνή.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπέρ των στρατηγών στοιχήθηκε και η Μαρίν Λε Πέν. Φυσικά δεν είδε φως και μπήκε. Σταθερά και με επιμονή και η ίδια αναδεικνύει τον ισλαμικό κίνδυνο από τους μετανάστες, γι αυτό και οι διάφοροι «Καιρίδηδες» της γαλλικής κεντροδεξιάς, είχαν βγάλει την θεωρία ότι «δεν τραβάει» και δεν θα μπορέσει να χτυπήσει τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022.

Δυστυχώς για αυτούς, η μεγάλη πλειονότητα των Γάλλων φαίνεται να συντάσσεται πλέον με την φωνή των στρατηγών και της Μαρίν Λε Πεν. Ο Μακρόν προσπάθησε να παίξει το χαρτί του «νόμου και της τάξης», αλλά τελικά εξάντλησε την καταστολή και την αστυνομική βία στους συμπατριώτες του με τα κίτρινα γιλέκα, αφήνοντας ανενόχλητα τα προπύργια του μαχητικού ισλαμισμού στο Παρίσι και τις άλλες πόλεις.

Η επιστολή των στρατηγών αυτό ακριβώς το έλλειμμα δημοκρατίας αναδεικνύει. Και φυσικά δεν αποτελεί προτροπή προς πραξικόπημα όπως ψευδώς αναπαράγουν τα fake news των εξαγορασμένων από την παγκοσμιοποίηση μέσων ενημέρωσης. Συντάχθηκε ως καμπανάκι κινδύνου όταν ένας ακόμη μετανάστης από τη Βόρειο Αφρική που διέμενε νόμιμα στη Γαλλία, έσφαξε μια Γαλλίδα αστυνομική υπάλληλο σαν αρνί…

Οι στρατηγοί επισημαίνουν την πολιτική δύο μέτρων και σταθμών για τους Γάλλους και τους μουσουλμάνους μετανάστες που επιτείνεται από την ανεξέλεγκτη δράση ενός υστερικού «αντιρατσιστικού κινήματος» επαγγελματιών του «δικαιωματισμού». Ο Γάλλος πολίτης και φορολογούμενος είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόζεται στα ισλαμικά γκέτο των γαλλικών πόλεων. Η πολιτεία δεν τολμά να τον εφαρμόσει, όπως και στην Ελλάδα η αστυνομία δεν τολμά να εισχωρήσει στην…Καμπούλ των Αθηνών.

Αυτή ακριβώς η ατολμία που οδηγεί τους Γάλλους σε απώλεια ολόκληρων αστικών περιοχών, εντός γαλλικού εδάφους, είναι που θα φέρει την έκρηξη. Η έκρηξη με την σειρά της θα φέρει την αιματοχυσία και τότε θα αναγκαστεί ο στρατός να επέμβει. Αλλά η ευθύνη για τους νεκρούς θα βαραίνει τους πολιτικούς.
Αυτά τα πολύ απλά λένε οι Γάλλοι στρατηγοί. Και διερωτάται κανείς που είναι οι αντίστοιχοι Ελληνες. Γιατί οι τελευταίοι έχουν και μία πρόσθετη υποχρέωση έναντι του ελληνικού λαού.

Οι Γάλλοι εισπράττουν τα επίχειρα της σκληρής αποικιοκρατικής πολιτικής τους. Αρμεγαν επί αιώνες τις χώρες που σήμερα τους εκδικούνται «εξάγοντας» επίδοξους καμικάζι. Η Ελλάδα, στην νεότερη ιστορία της δεν άρμεξε κανέναν. Και πολύ περισσότερο το Πακιστάν, την Αλγερία ή τη Σομαλία.

Επομένως δεν έχει ούτε ηθική ούτε συμβατική υποχρέωση να δέχεται στο έδαφος της κάθε καρυδιάς καρύδι. Αν λοιπόν οι Γάλλοι στρατηγοί διαμαρτύρονται, οι Ελληνες έπρεπε να έχουν βγει στα κεραμίδια…

Πηγή: hellasjournal.com

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή